ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ “ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΥ” ΚΑΙ “ΞΕΚΩΛΟΥ”

ΗΠΑ: Οργή για τους αστυνομικούς που ψέκασαν 7χρονο Αφροαμερικανό με χημικά σε διαδήλωση για τον Φλόιντ

Αστυνομικοί στο Σιατλ κατηγορούνται ότι ψέκασαν τον 7χρονο Αφροαμερικανό σε διαδήλωση

Γιατί ο παιδαιρεστής είναι χειρότερος από τούτο τον μπάτσο;  Δεν υπάρχουν δικαιολογημένα κίνητρα ή αδικαιολόγητα ,όταν  κακοποιείς  ένα παιδί 7 χρόνων με οποιονδήποτε τρόπο.

Αν ήταν το δικό μου  παιδί, ο μπάτσος παραπάνω  θα είχε να “λογαριαστεί” μαζί μου. Και δε θα εκχωρούσα ποτέ αυτό το δικαίωμα στην…υπηρεσία του ή στον διορισμένο δικαστή.

Τελεία και παύλα!

__________________________________________________

1. Γυναίκες δίνουν μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας και των ανισοτήτων

Ιn.gr

Παρά το υψηλό της επίπεδο διαβίωσης, η Ελβετία παραμένει πίσω σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες

Ελβετία : Οι γυναίκες δίνουν μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας και των ανισοτήτων | in.gr

“Γυναίκες σε όλη την Ελβετία ένωσαν τις κραυγές τους στο πλαίσιο διαμαρτυρίας μέσα από την οποία απαιτούν ισότιμη μεταχείριση αλλά και το τέλος της ανδρικής βίας εις βάρος των γυναικών.

Πέρσι, μισό εκατομμύριο πολίτιδες διαδήλωσαν για να τραβήξουν τα βλέμματα στο κακό ιστορικό της χώρας σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών.

«Για μένα είναι πρώτα από όλα συναισθηματικό ζήτημα. Γιατί φωνάζω για μένα, αλλά φωνάζω και για τις αδερφές και τους αδερφούς μου, φωνάζω για όλα τα παιδιά που έχασαν μια μητέρα ή έναν πατέρα και φωνάζω για τη δική μου μητέρα, που θα φώναζε μαζί μας αν ήταν ακόμη ζωντανή», δήλωσε στον Guardian η Ροξάν Ερίκο, μια 19χρονη φοιτήτρια, η μητέρα της οποίας βρήκε το θάνατο στα χέρια του βίαιου συντρόφου της.

«Θα μας άρεσε πολύ να περπατάμε τις νύχτες, φορώντας φούστα, σορτς ή κολάν και χωρίς να δεχόμαστε προσβολές, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας βιάσουν», δήλωσε στον Guardian η 20χρονη κάτοικος Γενεύης, Βάνι Νιούτι.

 

Image result for καυτό μίνι"

****

Αυτονόητη η συμπαράταξη καθενός νοήμονα, και συνειδητοποιημένου  πολίτη  στο αγώνα για ίσα εργασιακά δικαιώματα  μεταξύ άντρα και γυναίκας.  Συνταγματικά κατοχυρωμένα τέτοια δικαιώματα. Και  είναι στην ουσία παράνομη ,έστω κι αν ο “νόμος    επιτρέπει “παραδοσιακά”  σε περιπτώσεις ιδιωτικής εργασίας,  χαμηλότερη αμοιβή   της γυναίκας για προσφορά   ίδιας με τον άντρα εργασίας.

 

Αλλά  επίσης αυτονόητη η στήριξη των αγώνων και  για  την  εξαφάνιση της   ανεπίτρεπτης  προσβολής (“΄Υβρις”) στον   21ο αιώνα,  ο φαλλοκράτης,ο πατριάρχης ,το “σερνικό”,όπως μεγάλωναν τις γενιές επί αιώνες, να γυρίζει τη ιστορία πίσω σε σκοτεινές εποχές ,σε εγκληματικές συμπεριφορές απέναντι στη γυναίκα.  Εδικά με σωματική και ψυχική, ενδοοικογενειακή,λεγόμενη,   βία.

