“ΦΑΜΙΛΙΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΙΟΥ

                           ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  1. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.

“ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ” ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΙΟΥ :  “Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ MOY ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-IEFIMERIDA.GR -ΑΥΓΗ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  15   ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣ  , ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΝΗΚΟΣΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.

Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες Χίου – Δημητρακόπουλου για την απόπειρα χρηματισμού

 Εμπλέκει το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στις συζητήσεις με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Ο Στέφανος Χίος παρουσιάζει στην εφημερίδα του φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον δικηγόρο, και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν τον επισκεπτόταν εκ μέρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά όπως γράφει «λειτουργούσε για το κυβερνητικό καθεστώς». Στο δημοσίευμα αναφέρεται επιπλέον ότι ο ποινικολόγος «απλώς επιδίωξε να ανοίξει παράθυρο σε πιθανή προσέγγιση με το παλάτι», δηλαδή κατά τα λεγόμενα της εφημερίδας «Μακελειό», με το Μέγαρο Μαξίμου.

1.indd

 

Νέα ερωτήματα ως προς την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου προκύπτουν από τις συνομιλίες του ίδιου με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Documento

Ο ποινικολόγος εμφανίζεται στις συνομιλίες να επιχειρεί να χρηματίσει τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειο», ενώ εμπέκει το όνομα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, διαβεβαιώνει ωστόσο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, δηλώνει δια των συνηγόρων της ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το εν λόγω περιστατικό. Εξάλλου, ο εκδότης του «Μακελειού», περιγράφει ότι παλαιότερη διένεξή του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχει λυθεί εξωδικαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.

Ο Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντησή με τον Χίο λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας

Μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες που φέρνει στο φως ο Στέφανος Χίος, ο ποινικολόγος εμφανίζεται να σκύβει στο αυτί του και να του ψιθυρίζει ένα ποσό το οποίο ο εκδότης του «Μακελειού» διατείνεται ότι ήταν 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χίος εμφανίζεται να αρνείται και λίγο αργότερα ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Χίος: Και ένα εκατ. να έφερνες πάλι δεν τα ‘παιρνα.

Δημητρακόπουλος: Εκεί όμως θα ‘ταν παρεξηγήσιμο, εδώ τώρα είναι ένας δικηγόρος που λέει αυτό που σου είπα.

Χίος: Όχι, δεν τα παίρνω αδερφέ.

Δημητρακόπουλος: Σου είπε κανείς ότι τα παίρνεις…

Χίος: Θα τους πεις το εξής.

Δημητρακόπουλος: Τώρα με στεναχωρείς.

Χίος: Δεν το θέλω αυτό, δηλαδή πώς να στο πώ, θα πάω σπίτι μου το βράδυ και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ.

Δημητρακόπουλος: Να σε ρωτήσω κάτι, αν εγώ έφερνα ένα βάζο για το σπίτι σου.

Χίος: Ένα βάζο για το σπίτι πολύ ευχαρίστως, θα ‘βαζα μέσα τριαντάφυλλα.

Δημητρακόπουλος: Μα γι’ αυτό που τα δώσανε.

Χίος: Θα με τιμούσε.

Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτό έκανα.

Χίος: Αυτό δεν με τιμά.

Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτοί μου το δώσανε για να φέρω δώρο.

Χίος: Όχι φίλε.

Δημητρακόπουλος: Αύριο θα σου φέρω ένα βάζο.

Χίος: Φέρε μου ένα βάζο.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο, το «δώρο» προερχόταν κατά τον συνομιλητή του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεδομένου ωστόσο ότι όπως ο ίδιος ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, θέτει το ερώτημα, ποιον τελικά εκπροσωπούσε σε αυτή τη συνάντησηο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Διερωτάται δηλαδή από ποιον μπορεί να ήταν τα χρήματα. Στο δημοσίευμα του μάλιστα, ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει διαρκώς το όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι, της οποίας συνήγορος είναι επίσης ο Δημητρακόπουλος.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι απορίας άξιο το γιατί οι αρμόδιοι παραμένουν παθητικοί και σε ρόλο θεατή. Η διαλεύκανση ενός εγκλήματος, εν προκειμένω μιας απόπειρας δολοφονίας ενός ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα φέρνει δια της εφημερίδας του στο φως στοιχεία που κατά τον ίδιο είναι σημαντικά και πιθανόν σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε, είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας.

