ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΤΖΑΚ ΠΟΤ” ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ . ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)

α.Μετά το twitter και το Facebook κατά του Τραμπ – Μπλόκαραν βίντεο για την πανδημία του κορονοϊού λόγω παραπληροφόρησης

Συγκεκριμένα, η διαχείριση του Twitter απαγόρευσε για κάποια ώρα χθες Τετάρτη στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στην υπηρεσία, ωσότου να διαγράψει μία που περιείχε βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του μεγιστάνα, στην οποία ο Τραμπ διατεινόταν ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον κορονοϊό.

Η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter για την παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19. Ο κάτοχος του λογαριασμού όφειλε να αποσύρει το tweet προτού να μπορέσει να κάνει νέες αναρτήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος της καλιφορνέζικης εταιρείας.

Ωστόσο, αντίδραση υπήρξε αυτή τη φορά και από το Facebook το οποίο απέσυρε επίσης το βίντεο που μεταφορτώθηκε στη σελίδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία του κορονοϊού.

Αντιδράσεις από την ομάδα του Τραμπ

Η ομάδα του Τραμπ αντέδρασε κατηγορώντας τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι δύο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πως εμφορούνται από «προκατάληψη» εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ. «Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κριτές της αλήθειας», σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα, εκπρόσωπος της εκστρατείας.

«Ο πρόεδρος ανέφερε απλά ένα γεγονός: τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή από τους ενηλίκους στη μόλυνση από τον κορονοϊό», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο περί «ακόμη μιας απόδειξης ότι η Σίλικον Βάλεϊ είναι προκατειλημμένη εναντίον του προέδρου» και υπογραμμίζοντας πως οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε βάρος του.

Ανάρτηση του Ίλον Μασκ τον Μάρτιο, στην οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla διατεινόταν επίσης πως τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία» στον κορονοϊό, παραμένει αναρτημένη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιτίθενται συχνά στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube (της Google) επειδή όπως διατείνονται τους λογοκρίνουν συστηματικά και υποστηρίζουν την άλλη πλευρά, μολονότι χρησιμοποιούν ευρέως τους τρεις ιστότοπους όταν διεξάγουν προεκλογικές και άλλες εκστρατείες.

Ο Τραμπ έχει πάνω από 80 εκατομμύρια «ακολούθους» στο Twitter, για παράδειγμα.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι οι ιστότοποι δεν παρεμβαίνουν πιο αυστηρά για την αφαίρεση εμπρηστικού περιεχομένου, που κατ’ αυτούς παραπληροφορεί ή υποκινεί το μίσος.

β. Μα, η Σουηδία μηδένισε τους θανάτους»: Τα πραγματικά νούμερα που δείχνουν τι πέτυχε τελικά η «Ανοσία της Αγέλης»

Η ανακοίνωση των σουηδικών αρχών για μηδενικούς θανάτους από κορωνοϊό έδωσε «πάτημα» σε… πανηγυρτζήδες εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να βγουν στα social media και να καυτηριάσουν την στάση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και εκείνες άλλων χωρών που είχαν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα προστασίας και αρνήθηκαν να… γίνουν Σουηδία.

Σε ίδιο δείγμα πληθυσμού, λοιπόν, από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας μέχρι χθες, η Σουηδία μέτρησε 81.181 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 5.747 θανάτους. Το ίδιο χρονικό διάστημα η Ελλάδα καταγράφει 4.855 κρούσματα και 210 θανάτους… Κανονικά, ειδικά μετά από αυτό το δεύτερο στοιχείο, μετά από αυτό το συντριπτικό «σκορ» 5.747-210, κάθε λογική συζήτηση θα έπρεπε να είχε σταματήσει.

γ.  Ο Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντησή με τον Χίο λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας

δ. Το ανατριχιαστικό βίντεο που έδωσε ο Στέφανος Χίος στη δημοσιότητα

«Πολιτική μαφία» πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του βλέπει ο Στέφανος Χίος όπως αναφέρει σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Την σκανδάλη την πάτησε ο δολοφόνος, την εντολή την έδωσαν πολιτικοί» αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο ίδιος περιγράφει λεπτό προς λεπτό την απόπειρα δολοφονίας του, τον πρώτο και τον δεύτερο πυροβολισμό ενώ βλέπει τα μάτια του δράστη μέσα από την κουκούλα.