Το φύλο από  τη Φύση  έχει ιδιότητα. Μία και μοναδική. Αυτή του Ανθρώπου.  Και σε καμιά περίπτωση, όπως απαιτεί  το  παλιότερων  εποχών  (και λιγότερο  σήμερα), περίφημο Super Ego, που διακρίνει    αρσενικό και θηλυκό, καθορισμένη ιδιότητα  από τα γεννητικά μας όργανα.

Η φαλλοκρατία στους αιώνες ξεκινούσε με τον φαλλό ως ..προσόν στη γέννηση όχι  για  τόσο για λόγους ,που  είχαν σχέση  με τη σεξουαλική   προτεραιότητα ,όπως  συμβαίνει σήμερα, αλλά περισσότερο με την ιστορική καθημερινότητα κάθε εποχής. Σκληρές συνθήκες  εργασίας, εξασφάλιση του “επιούσιου” και του “επηετανού βίου”, προάσπιση της αυτονομίας και της  αξιοπρέπειας (τιμή) της φαμίλιας, πόλεμοι, όλο το σκληρό βάρος της ζωής στους ώμους του  άντρα.

Κι αυτή και μόνο η “πληρωμή” ,πολλές φορές και με την ίδια τη  ζωή του σερνικού  (σε μια “φαμελιά”  στην Ελλάδα στα χρόνια των πολέμων   με 4  αγόρια ,τα 2 συνήθως “έπεφταν” ή στα πεδία των μαχών ή στα “μεροκάματα του τρόμου” ενώ, κάτι αντίστοιχο δε συνέβαινε με το θάνατο της  γυναίκας,  συνήθως στη γέννα πάνω) ,αυτή η  τραγική πραγματικότητα, έδωσε προβάδισμα στην υπεροχή του άντρα ,έναντι της γυναίκας.

Τέτοιες συμπεριφορές αιώνων, δυστυχώς,  εγγράφονται πλέον στο DNA των γενεών. Αυτά τα στερεότυπα,δεν είναι ικανός ο χρόνος να τα καταστείλει,έστω κι αν άλλαξαν οι εποχές κι αν  ο “Μολώχ του πολέμου” και της εξοντωτικής  δουλειάς,  δεν αποδεκατίζουν πια τον αντρικό πληθυσμό.

΄Ομως , η αντίληψη  της διαφορετικότητας των φύλων  και όχι μόνο της ανατομικής,   εκφρασμένη  συνήθως στη σεξουαλική συμπεριφορά  απέναντι στις νεότερες ηλικίες γυναικών,  παραμένει ισχυρή, κυρίως σε ομάδες  και κοινωνίες που η θρησκεία συνεχίζει  να κάνει “ζημιά” στα μυαλά των ανθρώπων. Αλλά και  σε μέλη  με  ανύπαρκτη ή ελλιπή “μόρφωση”και καλλιέργεια.

Περισσότερο,όμως εξαιτίας  της  ιστορικής  άγνοιας  . Η στρεβλή ιστορία ,η χαλκευμένη και   εθνικιστική είναι η κατ΄εξοχήν, η  κυρίαρχη  “παρακαταθήκη”  της  παράδοσης και συντήρησης της   φαλλοκρατίας και της πατριαρχίας. (΄Ηρωες άντρες, μαχητές, στρατιώτες, “Ηρακλείς” και όμοια στερεότυπα).

 Η  εποχή του ” Μάνα μου, η χωρίστρα σου” εν μέση οδώ  από το “καμάκι” των περασμένων δεκαετιών και η  σεξιστική πεποίθηση πως …”ό,τι  νεαρό και θηλυκό κινείται, εκτελείται” ,η… φιλοσοφική ατάκα του σημερινού   κλαρινογαμπρού,  έχουν τελειώσει.  Δεν πάει άλλο.

Σε αυτή τη κατεύθυνση οφείλουν και οι ίδιες,  οι νεότερες, κυρίως , γυναίκες ,να συμβάλουν.  Η ανόητη παλιά εμμονή των φεμινιστριών πως ισοπεδώνεις τη διαφορά  των φύλων, με την ατάκα “καλός άντρας, ο νεκρός άντρας” ή την  υιοθέτηση σερνικών προτύπων και συμπεριφορών,  όπως το κάπνισμα, το ποτό η βία, η χυδαιολογία, έκαναν ζημιά στην υπόθεση της ισότητας.