***

Γράφαμε  πρόσφατα (21/7/2020), μετά  από δική μας  επίσης συγκλονιστική εμπειρία που γα λόγους προσωπικούς δεν αποκαλύπτουμε ακόμα:

 

Βρισκόμαστε υπό καθεστώς μαφίας.  Με επικεφαλής (“Νονό”) τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Δεν είναι απλά μια κοινοβουλευτική δικτατορία, ένα ολιγαρχικό καθεστώς . Συγγενεύει με το καθεστώς Πούτιν περισσότερο. Κι αυτό μαφιόζικο καθεστώς .  Και πολύ κοντά, βέβαια,  στην επίσης κοινοβουλευτική δικτατορία του ΄Ορμπαν.

Ο Πούτιν εξοντώνει κάθε φωνή που ασκεί κριτική στο εγκληματικό του πρόγραμμα. Με ομάδα μαφιόζων εκτελεστών, δολοφονεί εν ψυχρώ αντιπάλους και μετά αποφαίνεται σαρκαστικά πως τους… έφαγε η μαρμάγκα ,γιατί είχαν… σεξουαλικές ιδιαιτερότητες!

Ο γιος του αλήστου μνήμης διεφθαρμένου πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ,ο οποίος υπήρξε ο  χείριστος των πολιτικών από τη  Μεταπολίτευση, ως σήμερα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα  χαρακτηριστικά  γνωρίσματα ενός  Νονού της Μαφίας. Κινείται και δρα μέσω μαφιόζων, αναθέτει “συμβόλαια θανάτου”, έχει στήσει ένα παντοδύναμο  παρακράτος , που τιμωρεί από τη μια μεριά τους “ενοχλητικούς” και από την άλλη  προσφέρει κάθε είδους εξυπηρέτηση και κάλυψη στα άτομα που ανήκουν  ή πρόσκειται στη μαφιόζικη φαμίλια. Περίτρανο  παράδειγμα ο  Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών  και δολοφονίες  μαρτύρων. Φίλος κι αυτός,συνεργάτης και χορηγός  του πρωθυπουργού και   αφεντικό των   συγγενών του (Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη).

Από τη άλλη, όπου τα όπλα δεν έχουν λόγο και πέραση , ο “Νονός”  χρησιμοποιεί τα “λευκά κολάρα”. Με οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα,αλλά και με απειλές τιμωρίας και εκβιασμούς, αναθέτει σε θεσμικούς παράγοντες τη ανάληψη δράσης για συγκάλυψη  εγκλημάτων. Η Δικαιοσύνη και ο Τύπος είναι οι προσφιλείς  χώροι που  ψαρεύει  αχυρανθρώπους. Αγγελής, Ράικου, Ιωαννίδης,  Ζαχαρής, Ράπτης, Κουρτάκης, Κυριακού, Αλαφούζος στους χώρους  της εμπλεκόμενης Δικαιοσύνης και της Βιομηχανίας παραπληροφόρησης, είναι μερικά από τα γνωστά,  διεφθαρμένα ονόματα,που διεκπεραιώνουν  τα εγκλήματα του  “αφεντικού”  και …με το νόμο. Τα “Λευκά κολάρα”,όπως τα αποκαλεί ο νόμος,

Υπό αυτό το καθεστώς, που χαρακτηρίζεται  πλέον, όχι απλώς ακροδεξιό ,ολιγαρχικό,αλλά και μαφιόζικο,  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να  συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον τρόπο που είχαμε καθιερώσει. Επειδή, εκτός των άλλων,  κινδυνεύει άμεσα η ζωή η δικιά μας  και  των ανθρώπων μας. Θα επανέλθουμε στη φυσιολογική μας λειτουργία, όταν   λάβουν τέλος   αυτά τα “πέτρινα χρόνια”,που βιώνουμε,   έρθουν  οι  καλύτερες ημέρες και τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Ως τότε, θα  έχουμε μια διαφορετική παρουσία στο διαδίκτυο, με   θέματα  που  πιστεύουμε πως θα είναι το ίδιο ενδιαφέροντα και επίκαιρα . Και πρωτίστως,  ιστορικού, δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, πάντα εδραιωμένοι στις αρχές αυτού του κλάδου της Ιστορίας.

