ATHENS VOICE: ΕΝΑΣ ΕΚΔΟΤΗΣ “ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”

 

ΜΟΝΙΜH  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΩΣ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)
EΣΥ ΘΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,  ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ   ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΚΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ;
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ  ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

________________________________________________________

1. Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice

Άγνωστοι βανδάλισαν το βράδυ της Δευτέρας την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας.

Με σπρέι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγράφονταν οι φράσεις: «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκατά στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή».

Υπενθυμίζεται ότι σχόλιο της εφημερίδας για τον θάνατο γυναίκας από την Αρμενία που πήδησε από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, προκάλεσε αντιδράσεις.

*******

΄Ολα να τα περιμένει κανείς  σ΄αυτό τον κόσμο. Το είπε και ο Αρχίλοχος στην “ΕΚΛΕΙΨΗ” : “Χρημάτων ἂεπλον οὐδέν ἐστιν οὐδ’ ἀπώμοτον οὐδέ θαυμάσιον… (Δεν υπάρχει κανένα πράγμα ανέλπιστο ούτε χωρίς όρκο ούτε παράξενο).

Βέβαια,ομολογώ πως με ξάφνιασε, παρ΄όλα αυτά,  η είδηση του  αισχρού  φασισμού που αναδίνει το κατάπτυστο σχόλιο της εφημερίδας γα την τραγική γυναίκα που σκοτώθηκε ,πηδώντας από το παράθυρο του νοσοκομείου,  για να μη συλληφθεί. Τέτοιο ξεπεσμό  από τον εκδότη   Μανώλη Βασιλάκη δεν το περίμενα. Ούτε  καν θα μπορούσα να το φανταστώ χρόνια πριν,  όταν  τον πρωτογνώρισα στο Πολυκλαδικό  Χαλανδρίου. Και μάλιστα, όταν ο ίδιος τότε  δήλωνε  ακραιφνής  κομμουνιστής!

Γράφαμε τις προάλλες:

Παρακολουθώ από καιρό αυτή την ιστορία με το  Athens Review of Books και τη διένεξη του εκδότη Μανώλη  Βασιλάκη με το Νίκο Κοτζιά. ΄Εχω δυο λόγους.

Ο πρώτος , γιατί είναι αδιανόητο στις ημέρες μας να διώκονται οι ιδέες, να ποινικοποιείται η έκφραση, η διατύπωση άποψης. Ακόμα και για τη στρεβλή  κριτική για ιστορικά πρόσωπα και έργα, αν δεν υποκρύπτονται συμφέροντα και σκοπιμότητες, πρέπει να υπάρχει ανεκτικότητα .

Ο δεύτερος λόγος  (τον ανακάλυψα  αργότερα από την εποχή που άκουσα για πρώτη φορά για τις περιπέτειες του εκδότη του περιοδικού, βλέποντας τη φωτογραφία του) είναι πως   με το   Μανώλη  Βασιλάκη γνωριζόμαστε από παλιά.  Κάπου εκεί στη δεκαετία του ’80, νέοι και οι δυο τότε εκπαιδευτικοί, υπηρετούσαμε στο Μεταλυκειακό Κέντρο Χαλανδρίου. ΄Ηταν ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούσαν  υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Καλός καθηγητής ο Μανώλης. Και ως χαρακτήρας ήπιος, χαμηλών τόνων και κόσμιας συμπεριφοράς. Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, δε σμίξανε ποτέ πάλι  οι δρόμοι μας.

Μου έκανε,  λοιπόν,τεράστια εντύπωση πώς ένας τέτοιος άνθρωπος, ευγενής, καθόλου εριστικός, αυτό που λέμε πολιτισμένο και δημοκρατικό  άτομο, εξωθήθηκε στα άκρα και έφτασε στο σημείο σήμερα να ζητήσει την  παρέμβαση  του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να πάψουν οι διώξεις εναντίον του. Από την άλλη και ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι κανένας τυχαίος. Πανεπιστημιακός, επιτυχημένος  ΥΠΕΞ και ιστορική η συμβολή του  στη λύση του  “Μακεδονικού”, που πολλοί πολιτικοί  στο ίδιο πόστο πριν απ΄αυτόν,  ούτε καν  να  αγγίξουν τολμούσαν το συγκεκριμένο ζήτημα , όχι να έχουν και τα κότσια να το λύσουν.

