ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΑ ΜΥΑΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΡΩΜΙΑ: “ΠΑΡΑΚΑΛΩ… ΜΗ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ”!

Αποδοκιμάζει τις επαναπροωθήσεις και ζητά περαιτέρω έρευνα από την Ελλάδα

Για ακόμα μία φορά η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης «αδειάζει» ξεκάθαρα την χώρα μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις αποδοκιμάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι δεν έχει απαντήσει σωστά στην σωρεία καταγγελιών για την παράνομη πρακτική σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

****

΄Ολα θυσία  για την ψήφο  των  Νοικοκυραίων  της Χρυσής Αυγής.   Στην ποδιά της  σφάζονται παλικάρια  σαν τον Πλεύρη ,το Γεωργιάδη, το  Βορίδη.  Τους περιμένουν,  όμως στη γωνία,  ο Μπογδάνος, ο Τζήμερος και ο Φαήλος. Το  βαρύ πυροβολικό της.

Μια ελπίδα έχει ο Κούλης,  να τους “πάρει   και τα σώβρακα”.  Ας    στείλει κρυφά  στον πάτο  του Αιγαίου κανένα  σαπιοκάικο  με  τίποτα… λαθρό μέσα  και θα δεις πώς θα ανέβουν οι μετοχές  του  στη στιγμή.  Ακροδεξιά και Χρυσαυγίτικα.   Δε θα  βρει ούτε τη δική  του  ψήφο ο Τζήμερος!

Τί ;  Μήπως, έχετε κανενός είδους συνειδησιακό πρόβλημα εκεί στην παράταξη; Δε νομίζω. Τί είναι οι επαναπροωθήσεις, δηλαδή; Μικρότερο έγκλημα;

Γι ΄αυτό σας κράζει, Κούλη,  πάλι η επίτροπος.  Μαζί με το άλλο , το καλό  το παλικάρι , φίλο και “ομογάλακτό” σου  ,  ‘Ορμπαν.

______________________________________

                                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.«Πόλεμος» για την απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

πανεκπαιδευτικο προπύλαια

Η απεργία προκηρύχθηκε από τις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, που με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μπλοκάρουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

****

Θα αποτελεί  παγκόσμιο φαινόμενο. Κι αυτό, όπως τα περισσότερα στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”.

Εργαζόμενοι ζητούν, λέει,  να  πληρώνονται,  ανεξάρτητα αν κάνουν γι αυτή τη δουλειά ή όχι.  “Κουτσοί στραβοί στον ΄Αγιο Παντελεήμονα”. Και όπου Παντελεήμων, η έρμη  παιδεία.  Ο  πλέον ευαίσθητος εργασιακός χώρος.   Η εκπαίδευση.

Βεβαίως, αν πεις σε έναν απ΄ αυτούς τους απεργούς  της  τεμπελιάς και του παρτακσμού  να πάνε να  τους εγχειρίσει  ένα γιατρός που δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν στο χειρουργείο  μέσα ,  να μπουν  σε ένα αεροπλάνο ο πιλότος του οποίου ποτέ δεν  “αξιολογήθηκε” ,αν μη τί άλλο .αν  έχει τα μυαλά του  για να μην πετάξει  αεροπλάνο και επιβάτες  στη θάλασσα ,  θα “σταύρωναν το κόρφο” τους.  Να μπαίνουν,  όμως,  ελόγου τους  ανεξέλεγκτοι σε μια τάξη με παιδιά και κάποιοι  να  βιάζουν την ψυχή και το μυαλό τους, αυτό είναι…εργασιακό δικαίωμα!

Το ωραίο είναι πως  δεν ντρέπονται οι εκπαιδευτικοί.  Αυτοεξευτελισμός  απίστευτος.  Τρώνε την πατσαβούρα στη μούρη απ΄όλη την κοινωνία , γλείφουν τα απόνερα και λένε πως δροσίζονται.  Καμιά αξιοπρέπεια, κανένας  αυτοσεβασμός στην ιδιότητά τους.

