ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΙΟΝΙΟΣ) ΑΠΟΠΑΤΩΝ ΕΠΙ ΠΑΣΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

1. Πανελλαδικές 2020: Τατσόπουλος για Έκθεση – «Πώς δεν έπεσε φωτιά να μας κάψει»

O Τατσόπουλος ταυτίζει με τους χρυσαυγίτες όσους ψήφισαν «Όχι» στο ...

 

Έντονη κριτική για το ερώτημα “Ποιο ρόλο έχει η Ποίηση στην προσωπική σας ζωή;” που τέθηκε στους μαθητές. Δε διαβάζουν τα Ελληνόπουλα ποίηση και  βιβλία γενικότερα, λέει ι Τατσοπουλος.

***

Είναι, βέβαια, κρίμα που οι ΄Ελληνες γενικώς και όχι μόνο τα παιδιά, δε διαβάζουν. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι εδώ μόνο. Και όσοι  διαβάζουν, τί βιβλία επιλέγουν;

“Ωφέλιμο βιβλίο”, λέγαμε εμείς παλιά οι Εκθεσάδες στα φροντιστήρια, “είναι εκείνο που το ανοίγεις με λαχτάρα και το  κλείνεις με κέρδος”.  Αλλά,  διαβάζοντας, ας πούμε,   τον…  γυρολόγο  στα κομματομάγαζα  Τατσόπουλο , τον Πασοκτζή Χωμενίδη ή εκείνη τη θορυβοποιό Σώτη (!) Τριανταφύλλου  που το παίζει και Αμερικανάκι   και γράφει μάλιστα στον …ανθηρό σκουπιδόκηπο   Athens voice, με ποια λαχτάρα να τους ανοίξεις  και τί όφελος να έχεις; “Ουκ αν λάβοις, παρά του μη έχοντος”,ως γνωστό,

Να πω ότι χάνουν τα Ελληνόπουλα που ως έφηβοι, τουλάχιστον,  δε διαβάζουν  ποιητές και πεζογράφους σαν το Ρίτσο, τον Αναγνωστάκη, τον Καζαντζάκη, τον Σκαρίμπα,τον Καραγάτση  ,για να μείνουμε στους ΄Ελληνες ,ναι, το υπογράφουμε. Μένουν θεόστραβα τα παιδιά, όντως.

Αλλά βιβλία δεν είναι μόνο τα λογοτεχνικά. Οι ΄Ελληνες, αν κάτι δε διάβασαν ποτέ ή κι αν διάβασαν ήταν στρεβλό και ψεύτικο, είναι η Ιστορία. Ξέρουν όσα στραβά τους μάθανε από τα σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας και όσα μετά  οι ελάχιστοι συμπλήρωσαν από το εμπορικό (και καμιά σχέση με ιστορικό)   πόνημα του Β.  Ραφαηλίδη, που ως δημοσιογράφος είχε σχέση με την ιστορία όση …ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο.

Πολύ πιο σοβαρό ,λοιπόν,  για ένα λαό είναι  η επιλογή βιβλίου όχι η ανάγνωση κάποιων βιβλίων. Στο κάτω κάτω και οι ΄Αγγλοι διαβάζουν Σαίξπηρ και οι Γάλλοι Ουγκώ και οι Ρώσοι Ντοστογιέφσκι, αλλά ως  λαοί και άτομα , να ομολογήσουμε πως δεν είναι καλύτεροι σε καμιά περίπτωση από τους Σουηδούς, ας πούμε, που τόσο  ηχηρά και πολλά  ονόματα στη  λογοτεχνία  δε έχουν. Αλλά ως λαός..τεφαρίκι πράμα.  Τί να λέμε.

Συμπέρασμα. Η λογοτεχνία είναι σαν ένα καλό παγωτό, που το απολαμβάνεις δροσιστικό το καλοκαίρι και χειμώνα. Καμιά διατροφική αξία, όμως, δεν έχει. Αντίθετα,  σου  βάζει  λίπος και η συχνή του κατανάλωση  σε κάνει παχύσαρκο.  Ακριβώς, όπως η φτηνιάρικη “λογοτεχνία”.