«Αιμορραγώ (…) το ένστικτο και η θέληση να ζήσω με ξυπνάει από τον λήθαργο του θανάτου», αναφέρει

Το πιστόλι μπλοκάρει…

**8

Κουραστική η επανάληψη, αλλά αναγκαία. ΄Αλλωστε , ο Γκέμπελς  έκανε θρησκεία, ανήγαγε σε …επιστήμη   για την κατίσχυση του  Ναζισμού, την περίφημη  αρχή, “λέγε ψέμα, επαναλάμβανέ το,    μέσω  Τύπου.  Και στο τέλος το ψέμα ,θα γίνει η αλήθεια που θες”.

Εμείς  δεν έχουμε να φοβηθούμε από την επίκληση αυτής της  Γκεμπελικής προέλευσης,  αντίληψη κάτι, γι΄αυτό και τολμάμε να την παραθέσουμε, ως στοιχείο τεκμηρίωσης, επειδή ,ακριβώς ,  δεν αναπαράγουμε  ψεύδη .Και η δική μας επανάληψη, αντίθετα,  κατακυρώνει, ενισχύει και εξυπηρετεί μόνο την αλήθεια

Αν κάποιοι πρέπει να ντρέπονται, επειδή, ακριβώς , εφαρμόζουν κατά γράμμα τη  ναζιστική τακτική  της προπαγανδιστικής επανάληψης είναι ο, εκτός των άλλων,  διαπρέπων και ως  …αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός και αντιναζιστικός,  Τύπος!   Και όχι μόνο ο ελληνικός.

Και εν προκειμένω ,το συνεχώς δικό μας επαναλαμβανόμενο  εδώ,  είναι τούτο:  Απ΄όλες και…συνταγματικώς κατοχυρωμένες εξουσίες,  η χειρότερη είναι εκείνη του Τύπου.  Η  (αυτο) αυτοαποκαλούμενη  και “Τέταρτη Εξουσία”. Βρώμα και δυσωδία!

Κι επιτυχή,ς ως απολύτως ενδεικτική της αισχρότητας αυτής της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, είναι η λαϊκή φράση   πως “ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει τη μάνα του. Ο χειρότερος,την έχει βιάσει πριν τη σκοτώσει”.  Ανατριχιαστική, αλλά πέρα, ως πέρα, πραγματική η παρομοίωση.

Εξ ου και η  αποδεδειγμένη ανυποληψία που ακολουθεί αυτούς  τύπους που κινούν τα γρανάζια του ψεύδους.  Σε πρόσφατη δημοσκόπησή μας  παρουσιάσαμε  πως  ουδείς πλέον υπολήπτεται  αυτό το δημοσιογραφικό συνάφι  που   το θεωρούν,μάλιστα  το χειρότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και όχι μόνο στο χώρο της εργασίας. Εγκληματικές μορφές.

Αν δεν αισθάνεσαι “αναταράξεις στομάχου”,  ακούγοντας ονόματα όπως Χατζηνικολάου, Τράγκας, Πρετεντέρης, Παπαχελάς, Ακρίτα, Παπαχρήστου, Τσιντής, Ευαγγελάτος, Τρίμη, Στάη ,αλλά και  Μαρινάκης, Κοντομηνάς, Αλαφούζος,    Ράπτης,  Κουρτάκης, τότε ή δεν παρακολουθείς παραπληροφόρηση  απ΄αυτές τις πένες και  τέτοια μικρόφωνα ή έχεις υποστεί πλέον ανοσία και  μιθριδατισμό στο ψεύδος.

Επιλέξαμε σήμερα τρία πρόσφατα παραδείγματα, για να ενισχύσουμε την άποψη που διαπραγματευόμαστε στη συνέχεια περί  καταλυτικής συμβολής του Τύπου στην επικράτηση της συνταγματικής ανωμαλίας, της συνειδητής υπονόμευσης και φθοράς της παγκόσμιας οικονομίας, της κατίσχυσης του ηλικιακού και εργασιακού ρατσισμού, της   κατατρομοκράτησης, του πανικού, του αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινότητας  για την  εδώ και σχεδόν 11 μήνες,  επιμένουσα  επιδημία,  που εξελίχτηκε σε πανδημία Κορονοϊού.