…Ο Μανώλης Βασιλάκης,αυτός ο τότε γλυκός και έντιμος άνθρωπος, που ξέραμε εμείς πριν κάμποσα χρόνια, οφείλει, όταν  προχωράει μέσω του Τύπου σε τέτοιου είδους καταγγελίες,να είναι απολύτως  βέβαιος πως τα ντοκουμέντα που έχει στα χέρια του, είναι όντως γνήσια ή πλαστά. Η υπόληψη ,το “καθαρό κούτελο” των συνανθρώπων  μας είναι σπουδαία υπόθεση για τον καθένα μας  και φυσικά βασικό,  ατομικό δικαίωμα. Αν δεν μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο , έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τις κρίσεις. Και αν διαπιστώνουμε στην πορεία μας  πως κάναμε λάθος στην κριτική μας αποτίμηση για κάποιον, έχουμε  ηθική  υποχρέωση  να ζητάμε συγγνώμη.

Ούτως ή άλλως, αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Είμαστε με την πλευρά του Μανώλη Βασιλάκη για ένα και μοναδικό λόγο. Αν ποινικοποιηθούν  οι απόψεις,  η κριτική,  έστω και η εσφαλμένη, ασφαλώς  ξαναγυρίζουμε σε “πέτρινα χρόνια” από τα οποία η χώρα μας πέρασε .Κι ακόμα, δυστυχώς,  δεν έχει ξεφύγει εντελώς.

Μετά την ρατσιστική και απάνθρωπη  αυτή δημοσίευση που επέτρεψε στο έντυπό του ο Μανώλης Βασιλάκης, δε μένει τώρα πια παρά να  αφιερώσουμε στον παλιό συνάδελφο με βαριά καρδιά το στίχο του Κώστα Βάρναλη . Του ταιριάζει γάντι.  “Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!”.

 

 

2. ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ
Αρπάχτηκαν μόλις άρχισε η συζήτηση

Τον  Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη, Αλέξη Τσίπρα, πήγες να  τμήσει στο αισχρό πορνοκάναλο του Σκάι; ΄Ανθρωποι (“Θου,Κύριε”) σαν τον Παπαχελά και τη Κοσιώνη έπρεπε να είναι φυλακή. Απόκρυψαν, όπως και οι λοιποί “Παχελάδες” την χρεοκοπία της χώρας. Εκτός των άλλων, επίσης  ειδεχθών εγκλημάτων με την παραπληροφόρηση που υπηρετούν αμφότεροι στην ομώνυμη Βιομηχανία..

Αυτούς διάλεξες, μωρέ Αλέξη Τσίπρα και εσύ; Ντροπή!

3. Ο ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»
Το νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ -Με Τσίπρα από Μαξίμου κατά της αποχής

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου

Αυτά ,Αλέξη, να τα σκεφτόσουν  όταν  “υπέγραφες” την “ομερτά” με τον υπόδικο για τη χρεοκοπία της χώρας Κ.Καραμανλή.  Οι πολίτες που απέχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαμαρτύρονται για την αισχρή συναλλαγή των πολιτικών και τον εγκληματικό για τη χώρα  παλαιοκομματισμό.  Και ανάμεσα σε αυτούς που απέχουν  ή ρίχνουν  άκυρο-λευκό, ένα μεγάλο ποσοστό είναι παλιότεροι οπαδοί  της Αριστεράς. Και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.  Μεγάλος ο αριθμός αυτής της κατηγορίας των παλιών Αριστερών, που διάλεξαν  γα διαμαρτυρία την πολιτική στάση της Αποχής.

 

4. ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ: Πολάκης και διοίκηση Νοσοκομείου Νικαίας έβαλαν τις αποκλειστικές νοσοκόμες να «συλλαμβάνουν» τις παράνομες!

Ο Παύλος Πολάκης μιλά σε δημοσιογράφους έξω από το Ερρίκος Ντυνάν

Αλήθεια  είναι, Παύλο Πολάκη; Αν ναι,να πας να βάλεις μια πέτρα στα Χανιά κι αν δεν τολμάς  να πνιγείς στα κρητικά νερά, να περιφέρεσαι στο νησί περίγελος και ντροπιασμένος.