2. Προανακριτική – Παπαγγελόπουλος: «Δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά με παραπέμπετε για να ξεπλύνετε σκάνδαλα»

Με τέτοια Βουλή,με τέτοια δικαστήρια,με τέτοιο Τύπο ,με τέτοιους θεσμούς και εξουσίες το Σύστημα “σωρεύει άνθρακας πυρός επί της κεφαλής αυτού”. Και δεν το αντιλαμβάνεται.

Η παραπομπή  του Ανδρέα Παπανδρέου  στο Ειδικό δικαστήριο με τον ανήθικο τρόπο που έγινε και η απαλλαγή του   αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ,ενώ απεδείχθη 100% η ενοχή του (δωροδοκία από τον τότε μεγαλοτραπεζίτη Γ.Κοσκωτά), αποθράσυναν πολλά από τα κομματικά στελέχη και στα δύο κόμματα εξουσίας, που αργότερα έκαναν τα ίδια και χειρότερα.

Αλλά, εκείνη η ατιμωρησία και όσες ακολούθησαν ,αποθράσυναν επίσης το “μέσο” ΄Ελληνα, ο οποίος κατέστησε την κλοπή,την απάτη,τη διαπλοκή,τη διαφθορά… εθνικό του σπορ. Εξ ου αργότερα και  χρεοκοπία της χώρας.

Σήμερα, πάλι παίζεται το ίδιο έργο. 10 πολιτικοί μεγαλόσχημοι (13 λέμε εμείς), ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ένοχοι δωροδοκίας από τη Novartis, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν ακόμα ,αλλά έφτασαν σε τέτοιο άκρο   θράσους, αναίδειας, αναισθησία, και εκφυλισμού, ώστε οι κατηγορούμενοι, οι ένοχοι,να καθίστανται κατήγοροι, κριτές και τιμωροί.  Και οι κατήγοροι…κατηγορούμενοι!  Δεν το χωρεί ανθρώπου νους!

Πέφτουν σε λάθη συνεχώς και αδιακόπως οι άνθρωποι στο Σύστημα. Για να σώσουν ένα διεφθαρμένο  Σαμαρά,Πικραμένο,Βενιζέλο, Λοβέρδο ,πριονίζουν  το κλαρί πάνω στο οποίο κάθονται όλοι τους.Και φυσικά , σίγουρα και γρήγορα ,εκείνο θα κοπεί και η πτώση τους θα είναι …θεματική  και με τρομερό γδούπο.

Ερμηνεύουν λάθος την ιστορία. Σου λένε. Η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι κανόνας και νόμος. Τα “λευκά κολάρα” δεν τιμωρούνται,  από συστάσεως ελληνικού κράτους.Και η δικαιοσύνη έχει χρόνια πια καταντήσει η θεραπαινίδα  των άλλων εξουσιών. Και τους πλένει μάλιστα τα πόδια. Και  όχι ως Πάπας,  συμβολικά και μια φορά το χρόνο.

.Οπότε, σου λέει ο ΄Αδωνις. “Γιατί εγώ να είμαι  η εξαίρεση; Κλέβω και τη βγάζω καθαρή,όπως όλα τα λαμόγια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας”.

Δεν κατάλαβες,  όμως ,  βρώμικε, τηλέμπορε. Αλλάξανε ο καιροί. Εμείς, ας πούμε, από  εδώ, θα σε κάνουμε να “φτύσεις το γάλα της μάνας σου”. Και επίσης, ως ιστορικός, ,επειδή ,μπορεί να  καμώνεσαι πως δεν ξέρεις, αλλά είναι σίγουρο πως έχεις μάθει από  τις σελίδες  της  επιστήμης των επιστημών πως

“Μπορείτε να  εξαπατάτε όλους τους ανθρώπους μερικές φορές

Μερικούς ανθρώπους όλες τις φορές.

΄Ολους τους ανθρώπους,  όλες τις  φορές, αποκλείεται να μπορείτε να τους δουλεύετε”.

3. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Όταν η απίστευτα σέξι Μόνικα Μπελούτσι συνάντησε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο – H viral φωτογραφία του 1995

Μόνικα Μπελούτσι - Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Η απίθανα σέξι συνάντησή τους στο Παρίσι πριν 25 χρόνια

Μια vintage φωτογραφία από το 1995 τραβηγμένη στο Παρίσι και με πρωταγωνιστές τους Μόνικα Μπελούτσι και Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω της πλατφόρμας reddit.

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, στο δείπνο που είχε παραθέσει ο Ιταλός σχεδιαστής Gianni Versace. Ανάμεσα λοιπόν στους διάσημους προσκεκλημένους ήταν και η Ιταλίδα εκρηκτική ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι και ο νεαρός τότε Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο φωτογράφος που κατάφερε να απαθανατίσει την πολύ σέξι αυτή συνάντηση, βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή.

Ο 21χρονος τότε Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κρατάει αναμμένο το τσιγάρο που καπνίζει, και προσπαθεί να συγκεντρώσει το βλέμμα του στα μάτια της -κατά 10 χρόνια μεγαλύτερής του – Μόνικα Μπελούτσι, η οποία άνετη και με περίσσια αυτοπεποίθηση έχει ακουμπήσει στην πλάτη της καρέκλας, λίγο πριν το αποκαλυπτικό της nipple slip.

***

Στο θεό σας. Αν έλειπε η Μέριλιν Μονρόε,η  Μπριζίτ Μπαρντό, η Μπελούτσι , η Αντζελίνα Ζολί, η δικιά μας εδώ  Βουγιουκλάκη  και φυσικά οι  άλλοι  της λίστας με τα σερνικά …τέρατα της οθόνης,   θα “έχανε η Βενετιά βελόνι”, λέτε; ΄Η μήπως με λιγότερο ή καθόλου “μπούτι”  έξω,  ο κόσμος θα ήταν  καλύτερος; Και το σημαντικότερο, θα πλησιάζαμε νωρίτερα στις άφυλες κοινωνίες. Σε αυτές που  ο βιασμός, η ενδοοικογενειαλη βία,ο σεξισμός,η ανισότητα, η σεξουαλική παρενόχληση και πρόκληση,  θα είναι λέξεις μόνο στα λεξικά.

Μεγάλη ζημιά  κάναν όλοι αυτά τα … σελέμπριτι ,τα ψώνια, στερούμενα , εκτός των άλλων, και της αξεπέραστης αρχαιοελληνικής  αρετής της αυτογνωσίας. Επειδή, δηλαδή, έχουν αναγάγει σε επιστήμη το πορνολάγνο γδύσιμο και  τεχνητό “πήδημα”, αυτό είναι Τέχνη και πολιτισμός;   “Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι”!

4. Περισσότεροι από 200.000 πολίτες εμπιστεύονται τις ειδήσεις της ΕΡΤ

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1/Φωτογραφία ΕΡΤ

 

Το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 και η δημοσιογραφική ομάδα που βρίσκεται πίσω από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου όχι μόνον κερδίζει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, αλλά φαίνεται να κεφαλαιοποιεί και τον ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η δημόσια τηλεόραση την περίοδο του κορωνοϊού, αναφέρει το κρατικό κανάλι σε ανακοίνωσή του.

«Aυτό επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες μετρήσεις της τηλεθέασης», υπογραμμίζει.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ (φωτο) | Pontos ...

Με στριπτίζ το πρόγραμμα του Διονύση Σαββόπουλου! ΦΩΤΟ | tempo24.news

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν έχει αυταπάτες… και ...