Και σε καμιά περίπτωση,βέβαια,  δεν πρόκειται να φτάσουμε γρήγορα στην άφυλη κοινωνία του  Μέλλοντος,  αν  η 20χρονη παραπάνω  Βάνι της Γενεύης,  επιμένει  να περπατάει  στους δρόμους με “μπούτι και βυζάκι έξω”, δίκην ξέκωλου. Επειδή, ακριβώς, κάνε ζημιά στο σωστό,το σοβαρό  κίνημα για άφυλες κοινότητες. Και  θα συνεχίζει , έτσι, να “ρίχνει νερό στο μύλο” του ανόητου  κλαρινογαμπρού, αφού  αυτοπροσδιορίζεται  ως σεξουαλικό  προϊόν. Αμφότερες οι συμπεριφορές χαρακτηρίζονται ως  σεξουαλική παρενόχληση.

 Τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα είναι αυτονόητα και κατοχυρωμένα.  Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ανισότητα στη αμοιβή με την επιλογή για σοβαρότητα  και  σεβασμό στο ίδιο τον εαυτό μας.  Κάτι, που ούτε το “καμάκι” ούτε το “ξέκωλο”, μπορούν να απαιτήσουν.

 

2. Υπογραφόμενος  “Just me” (Δημήτρης) μας στέλνει την παρακάτω κόπια και μας ρωτάει, αν θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη “θεούσα”.

“Η «παρουσιάστρια» ζητά τώρα συγγνώμη από τον Χαρδαλιά «γιατί θέλω το έλεος του Θεού»

Αγαπητέ Δημήτρη,  οι συνταγματικές διατάξεις αφορούν τα δικαιώματα όλων, θρησκευόμενων και μη, Ελλήνων και Μουσουλμάνων,  Τσιγγάνων  και…Μπαλαμών. ΄Αρα,είναι  αυτονόητο πως  ακόμα και τους… θεούσους δεν τους στέλνουμε για αναμόρφωση  και λοβοτομή στα τρελάδικα.

Αυτά συμβαίνουν  σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ποτέ  σε χώρες με νομικό πολιτισμό.

Επαναλαμβάνουμε. ΄Ο,τι και αν ήταν η “δράστις” της επίθεσης με νερό στο Χαρδαλιά, ήταν μάνα ανήλικου και σε καμιά περίπτωση για τα “σίδερα”.΄

΄Αστοχη, πέρα από επικίνδυνη, η εντολή του εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη. Κι εμείς είμαστε εδώ για να επισημαίνουμε τέτοιες  εκτροπές.

 

3. Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη είχε βάλει GPS στο αυτοκίνητο της Ιωάννας για να παρακολουθεί πού πηγαίνει
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/

