ΚΟΡΟΝΟΛΑΧΕΙΟ. ΠΕΤΣΑΣ… ΚΕΡΝΑΕΙ, ΠΕΤΣΑΣ ΠΙΝΕΙ!

  1. Βαξεβάνης  ..Νεφεληγερέτης.

Το παρακάτω κείμενο το ξεσηκώσαμε από την…αριστερή παραπληροφόρηση του Κώστα Βαξεβάνη.  Βεβαίως, βεβαίως , για να είμαστε δίκαιοι, προηγούνται  στην… παραγωγή και προώθηση   fake nwes άλλα  “Ντοκουμέντα”.  Ιστότοποι, ραδιόφωνα , κανάλια σαν του  Μαρινάκη, Αλαφούζου, Χατζηνικολάου,Ράπτη Κουρτάκη και άλλων ευυπόληπτων κυρίων με τα “λευκά κολάρα”.

Επιλέξαμε την κριτική παρουσίαση Βαξεβάνη για το  μέγα σκάνδαλο των Μέσων παραπληροφόρησης  στο φαγοπότι   των 20 .000.000 ευρώ από το δημόσιο κορβανά ,για να διαφημίσουν το ακατόρθωτο  επίτευγμα Μητσοτάκη να τινάξει την οικονομία στον αέρα και να καταργήσει το Σύνταγμα, επειδή ο εν λόγω δημοσιογράφος  ήταν  ένας απ΄αυτούς που δεν του έδωσαν μερίδιο. Και πάει να το παίξει τώρα ήρωας  το παιδί.  Αυτός μόνο αδικήθηκε.

Λες και δεν υπήρξαν εκατοντάδες αξιολογότερα έντυπα και ιστότοποι, που είτε δεν καταδέχτηκαν να πάρουν διαφήμιση, είτε τους την αρνήθηκαν. Αλλά, μόνο το  Βαξεβάνη αδικήσανε. Τους άλλους δεν τους γέννησε μάνα, όπως τον  Κωστάκη,αλλά…κουνέλα.

Αντί να είναι τιμή του που δεν βλέπει το έντυπό του στη λίστα των  απατεώνων,που τσέπωσαν τα εκατομμύρια, για να μας πείσουν να (ΞΕ)ΜΕΙΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ, ξεκίνησε  πόλεμο εναντίον του Πέτσα, επειδή δεν του πέταξε  κομμάτι παντεσπάνι. Και είναι σκάνδαλο,όχι γιατί φάγανε δημόσιο χρήμα, αλλά γιατί δεν πήρε από τα κλεμμένα και ο Βαξεβάνης. Τέτοια τσίπα και ηθική μιλάμε.

Ο Πέτσας διέπραξε ένα ακόμα έγκλημα. ΄Εδωσε κλεμμένο, άφθονο δημόσιο  χρήμα σε έντυπα, ιστότοπους, ραδιοκάναλα, είτε μικρής επισκεψιμότητας-αναγνωσιμότητας -ακροαματικότητας,είτε σε άλλα που είχαν  χρόνια να ενημερωθούν και σε άλλα που φτιάχτηκαν την παραμονή της μοιρασιάς της πίτας.  Σκάνδαλο…μεγατόνων,  αλλά και και “λυδία λίθος”,που δοκιμάστηκαν   πάνω της και βρέθηκαν κίβδηλοι και τενεκέδες όλα αυτοί που  χρηματίστηκαν για να προπαγανδίσουν την απάτη Κούλη.

Γι΄αυτά τα λεφτά,  βέβαια, να μη μας διαφεύγει  η παρακάτω αλήθεια.  Δεν τα έφαγαν όλα  τα τα λαμόγια, οι παραλήπτες  τους.  Σχεδόν το 60%  των χρημάτων αυτών ,επέστρεψαν στις τσέπες του Πέτσα. Πέτσας κερνάει,  Πέτσας πίνει! Πολλά εκατομμύρια κατέληξαν πίσω στους   ανθρώπους της κυβέρνησης. Το ομολογούν οι ίδιοι οι μπουκωμένοι, που διαμαρτύρονται  γιατί  πήραν,λέει ,αυτοί  ψιχία, ενώ το παντεσπάνι το έφαγε τελικά  ο Πέτσας.΄Ηταν στη συμφωνία μέσα.”Θα σας  χρεώσουμε πως πήρατε 20 χιλάρικα,αλλά τα 12 θα τα γυρίσετε πίσω σε μας”. Καθαρό… ξέπλυμα.