Κι ακόμα χειρότερα.  ΄Ο,τι πιο παλαβό, ως επιχείρημα.  Δεν υπάρχουν ,ισχυρίζονται,  100 συνάδελφοί τους ικανοί να τους κρίνουν. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν, στα σχολεία όχι. Τόσο  παρανοϊκά προκλητικό. Και νομίζουν πως τους πιστεύει ο  συνετός,  όποιος έχει μάθει να μην κοροϊδεύει την κοινωνία, όπως κάνουν σήμερα οι δάσκαλοι.

Για στείλτε αυτούς τους  κυρίους  να δουλέψουν ένα φεγγάρι στη Αγγλία ή τη  Σουηδία. Να δουν πώς αξιολογούνται και  προσλαμβάνονται  εκεί οι δάσκαλο ,αλλά και πώς λογοδοτούν ,  αν  ξέρουν ή  κάνουν καλά   τη δουλειά τους.

΄Ολη η  παθογένεια και η φαιδρότητα  μαζεμένη σε μια  χώρα. Και τί χώρα!   Μπανανία.

2. Τούρκα σε Ρωμιά.: “Παρακαλώ ας μη λέμε βλακείες»

Ο αρθρογράφος Εγκέ Τζανσέν, θεωρεί ότι η ένταση με την Ελλάδα είναι χωρίς νόημα: «Η διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν έχει τελειώσει λόγω της γεωγραφικής τους θέσης. Σημαίνει αυτό ότι Τούρκοι και Έλληνες είναι εχθροί; Όχι! Αυτό σημαίνει ότι Τουρκία και Ελλάδα είναι γείτονες, αυτό είναι όλο! Η Γερμανία με τη Γαλλία πήγαιναν συνεχώς σε πόλεμο, επειδή είναι γειτονικά κράτη, αλλά βοηθώντας η μία την άλλη δημιούργησαν την ΕΕ. Και ερωτώ: Μπορεί με ένα πληθυσμό 12 εκατομμυρίων σκοπός της Ελλάδας εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου να είναι να καταλάβει την Τουρκία; Παρακαλώ ας μη λέμε βλακείες»!

****

Αητονύχηδες  είναι,  κυρία Εγκέ μου. Τίποτα περισσότερο.   Λεφτά βγάζουν από τις  μίζες των εξοπλισμών.  ΄Οπως και πολλοί δικοί  σας εκεί. Το χρήμα δεν έχει χρώμα και πατρίδα.  ΄Οπλα και ναρκωτικά  είναι οι καλύτερες μπίζνες. Τί δεν καταλαβαίνει η φιλενάδα σου η ανεγκέφαλη Ρωμιά που έχει ερωτευθεί τον Κούλη;

Κατά τα  άλλα, μας έχουν  πάρει στο ψιλό και οι Τούρκοι,   χοντρή  καζούρα  με τις απειλές του Παναγιωτόπουλου και του Βελόπουλου  πως  “ως εδώ ήταν, θα τους κάνουμε σκόνη  τώρα πια με τις καινούργιες μας   φρεγάτες.”   Σίγουρα.  Τί είναι 80 τόσα εκατομμύρια μπροστά στα 11 ελληνικά;  Αλοιφή.  Και μάλιστα  είναι αυτά  τα  “11”  που η ανθρωπότητα γνωρίζει από  παλιά πως  “δε πολεμούν  σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες σαν τους  300”.

Εγγυημένα τούτη τη φορά. Δε θα βγάζει  απλώς ο Φλώρος  σεργιάνι  τις φρεγάτες στο Καστελόριζο. ΄Εφιππος  θα ηγηθεί του πολυπληθούς  ελληνικού στρατεύματος  με  πρωτοπαλίκαρα   φουστανελάδες  σαν το Τζήμερο και το Φαήλο . Και τούτη τη φορά  θα φτάσουν   από τη Σμύρνη στην ΄Αγκυρα .(Τους υπενθυμίζουμε μόνο   μην  ξεχάσουν πάλι  να παρακάμψουν  το Σαγγάριο).