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν έχει αυταπάτες… και ντύνεται και ωραία

***

“Αγαθή τύχη”,αλλά και “κακιά ώρα” χτες βράδυ κατά  τις  22.00,  άνοιξα τηλεόραση για να δω ένα καλό έργο που είχα εντοπίσει σε ταινιοκριτική  .Και πέφτω πάνω στη ΕΡΤ2 . Και τί συναπάντημα έχω;

΄Ενας αλλόκοτος, παρλαπίπας, υποκριτής και γενικώς σαλεμένος Σαββόπουλος,ανάμεσα σε σημαίες, εικόνες ηρώων του ΄21, παρελαύνοντα τανκς  σε ένα καθ όλα  αντιαισθητικό  κρεσέντο εικόνας και λόγου,  ωρυόταν και ορκιζόταν  πως είναι πατριώτης, Ελληνάρας,  στρατόκαυλος και …Ορθοδοξάρα.

Τον σιχάθηκα για άλλη μια φορά. Μαζί με δαύτον σιχτίρισα πάλι  την  παλιά Ελευθεροτυπία και τα ΝΕΑ του διεφθαρμένου Χρ. Λαμπράκη που αυτά κυρίως τα έντυπα τότε, ανάδειξαν μια μετριότητα,  ένα τυχοδιώκτη, πέρα από αμφισβητούμενης   αξίας καλλιτέχνη, και..παλιάνθρωπο γενικώς.  Υπερόπτης, εθνικιστής, Νεορθόδοξος, ,αμετροεπής και φυσικά ημιμαθής,όπως όλοι αυτοί του είδους.

Δεν μπορώ να τον κρίνω  ως καλλιτέχνη  με προσωπική ιστορική κρίση.  Δουλειά μου είναι να συγκεντρώνω απόψεις ειδικών, να βγάζω το  “Μέσο όρο” και να προχωρώ σε χαρακτηρισμούς. ΄Ομως, έχω και προσωπική άποψη μια και … εξ απλών   ονύχων “θητεύω”  στη μουσική μέχρι σήμερα.

Από χρόνια άκουγα  Μπομπ.  Ντίλαν, αλλά  και  παραδοσιακή ελληνική  μουσική. Ε, επί λόγου τιμής, λοιπόν, ο πολύς Νιόνος έχει κατακλέψει αμφότερα. Ρωτήστε  και ειδικούς ανθρώπους που ξέρουν από μουσική.

Και παλιάνθρωπος, ως χαρακτήρας και κλέφτης  ξένης πνευματικής ιδιοκτησίας ο  Διονυσάκος, που το έπαιζε  ανέκαθεν  τρέλα, για να μην πάει φαντάρος και να τα κονομάει.

Μόλις σας παρουσιάσαμε το ιστορικό πορτρέτο  του  ακροδεξιού Διονύση Σαββόπουλο.  Ας τον τρίψουν στην μούρη τους  οι φαν του Κούλη και της λοιπής ακροδεξιάς ακρίδας. Εμείς, ούτε ζωγραφιστό δεν το θέλουμε στην ιδεολογική μας παρέα.

Θα μπορούσαμε να τον στολίζαμε με χειρότερα κοσμητικά και θα είμαστε ιστορικά εν δικαίω. Αλλά θα αφήσουμε  άλλους να το κάνουν. Εμείς ,θα περιοριστούμε στο “παλιάνθωπος”, χαρακτηρισμός που για τον ιστορικό Πολύβιο το Μεγαλοπολίτη, βέβαια,   είναι ο πιο… χαϊδευτικός, ανώδυνος. Τα βιαστής, βασανιστής και ανώμαλος ” ήταν το…φαϊ του  Πολύβιου στους ιστορικούς χαρακτηρισμούς.

Εμείς δε θα το κάνουμε, Ας τον στολίσουν, όπως  του πρέπει,  άλλοι ιστορικοί  το Νιόνιο. Του αξίζει  ό,τι κι αν του πουν. Είναι ό,τι πιο “βρώμικο” κυκλοφορεί στη χώρα  στις ημέρες μας. Δίπλα στη φράση “εξώλης και προώλης” στα σοβαρά λεξικά (όχι σ ΄αυτό  του Μπαμπινιώτη) στα συνώνυμα και συγγενικά θα πρέπει να συμπεριλάβουν και το “Διονύσης Σαββόπουλος”. Ας μην ξεχνούν και στα σχολειά οι δάσκαλοι   να τον αναφέρουν  στα παιδιά ως… παράδειγμα αποφυγής.