Τώρα  να επιστρέψουμε στον Βαξεβάνη. Παραπονιέται ο …πέτσινος Πουλιτζεριανός δημοσιογράφος,γατί δεν άρπαξε κομμάτι από την πίτα. Αυτός, ο συγκεκριμένος. Και για τούτο και μόνο ,είναι σκάνδαλο.Αν έτρωγε και ελόγου του, δε θα έβγαζε τσιμουδιά. Αλλά,γιατί τότε δε θα ήταν σκάνδαλο; Κι αν ήταν, γιατί θα επέλεγε να μπει  κι αυτός  στην παρέα των απατεώνων;

Αντί, όπως είπαμε ,αν ήταν  έντιμος,  να   το θεωρεί “τιμή του και καπέλο” που δεν πήρε από τα κλεμμένα ,ξεσήκωσε πόλεμο,  θρηνεί και οδύρεται  για τα χαμένα.  Βρίζει πατόκορφα  το αρχιλαμόγιο τον   Πέτσα, γιατί δεν τον τάισε κι εκείνον.  Οι άλλοι, οι εκατοντάδες,  που έμειναν έξω από το φαγοπότι είτε εξ  επιλογής ή επειδή δεν  τους ενέταξε στη λίστα ο διεφθαρμένος   κυβερνητικός , δεν είναι της…εμβέλειας  Κώστα Βαξεβάνη.

Ας ευλογήσουμε τα γένια μας, λοιπόν κι εμείς.  Και γιατί όχι; Ψέματα είναι;  ΄Εχουμε ένα σάιτ  και μάλιστα ιστορικής δημοσιογραφίας,  με  13 χρόνια συνεχούς ,ανελλιπούς   ενημέρωσης Και μάλιστα με μεγάλη επισκεψιμότητα.  Πάνω από το Ντοκουμέντο και την Εφημερίδα Συντακτών, ας πούμε.

Δε συζητάμε για κάποιους άλλους ιστότοπους, που …δεν τους ξέρει ούτε η μάνα του κατόχου. Είμαστε πολύ πάνω από πολλά πολυδιαφημισμένα σάιτ, αλλά εμείς δε σκιζόμαστε και δε έχουμε λόγο να το τονίζουμε να διαφημιστούμε. Ούτε  δεχτήκαμε ποτέ, παρά τις πιέσεις, διαφημίσεις.

Με βάση λοιπόν  αυτά τα δεδομένα ,καθαρά εμπορικά, το  Homo-Naturalis.gr θα ήταν από τα πρώτα που με βάση αυτή την κατάταξη,  όφειλαν να του ζητήσουν να βάλει την προπαγάνδα   ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΟΙ).   Σύμφωνα τώρα με έγκυρες πληροφορίες,   υπήρξαν άγνωστοι  ιστότοποι που πήραν 10, 20  και 50 χιλιάρικα! Άν τέτοια μεγάλα ποσά πήραν σάιτ, που φιάχτκαν την ίδια μέρα που μοίρασε ο  Πέτσας τα λεφτά,  με τα εμπορικά δεδομένα,  πόσα όφειλε να δώσει σε μας;

Φυσικά και να μας τα έδινε το λαμόγιο, δε θα  τα παίρναμε ποτέ, γιατί είναι λεφτά απάτης και διαπλοκής. Γι΄αυτά, μπορούν να φωνάζουν, επειδή  εισέπραξαν  λίγα ή καθόλου,  ο Παππάς, ο  Βαξεβάνης, ο Φίλης. Εμείς όχι. Και  το θεωρούμε τιμή μας ,που δεν  τα “παίρνουμε” από πουθενά και για κανένα λόγο.  Και έχουμε το ηθικό δικαίωμα, όχι, όμως και  ο  Βαξεβάνης, να κράζουμε τους διεφθαρμένους κοντυλοφόρους που ξεκοκάλισαν χωρίς ενοχές πολύ περισσότερα από 20.000.000 δικά σου λεφτά.

