“ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ” ΞΕΒΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

1.Φθονούν ακόμη και τον νεκρό Ζάχο Χατζηφωτίου

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

Σοφία Γιαννακά

iefimerida.gr

Χορτάτος από ζωή, απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο Ζάχος Χατζηφωτίου και διάφοροι αριστεροί «επαναστάτες» βρήκαν την αφορμή να εξαπολύσουν ύβρεις και χολή εναντίον του.

Μια μίζερη και αδιόρθωτη αριστερά επιτέθηκε, μέσα από τα social media, σε έναν νεκρό, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι ένας κοσμοπολίτης, πατριώτης, αντισυμβατικός και με άποψη Αθηναίος αξίζει να συγκαταλέγεται στο πάνθεον των προσωπικοτήτων που εμπλουτίζουν τη ζωή μας. Αποκάλεσαν τον ίδιο «ταγματασφαλίτη», επειδή ήταν δεξιός, «ναζιστοχώρα» την Ελλάδα, επειδή τον τίμησε με μεταθανάτια εγκώμια, και μοίρασαν «ψόφους» σε όσους λυπήθηκαν για το τέλος εποχής που συμβολίζει η απώλειά του.

2.Πατριωτικό καθήκον; Τι είναι αυτό;

εφσυν

Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία; Είμαστε, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Το διόρθωσε κάπως στη συνέχεια μετά τη δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, αλλά ήρθε μερικές μέρες αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πει το ίδιο από τη Νέα Υόρκη. Με βάση τα δεδομένα πρέπει να πούμε ότι κατά κάποιο τρόπο είμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να μην υπάρχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν μια εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα σε δύο χώρες, υπάρχουν όμως ένα σωρό στοιχεία που συνηγορούν υπέρ αυτής της εκδοχής.

Εχουμε στείλει από τους πρώτους πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, συμμετέχουμε με ενθουσιασμό στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, καταγγέλλουμε τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζουν τις κυρώσεις και το παίζουν δίπορτο (δηλαδή την Τουρκία), σε όλα τα διεθνή φόρα οι Ελληνες αξιωματούχοι τοποθετούνται με επιθετική ρητορική κατά του Ρώσου προέδρου και στηρίζουν με φλογερό πάθος τον Ουκρανό ηγέτη Ζελένσκι και η κυβέρνηση έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Πούτιν είναι πίσω από τα σχέδια δυσφήμησης της κυβέρνησης και αποσταθεροποίησης της χώρας και εξέφρασαν τον φόβο ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση (κυβερνοεπιθέσεις) στην εκλογική διαδικασία.

3. Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Τάσος Παππάς γράφει για τον φίλο του Βασίλη Λυριτζή:

“Το πρώτο μήνυμα

Ήσουν ο αποδέκτης του πρώτου μηνύματος που έστελνα το πρωί, πολύ πρωί. Κάθε μέρα πριν νιφτώ και βάλω στο στόμα μου μια στάλα καφέ. Κατά κανόνα έγραφα για τον Θρύλο ή για την Αριστερά και περίμενα να δω την αντίδρασή σου στην τηλεόραση.
Τις περισσότερες φορές έσκαγες ένα πονηρό χαμόγελο, ιδιαίτερα αν αναφερόμουν σε κάποια επιτυχία της ομάδας μας. Μερικές φορές στραβομουτσούνιαζες όταν σου έγραφα διάφορα αριστερίστικα έτσι για να σε προκαλέσω.
Στο διάλειμμα μου απαντούσες καταλλήλως και μερικές φορές με… απειλούσες να μην τολμήσω να έρθω στην εκπομπή γιατί θα με «σκίσεις». Ερχόμουν στην εκπομπή και δεν με «έσκιζες». Συνήθως συμφωνούσαμε. Άλλωστε ήσουν πολύ ευγενής με τους συνομιλητές σου, ακόμη και με κείνους που δεν το άξιζαν.
Ο διάλογος αυτού του επιπέδου συνεχιζόταν όλη τη μέρα μέχρι αργά το βράδυ που πάλι εσύ ήσουν ο αποδέκτης του τελευταίου μηνύματος μου. Σκοπίμως τις νύχτες σε βομβάρδιζα με τσιτάτα, άλλοτε του Λένιν, άλλοτε του Τρότσκι, άλλοτε του Μάο και καμιά φορά για να σε πικάρω σου έστελνα «σοφίες» του Στάλιν. Με τον τελευταίο γινόσουν έξω φρενών και με εγκαλούσες για ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Σου αντιγύριζα ότι είσαι αθεράπευτος αναθεωρητής, ρεβιζιονιστής και οπορτουνιστής.
Εδώ και ένα χρόνο αργώ να στείλω το πρώτο μήνυμα και το βράδυ βάζω το κινητό στο αθόρυβο. Ξέρεις ποιο κινητό; Αυτό που μου είχες χαρίσει πριν από χρόνια. Όλοι μου λένε να το βγάλω εκτός κυκλοφορίας γιατί είναι παλιό και δεν ψήνει καφέ όπως τα σύγχρονα, αλλά εγώ επιμένω να το χρησιμοποιώ. Είναι από σένα.”