Και στις 16/7/ 2014 γράφαμε:

ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ :ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η “ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ” ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.

“Η αντίδραση της Ντ.Μπακογιάννη στη σύλληψη Μαζιώτη

Είναι γνωστό πως η Ντόρα Μπακογιάννη πρωτοστατεί σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, έχοντας και η ίδια βιώσει τα τραύματα που προκαλεί.

Η γνωστή πολιτικός, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη μετέφερε μέσω twitter τα συγχαρητήρια της στην Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη δράση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε από την τελευταία της παρέμβαση για το ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή το ζήτημα των βιβλίων Ξηρού και Κουφοντίνα, οι οποίοι έχουν εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη.”

Eλάτε τώρα, κυρία Μπακογιάννη. Ας σοβαρευτούμε κάποτε. Δε βγάζουμε πάντα “από τη μύγα ξύγκι”.΄Εχουν και  η δημαγωγία και ο αριβισμός τα όριά τους.

Βεβαίως, ήταν έγκλημα και μάλιστα ειδεχθέστατο η δολοφονία  του Παύλου Μπακογιάννη. Και την έχουμε από εδώ καταδικάσει άπειρες φορές.  Τα ερωτήματά μας ακόμα δε βρήκαν απάντηση. Για παράδειγμα: Με ποια κριτήρια επέλεξε η Β΄17Ν να δολοφονήσει τον Μπακογιάννη,ο οποίος   δεν ήταν δα και ο χειρότερος ΄Ελληνας; Αντίθετα,είχε ένα πολύ καλό παρελθόν (αντιστασιακός) και είχε προσφέρει πολλά στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.Το μόνο του… έγκλημα ήταν πως  έγινε γαμπρός του Μητσοτάκη! Και ίσως αυτή τη σχέση του πλήρωσε τελικά.

Η κυρία Μπακογιάννη και ο πατέρας της ωφελήθηκαν  (έστω και χωρίς να το έχουν επιδιώξει  )   τα “μάλα” από εκείνη τη δολοφονία. Ο μεν Κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός της χώρας (όνειρο απατηλό πριν τη δολοφονία του γαμπρού του) και η ίδια η Ντόρα,ως σύζυγος, κι αυτή εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά  το  επώνυμο  “Μπακογιάννης” και έγινε ό,τι έγινε στη συνέχεια.

Από τότε, πέρασαν πολλά χρόνια. Η ίδια παντρεύτηκε ξανά, είδε τα παιδιά της να  μεγαλώνουν και να  “εξαργυρώνουν” κι εκείνα (αυτά σίγουρα  χωρίς καμιά πρόθεση) την “επιταγή” της δολοφονίας του πατέρα τους ,αλλά η “οικογένεια” δεν έπαψε, δοθείσης ευκαιρίας (“καληώρα” με τη σύλληψη Μαζιώτη) να βγαίνει δημόσια  και να συνεχίζει να “εισπράττει”  επικοινωνιακές επιταγές .

Δεν είναι έντιμο. Τουλάχιστον για τη μνήμη  εκείνου. Ας σταματήσει η κυρία Μπακογιάννη τόσα χρόνια μετά, να  συμπεριφέρεται ως… “τεθλιμμένη χήρα”. Η δολοφονία του τότε συζύγου της ανήκει πια στην ιστορία. Ας αφήσει εμάς τώρα πια να αποδώσουμε ευθύνες, να “ισολογίσουμε” κέρδη-και “ζημίες” και να  βρούμε απάντηση επιτέλους στο αναπάντητο εκείνο ερώτημα: Γιατί και ποιοι (ηθικοί αυτουργοί) δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη, γαμπρό του Κ. Μητσοτάκη και σύζυγο της Ντόρας Μητσοτάκη, που από τη δολοφονία αυτή και ύστερα δε αποχωρίστηκε ποτέ το επώνυμο του αδικοχαμένου Μπακογιάννη;

Υ.Γ Στο μεταξύ, δεν είδαμε στην ανακοίνωσή της και στα συγχαρητήρια   στην Αστυνομία να μέμφεται τους απερίσκεπτους εκείνους αστυνομικούς που πυροβολούσαν μέσα στον κόσμο αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες.   Επιλεκτικές, μήπως, λησμοσύνες;