Σιχαμένοι άνθρωποι! Ειδικά οι “Βαξεβάνηδες”,που “παίζουν εν ου παικτοίς”.

Να και το κείμενο του Κωστάκη:

Να σου σηκώνεται η… Πέτσα με τα εκατομμύρια σε κολλητούς και… φαντάσματα

Το κουβάρι µιας απολύτως αδιαφανούς υπόθεσης διασπάθισης δηµόσιου χρήµατος, το οποίο µοιράστηκε σε απίθανα µέσα ενηµέρωσης στο πλαίσιο της περιβόητης πια καµπάνιας για την ενηµέρωση των πολιτών σχετικά µε τον κορονοϊό, άρχισε να ξετυλίγεται µετά την αποκάλυψη –κατόπιν πιέσεων του Documento και ερώτησης της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στη Βουλή– της λίστας µε τα ΜΜΕ που έχουν χρηµατοδοτηθεί.

 

Tο κυβερνητικό αφήγηµα περί ενηµέρωσης των πολιτών διά του Τύπου µε κριτήρια που σχετίζονται µε την αντικειµενικότητα κατέρρευσε αίφνης µε πάταγο, την ίδια στιγµή που εύλογα η κοινωνία αναρωτιέται αν πίσω από την καµπάνια «Μένουµε Σπίτι» κρύβεται ένα νέο σκάνδαλο εφάµιλλο του ΚΕΕΛΠΝΟ ή ακόµη και της Novartis, καθώς εν µέσω αδιαφάνειας αφήνεται ο κάθε πολίτης να βάλει στο µυαλό του εικόνες διαφθοράς και συναλλαγής κάτω από το τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δείχνει να έχει έφεση στο µοίρασµα δηµόσιου χρήµατος σε αµφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας και ασφαλώς φίλια µέσα ενηµέρωσης.

Oι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες ήδη από τον περασµένο ∆εκέµβριο όταν στο πλαίσιο εφαρµογής νόµου για την ενίσχυση των µέσων ενηµέρωσης, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα, είχε επιχειρήσει –κατά παράβαση ρήτρας σύµφωνα µε την οποία δεν θα επιχορηγούνταν έντυπα που προάγουν διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων κ.ο.κ.– να δώσει ποσό 200.000 ευρώ στην εφηµερίδα «Μακελειό». Τότε, κατόπιν έντονης κατακραυγής από το σύνολο των Μέσων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδιπλώθηκε, παγώνοντας τη διαδικασία επιχορήγησης όχι του εντύπου του Στέφανου Χίου, αλλά του συνόλου των εφηµερίδων.

Μόλις τρεις µήνες αργότερα ωστόσο, αυτήν τη φορά µε πρόσχηµα την πανδηµία του κορονοϊού, ενέκρινε κονδύλι 20 εκατ. ευρώ το οποίο, στο πλαίσιο των περιβόητων πια εκστρατειών ενηµέρωσης του κοινού «Μένουµε Σπίτι» και «Μένουµε Ασφαλείς», διέθεσε σε περισσότερα από 1.200 µέσα ενηµέρωσης. Παρακάµπτοντας κάθε νόµιµη διαδικασία, δηλαδή το µητρώο των media που σύµφωνα µε τον νόµο µπορούν να λάβουν κρατική διαφήµιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εµφανίζεται να µοίρασε µέσω της ιδιωτικής διαφηµιστικής εταιρείας Initiative δηµόσιο χρήµα µεταξύ άλλων σε ιστοσελίδες που κυριολεκτικά δεν υπάρχουν, σε άλλες που δεν έχουν περιεχόµενο, σε Μέσα τα οποία εµφανίζονται να δηµιουργήθηκαν εν µέσω πανδηµίας, σε σελίδες µέσω των οποίων πωλούνται αµφιβόλου ποιότητας παραϊατρικά σκευάσµατα, σε ιστότοπους της οµογένειας, ακόµη και σε σάιτ που συνδέεται µε τον κουµπάρο του και βουλευτή της Ν∆ Ανδρέα Πάτση και τη σύζυγό του.