****

Μην ξεγελιέστε. ΄Οσοι ,τουλάχιστον,  δεν είστε σαν και δαύτους.  Ο κόσμος της Σοφίας Γιαννακά  και του Τάσσου Παππά είναι ο …  Ιανός στην γκεμπελική του παρουσία. Και ,ασφαλώς, ….όμορφος κόσμος, ηθικός,  γκεμπελικά  πλασμένος.

“Εσύ θα κάνεις πως με δέρνεις, εγώ θα κάνω πως πονώ”.  Η μία στη χωματερή του Ράπτη, ο άλλος στην κολεκτίβα Συνταχτών. Τάχα έχουν…ιδεολογικές διαφορές και τρώγονται. Λες και έχει ο παράς ιδεολογία.

Αλα καρπαζιές  Κωνσταντάρα  στον Τζανετάκου στις ταινίες του παλιού ελληνικού  κινηματογράφου.   Τα όβολα να πέφτουν . Και άσε τους χαχόλους  να ταυτίζονται  με το δρώμενα στο πανί και  να νομίζουν πως όντως πάει η σφαλιάρα σύννεφο .

 

 

Ο  προσφάτως  εκλιπών  Ζάχος  Χατζηφωτίου, το πρότυπο της Σοφούλας.  “Κοσμοπολίτης, πατριώτης, αντισυμβατικός και με άποψη Αθηναίος αξίζει να συγκαταλέγεται στο πάνθεον των προσωπικοτήτων που εμπλουτίζουν τη ζωή μας”.

Εν τάξει. Μην κάτσουμε τώρα να πάρουμε στα σοβαρά  και τη Γιαννακά.   Απλώς,να ξεκαθαρίσουμε (πάλι)  τη θέση μας   για το πόσο  παλιάνθρωπος μπορεί να είσαι, για να ζεις, όπως έζησε ο Ζάχος και πόσο εξωνημένος κοντυλοφόρος  πρέπει να έχεις καταντήσει, για να παίρνεις εντολή από ένα “γιαουρτωμένο” Ράπτη να γράφεις δεκάρικους  επικήδειους για το  πρότυπο της Δεξιάς  κουλτούρας ,το Ζάχο Χατζηφωτίου.

Πάει αυτή. Την εκτελέσαμε, όπως της άξιζε.  Ο έτερος Καπαδόκης τώρα  σειρά στον τοίχο.     Ο …Τάσος μας, από την κολεκτίβα συνταχτών.    Αριστερό στασίδι  ψάλτη τούτος . Αφήνει ο ένας το  Κύριε ελέησον το πιάνει ο άλλος στον ίδιο  πλάγιο ήχο.

Πουτνινιστής του κερατά ο Παππάς.  Της  αλλάζει τα φώτα στην αντιπολίτευση της Γιαννακά, που ναι, μεν, ο Πούτιν είναι το ίδιο Δεξιός και πατριωταράς, όσο ο Κούλης της, αλλά σε αυτή τη φάση  δεν τα βρήκαν και έγιναν οι πρώτοι  οχτροί.

 

 

Διάβασα κείμενα και άκουσα ανακοινώσεις  ουκ ολίγων  ισαποστάκηδων  κοντυλοφόρων. Αλλά τόσο εμετικό, καθαρόαιμο    Πουτινιστή σαν τον Παππά, δε συνάντησα. Ξεδιάντροπος, προκλητικός, ασεβής, ανόητος.