2. “Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ MOY ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”:

counterΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ  Η ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΤΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ,  ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

Νίκος Χατζηνικολάου εναντίον Στέφανου Χίου: “Πρόκειται για τεράστιο αλήτη”

Νίκος Χατζηνικολάου εναντίον Στέφανου Χίου: "Πρόκειται για τεράστιο αλήτη"

 

3.  ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ : Αξιοσημείωτα:

Στο site iefimerida.gr κατανέμονται 250.000 ευρώ, όπως και στο, σχεδόν άγνωστο Bovary.gr του ίδιου ομίλου 100.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή το αστρονομικό ποσό των 350.000 ευρώ!

Στην Athens Voice δίδονται 180.000 ευρώ και άλλα 40.000 ευρώ στο ραδιόφωνο της Athens Voice. Στο site του ραδιοφώνου Kiss κατανέμονται 40.000 ευρώ και άλλα 70.000 στο ίδιο το ραδιόφωνο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Φιλελεύθερος, μηδαμινής κυκλοφορίας, παίρνει 60.000 ευρώ και το liberal.gr της ίδια ιδιοκτησίας 120.000 ευρώ!

Εντύπωση προκαλούν τα ποσά διαφόρων -άσημων κατά τεκμήριο- site, όπως T-LIFE (80.000 ευρώ), Queen.gr (100.000 ευρώ), Economistas (50.000 ευρώ) GOSSIP-TV (25.000 ευρώ), mothersblog.gr (25.000 ευρώ), thepresident.gr (30.000 ευρώ) ή το olivemagazine.gr (12.500 ευρώ). Από τα πιο γνωστά site, κατανέμονται 120.000 ευρώ στη Lifo, 50.000 στο TheToc.gr, 50.000 ευρώ στο zougla.gr, 100.000 ευρώ στο newpost.gr, 142.000 ευρώ στο Newsit.gr

***

Αthens Voice . 220.000 τσέπωσε ο Μανωλάκης ο…κομμουνιστής από τη φαμίλια. Και δεν ντρέπεται, δεν πάει να βάλει μια πέτρα στο σβέρκο και να τραβήξει για Φάληρο μεριά.

ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΙΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ.   ΜΙΑ ΣΙΧΑΣΙΑ!

Γράφαμε γι αυτόν παλιότερα,που τότε  δεν ξέραμε  τι αισχρό  μούτρο έχει καταντήσει:

ATHENS VOICE: ΕΝΑΣ ΕΚΔΟΤΗΣ “ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”

 Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice

Άγνωστοι βανδάλισαν το βράδυ της Δευτέρας την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας.

Με σπρέι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγράφονταν οι φράσεις: «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκατά στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή».

Υπενθυμίζεται ότι σχόλιο της εφημερίδας για τον θάνατο γυναίκας από την Αρμενία που πήδησε από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, προκάλεσε αντιδράσεις.

*******

΄Ολα να τα περιμένει κανείς  σ΄αυτό τον κόσμο. Το είπε και ο Αρχίλοχος στην “ΕΚΛΕΙΨΗ” : “Χρημάτων ἂεπλον οὐδέν ἐστιν οὐδ’ ἀπώμοτον οὐδέ θαυμάσιον… (Δεν υπάρχει κανένα πράγμα ανέλπιστο ούτε χωρίς όρκο ούτε παράξενο).

Βέβαια,ομολογώ πως με ξάφνιασε, παρ΄όλα αυτά,  η είδηση του  αισχρού  φασισμού που αναδίνει το κατάπτυστο σχόλιο της εφημερίδας γα την τραγική γυναίκα που σκοτώθηκε ,πηδώντας από το παράθυρο του νοσοκομείου,  για να μη συλληφθεί. Τέτοιο ξεπεσμό  από τον εκδότη   Μανώλη Βασιλάκη δεν το περίμενα. Ούτε  καν θα μπορούσα να το φανταστώ χρόνια πριν,  όταν  τον πρωτογνώρισα στο Πολυκλαδικό  Χαλανδρίου. Και μάλιστα, όταν ο ίδιος τότε  δήλωνε  ακραιφνής  κομμουνιστής!

