ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΙΟΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΙΕΝΑΝΜΕΝ

1. ‘ Αρθρο Αλέξη Τσίπρα: «Ο κόσμος αλλάζει -Εμείς;»

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ανεξάρτητα από το αν είναι όλα σωστά, όσα διαπραγματεύεται στην ανάλυση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  (και δεν είναι),  γιατί διάλεξε να  δώσει το άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Δεν ξέρε την  ιστορία  της ( εφημερίδα του Μεταξά);

Και μάλιστα  σήμερα, που την κουμαντάρει  ο  βιογράφος  του Κων. Μητσοτάκη, ο εν πολλαίς δημιοσιογραφικαίς αμαρτίαις  περιπεσών    Παπαχελάς;  Τη φυλλάδα που φιλοξενεί ανελλιπώς  τα φληναφήματα  του Ράμφου    και του Γιανναρά;  Ντροπή!

Ποιους ψάχνει να βρει εκεί ο Αλέξης Τσίπρας; Πιστεύει πως υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα  αγοράσει ή θα κάνει κλικ για να διαβάσει … Μιχάλη Τσιντσίνη;   Μην τρελαθούμε. Στην Καθημερινή μπορείς να βρεις σοβαροφανείς αναγνώστες.  Σοβαρούς αποκλείεται.

2. Πελώνη για Αχτσιόγλου: «Αντί συγγνώμης επέλεξε ένα συνονθύλευμα αριστερίστικων τσιτάτων»

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Πηγή: iefimerida.gr

Τι σημαίνει  “αριστεριστής”  μη ρωτήσετε Δεξιό. Ακόμα και εγγράμματο ( δε λέμε μορφωμένο ή  διανοούμενο, δεν υπάρχουν  τέτοιοι στη Δεξιά). Πόσω μάλλον μια ανεκδιήγητη  …φυλλαδογυρίστρα Πελώνη.

Μια από τις σοβαρές παθογένειες του Δεξιού είναι τούτη.  Παρουσιάζεται  καθ΄ ολοκληρία αδιάβαστος σε αριστερή  (επί)γνωση.  (΄Ορα Κούλη.  Δεν είχε χρόνο, ούτε  άδεια  όσο σπούδαζε στα… Χάρβαρντ να διαβάσει απαγορευμένα από τον μπαμπά βιβλία).

Και  εν τούτοις, ο Δεξιός   μιλάει  άνετα επί παντός  μαρξιστικού επιστητού. Και παριστάνει  το γνώστη  πάσης συναφούς  ιδεολογίας.    Κι ας μη …γνώτω η  δεξιά του  πώς λειτουργεί η αριστερά του.

Το θράσος του ημιμαθούς. Ο αγράμματος, τουλάχιστον, έχει επίγνωση της αγραμματοσύνης  του. Και σιωπά ευσχημόνως.

Η Πελώνη μην  περιμένετε να βάλει γλώσσα προτρέχουσα  μέσα. Κι ας  γίνεται ξεφτίλα.  “Ο βρεγμένος”, άλλωστε, “τη βροχή δεν τη φοβάται”.

_________________________________

                                            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Τέλος αγωνίας: Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος. Η Ελλάδα ήταν στην ακτίνα κινδύνου.

Ο χάρτης με το σημείο που έπεσαν τα απομεινάρια

Και τί είναι ο πλανήτης; “Εμπάτε σκύλοι αλέστε”; ΄Οπου θέλει ο καθένας πετάει τους πυραύλους του,   τα απόβλητα και την παλιατζούρα του; Είναι κτήμα ο πλανήτης κανενός ισχυρού και δεν το ξέραμε;

Κι αν έπεφτε, όπως ήταν  πιθανόν,  σε κατοικημένη περιοχή ο κινέζικος πύραυλος; Στα κεφάλια ανθρώπων; Θα έβγαινε το…κομμουνιστικό (Θου, Κύριε…)  καθεστώς της Κίνας και θα έλεγε “μας συγχωρείτε,  παίδες,  λαθέψαμε.  Ορκιζόμαστε  στη… σκέψη του  Μάο να μην επαναληφθεί.   Και μια χαρά είμαστε άπαντες”!