Η 35χρονη κατηγορούμενη
«Ιωαννάκι, καλησπέρα, τι κάνεις;» -Οταν η 35χρονη της ζήτησε να διαγράψει τον Νώντα, όλος ο διάλογος στο Facebook
Η Ιωάννα και η 35χρονη που φέρεται να σχετίζεται με την επίθεση με βιτριόλι
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/dolofonia-thessaloniki-synelifthisan-syzygos-kori-49hronoy
Εκτακτη επικαιρότητα
Απαγωγή Μαρκέλλας: Ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο αίμα της 10χρονης
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/
***
Πρώτο   θέμα   στην πορνοφυλλάδα  (ΠΑΛΙ)  η σαλεμένη κοπέλα, που πέταξε  το βιτριόλι στο ανύποπτο θύμα.  Σε λίγα λεπτά μέσα ,μάλιστα,  το έκανε και έκτακτη είδηση!
Στο μεταξύ,  παρακάτω  υπάρχουν ένα σωρό  κείμενα για το ίδιο θέμα. ΄Οπως και τις προηγούμενες ημέρες, ίδια και χειρότερη κατάσταση. Καταιγισμός δημοσιευμάτων για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και στη συνέχεια, αμέσως μετά ,  τα καλόπαιδα της φυλλάδας επιλέγουν  άλλη έκτακτη ενημέρωση τη ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό της μικρής Μαρκέλας. Και ως δεύτερο  θέμα, τη δολοφονία του ταξιτζή  στη Θεσσαλονίκη! Σε διάστημα,δηλαδή, 30 λεπτών έχουμε …δυο έκτακτες και… ΦΟΒΕΡΕΣ ενημερώσεις. Μη  χάσουν!
΄
“ΣΠΕΡΜΑ- ΑΙΜΑ-ΘΕΑΜΑ” τα υλικά που φτιάχνει συνεχώς  την εικόνα της η εφημερίδας του  αχυράνθρωπου των εφοπλιστών Χρ. Ράπτη. Αλλά, φυσικά θα είμαστε εν αδίκω , αν λέγαμε πως και τα υπόλοιπα Μέσα παραπληροφόρησης με ναυαρχίδες  τα  γνωστά Δεξιά-Ακροδεξιά έντυπα και ακολούθους  τη λοιπή νηοπομπή, τα “αριστερίζοντα”,κι αυτά  δεν  υποκύπτουν στους ίδιους πειρασμούς. . Δεν θέλουν, ούτε μπορούν να  κάνουν τη διαφορά.
Η συνταγή δεν είναι, βέβαια,  πρόσφατη και μόνο των ημερών μας. Ανέκαθεν αυτή ήταν η μαγειρική το Τύπου από εποχής ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ, που θυμηθήκαμε οι παλιότεροι.
  Κι αυτή, φυσικά, ήταν  και είναι η αγαπημένη και πλέον …εύγευστη τροφή των αναγνωστών τους. Οι περίφημοι σκουπιδοφάγοι, μεταξύ  των οποίων συγκαταλέγουμε και εκείνους που “ανακατεύουν” μεν τα ίδια σκουπίδια, αλλά την ίδια στιγμή , δηλώνουν… οπαδοί της ποιότητας και κατηγορούν τους  λοιπούς σκουπιδοσυλλέκτες  της πορνοφυλλάδας  του Χ. Ράπτη .
Ο Τύπος είναι ο καθρέπτης των κοινωνιών. Κι ας μη ξεχνάμε και τη σοφή ρήση.”Κάθε λαός έχει την κυβέρνηση,τους δασκάλους,τους  δικαστές και φυσικά τους κοντυλοφόρους που τους αξίζουν”. Και ιστορικά αποδεδειγμένο.

4.Μισή στήριξη Βούτση στον Παπαδημούλη για τα ακίνητα: «Ολοι κρινόμαστε δημόσια»

Βούτσης και Παπαδημούλης σε ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 “Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι «για να ανταποκριθεί και στο κοινό αίσθημα, πηγαίνουν τα λεφτά αυτά στις δομές προσφύγων».

***

Είμαστε από εκείνους που κάναμε σκληρή κριτική στο  Παπαδημούλη για τα 20 ακίνητα που διαθέτει με τη γυναίκα του και για τις νέες αγορές, εν μέσω οικονομική κρίσης.Και λέγαμε πως η “γυναίκα το Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται ηθική”.
Ο Παπαδημούλης έκανε το ορθό τώρα. Και μπράβο του! Δεν ξέρω πολλούς πολιτικούς που θα  έκαναν το ίδιο.  Ειδικά  Δεξιός. Παραδόπιστος  από ιδεοληψία.  “Του αγγέλου του νερό  δε δίνει” συνήθως ο Δεξιός.

5. ΣΤΑΣΟΥ,  ΜΥΓΔΑΛΑ!

Ράφια Σούπερ Μάρκετ .  ΄Ενα βαζάκι αμύγδαλα στα ράφια, με όχι πάνω από 30/50 καρπούς, κοστίζει παρά κάτι ,6 ευρώ (τα φρέσκα)!
Αν αυτό δεν είναι  υπεραξία,  κλοπή, ληστεία απάτη τί είναι; Και του παραγωγού,όχι μόνο του επιχειρηματία.
Για σταθείτε, βρε άθλιοι .Για να φάει μια  χούφτα μύγδαλα,που είναι και νόστιμα, αλλά πρωτίστως απαραίτητα για τον οργανισμό, πρέπει κάποιος  να πληρώνει 6 ερώπουλα; .Κι ο  άλλος (οι περισσότεροι) με 500 ευρώ μισθό,  θα πρέπει να πληρώνει 200 ευρώ παρά κάτι το μήνα , μόνο και μόνο για να φάει 30 “κουκιά”, αμύγδαλα;  ΄Η  πρέπει και αυτά  να τα απολαμβάνουν μόνο  οι έχηδες;
Σιχτίρ, αληταριό της Οικονομίας της Αγοράς.