Την ίδια στιγµή, µε την επιλογή της να διατεθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ µέσω ιδιωτικής εταιρείας, η οποία θα εισπράξει το 3% επί του συνόλου, δηλαδή περί τις 600.000 ευρώ, η κυβέρνηση απέφυγε την υποχρέωση ανάρτησης στοιχείων για τη διανοµή της κρατικής διαφήµισης στη ∆ιαύγεια.

 

Είναι εντυπωσιακό ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης χρησιµοποίησε στην απάντησή του ρητορική που παραπέµπει στον Ντόναλντ Τραµπ, ο οποίος προ καιρού είχε χαρακτηρίσει τους «New York Times», την «Washington Post», το CNN και άλλους κολοσσούς της ενηµέρωσης ως Μέσα τα οποία διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Σε κάθε περίπτωση και ασχέτως του τι µπορεί να ισχυρίζεται ο Στ. Πέτσας προκειµένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθεί τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες του, είναι γεγονός ότι το κριτήριο της αµεροληψίας και της µη διασποράς ψευδών ειδήσεων δεν εφαρµόστηκε ποτέ.

 

2. Πανελλαδικές 2020. Το θέμα της Έκθεσης:

“Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου; Με αφόρμηση τα Κείμενα 1 και 2 αποφασίζετε να καταθέσετε την προσωπική σας εμπειρία στο ιστολόγιο του σχολείου σας. Να δικαιολογήσετε την όποια επιλογή σας”.’

 

***

Για να καταλάβω παιδιά  της εξεταστικής επιτροπής .  ΄Οταν λέτε ανάγνωση βιβλίων, ποιων βιβλίων; ΄Αμα το παιδί διαβάζει, ας πούμε, Τατσόπουλο, Χωμενίδη και λοιπούς…δημιουργούς ροζοαστυνομικοπεριπετειοσεξουαλικο βιβλίων, γίνεται σοφότερο; Ακονίζει το μυαλό του, καλλιεργεί   τον εσωτερικό του κόσμο και …μορφώνεται;  Με λίγα λόγια. Κάθε βιβλίο που τυπώνεται και κυκλοφορεί είναι για διάβασμα ; Και  αναγνώστης του  αποκομίζει ωφελήματα;  Μην τρελαθούμε!

Ειδικά στο χώρο της Λογοτεχνίας  γίνεται το έλα να δεις. Η κάθε Μαριώ, κουτσή, στραβή,που της εκδίδουν οι καρχαρίες των εκδοτικών οίκων το πονεμένο…πόνημα για τις δακρύβρεχτες ανάγκες της κυράτσας στο Περιστέρι, είναι, για να ξέρουμε, από εκείνα τα βιβλία που είχαν κατά νου οι φιλόλογοι  στο  φετινό θέμα ΄Εκθεσης  στις πανελλαδικές;

3.ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Μητσοτάκης: Το lockdown ήταν αυτονόητο, πιο έτοιμοι το φθινόπωρο για τον κορωνοϊό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στον ΣΕΒ

Ηταν αυτονόητο ότι έπρεπε να κάνουμε γρήγορα lockdown
«Ήταν απολύτως σαφές σε εμένα ότι ο ιός αυτός θα έφτανε και στη χώρα μας και θα έδειχνε τα ίδια χαρακτηριστικά γρήγορης μετάδοσης που έδειξε παντού στον κόσμο, δεν είχα κανέναν λόγο να πιστεύω ότι θα συμπεριφερόταν διαφορετικά στην Ελλάδα. Είχαμε, επιπροσθέτως, να αντιμετωπίσουμε την ιδιαιτερότητα ότι είχαμε έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό κρεβατιών σε Εντατικές, μία κληρονομιά όχι μόνο της προηγούμενης κυβέρνησης -θα έλεγα- αλλά της κρίσης συνολικά. Και έναν ηλικιωμένο πληθυσμό. Κατά συνέπεια, η απόφαση ήταν εάν θα κάναμε το lockdown αργά ή γρήγορα. Ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να το κάνουμε γρήγορα, ήταν τελείως προφανές σε εμένα, γιατί θα γινόταν το lockdown, όπως έγινε τελικά σε όλες τις χώρες», είπε ο πρωθυπουργός.
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι οι χώρες οι οποίες έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά, και είχαν τελικά λίγα κρούσματα, θα είναι και χώρες οι οποίες θα ανακάμψουν πιο γρήγορα από τις άλλες».