Κι αν φυσικά  τους ζητούσε κανας αδύνατος  το λόγο και ύψωνε τη φωνή, θα βγαίναν οι σφαγείς τις πλατείας Τιενανμέν  και θα κουνάγανε υπεροπτικά  πάλι το δάχτυλο.  “Για καθήστε καλά, βρωμοκαπιταλιστές (!), που βάλατε τους φραξιονιστές  φοιτητές στην πλατεία του Πεκίνου να  μας σαμποτάρουν,  μη σας πάρει και σας σηκώσει, κάτι δισεκατομμύρια  σύντροφοι  που είμαστε.  Και “φυσάμε” και το χρήμα. Πλουσιότεροι κι από τους  ιμπεριαλιστές και αντικομμουνιστές Αμερικανούς  που δεν αφήνουν το συντρόφι      Κιμ Γιονγκ Ουν να δοκιμάζει τα πυρηνικά του με την ησυχία του.   Βουλώστε το λοιπόν , μη σας έρθουν στα αλήθεια  πύραυλοι στα κεφάλια σας και τούτη τη φορά όχι κατά λάθος”.

Η Κίνα, ως καθεστώς είναι από τα  χειρότερο στην υφήλιο. Για το λαός της και τους άλλους.  Στο εσωτερικό,  ασύστολη καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων βάναυση, αστυνομική καταστολή, ρατσισμός,  εθνικισμός, καταπίεση μειονοτήτων  (π.χ Ουιγούροι),  ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος,  εργασιακός Μεσαίωνας, ειδικά στην παιδική εργασία και την εκμετάλλευση  χωρικών και οικονομικών μεταναστών. Αλλά και παντελής έλλειψη σεβασμού στο κλίμα, το περιβάλλον, τα αγαθά  και της πηγές πλούτου. Παντελώς ΑΣΕΒΕΙΣ, ως καθεστώς,   σε όλα.

Τελευταίο …επίτευγμά τους η  επιδημία που την άφησαν να γίνει  πανδημία.΄Ηδη ο ιός covid-19 είχε εκδηλωθεί στη χώρα από τον Αύγουστο 2019.  Και σε συνεργασία με τον επίσης ανήθικο ΠΟΥ  απέκρυψαν την ύπαρξή του του,  χάριν του εμπορίου τους. Η μισή Κίνα με τον ιό ταξίδευε ανενόχλητοι  σε όλο τον κόσμο, για  να πουλάνε την πραμάτια τους.   Και κόλλησαν, φυσικά,  όλη την υφήλιο.  Τόσο ανεύθυνο και χρησιμοθηρικό καθεστώς.  Αλλά και  με έλλειψη κουλτούρας σεβασμού της φύσης και  του συνανθρώπου (10.000.000 εξόντωσε ο Μάο στην…πολιτιστική του  επανάσταση!).

  Σκότωσαν  τρία  εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σήμερα, τίναξαν τις οικονομίες των χωρών στον αέρα,  είναι οι  αίτιοι της καταπίεσης και της κατάργησης των βασικών μας δικαιωμάτων που ζούμε ως αυτή την ώρα . Και  δε λογοδότησαν. Δεν  τους έσυρε κανείς στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Κι ας διέπραξαν το μέγα αυτό έγκλημα της αποσιώπησης  της ύπαρξης του επικίνδυνου αυτού ιού. Και το έχουν ξανακάνει και όχι μόνο μια φορά στο παρελθόν. Πάλι ατιμώρητοι. Γι΄αυτό  κατάντησαν εντελώς θρασείς και προκλητικοί.

΄Οσο κυβερνούν τον πλανήτη άνθρωποι σαν αυτούς που γνωρίζουμε σε όλες τις εποχές,  θα επαναλαμβάνονται  τέτοια εγκλήματα και μάλιστα ατιμώρητοι. Τα κράτη μεταξύ τους, αν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν,  αν φοβούνται το ένα το άλλο ή ακόμα  αν   κυνηγούν όσους υπονομεύουν την υπόσταση τους ,  δεν έχουν καμιά διαφορά. Και αλληλοϋποστηρίζονται.  Κι ας λένε πως έχουν αντίθετες ιδεολογικές κατευθύνσεις. ΄Ενα κράτος,  μόνο ιδεολογία δεν μπορεί να έχει.

 

Η  “Μηχανή”, όταν κι αν την αφήσουν να κυβερνήσει,  θα δείξει την τεράστια  διαφορά. Εκεί θα φανεί η  “ημέρα από  τη νύχτα”.

Φαντάζεται κανείς να υπήρχαν σήμερα  Ρομπότ κυβερνήσεις;    Ο Αμερικανός, ο Ρώσος και  ο ….Γενικός Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας  και πρόεδρος (!) θα έμοιαζαν καρικατούρες. Η δε “Μηχανή” του ΠΟΥ ,θα είχε, αν έκανε εκ παραδρομής ό, τι και οι συνάδελφοί της άνθρωποι σήμερα,  τινάξει τους “νευρώνες” της στον αέρα. Από ενοχές και απόγνωση.  ΄Οπως,  ακριβώς,  ο προγραμματιστής  της θα είχε προβλέψει να γίνει σε τέτοια περίπτωση.