Γράφαμε τις προάλλες:

Παρακολουθώ από καιρό αυτή την ιστορία με το  Athens Review of Books και τη διένεξη του εκδότη Μανώλη  Βασιλάκη με το Νίκο Κοτζιά. ΄Εχω δυο λόγους.

Ο πρώτος , γιατί είναι αδιανόητο στις ημέρες μας να διώκονται οι ιδέες, να ποινικοποιείται η έκφραση, η διατύπωση άποψης. Ακόμα και για τη στρεβλή  κριτική για ιστορικά πρόσωπα και έργα, αν δεν υποκρύπτονται συμφέροντα και σκοπιμότητες, πρέπει να υπάρχει ανεκτικότητα .

Ο δεύτερος λόγος  (τον ανακάλυψα  αργότερα από την εποχή που άκουσα για πρώτη φορά για τις περιπέτειες του εκδότη του περιοδικού, βλέποντας τη φωτογραφία του) είναι πως   με το   Μανώλη  Βασιλάκη γνωριζόμαστε από παλιά.  Κάπου εκεί στη δεκαετία του ’80, νέοι και οι δυο τότε εκπαιδευτικοί, υπηρετούσαμε στο Μεταλυκειακό Κέντρο Χαλανδρίου. ΄Ηταν ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούσαν  υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Καλός καθηγητής ο Μανώλης. Και ως χαρακτήρας ήπιος, χαμηλών τόνων και κόσμιας συμπεριφοράς. Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, δε σμίξανε ποτέ πάλι  οι δρόμοι μας.

Μου έκανε,  λοιπόν,τεράστια εντύπωση πώς ένας τέτοιος άνθρωπος, ευγενής, καθόλου εριστικός, αυτό που λέμε πολιτισμένο και δημοκρατικό  άτομο, εξωθήθηκε στα άκρα και έφτασε στο σημείο σήμερα να ζητήσει την  παρέμβαση  του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να πάψουν οι διώξεις εναντίον του. Από την άλλη και ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι κανένας τυχαίος. Πανεπιστημιακός, επιτυχημένος  ΥΠΕΞ και ιστορική η συμβολή του  στη λύση του  “Μακεδονικού”, που πολλοί πολιτικοί  στο ίδιο πόστο πριν απ΄αυτόν,  ούτε καν  να  αγγίξουν τολμούσαν το συγκεκριμένο ζήτημα , όχι να έχουν και τα κότσια να το λύσουν.

…Ο Μανώλης Βασιλάκης,αυτός ο τότε γλυκός και έντιμος άνθρωπος, που ξέραμε εμείς πριν κάμποσα χρόνια, οφείλει, όταν  προχωράει μέσω του Τύπου σε τέτοιου είδους καταγγελίες,να είναι απολύτως  βέβαιος πως τα ντοκουμέντα που έχει στα χέρια του, είναι όντως γνήσια ή πλαστά. Η υπόληψη ,το “καθαρό κούτελο” των συνανθρώπων  μας είναι σπουδαία υπόθεση για τον καθένα μας  και φυσικά βασικό,  ατομικό δικαίωμα. Αν δεν μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο , έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τις κρίσεις. Και αν διαπιστώνουμε στην πορεία μας  πως κάναμε λάθος στην κριτική μας αποτίμηση για κάποιον, έχουμε  ηθική  υποχρέωση  να ζητάμε συγγνώμη.

Ούτως ή άλλως, αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Είμαστε με την πλευρά του Μανώλη Βασιλάκη για ένα και μοναδικό λόγο. Αν ποινικοποιηθούν  οι απόψεις,  η κριτική,  έστω και η εσφαλμένη, ασφαλώς  ξαναγυρίζουμε σε “πέτρινα χρόνια” από τα οποία η χώρα μας πέρασε .Κι ακόμα, δυστυχώς,  δεν έχει ξεφύγει εντελώς.

Μετά την ρατσιστική και απάνθρωπη  αυτή δημοσίευση που επέτρεψε στο έντυπό του ο Μανώλης Βασιλάκης, δε μένει τώρα πια παρά να  αφιερώσουμε στον παλιό συνάδελφο με βαριά καρδιά το στίχο του Κώστα Βάρναλη . Του ταιριάζει γάντι.  “Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!”.