Στηρίζει αναφανδόν ένα διεστραμμένο και παρανοϊκό δικτάτορα  που απειλεί με πυρηνικό όλεθρο την ανθρωπότητα και τον αποκαλεί μάλιστα ΠΡΟΕΔΡΟ!   Με τόσο αίμα στα χέρια του ! Ουδέποτε δικτάτορας  έχυσε  τόσο άφθονο από το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα.

Και  τί μας  ζητάει το άθλιο αυτό ζόμπι ,ο κοντυλοφόρος με τη μπουτσούνα της (τάχα μου)  αριστερής δημοσιογραφίας; Ο φίλος του Λυριτζή με  μηνιαίο μισθό στην ΕΡΤ ο μακαρίτης, 30  ολόκληρα, κολλαριστά χιλιάρικα ευρώ  (!) τότε    που βογγούσαν  τα νοικοκυριά να βάλουν ένα  πιάτο φαϊ στο τραπέζι;

α. Να  φτύσουμε στους ομαδικούς τάφους των    700.000 νεκρών   και να γυρίσουμε την πλάτη σε   εκατομμύρια σακατεμένους ,τους  πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους,  θύματα της θηριωδίας  Πούτιν .  Να  ακούμε  τις απειλές ενός  κτήνους , Νέου Χίτλερ    για πυρηνικό ολοκαύτωμα και να αυτομαστιγονόμαστε . “Καλά να μας κάνει”!

β.  Ως ξεφωνημένοι ισαποστάκηδες  να διαλέγαμε την πλευρά, ΄Ορμπαν και  Ερντογάν.   Με δυο καρπούζια στη μασχάλη που τελικά τους έπεσαν και έγιναν κομμάτια και τα δύο.

Δεν έχει λένε χρώμα και οσμή το χρήμα. Τι λέτε; Μαύρο είναι και ζέχνει. Γι αυτό και τον βάζουν σε πλυντήρια. Αλλά, ειδικά στα γκεμπελικά ,δεν καθαρίζει με τίποτα.  Βγαίνει πάντα βρώμικο και ξεβαμμένο.

Γράφαμε γι΄αυτό το κατάμαυρο, γκεμπελικό χρήμα, παλιότερα:

****

HOMO-NATURLIS.GR

13-6-2013

Να, μερικά από τα…βαριά ονόματα και τα επίσης “ασήκωτα” βαλάντια που έκαναν από τη διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας και του συλλογικού χρήματος στην ΕΡΤ (η λίστα με περισσότερα ονόματα στη συνέχεια “ETSI TA VLEPOUN ALLI):
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 143.514
ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ 113.51 ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 Ειδικός Σύμβουλος
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79 Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 Δημοσιογράφοι Εσωτε
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428″