  Περιμένετε μήπως  εσείς  τώρα  τον Τέντρος Αντάνομ      του ΠΟΥ να κάνει χαρακίρι; Χέστηκε για  τα 3.000.000 νεκρούς  την υφήλιο από  τον Covid  που εγκληματικά τον άφησε από την Κίνα να πάει  το μακάβριο θανατηφόρο ταξίδι του μέχρι την άκρη της γης. Για να βάλει πλάτες στο καθεστώς της Κίνας, το οποίοι του καταβάλει, φυσικά, γερή συνδρομή για τις χάρες που  του  κάνει ο ΠΟΥ  από παλιά.

 

2. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς προστάτευσε την ΠτΔ που κινδύνευσε από την… ελληνική σημαία

Συλλαλητήριο: Τεράστια ελληνική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας (pics) | mononews

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο θα υψωθεί με αερόστατο στις 7 μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά, στον παραλίμνιο χώρο κάτω από το γήπεδο της Πεζούλας (λίγο πριν από την πλαζ), στη λίμνη Πλαστήρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των αγώνων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με τη «Γιορτή της Σημαίας».

***

Καλά, άσε τους “λαλημένους” στην Πλαστήρα. Τουλάχιστον, αν το ξανασκεφτούν και ντραπούν, έχουν δίπλα τους  τη λίμνη  να φουντάρουν.  ΄Ακου η μεγαλύτερη  σημαία στον κόσμο!  Τέτοιος  εξευτελισμός.  Ούτε ο… Γκας Πορτοκάλος  θα το επέτρεπε.  Ντροπή κει πάνω!

Αλήθεια,    τί  σόι πάλι   ψώνιο κάποιων  Ελληνάρων να  βάζουν  σημαίες  στα μπαλκόνια  τους ολοχρονίς , οι δε  Δήμοι  να αγοράζουν πανιά-σημαίες  στην έκταση του …Αχλαδόκαμπου και να τα  κρεμάνε σε δρόμους και πλατείες; Πέρα από επικίνδυνο είναι και κιτς,  όζει  συμπεριφορές  μπουρτζόβλαχου.

΄Αλλο πράγμα είναι να αγαπάς τον τόπο σου κι άλλο να γίνεσαι γελοίος η προκλητικός.   Κι εμείς τον αγαπάμε,  κι ας μην  κρεμάμε σημαίες στο μπαλκόνι.

3 .Σκωτία: Μεγάλη νίκη της Στέρτζιον -Προμηνύεται νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον

Επί τέλους! “΄Αρχισαν τα όργανα να παίζουν”… μοιρολόγια για τον ανόητο και  τρελαμένο εθνικιστή  Μπόρις Τζόνσον.

Εδώ και τώρα η Σκωτία ανεξάρτητη χώρα και μέλος της Ε.Ε.  Δεν  έχουν απέναντί τους οι Εγγλέζοι πια…  Στιούαρτ και  Ιακωβίνους!  Δεν είναι πια  η νήσος   η θαλασσοκράτειρα “γηραιά Αλβιών”.

 

4.Νέο σόου της Αγκυρας:  Κρέμασαν φωτεινή επιγραφή στην Αγία Σοφία -«Ο Θεός είναι ένας και αυτός είναι ο Αλλάχ»

Αγία Σοφία: Η ιστορία του Ναού - συμβόλου της Χριστιανοσύνης - ΤΑ ΝΕΑ

 Αν υπάρχει θεός, το μόνο σίγουρο είναι πως   δεν χωράει στην  “Αγιά Σοφιά” ούτε ως     Γιαχβέ ούτε ως Αλλάχ.

5.Ο Μακρόν επιχειρεί να ανατάξει τη γαλλική οικονομία με το βλέμμα στις κάλπες

O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Ο Κούλης ,πάντως,  πρόσφερε την  δυναμωτική του  ένεση στην οικονομία του Μακρόν με την αγορά της… πολεμικής  μηχανής που τάχα   μας έκανε άτρωτους!  Και φυσικά ο μόνος λόγος που την παράγγειλε ήταν οι μίζες που εισέπραξε ως  γιος του διεφθαρμένου …πατέρα του.

Αλλιώς  και τα μικρά παιδιά ξέρουν πως η υπεροπλία του Ερντογάν είναι δεδομένη.  Και δεν αλλάζει, κι ας αγοράσει  όλη την πολεμική βιομηχανία της Γαλλίας.

Τα άλλα είναι για τους χαχόλους της  Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής . Τώρα πια και  αυτοί   είναι καθαρά…  συνταγματικοί οπαδοί. Κι όχι “εκτός τόξου, όπως παλιά. ΝεοΔημοκράτες  αδέρφια (όπως πάντα, βέβαια) και με τη βούλα της ψήφου!