Μιλάμε για μια άνευ προηγουμένου λοβοτομή της ανθρώπινης ,  στοιχειώδους λογικής.  Για μια ανίερη  προπαγάνδα, έναν καταιγισμό ψεύτικων στοιχείων. Επιβολή  μιας στυγνής δικτατορίας και λογοκρισίας της αντίθετης άποψης. Σχεδόν  το σύνολο του Τύπου, της εμπορικής δημοσιογραφίας, ακολούθησε με… θρησκευτική ευλάβεια το δρόμο  που χάραξε το επιχειρηματικό ,ανίερο κέρδος του κλάδου. ΄Ομοιας   έκτασης και ισχύος (αυτή κι αν είναι πανδημία!)   κανιβαλισμό της πληροφορίας,της είδησης της αλήθειας, είχε να συναντήσει η ανθρωπότητα από την εποχή της ναζιστικής λαίλαπας, την οποία  να θυμίσουμε , πάλι επέβαλαν και εδραίωσαν τα Γερμανικά  Μέσα Προπαγάνδας της εποχής.

Τα τρία   ενδεικτικά παραδείγματα του τελευταίου  24ωρου:

  1.  “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.”!   Λογοκρισία,της επιστημονικά τεκμηριωμένης άποψης πως ο κορονοϊός ελάχιστα  προσβάλει τα παιδιά. Η βρώμικη βιομηχανία παραπληροφόρησης  με ναυαρχίδες τους σκουπιδότοπους   twitter , Facebook και Goglee, δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης , γνωστοί  για την  επιβολή στυγνής δικτατορίας στην πληροφόρηση, πέρα από τις άλλες τρομακτικές κοινωνικές παθογένειες και παρενέργειες, που τα διακρίνουν,  ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ και  ΕΚΟΨΑΝ, την  επιστημονική αυτή διαπίστωση,  επειδή την  διατύπωσε ο …Τραμπ!  Τα παραπάνω Μέσα κατασκευής ομοιόμορφων  “πιθηκοκοινωνιών”  (τα οποία  μποϋκοτάρουν στην Αμερική  κυρίως  Ρεπουμπλικάνοι)  για την εξυπηρέτηση των διατροφικών αναγκών των μυαλών  των σκουπιδοφάγων πελατών  τους,  έσπευσαν να αποδείξουν για άλλη μια φορά  από πόση και ποιας ανήθικης εμβέλειας καπιταλιστική κερδοσκοπική μανία  διακατέχονται.   Ποιος Τραμπ ακοδεξιός! Ο Αμερικανός πρόεδρος …ακροαριστερός χαρακτηρίζεται σε σύγκριση με τις  αδίστακτες και μονοπωλιακές , κερδοσκοπικές-καπιταλιστικές αυτές  εταιρίες, που διαχειρίζονται   την είδηση και την πληροφορία με βάση τους Νόμους της Αγοράς.
  2.  Ελληνικός Τύπος. Εφημερίδα “προοδευτικούληδων” το ΕΘΝΟΣ.   Πιστό στο δρόμο που χάραξε η κομματική αριστεροφροσύνη  στην Ελλάδα  για συμπόρευση  με την κυβέρνηση  στην εξαπάτηση του κόσμου γα την πανδημία,  επικαλείται και καταδικάζει το σουηδικό μοντέλο  αντιμετώπισης της πανδημίας , συγκρίνοντάς το με το ελληνικό!   Τσιμουδιά, όμως,  για  τις δεκάδες άλλες χώρες που δεν επέβαλαν πραξικόπημα lockdown  και  δεν αντιμετώπισαν κανένα σοβαρό πρόβλημα. Αλλά, ούτε  τόλμησε  να το  συγκρίνει με   τις άλλες  χώρες που αντίθετα με τη Σουηδία ,προχώρησαν στo συνταγματικό  πραξικόπημα της φυλάκισης ολόκληρων πληθυσμών, όπως η Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία Γαλλία και οι οποίες σε σχέση με την Σουηδία είχαν  διαφορά στο αποτέλεσμα  της αντιμετώπισης του ιού ,όσο  η  μέρα με τη  νύχτα.  Αισχρή,  σκληρά κερδοσκοπική, μαφιόζικη ,εμπορική δημοσιογραφία σε αγαστή συνεργασία με τις κοινοβουλευτικές δικτατορίες.
  3.  Ο  παλιός  οπαδός των ΑΝ.ΕΛ που σήμερα έχει χάσει τον ιδεοληπτικό, αλλά και κομματικό του μπούσουλα,  από τη μέρα που ” ο Πάνος, μέσω Κώστα, τα βρήκε με τον Αλέξη”  και κάνανε συγκυβέρνηση,  διαβάζει ανελλιπώς Εφ.συν (Εφημερίδα Συντακτών).   Χτες βράδυ, τον άκουγα στο διπλανό τραπέζι στην καφετέρια της  Στενής να γαμοσταυρίζει εις επήκοον  των θαμώνων, το Χίου  για την…”αθυροστομία του μ@λάκα που  μπαίνει μέσα στα σπίτια μας”  -Ναι  ,είναι ό,τι είναι ο Χίου, του απαντάω, αλλά δεν είναι και  Μητσοτακέικο με πληρωμένους δολοφόνους που έστειλε να τον φάνε. ΄Εμεινε, δεν καταλάβαινε τί ελεγα, μέχρι που πήρα είδηση  πως είχε μεσάνυχτα από την εξέλιξη της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας  το “αθυρόστομου” (και όχι μόνο)  δημοσιογράφου. Η “κολεκτίβα των συντακτών” που ο  ακροδεξιός …Συριζαίος   την έχει “ευαγγέλιο” ,  τόσες ημέρες ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ την είδηση, την αποκρύπτει. Ουδείς από τους αναγνώστες του  διάβασε σε δαύτη πως ο μεγαλοδικηγόρος Δημητρακόπουλος ,πήγε να δωροδοκήσει το Χίου για  να σταματήσει να γράφει για τη Μαρέβα. Και όταν ο δημοσιογράφος  αρνήθηκε ,αποφάσισαν  να τον εκτελέσουν. Ο “Τάσος Παππάς”στην Εφημερίδα Συντακτών, αυτό δεν το θεωρεί είδηση και το  “έκανε γαργάρα”. Τσιμουδιά στη φυλλάδα  του για το έγκλημα και τη συγκλονιστική αποκάλυψη  (ο “Παππάς”, βλέπετε, γράφει εκ τους ασφαλούς).  Και όχι μόνο  στην “κολεκτίβα”.Οι  περισσότερες φυλλάδες, δεξιές και αριστερές, έθαψαν το θέμα!  ΄Αλλες για να μην αποκαλυφτεί  η  γνωστή, μαφιόζικη τακτική της φαμίλιας Μητσοτάκη.  Και άλλες, όπως οι συντάκτες της παλιάς Ελευθεροτυπίας,   για να δείξουν πως τούτοι δεν είναι δα και “Χίου”,έχουν…. ποιγιότητα (Θου, Κύριε!) στην πένα και τα μικρόφωνά τους.  Και δεν ασχολούνται με …αλήτες  “Χίου, ο οποίος ,στο  μεταξύ,  λέμε εμείς,  ο όντως αυτός  αλήτης ,ως δημοσιογράφος, σε καμιά περίπτωση  δεν είναι αληταράς σαν τον “Παππά” και το “Χατζηνικολαου” .

