ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ” ΜΑΣ ΟΙ… ΜΙΖΕΣ!

Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Δίπλα μας η μόνη ευρωπαϊκή πυρηνική δύναμη
«Η ψήφιση της Συμφωνίας θα σημαίνει τη θωράκιση της πατρίδας μας στη Μεσόγειο» «Η ευθύνη σας είναι βαριά και βαριά θα είναι και η ετυμηγορία της Ιστορίας»

“Πατριωτικό χρέος θέλει ο πρωθυπουργός

Την άποψη πως όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί τη σημασία της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τα κόμματα να την υπερψηφίσουν στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, φρόντισε να διχάσει για ακόμη μια φορά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «εθνική εξαίρεση», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει πατριωτικό χρέος στα κόμματα, καθώς «η ευθύνη είναι βαριά».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γιατί τόση αγωνία να κλείσετε 10 δισ. σε εξοπλιστικά

Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε», ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας δικαιολογώντας την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει την Συμφωνία για την Στρατηγική Σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, και πρόσθεσε ότι «συνιστά νέο δόγμα στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή πως μια προοδευτική κυβέρνηση θα διορθώσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Αναφέρθηκε σε αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες. «Γιατί τόση αγωνία να κλείσετε 10 δισ. εξοπλιστικά δεκαετιών, πριν τελειώσει η θητεία σας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνέδεσε μάλιστα τη συμφωνία με δημοσιονομικά προβλήματα, την πανδημία και τους νεκρούς του κορωνοϊού και μίλησε για πιθανά «φέρετρα» Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ.

Υπέρ της «κύρωσης της Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» έχουν ταχθεί, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία., το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψηφίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

****

Κυριάκο Μητσοστάκη

Είπες :”Βαριά θα είναι και η ετυμηγορία της Ιστορίας» .  Σωστό κατά το ήμισυ, όμως, αφού  δε “ΘΑ  ΕΙΝΑΙ” . Δεν υπάρχει ΘΑ στην Ιστορία.    Από τη  στιγμή  που το ξεστόμισες,  όφειλες να πεις “ΕΙΝΑΙ   βαριά  η ετυμηγορία της Ιστορίας”. Και   το ζητούμενο είναι για ποιον.  Το κύριο ερώτημα.

Από το Χάρβαρντ  ,βέβαια,  δεν πέρασες ουσιαστικά (κι ας λες) ,  επειδή, χάριν …χορηγίας ,  δε χρειάστηκε να καθίσεις  στα  “θρανία  (προφανώς ούτε και σε σειρά ταχυδρομείου για να παραλάβεις τον τίτλο  σου). ΄Ετσι ,   ουδέποτε έμαθες, ούτε θα μάθεις , σε επίπεδο ακαδημαϊκό,  πως οποιαδήποτε, έστω  και η ελάχιστη, “πράξη”, ακόμα και η ανάσα μας, ως   δραστηριότητα,-ενέργεια, σχεδόν εν τη γενέσει της :

α. ταξιδεύει στο απέραντο Σύμπαν , αποθηκευμένη  σε μια τεράστια  DATA (ως μάρτυρας κατηγορίας ή υπεράσπισης) και αναμένει τη  στιγμή που  θα  είναι συμβατή για  να ανοίξει και σε δικούς μας  κωδικούς   .΄Ετσι,  “κάθε κατεργάρης  θα πάει στον πάγκο” του. Ούτε  εσύ θα μπορείς να κρύβεσαι, όταν θα σε δείχνει (διάβαζε “μαστιγώνει)”  δημόσια η κάμερα να τσεπώνεις τις μίζες του Μακρόν!  Ούτε εμείς, που  σε δικάσαμε και σε καταδικάσαμε  στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας, ως …πατριώτη-απατεώνα , θα  χρειαστούμε  να  κυρώσει    τη δική μας ετυμηγορία.

β.  χαρακτηρίζεται παρελθόν,  δοθέντος πως χρόνος δε υπάρχει.  Ο χρόνος είναι συμβατική έννοια.

 

Και η Ιστορία λειτουργεί με αυτούς τους κανόνες. Δεν περιμένει κανένα Μέλλον, για να κρίνει . Καταγράφει και κρίνει ΤΩΡΑ,  που όλα είναι φρέσκα και  νωπά σε μνήμη και συνείδηση.   Θα  βόλευε  , όσους επιζητούν τη λησμοσύνη  των πράξεών τους ,για να βάλουν “ταφόπετρα”  στο εγκληματικό παρελθόν τους ,  η Ιστορία να γραφόταν  μετά χρόνια. Και καλύτερα γι΄αυτούς …αιώνες μετά ή Ποτέ.