Μυαλό κουκούτσι. Πού να βρεθεί στους θερμοκέφαλους;  Κάψανε  τις  φλάντζες.

3.Φωτιά» οι ανατιμήσεις: Οι αυξήσεις σε 9 βασικά είδη διατροφής

Μια γυναίκα ψωνίζει τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ

ψωμί: 2,6%
αμνοερίφια: 17,5%
ψάρια: 7,9%
αυγά: 3,5%
ελαιόλαδο: 18,4%
σπορέλαια: 14%
φρούτα: 1,2%
λαχανικά: 21,1%
σοκολάτες: 4,4%

***

Πρώτον, δε φταίει σε καμιά περίπτωση  η κυβέρνηση, αλλά οι… διεθνείς συγκυρίες.

Δεύτερον. “Λεφτά υπάρχουν”. Θα δοθούν αυξήσεις που θα ισοφαρίσουν τη χασούρα των νοικοκυριών.

Εδώ πετάξαμε   δισ. για παλιοσίδερα. Κι  ας είναι   παντελώς  αχρείαστα και άχρηστα .   Για το ψωμί του ΄Ελληνα δε θα σκιστεί μια κυβέρνηση και μάλιστα Μητσοτακική;

Πόσο είπαμε δίνει  ο Φαναράς μπροστά  τον Κούλη του στις “δημοσκοπήσεις;”  Από 11 λέει %  και πάνω η… διαφ(θ)ορά!  Και η απάτη;

4 Μπογδάνος, μια όψη της παλαβής μας χώρας

Σοφία Γιαννακά

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

iefimerida.gr

“Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”!

Αμφότεροι κοντυλοφόροι.  ΄Αεργοι   ( ≠του άνεργοι) ,αλλά  με…παχυλό μισθό !(Αλήθεια, τί έργο προσφέρουν  τούτοι και πληρώνονται  στην κοινωνία;)

Μην  τους  δίνετε σημασία. Τρώγονται  για τα μάτια του κόσμου. Το ίδιο αφεντικό υπηρετούν. “Μαμωνά” και Κούλη.

5. α. Πολωνία: Επιθυμία παραμονής στην ΕΕ παρά την απόφαση του δικαστηρίου – Κινδυνεύει με de facto έξοδο

polonia

Η Πολωνία επιθυμεί να παραμείνει στην ΕΕ, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μία ημέρα μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι ορισμένα άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών είναι ασύμβατα με το πολωνικό Σύνταγμα, μια απόφαση η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, ενδέχεται να οδηγήσει στο «Polexit».

β.Βαθιά ανησυχία για την Πολωνία -Φον ντερ Λάιεν: Το δίκαιο της ΕΕ υπερισχύει του εθνικού δικαίου

***

Ουγγαρία, Πολωνία και Ελλάδα.   Τρεις ακροδεξιές κυβερνήσεις . Και σαν  τα μούτρα  τους , οι περισσότεροι θεσμοί  τους.  Αποκοτιά και εθνικισμός.

“Σιγά τα ωά”, αν δε συμφωνούν  οι δεσμεύσεις   της Ε.Ε    με το…ανώτερο  πολωνικό  Σύνταγμα και τους  “Λεχ Βαλέσα”,  με τρικυμία στο  Καθολικό κρανίο  τους.

΄Εξω, λοιπόν. Να κάνουν παρέα στους  επίσης  ακροδεξιούς Εγγλέζους. Να δούνε “πόσα απίδια πιάνει  ο σάκος” όταν σφίξουν σε λίγο ακόμα  οι πείνες .

6. Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021 στον συγγραφέα Abdulrazak Gurnah από την Τανζανία

Abdulrazak Gurnah

Αν δε έχεις μπάρμπα στη…Στοκχόλμη και δεν είσαι και κάργα  συστημικός,  δεν  παίρνεις  Νόμπελ.  Κι ας είσαι  Καζαντζάκης.

Αν είσαι, όμως, Σεφέρης και Ελύτης;  ΄ Αξια παιδιά του Συστήματος . Και …ποιητές. Μέσα σε όλα οι ΄Ελληνες Νομπελίστες.