***

Αυτονόητο, βέβαια, είναι να είχαν πάει μέσα  ο πρωθυπουργός μας και η διεφθαρμένη  παρέα του. Επειδή, ακριβώς, δεν πήραν τα μέτρα που όφειλαν να πάρουν ήδη από τον Ιανουάριο του 2020,όπως προτείναμε εμείς εδώ από τότε. Και τα πήρανε δυο ολόκληρους μήνες μετά, που  ήταν πια πολύ αργά για όλα και για όλους.  Και έχουν το θράσος να  υπερηφανεύονται κιόλας στην  κυβέρνηση της απάτης και της συμφοράς.

Διέπραξαν συνταγματικό πραξικόπημα.Τίναξαν  την οικονομία στον αέρα. Και ο εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη στέλνει μια μάνα με ανήλικο παιδί στο…τρελάδικο ,που τα έσουρε (και ..γεια στο στόμα της),  στον πολιτικό απατεώνα Χαρδαλιά.  Αντί να έχει ζητήσει να πάει  φυλακή σύμπασα η επάρατη κυβέρνηση Κούλη που διέπραξαν εγκλήματα καθοσίωσης.

Τι χώρα, τί λαός,  τι δικαιοσύνη!

4. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΕΒ: Η επόμενη ημέρα είναι μια δύσκολη εξίσωση, αλλά όχι άλυτη

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΕΒ: Η επόμενη ημέρα είναι μια δύσκολη εξίσωση, αλλά όχι άλυτη

Πιο “κουφή” αντιπολίτευση  στα χρόνια που θυμάμαι, δεν έχω ξαναδεί. Στηρίζει Κούλη, ο Αλέξης με νύχια κα με δόντια ακόμα και ενώπιον του ΣΕΒ!  Και  πετάει και  καμιά αντιπολιτευτική κορόνα, έτσι για ξεκάρφωμα.

.΄Ελεος, ρε Αλέξη! Τι σε βάλανε πάλι να υπογράψεις; Μεθυσμένος ήσουνα;  ΄Η τί  θέλεις πάλι να συγκαλύψεις;

5.81χρονος Βρετανός ιερέας παντρεύτηκε 27χρονο Ρουμάνο -Πέθανε μόνος αφήνοντάς του τα πάντα και στην οικογένειά του τίποτα

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2017

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χρυσοθήρας»: Η οικογένεια ενός 81χρονου Βρετανού εφημέριου που πέθανε μόνος του στο Βουκουρέστι, επιτίθεται στον 27χρονο Ρουμάνο σύζυγό του, αφού ο ηλικιωμένος τού άφησε ένα διαμέρισμα και 150.000 λίρες, αλλά σε αυτούς τίποτα.

****

Μπράβο ,παπά μου!΄Αγιασες.  Περίμεναν οι χαραμοφάηδες στην οικογένεια, αδέρφια, ανίψια, βαφτιστήρια,  να ξεκοκαλίσουν την περιουσία του πάστορα. Κι αυτός, ορθά,ορθότατα ,την άφησε εκεί, που γούσταρε.Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του κι άλλοι.

Βέβαια,μεταξύ μας, το καλύτερο θα ήταν να άφηνε στον γκόμενό του, αφού γούσταρε, ένα ποσό και τα υπόλοιπα να τα άφηνε  σε μια Αποστολή στη Αφρική, σε μια ΜΚΟ γνήσια και καθαρή. ΄Ετσι θα ήταν  το σωστότερο και το πρέπον.

Ας είναι. Καλό κι αυτό που έκανε.

6.ΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Η Μαρίνα Πατούλη με ροζ μπικίνι και χρυσό καφτάνι εύχεται καλό καλοκαίρι!

Μαρίνα Πατούλη με μαγιό

Θεέ, ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα, μου λες;

Τούτη είναι, αδέρφια,   η… κόλασή μας!   Ελεύθερη η Μαρίνα να… μοιράζει εγκεφαλικά  στους τσίπα έχοντες και κουκούτσι μυαλό.

Αστυνομία αισθητικής και κοτσάνας , γιατί να μην υπάρχει; Μου λέτε;