΄Οσο για την πολυαμαρτωλή ΕΡΤ ,ποιος θα το πίστευε πως  θα ξαναστήνανε το μαγαζί , απείρως χειρότερο από  εκείνο που κλείσανε;  Με   παλιατζούρα μπόλικη πάλι,  φτηνιάρικα προϊόντα  και μπαγιάτικα.

Εν τάξει, σε σχέση με το ΣΚΑΙ, με άριστα το 10 η ΕΡΤ παίρνει όντως ένα…2αράκι! Να είμαστε αντικειμενικοί.

Γάφαμε παλιά για το αμαρτωλό μαγαζί της ΕΡΤ:

 

ΛΙΣΤΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΡΤ

                                                                  13-6-2013

Βασίλης Λυριτζής - Δημήτρης Οικονόμου

 Σόμπολος

 

Χούκλη

 

«Καταγγελία: Δεν υπάρχει ακόμα πλατεία Αννα Παναγιωταρέα»... και άλλα tweets για τον πιθανό διορισμό της στο Εθνικό

 Παναγιωταρέα

(“ΕΡΤΟΒΙΟΙ”  ΓΙΑ ” ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ”, ΔΡΩΜΕΝΑ)

 Να, μερικά από τα…βαριά ονόματα και τα επίσης “ασήκωτα” βαλάντια που έκαναν από τη διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας και του συλλογικού χρήματος στην ΕΡΤ (η λίστα με περισσότερα ονόματα στη συνέχεια “ETSI TA VLEPOUN ALLI):

ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩ
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  143.514
ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΞΑΜΗΝΟ 113.51 ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25  Ειδικός Σύμβουλος
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79  Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 Δημοσιογράφοι Εσωτε
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428″

Τέλος δεν έχει η λίστα των χαραμοφάηδων της ΕΡΤ που δημοσιεύουμε  με τα αστρονομικά ποσά που εισέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια, “φυτεμένοι” στη χρυσοφόρα  (για δαύτους) επιχείρηση της ΕΡΤ από κόμματα, διασυνδέσεις, γκομενικές, συντεχνιακές  και συγγενικές σχέσεις και άλλα τέτοια κονέ και γνωριμίες.

Ασήμαντοι άνθρωποι, χωρίς προσόντα,σπουδές, επιδόσεις. Μοναδικά τους “ατού”  η ανηθικότητα και το θράσος. Κοινοί κλέφτες, με αντισυνταγματικά, πλαστά στην ουσία “χαρτιά-συμβάσεις”, τσέπωναν τόσα χρόνια το δανεικό, δημόσιο χρήμα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Και  δεν έχουν τσίπα.

Μόλις τους πήραν το “μέλι από το στόμα” ,έγιναν λυσσασμένα θηρία, ξεσπάθωσαν κατά της …οικουμένης όλης.  Κάνουν πως κλαίνε και οδύρονται, οι πανάθλιοι για τη δημοκρατία που…τραυμάτισε ο Σαμαράς, κλείνοντας ένα από τα αισχρότερα δημόσια ιδρύματα-άντρα κλοπής και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όπως ήταν η ΕΡΤ.  Καταγγελίες επί καταγγελιών, οι παλιάνθρωποι, κείμενα δακρύβρεχτα ή  φαρμάκι, εξάρσεις ξαφνικής δημοκρατικής ευαισθησίας, όλα αυτά για την…ελευθεροτυπία,την ελεύθερη έκφραση,τη δημοκρατία,που υπηρετούσαν αυτοί και τώρα πάει …”καλιά” της.

Κουβέντα για τα ποσά που έκλεβαν. Μας προκαλούν κιόλας. Βγαίνουν με περισσό θράσος  και μας λένε πως  θα ήταν (και θα είναι τώρα που έκλεισε  η επιχείρηση) πιο…ελλειμματική η δημοκρατία και η πληροφόρηση,αν έπαιρναν μισθούς κατώτερους!