Δεν τους κάνει, όμως,  τη χάρη η Ιστορία. Είναι παρούσα , θεωρούσα  και  καθορώσα κάθε Κυριάκο Μητσοτάκη.     Αυτή που εσείς  στη φαμίλια και το συνάφι  χαρακτηρίζετε  “ιστορία” είναι “κ@λόχαρτο” , που το υπογράφουν ιστορίζοντες  Γκεμπελίσκοι , τύπου  Καλύβα και Παπαχελά . Με αυτήν  πορεύεσαι  και νομίζεις   πως θα σε  απαλλάξει και σένα,  πάλι    όπως έγινε με  τον πατριάρχη της φαμίλιας σε κομπίνες, τύπου Mayo.

Τούτη τη φορά ,όμως, δε θα είναι έτσι.  Μετά λόγου  ιστορικής γνώσης στο διαβεβαιώνουμε.   Αλλά  και ευθύνης ιστορικής ,  ιδεολογικής και επιστημονικής  αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας,  σου το υποσχόμαστε.    Λέμε,     λοιπόν, και “προβλέπουμε” πως τα παιδιά σου (και όχι μόνο τα δικά σου)  θα αναγκαστούν να ξεχρεώσουν το χρέος τους στα δικά μας παιδιά.  ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ . ΑΝΑΝΤΑΝ  ΠΑΠΑΝΤΑΜ!

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!

Οφείλουμε μόνο μια εξήγηση στους  έντιμους, τους αξιοπρεπείς πολίτες.  ΄Οσοι  τουλάχιστον δεν παζαρεύουν  την αλήθεια.

Σε ελάχιστα απ΄ όσα γράφουμε εδώ ,  επιμένουμε  και μάλιστα… ασυζητητί , χωρίς να  παρουσιάζουμε παράλληλα και τις συνήθεις, με τη νομική έννοια, χειροπιαστές  αποδείξεις που χρειάζεται,  ειδικά μια κατηγορία-καταγγελία στα συστημικά δικαστήρια,  για να  στηριχτεί.  Δεν τις έχει ανάγκη τέτοιες μεθόδους  το δικαστήριο της Ιστορίας.

Και δεν είναι πολλές  αυτές οι  (φαινομενικά) αναπόδεικτες ιστορικές ετυμηγορίες  παρά:   α.  το σκάνδαλο Novartis, β. η τραγωδία  στο Μάτι με τα 102  θύματα των Μακεδονομάχων, που έβαλαν τις φωτιές μέσα στα σπίτια τους   και γ.   οι πρόσφατες μίζες από τα 10.δισ. που χάρισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  εν μέσω  δεινής φτώχειας μιας  ολόκληρης χώρας  στο Μακρόν για να ισοφαρίσει ο παμπόνηρος “αποικιοκράτης”  Γάλλος (*)  τη χασούρα από τι αγορές που δεν  έκαναν   οι  Αυστραλοί.

Βεβαίως και  οι  τρεις αυτές  ετυμηγορίες  της Ιστορίας   πως οι    κατηγορίες  ανταποκρίνονται  απολύτως στην αλήθεια,  τεκμηριώνονται  δεόντως με στοιχεία ακλόνητα που παρουσιάσαμε. Στα εργαλεία  της Ιστορίας ανήκουν  τα μέσα που χρησιμοποιήσαμε πολλές φορές ως τώρα  στους κριτικούς  συλλογισμούς μας, για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα  πως:   1. Οι κατηγορούμενοι πολιτικοί  στο σκάνδαλο Novartis χρηματίστηκαν  από τη φαρμακευτική εταιρία για να  της προσφέρουν   τα υπέρογκα κέρδη που  αποκόμισε  από τη ελληνική αγορά 2. Εθνικιστές “Μακεδονομάχοι” σε συνεργασία  με Ρώσους ,έκαψαν 102 ανθρώπους στο Μάτι, τον Αύγουστο του  2018 και 3. τα “παλιοσίδερα”  που αγόρασε πανάκριβα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως τέτοια,  είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ  άχρηστα και καμιά ισορροπία υπέρ  μας δεν άλλαξε σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Πέρα απ΄αυτό  ,ο τρόπος που γίνονται  αυτές οι αγορές   με  μεσάζοντες, με σκοτεινές , σε ψιλά γράμματα  σημειώσεις για…αντισταθμιστικά  και   παρόμοια  τέτοια  “οφέλη” (διάβαζε  απάτες )και άλλες νεφελώδεις τέτοιες  συμφωνίες για όσους γνωρίζουν είναι   είναι “ηλίου φαεινότερο” τί  εξυπηρετούν και πώς με μαθηματική  ακρίβεια καταλήγουν  σε μίζες.