΄Ιδια και χειρότερα , λοιπόν, έγιναν  εδώ και μήνες με την πανδημία του κορονοϊού. Η  “Τέταρτη εξουσία” έδειξε για άλλη μια φορά  (και τούτη, τελευταία  ελπίζουμε),    πόσο  απείρως πιο επικίνδυνη είναι από τις υπόλοιπες,μα και είναι η ΜΟΝΗ που  έχει εργαλειοποιήσει  αμιγή, ναζιστικά μέσα  στην επιχειρηματική,  κερδοσκοπική της δραστηριότητα.

Ο  Παγκόσμιος  Τύπος με αυτή τη ….θεόσταλτη για δαύτους συγκυρία του ιού,  αποφάσισε, πρώτα να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στον κόσμο ως εξουσία και δεύτερο να  καρπωθεί  άκοπα, “αβρόχοις ποσί”  μέγα πλούτο.    .Και πέτυχε και τους δυο στόχους.  Γνωρίζοντας τη δημαγωγική σύσταση και τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων,  τις έσυρε  εύκολα να υιοθετήσουν τη δικά τους άνευ προηγουμένου προπαγανδιστική υστερία για την τάχα μου ακραία επικινδυνότητα του ιού  και απαίτησε  εδώ και τώρα συνταγματικά πραξικοπήματα μέσω των αποφάσεων των κοινοβουλευτικών δικτατοριών.

Και οι πολιτικοί εισάκουσαν ή καλύτερα υποτάχτηκαν στις εντολές των  κοντυλοφόρων.Και το κέρδος όπως είπαμε, ήταν  τεράστιο, οικονομικό  και εξουσιαστικό .  Στη βιομηχανία παραπληροφόρησης, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως κέρδισαν ένα τέτοιο μεγάλο  λαχείο.