Για δείτε  μερικά από τα χρυσά…επώνυμα  “ονόματα”, τους αστέρες της δημόσιας πληροφόρησης-ψυχαγωγίας, που  κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα και όχι μόνο δεν είναι σήμερα φυλακή, αλλά  βγαίνουν λάβροι κατά πάντων και πασών . Αυτοί  που  κόπτονταν τόσο καιρό να πάνε οι …άλλοι κλέφτες “μέσα” (“φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης”). Μου λέτε ,παρακαλώ, ποια διαφορά έχουν οι παρακάτω κύριοι κύριοι   Λυριτζής,  Χούκλη, Ζούλας, Ρουμπάτης, Παναγιωταρέα, Ζόμπολος, Ζούλας, Αδαμοπούλου , Σιούμπουρας, Σκιαδόπουλος από όλους εκείνους, επώνυμους και μη, που κατηγορούνται και δικάζονται (ή βρίσκονται ήδη στη φυλακή) για διαφθορά, υπεξαιρέσεις δημόσιου χρήματος και τα συναφή;  Δεν ήξερε ο Λυριτζής, η Χούκλη, η Παναγιωταρέα, ο Σόμπολος, η Αδαμοπούλου πως τα χρήματα που εισέπρατταν τόσα χρόνια δεν ήταν στην πραγματικότητα μισθοδοσία ,αλλά καθαρή απάτη,δοσοληψία και κλοπή;

Αλλά,ποιοί δικαστές να τους δικάσουν; Ποιοί οικονομικοί εισαγγελείς να  τους καλέσουν, να τους απαγγείλουν  σοβαρές κατηγορίες και και να τους “χώσουν” φυλακή;  “Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει”; Και τούτοι 5 ,6 και 8 χιλιάρικα έπαιρναν μισθούς το μήνα από τον έρημο, δημόσιο κορβανά. “Βεντέτες” και οι δικαστές! (Επιτελούσαν,λέει,  ευαίσθητο έργο και για να μην είναι…επιρρεπής στη διαφθορά, έπρεπε να τσεπώνουν 5χίλιαρα ευρώ. Ελλάς το μεγαλείο σου!).

Μια ολόκληρη “χαβούζα” ήταν και είναι η χώρα. Και αντί   οι κλέφτες,οι παλιάνθρωποι,οι διαπλεκόμενοι να φέρουν πίσω όσα έκλεψαν ( με πρόστιμα ) και να πάνε φυλακή, έχουν μπροστάρηδες της υπεράσπισης του…δικαίου τους  (διάβαζε της απάτης τους) τους “Τσίπρες” , τις ” Αλέκες” και τους “οπαδούς”, που έχουν “πουλήσει την ψυχή τους στο διάολο” αντί πινακίου …ψήφων. Πανάθλιοι δημαγωγοί-Μαυρογυαλούροι, το ίδιο εγκληματίες με αυτούς που προστατεύουν.

Δανείζομαι ,για να κλείσω , μια παράγραφο από το μέηλ   που μας έστειλε ένας  καλό φίλος του σάιτ ,γιατρός:

“Μου έλεγε ένας παππούς χτες και κόντευε να βάλει τα κλάματα. “Παίρνω, παιδί μου,  510 ευρώ τώρα πια ,μετά από 40 χρόνια δουλειάς. ΄Ολη μου τη ζωή αριστερός και στους δρόμους. Και βλέπω τους αργόμισθους στην ΕΡΤ να παίρνου διχίλιαρα το μήνα”.

Δεν κατάλαβες, παππού. Δεν παίρνουν 2χίλιαρα το μήνα, αλλά 10 και 30 χιλιάρικα. Δεν το πιστεύεις, ε; Ούτε,πιστεύεις, πως όσοι υποστηρίζουν αυτούς τους κλέφτες, υποκρίνονται τους αριστερούς . Είναι αλήθεια, όμως. Γι΄αυτό  σου λέω είναι για “φτύσιμο” και οι κλέφτες και οι αβανταδόροι τους “.

Για “φτύσιμο”,αλλά  και για φυλακή!

_________________________________________________________________________________________________