΄Εγινε το ίδιο και στις τελευταίες αυτές  γαλλικές  αγοραπωλησίες.    Δεν υπάρχουν απλώς   υπόνοιες και υποψίες.  Αξιόπιστες πηγές επιβεβαιώνουν  πως πέσανε μίζες  ύψους πολλών εκατομμυρίων  ευρώ  που κατέληξαν στις τσέπες   μελών της κυβέρνησης.

Δική μας δέσμευση σήμερα είναι  και για τις τρεις αυτές ιστορικές ετυμηγορίες  να φέρουμε στο φως και τις χειροπιαστές   αποδείξεις  που  αυτή την ώρα  για λόγους  κατανοητούς,  δεν τις φέραμε  υπογεγραμμένες και με το …”γνήσιο της υπογραφής”.   Υποσχόμαστε πως θα γίνει. Με “ενέχυρο” τη ιστορική μας  αξιοπιστία, αν δε το κάνουμε.   Ζωντανοί ή πεθαμένοι,

ΔΕΑ: Όχι στην πολεμοχαρή συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να προχωρήσει σε μια νέα «αγορά του αιώνα» από την Γαλλία, εξαπολύει η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ). «Αυτές οι «µεγάλες αγορές» φέρνουν και µια επικίνδυνη αναβάθµιση του µιλιταρισµού και της πολεµοχαρούς κουλτούρας, ενώ η έξαρση της πολεµοκαπηλείας και του αντιτουρκισµού στρώνει το έδαφος και στις πρόσφατες προσπάθειες φασιστικών και συµµοριών να ξανασηκώσουν κεφάλι» τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Με νωπές ακόμα τις µνήµες από την ανείπωτη καταστροφή των πυρκαγιών του καλοκαιριού, όπου υπήρξε απελπιστική έλλειψη πυροσβεστικών εναέριων µέσων, η κυβέρνηση αποφασίζει να αγοράσει άλλα 6… πολεµικά αεροπλάνα, ανεβάζοντας την αρχική πανάκριβη αρχική παραγγελία των 18 Rafale σε 24. Ενώ τα συστήµατα δηµόσιας υγείας και παιδείας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, η ίδια κυβέρνηση που έχει δηλώσει ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», αγοράζει 3 + 1 πανάκριβες φρεγάτες Belharra και 3 κορβέτες Gowind.

Αυτές οι «µεγάλες αγορές» φέρνουν και µια επικίνδυνη αναβάθµιση του µιλιταρισµού και της πολεµοχαρούς κουλτούρας, ενώ η έξαρση της πολεµοκαπηλείας και του αντιτουρκισµού στρώνει το έδαφος και στις πρόσφατες προσπάθειες φασιστικών και συµµοριών να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Το πολεμοχαρές Σύμφωνο µε τη Γαλλία βαφτίζεται «αμυντικό», ενώ είναι πασιφανές ότι «στοχεύει» προς την Τουρκία και αποτελεί ευρύτερη «επίδειξη δύναµης» στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ιστορία προειδοποιεί ότι τέτοια «διµερή» πολεµικά/«αµυντικά» σύµφωνα, λειτουργούσαν συνήθως ως πρελούδια κι επιταχυντές των πολεµικών αναµετρήσεων που -τάχα- σκόπευαν να αποτρέψουν. Ο ρόλος και οι φιλοδοξίες του γαλλικού ιµπεριαλισµού σε ζώνες όπου υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη κι εξακολουθεί να θεωρεί «σφαίρες επιρροής» του (Αφρική, Μέση Ανατολή) δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες ως προς την επιθετική φύση της συµφωνίας.

Πρόκειται για εξελίξεις δυσβάστακτες οικονοµικά, αντιδραστικές ως προς το πολιτικό κλίµα στη χώρα και επικίνδυνες για την ειρήνη.

Η απάντηση χρειάζεται να δοθεί από τον κόσµο του κινήµατος και τις δυνάµεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, καλούµε σε συγκέντρωση τη μέρα ψήφισης του ελληνογαλλικού συµφώνου.

Γνωρίζοντας ότι μέσα στη Βουλή θα επικρατήσουν οι συναινέσεις «επί της αρχής» και οι επικίνδυνοι καυγάδες «εθνικής πλειοδοσίας» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται να ακουστεί έξω από τη Βουλή η αντιπολεµική αντίρρηση.
• Λεφτά για Υγεία-Παιδεία, όχι για εξοπλισµούς

• Καµιά συµµετοχή σε ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις

• Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία

Συγκέντρωση στο Σύνταγµα, Πέµπτη 7 Οκτώβρη, 6.30 µ.µ.