 

5. Νέο «ράλι» για το ελληνικό 10ετες ομόλογο -Αγγίζει ιστορικό ρεκόρ
Πηγή: iefimerida.gr

΄Οχι μόνο η προνοφυλλάδα. ΄Ολη η Δεξιά βιομηχανία παραπληροφόρησης  έχει την είδηση στα ψιλά χωμένη. Να εισπράττει πόντους η κυβέρνηση με τέτοιο ιστορικό ρεκόρ των ελληνικών ομολόγων; Κι αν εκτοξεύτηκαν, δε οφείλεται  μας λένε στη θετική εξέλιξη της οικονομίας,αλλά στη βεβαιότητα των επενδυτών πως ο Κούλης θα έρθει με το μαγικό ραβδί να στείλει  την Ελλάδα στο οικονομικό μεσουράνημα!  Λες και δεν ξέρουν τα τσακάλια στις Αγορές τί σημαίνει Δεξιά στο τιμόνι της χώρας . Και ακόμα χειρότερα   με τα μπουλντόγκ  τους  “Φωτόπουλος” συνδικαλιστάδες     έτοιμους να τα κάνουν πάλι λίμπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κράτησε τόσα χρόνια ακίνδυνους με το κολάρο στο λαιμό και το φίμωτρο στα δόντια.

Δεν έχει προηγούμενο η προπαγάνδα του Δεξιού Τύπου.  Τύφλα να΄χει  ακόμα και ο ναζιστικός γκεμπελισμός   . Τί βλέπουν τα ματάκια τους τα ποτισμένα  γράσο  των  σκουπιδοφάγων  του,   δε λέγεται.  “Αγοράζουν μηχανές  καταστροφής εγγράφων στα υπουργεία” ( επικειμένης της εισβολής των νικητών της …”γαλάζιας ακρίδας” τους εννοούν) . “Ο Τσίπρας πάει στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος” “Αμετανόητος ο Τσίπρας για τις σκαφάτες διακοπές”.”Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο”! Τέτοια.

Μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα, αισχρή δημαγωγία, ανυπόφορο λαϊκισμό.  Προκλητική προσπάθεια επηρεασμού  με ψεύδη και απάτη του ΄Ελληνα ψηφοφόρου,

Είναι  καραμπινάτες αντισυνταγματικές εκτροπές όλες αυτές οι παρενέργειες  της προεκλογικής εκστρατείας   που ακόμα, όμως, δεν τις ανακάλυψε (ούτε πρόκειται ο  εισαγγελέας).  Κι ας μολύνουν απελπιστικά και  φανερά πια το “υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα” του πολιτεύματος ,που από Δημοκρατία κατέληξε πια  αισχρή  ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

6.ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία -14 νεκροί!
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/fotia-se-ypobryhio-sti-rosia-14-nekroi

Ρωσικό υποβρύχιο

Μπα ,περίεργο.Πώς άφησε να διαρρεύσει τέτοιο δυστύχημα ο δικτάτορας  της Ρωσίας;Φαίνεται πως δεν κρυβόταν πια με τίποτα. Αλλιώς δεν εξηγείται η…διαρροή.

Νομίζετε πως άλλαξαν πολλά στη Ρωσία από την εποχη του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία.; Μπορεί οι λεπτοδείκτες του χρόνου να μετακινήθηκαν , απομακρύνθηκαν πολύ από τότε  .Η παλιά Σοβιετία, όμως,  παραμένει σε πολλά ίδια και χειρότερη,όπως στην εποχή εκείνη.

7. Εφιάλτης: Brexit χωρίς συμφωνία θα κόστιζε στη Βρετανία 90 δισ. λίρες

Χάμοντ μπρέξιτ

Και γιατί  όχι; Γιατί η Ελλάδα ας πούμε πλήρωσε και πληρώνει τα λάθη της;Ποια είναι η Αγγλία που η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση τη διώχνει στα …όπα όπα; ΄Ετσ θα χτυπηθεί ο εθνικισμός που γεννά το φασισμό και το ρατσισμό;