Κατανοήστε την “εμμονή” μας  να επιμένουμε  πως οι σημερινοί μαθητές  του Γκέμπελς ξεπέρασαν το δάσκαλό τους. Η ναζιστική προπαγάνδα μέσα από τα ραδιόφωνα και τα έντυπά  του συστήματος, στηρίχτηκε  σε αυτό ακριβώς. Μια παγκόσμια επικίνδυνη απειλή, ασύμμετρη, μια τεράστια συνωμοσία με πρωταγωνιστές τους Εβραίους.  Μια  αόρατη, φοβερή και τρομερή   Σιωνιστική εταιρία  που κατασκοπεύει και ελέγχει τον πλανήτη, διαθέτει αμύθητα πλούτη  και έχει στόχο, μέσω  του χρήματος,  να  υποτάξει τον κόσμο. Αυτόν τον ύπουλο,τον  τόσο επικίνδυνο  εχθρό, πολεμάμε,  επαναλάμβαναν  αδιάκοπα  τα ναζιστικά ραδιόφωνα και οι εφημερίδες.

Αυτή η απειλή, ο    “Εβραίος” τότε , σήμερα …μεταλλάχτηκε σε κορονοϊοό .Συνωμοτικά, μεταφυσικά, ερήμην επιστημονικής τεκμηρίωσης,  “έκανε φτερά και πέταξε” στον αέρα, ως ξωτικό  και έγινε μοναδική  απειλή σε σημείο να χωρίζουμε πια  της εποχή  σε ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΝΑ! Και όλη  αυτή  η ασύστολη προπαγάνδα της ακραίας επικινδυνότητας του ιού, προχώρησε, χωρίς, βέβαια, στοιχεία, χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση,  μόνο και μόνο ,επειδή τα “CNN” έδωσαν σε πεινασμένους για δημοσιότητα  “Τσιόδρες”  βήμα ,να στηρίξουν  την προπαγάνδα τους που προετοίμασαν στα  δημοσιογραφικά τους χαλκεία.

Στόχος  κάθε προπαγάνδαs,  είναι  πρωτίστως  να λοβοτομήσουν  το ανθρώπινο  μυαλό. Στην πανδημία να το αναγκάσουν να δεχτεί, πως  τα  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  οι νεκροί  από εκατοντάδες,  όντως επικίνδυνος ιούς και αρρώστιες, που μαστίζουν το πλανήτη  , διακρίνονται σε …διαφορετική  κλίμακα  θανάτου και  λογαριάζονται  αισθητά χαμηλότεροι   από  κάποιες ΧΙΛΙΑΔΕΣ  θύματα του Κορόνα, που κι αυτά, όμως,  χρεώθηκαν στον ιό, χωρίς  να είναι δικά του θύματα. Στη νέα  τρελή αριθμητική της παραπληροφόρησης το 1 είναι μεγαλύτερο από το 10!

Συμπέρασμα:

΄Οσο κι αν όλα δείχνουν πως   η “Κατοχή”, λόγω κορονοϊού που επέβαλαν πολιτικοί και βιομηχανία παραπληροφόρησης ήταν  μια από τις τραγικότερες της ανθρώπινης ιστορίας, αν δούμε πραγματικά πίσω από τα δρώμενα, θα αντιληφθούμε  πως στο τέλος, αυτή  η δραματική περιπέτεια  είναι ένας  …  κερδισμένος, μεγάλος  λαχνός γα την ανθρωπότητα. Και όντως,  ζούμε πια στην ΜΕΤΑΚΟΡΟΝΟΪΚΗ ΕΠΟΧΗ.  ΄Ολα αλλάζουν . Και ειδικά για την Ελλάδα.

Πρώτα, στις δύο δικτατορίες. Την κοινοβουλευτική και της Παραπληροφόρησης.  Θα κατακρημνιστούν.  Τα “στρατεύματα” των  νικητών συμμάχων  θα κυκλώσουν   την “Καγκελαρία”.    Σύντομα ο “Χίτλερ”με τις λογής  “παλλακίδες” του,  θα αναγκαστούν να  αυτοκτονήσουν .  Μια νέα μεταΝαζιστική-μεταΚορονοϊκη εποχή περιμένει τον κόσμο. Μαζί και τη δική μας   χώρα μας.

Θα ζήσουμε να τη δούμε.Αλλά και να την οικοδομήσουμε σωστά και πρωτίστως  ανθρωποκεντρικά.