ΝΑΥΑΓΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ. ΕΝΟΧΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 ΛΕΣΒΟΣ:

Στη Λέσβο,  έχουν ανασυρθεί νεκρά 16 κορίτσια αφρικανικής καταγωγής κι ένα ανήλικο αγόρι. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 10 νεαρές γυναίκες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για τις πρώτες βοήθειες.

ΚΥΘΗΡΑ:

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν στη διάρκεια της νύχτας, μόλις έγινε αντιληπτό το ναυάγιο με τους μετανάστες, περιέγραψε ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα»!

_________________________________________________________________

                                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;  ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΡΑΚΙΡΙ!

Θα γίνει ο Μητσοτάκης νέος Καραμανλής;

εφσυν

Το επόμενο δίμηνο έρχονται νέες ανατιμήσεις-φωτιά σε 800 είδη ευρείας κατανάλωσης. Πλέον με τόσες ανατιμήσεις τους τελευταίους μήνες όχι καρότσι, ούτε το μικρό καλαθάκι δεν γεμίζει! Προσφορές και μόνο τα αναγκαία…

Στην αγορά οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, η αισχροκέρδεια κάνει πάρτι, ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί και ο αρμόδιος υπουργός παίζει τένις! Πάλι καλά που βρήκε χρόνο για μια σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ. Ολη αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα αναλγητικά και επικοινωνιακές ωραιοποιήσεις. Απαιτεί βούληση, αποφασιστικότητα και σχέδιο.

Αλλά επειδή έχουμε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατεθειμένο, χειροπιαστά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην άδικη φορολογική πολιτική της. Δεν μειώνει που δεν μειώνει τον ΦΠΑ, παρά τα υπερέσοδα, προσθέτει φορολογικά βάρη στους πολίτες. Το 2023 θα πληρώσουμε ξανά από την τσέπη μας τα σχεδόν 5 δισ. επιπλέον φόρων που πληρώσαμε το 2022, με «καπέλο» 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Είμαστε η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στην Ευρώπη και η τρίτη χώρα του κόσμου με τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στη διάρκεια της πανδημίας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποφέρουν, που σημαίνει ότι η οικονομική πολιτική η οποία ασκείται αποτυγχάνει.

Υπάρχει και κάτι ακόμη, που ακούγεται καταστροφικό… Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν με ανησυχία ομοιότητες στη νυν δημοσιονομική διαχείριση της Ν.Δ. με εκείνη της ολέθριας διακυβέρνησης 2004-2009 που οδήγησε στη χρεοκοπία. Ζήλεψε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις οικονομικές πρακτικές και τη «δόξα» του Κώστα Καραμανλή; Δεν το γνωρίζουμε… Σε κάθε περίπτωση η αναβίωση μιας τέτοιας κατάστασης δεν παραπέμπει απλώς στην Ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Είναι ένας εφιάλτης που κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει.

****

Ξαφνικά ανακάλυψαν τη δεύτερη  χρεοκοπία της χώρας δια χειρός   Κυριάκου  Μητσοτάκη και  η… κολεκτίβα  Συνταχτών. Είδατε ταχύτητα και εγκυρότητα ενημέρωσης;

Και το πιο ανήθικο. Επίσης ξαφνικά και μετά από 14 ολόκληρα  χρόνια, τόλμησαν να βγουν και  να πουν πως  και η  πρώτη χρεοκοπία  της χώρας είχε υπογραφή  Κώστας Καραμανλής.  Μέχρι σήμερα  απόλυτη συγκάλυψη .Και στην καλύτερη περίπτωση,  μισόλογα , υπεκφυγές, “ναι, μεν,αλλά”.

Η γνωστή βρώμικη  βιομηχανία παραπλάνησης.

Γράφαμε πρόσφατα:

 

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,45%;

ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ:  “ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ”!

 

“Το επιτόκιο στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έφτασαν σχεδόν στο 4,50%  Ούτε την περίοδο των μνημονίων έτσι”!

