ΚΥΡ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο …ΚΟΥΛΟΣ ΜΠΟΞΕΡ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΗΤΑΝ ΑΜΗΧΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ
Ο Τσίπρας στον ΣΚΑΪ για όλα όσα θα ήθελε να ξεχάσει- Μάτι, Βαρουφάκης, Μνημόνιο, κότερο, ΠετσίτηςΟ Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ

Ο Αλέξης  Τσίπρας,ως πρωθυπουργός της χώρας επέδειξε πρωτοφανείς  αρετές για ΄Ελληνα πολιτικό και  μάλιστα στο ανώτατο  αξίωμα  της  χώρας και προσέφερε παροιμιώδες,  ιστορικό έργο. Επισημαίνουμε δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η όλη και η επί μέρους αποτίμηση του θετικού  έργο του.

  1. Η απεμπλοκή της κυβέρνησης  από τους εθνικιστές -λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου κ.α) και  η επιστροφή  έμπρακτα στη φιλοευρωπαϊκή πολιτική, που είχε ως αποτέλεσμα τη σωτηρία της χώρας από ένα  απρόβλεπτων  διαστάσεων  grexit .
  2. Η λύση του εθνικιστικού (“εθνικού”) προβλήματος του ονόματος της Β.Μακεδονίας.

 

Ουδείς των ιστορικών, σήμερα και στο μέλλον ,αν δεν είναι στρατευμένος ,  μπορεί να αμφισβητήσει  τα δύο κορυφαία   αυτά επιτεύγματα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, για να μιλάμε συλλογικά μια και η συμβολή  της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοινοβουλευτικού ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καθοριστική και η σύναρσή της στο γενικότερο κυβερνητικό έργο, απολύτως αναγκαία και επτυχής τελικά. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως επιδέξιος μαέστρος, διηύθυνε μια ορχήστρα που, ναι, μεν,   ξεκίνησε εντελώς φάλτσα στη αρχή ,αλλά λίγο ύστερα   βρήκε το ρυθμό της. Και  το κοινό που έχει σωστό μουσικό “αυτί”  και αίσθηση αρμονίας ,  αντελήφθη  εξ αρχής τ0 κακό ξεκίνημα και στη συνέχεια την εξαιρετική πορεία. Βέβαια,οι έχοντες …παιδεία   αποκτηθείσα στα “σκυλάδικα” και δεν μπορούν  και δε θέλουν να αντιληφθούν την ποιότητα  της συγκεκριμένης μουσικής.

Κι ενώ όλα δείχνουν  πως εξ αυτού του έργου του  τα πολιτικά όπλα του Αλέξη Τσίπρα (ως αρχηγός το κόματος του ΣΥΡΙΖΑ)  θα έπρεπε να είναι ισχυρά και θα μπορούσε να κάνει περίπατο στις  εκλογές της ερχόμενης  Κυριακής ,εν τούτοις ,αυτή την ώρα κινδυνεύει από έναν αντίπαλο που θα μπορούσε, αν όλα είχαν γίνει σωστά,  να έχει την τύχη ενός  …κουλού μποξέρ με αντίπαλο έναν πρωταθλητή του αθλήματος.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν  “χαμένος από χέρι” ως υποψήφιος πρωθυπουργός για χίλιους λόγους. Επισημαίνουμε τους σπουδαιότερους:

  1. Είναι αρχηγός κόμματος όχι με την πολιτική ή άλλη αξία του ,αλλ΄εξαιτίας οικογενειακού ονόματος. Και μάλιστα είναι γιος ενός από τους χειρότερους ΄Ελληνες  πολιτικούς που πέρασαν ποτέ από τον τόπο (Κ.Μητσοτάκης,ο  Αποστάτης ,ο Βασιλοχουντικός κ.α).
  2. Στερείται πολιτικής κατάρτισης ,που αποκτάται με μελέτη και φυσικά στην καθημερινή  πράξη. Η παρουσία του δείχνει εντελώς “αδιάβαστο” πολιτικό.  Αμφιβάλλουμε αν είχε ποτέ την επιθυμία και την όρεξη να ασχοληθεί,με τη μελέτη των έργων του Μαρξ, για παράδειγμα, ή ακόμα και  του  πατριάρχη της δικιάς του φιλελεύθερης παράταξης, του ΄Ανταμ Σμιθ. Η πολιτική του μόρφωση περιορίζεται σε γενικότητες, σε ό,τι άκουσε ή διάβασε ευκαιριακά,  με μια πρόχειρη ματιά. O Kυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ποτέ καταρτισμένος πολιτικός. Σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από  τη θητεία στο ΚΚΕ, αλλά και ως φορέας αριστερής ιδεολογίας, ήταν   “υποχρεωμένος”  να   διαθέτει, αν μη τί άλλο, ως όπλο ιδεολογικής αντιπαράθεσης,  σοβαρή πολιτική κατάρτιση και παιδεία. Και διαθέτει.
  3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι …έμφορτος αμαρτιών.Και όχι μόνο οικογενειακών για τις οποίες, βέβαια, δεν ευθύνεται. ΄Εχει, όμως, δικό του, προσωπικό, βαρύ  βιογραφικό…ενάρετων πράξεων και συνηθειών. Περιοριζόμαστε στις πιο ειδεχθείς… επιδόσεις του, που εκτός από την πολιτική, αφορούν  πρωτίστως και τον ποινικό κώδικα : α. Είναι στενός φίλος  ενός υπόδικου κατηγορούμενου για εμπόριο ναρκωτικών (ηρωίνης) μεγάλων ποσοτήτων. β. Φίλος επίσης και με στενές οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις με τους γνωστούς  υπόδικους διευθύνοντες  συμβούλους  , Χριστοφοράκο και Φρουζή,των γνωστών εταιριών SIEMENS  και  NOVARTIS, που χρημάτιζαν ασύστολα  πολιτικά και μη πρόσωπα  για παροχή εμπορικών προνομίων γ. ΄Εχει πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος σε νευραλγικές κομματικές θέσεις, όπως  και υποψήφιους βουλευτές, διεφθαρμένα πρόσωπα, εμπλεκόμενα σε χρηματισμούς, δωροδοκίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.
  4. Ηγείται μιας παράταξης ο π.αρχηγός της οποίας και πρωθυπουργός για δύο κυβερνητικές θητείες,  χρεοκόπησε τη χώρα και είναι ο απολύτως υπεύθυνος της οικονομικής κρίσης που  βίωσε ο ελληνικός λαός,αφού επί των κυβερνήσεών του διπλασιάστηκε το χρέος και το έλλειμμα, αντί 3,8% που το παρουσίαζαν , είχε ξεπεράσει το 15%.