Τέλος δεν έχει η λίστα των χαραμοφάηδων της ΕΡΤ που δημοσιεύουμε στη συνέχεια με τα αστρονομικά ποσά που εισέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια, “φυτεμένοι” στη χρυσοφόρα (για δαύτους) επιχείρηση της ΕΡΤ από κόμματα, διασυνδέσεις, γκομενικές, συντεχνιακές και συγγενικές σχέσεις και άλλα τέτοια κονέ και γνωριμίες. Ασήμαντοι άνθρωποι, χωρίς προσόντα,σπουδές, επιδόσεις. Μοναδικά τους “ατού” η ανηθικότητα και το θράσος. Κοινοί κλέφτες, με αντισυνταγματικά, πλαστά στην ουσία “χαρτιά-συμβάσεις”, τσέπωναν τόσα χρόνια το δανεικό, δημόσιο χρήμα, χωρις να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Και δεν έχουν τσίπα. Μόλις τους πήραν το “μέλι από το στόμα” ,έγιναν λυσσασμένα θηρία, ξεσπάθωσαν κατά της …οικουμένης όλης. Κάνουν πως κλαίνε και οδύρονται, οι πανάθλιοι για τη δημοκρατία που…τραυμάτισε ο Σαμαράς, κλείνοντας ένα από τα αισχρότερα δημόσια ιδρύματα-άντρα κλοπής και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όπως ήταν η ΕΡΤ. Καταγγελίες επί καταγγελιών, οι παλιάνθρωποι, κείμενα δακρύβρεκτα ή φαρμάκι, εξάρσεις ξαφνικής δημοκρατικής ευαισθησίας, όλα αυτά για την…ελευθεροτυπία,την ελεύθερη έκφραση,τη δημοκρατία,που υπηρετούσαν αυτοί και τώρα πάει …”καλιά” της. Κουβέντα για τα ποσά που έκλεβαν. Μας προκαλούν κιόλας. Βγαίνουν με περισσό θράσσος και μας λένε πως θα ήταν (και θα είναι τώρα που έκλεισε η επιχείρηση) πιο…ελλειμματική η δημοκρατία και η πληροφόρηση,αν έπαιρναν μισθούς κατώτερους!
Για δείτε μερικά από τα χρυσά…επώνυμα “ονόματα”, τους αστέρες της δημόσιας πληροφόρησης-ψυχαγωγίας, που κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα και όχι μόνο δεν είναι σήμερα φυλακή, αλλά βγαίνουν λάβροι κατά πάντων και πασών . Αυτοί που κόπτονταν τόσο καιρό να πάνε οι …άλλοι κλέφτες “μέσα” (“φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης”). Μου λέτε ,παρακαλώ, ποια διαφορά έχουν οι παρακάτω κύριοι κύριοι Λυριτζής, Χούκλη,Ζούλας, Ρουμπάτης, Παναγιωταρέα, Ζόμπολος, Ζούλας, Αδαμοπούλου , Σιούμπουρας, Σκιαδόπουλος από όλους εκείνους, επώνυμους και μη, που κατηγορούνται και δικάζονται (ή βρίσκονται ήδη στη φυλακή) για διαφθορά, υπεξαιρέσεις δημόσιου χρήματος και τα συναφή; Δεν ήξερε ο Λυριτζής, η Χούκλη, η Παναγιωταρέα, ο Σόμπολος, η Αδαμοπούλου πως τα χρήματα που εισέπρατταν τόσα χρόνια δεν ήταν στην πραγματικότητα μισθοδοσία ,αλλά καθαρή απάτη,δοσολοψία και διαπλοκή;
Αλλά,ποιοί δικαστές να τους δικάσουν; Ποιοί οικονομικοί εισαγγελείς να τους καλέσουν, να τους απαγγείλουν σοβαρές κατηγορίες και και να τους “χώσουν” φυλακή; “Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει”; Και τούτοι 5 ,6 και 8 χιλιάρικα έπαιρναν μισθούς το μήνα από τον έρημο,δημόσιο κορβανά. “Βεντέτες” και οι δικαστές! (Επιτελούσαν, λέει, ευαίσθητο έργο και για να μην είναι…επιρρεπής στη διαφθορά, έπρεπε να τσεπώνουν 5χίλιαρα ευρώ. Ελλάς το μεγαλείο σου!).
Μια ολόκληρη “χαβούζα” ήταν και είναι η χώρα. Και αντί οι κλέφτες,οι παλιάνθρωποι,οι διαπλεκόμενοι να φέρουν πίσω όσα έκλεψαν ( με πρόστιμα ) και να πάνε φυλακή, έχουν μπροστάρηδες της υπεράσπισης του…δικαίου τους (διάβαζε της απάτης τους) τους “Τσίπρες” , τις ” Αλέκες” και τους “οπαδούς”, που έχουν “πουλήσει την ψυχή τους στο διάολο” αντί πινακίου …ψήφων. Πανάθλιοι δημαγωγοί-Μαυρογυαλούροι, το ίδιο εγκληματίες με αυτούς που προστατεύουν.
Δανείζομαι ,για να κλείσω , μια παράγραφο από το μέηλ που μας έστειλε ένας καλό φίλος του σάιτ ,γιατρός:
“Μου έλεγε ένας παππούς χτες και κόντευε να βάλει τα κλάματα. “Παίρνω, παιδί μου, 510 ευρώ τώρα πια ,μετά πό 40 χρόνια δουλειάς. ΄Ολη μου τη ζωή αριστερός και στους δρόμους. Και βλέπω τους αργόμισθους στην ΕΡΤ να παίρνου διχίλιαρα το μήνα”.
Δεν κατάλαβες, παππού. Δεν παίρνουν 2χίλιαρα το μήνα, αλλά 10 και 30 χιλιάρικα. Δεν το πιστεύεις, ε; Ούτε,πιστεύεις, πως όσοι υποστηρίζουν αυτούς τους κλέφτες, υποκρίνονται τους αριστερούς . Είναι αλήθεια,όμως. Γι΄αυτό σου λέω είναι για “φτύσιμο” και οι κλέφτες και οι αβανταδόροι τους “.
Για “φτύσμο”,αλλά και για φυλακή!