 

Με ένα τέτοιον αρχηγό κόμματος σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα κόμμα εξουσίας όπως η ΝΔ, φορτωμένο με εγκλήματα εσχάτης προδοσίας, ένας όντως επιτυχημένος πρωθυπουργός ,όπως είπαμε, θα έπρεπε στις εκλογές να κάνει περίπατο. Αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας δε θα κάνει για τους εξής, επίσης ιστορικά αναμφισβήτητους λόγους:

  1. Συμφώνησε με τον Κώστα Καραμανλή να αποσιωπήσει την ενοχή του π.πρωθυπουργού για το χρέος και να μην τον παραπέμψει σε ειδικό δικαστήριο.(“Ομερτά”).Σε αντάλλαγμα  ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να σχηματίσει  κυβέρνηση με το δανεικό από το καραμανλικό στρατόπεδο Πάνο Καμμένο.
  2.  Παραχώρησε “συχωροχάρτι “και άσυλο  σε στελέχη εκείνων των κυβερνήσεων της χρεοκοπίας, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος ,ο οποίος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε και το ανώτατο αξίωμα ,αυτό  του προέδρου της  Δημοκρατίας.
  3.  Χρεώθηκε, ως μη όφειλε, τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς ,δολοφόνοι των οποίων υπήρξαν εθνικιστικά στοιχεία σε συνεργασία με Ρώσους πράκτορες . Η κυβέρνηση δείλιασε να αποκαλύψει την αλήθεια της τραγωδίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον τοίχο και γι΄αυτό το έγκλημα.
  4. Στο σκάνδαλο  Novartis, αντί η κυβέρνηση να δρομολογήσει σοβαρές και γρήγορες διαδικασίες για την   παραλαβή   των καταλυτικών στοιχείων ενοχής από το αμερικάνικο FBI και τη διεξαγωγή δίκης με γοργούς ρυθμούς, ώστε σήμερα οι γνωστοί  υπόδικοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί να είναι φυλακή, οι ίδιοι  εκ τους ασφαλούς πλέον αυτή την ώρα, προχωρούν σε λεονταρισμούς και προκλητικά απειλούν πως θα …πάνε την κυβερνηση ως το τέλος (!) γατί ήταν  αυτή με δικούς της δικαστές και εισαγγελείς που έστησε το  κατά τα άλλα παγκόσμιο  αυτό σκάνδαλο.
  5. Την ίδια βραδύτητα έδειξε ως κυβέρνηση  στη διεκπεραίωση  της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Υπεύθυνοι τελικά αυτής της απαράδεκτης δικονομικά και πολιτικά αβελτηρίας , δεν είναι  η ελληνική δικαιοσύνη,αλλά η ίδια η κυβέρνηση με τις παλινωδίες,τη βραδύτητα και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να στείλει φυλακή τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
  6. Μετά τη συγκλονιστική ΑΠΟΧΗ των Ευρωεκλογών που μαζί με τα ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ σχεδόν άγγιξε σε αριθμό ψηφοφόρων τα 4.700.000,αντί η κυβέρνηση να βγει  σε όλους τους τόνους και να  επισημάνει-καταγγείλει πως υπάρχει ιδιαίτερα καταλυτική  δυσαρμονία ανάμεσα στα εκλογικά αποτελέσματα και τη βούληση των πολιτών,αποσιώπησε το μείζον πολιτειακό αυτό θέμα και συμπεριφέρεται ως η Δεξιά παράταξη,η οποία “τρίβει  τα χέρια” της ,γνωρίζοντας πως σε αυτή την πλούσια δεξαμενή δεν έχει δική της, σταγόνα νερό.

Το αποτέλεσμα  όλων αυτών των ανεπίτρεπτων πολιτικά ενεργειών   της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη  Τσίπρα ήταν  4.700.000 πολίτες απηυδισμένοι από τη συνεχιζόμενη παλαιοκομματική νοοτροπία του μαυρογυαλουρισμού,της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, που συντήρησε και ο  αριστερός ΣΥΡΙΖΑ,  να απέχουν από τις εκλογές ή να ψηφίζουν άκυρο- λευκό. Κι αν από αυτή τη τεράστια δεξαμενή δεν προθυμοποιηθούν, τουλάχιστον  500.000 πολίτες ,οπαδοί της Αριστεράς κυρίως, να προσέλθουν στις κάλπες, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο  ο προειρημένος  Υιός του Κ.Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός της χώρας και να γυρίσει το ιστορικό της  ρολόι πίσω στις αλήστου μνήμης ημέρες του’  65 , που πρωταγωνιστούσε ο πατέρας του,  η Ελλάδα  θα μπει  σε μια νέα περιπέτεια  από την οποία ουδείς γνωρίζει, αν θα βγει  και με ποιο κόστος.