****

Ο γιος του πλέον ανήθικου και διεφθαρμένου πολιτικού που είδε η  χώρα, ίδιος κι αυτός με τον πατέρα του , στέλνει στην κόλαση  τις γενιές των Ελλήνων για χρόνια μετά και βυθίζει τους σημερινούς ΄Ελληνες στην απόλυτη φτώχεια και την εγκατάλειψη.΄Εχονται άγριες ημέρες για τον ελληνικό πληθυσμό. Ο Αλέξης Τσίπρας, ας το σκεφτεί καλά, πριν κάνει την αποκοτιά να πιάσει  στα χέρια του την “καυτή πατάτα”, που θα του πετάξει σύντομα  η μαφία  της Δεξιάς, όπως παλιότερα  συνέβη και με τον “αγαθό”  Γιώργο  Παπανδρέου.

Κατά τα άλλα, οι βρώμικες βιομηχανίες δημοσκοπήσεων   που τις εξαγόρασαν με ατόφιο χρυσάφι  ο Μαρινάκης ο Αλαφούζος και  το υπόλοιπο  εφοπλιστικό  αληταριό και οι πάτρωνες- χορηγοί  της Ν.Δ,  αυτή την ώρα δίνουν  ποσοστά νίκης του κόμματος της απάτης και της διαφθοράς κοντά στο 10%.  Μια τρέλα! Η απάτη,η παραπληροφόρηση , η παραπλάνηση, η κομπίνα έχουν ονόματα. Παναγόπουλος-Φαναράς και Σία.

Εξωθούν τον κόσμο στα άκρα.  Θα δούμε καταστάσεις αλλοφροσύνης και  πανικού,  που θα οδηγήσουν  πολλούς σε  ενέργειες αυτοδικίας και εκδίκησης.  Θα ζήσει   η χώρα σε πολύ λίγα χρόνια,  σκηνές…΄Αγριας Δύσης.

Απολύτως υπεύθυνοι  της τραγωδίας  ο αρχινονός της μαφιόζικης σημερινής  ακροδεξιάς  κυβέρνησης και οι εξαγορασμένοι Γκέμπελς  που την υπηρετούν.  Θα είμαστε εδώ να τους βλέπουμε πανικόβλητους και ξεβράκωτους να τρέχουν να κρυφτούν.

 

2. ΠΟΛΥΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΔΩΝΙΣ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ (ΠΑΛΙ) ΚΛΕΠΤΩΝ ΟΠΩΡΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,

Χαρίτσης σε Γεωργιάδη: Για το Turkaegean έφταιγαν υπάλληλοι, τώρα φταίνε υπηρεσιακοί παράγοντες για το σκάνδαλο Μαραβέγια

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικό με το σκάνδαλο της υπόθεσης Μαραβέγια θυμίζει την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα που σε μία δημοκρατική Πολιτεία το μόνο που θα περίμενε κανείς είναι η απολογία και η παραίτηση των υπευθύνων. Μια ΙΚΕ με κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ έλαβε έγκριση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο για να λάβει δημόσια χρηματοδότηση 4.200.000 ευρώ, ενώ έλαβε και προέγκριση για τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 6,5 εκ. ευρώ! Κατά διαβολική σύμπτωση, η εταιρεία αυτή ανήκει στη σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαραβέγια» σημειώνει αρχικά ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει:

«Η εξέλιξη αυτή συνιστά πρόκληση απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται στα όρια της επιβίωσης από την πρωτοφανή κρίση ακρίβειας. Πρόκληση όμως και απέναντι στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που παλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά βλέπουν ότι ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατική ή τραπεζική ενίσχυση, τα “γαλάζια παιδιά” διεκδικούν χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων με ανύπαρκτες “επενδύσεις”».

Και καταλήγει λέγοντας: «Αντί να απολογηθούν, οι αρμόδιοι υπουργοί κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης, επιχειρούν να επιρρίψουν σε υπηρεσιακούς παράγοντες την ευθύνη έγκρισης της επένδυσης – πρόκληση! Δεν είναι η πρώτη φορά: για το Turkaegean έφταιγαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τους ελλιπείς ελέγχους στην αγορά οι υπηρεσίες, για την εκρηκτική αύξηση τιμών οι «διεθνείς συνθήκες»! Δεν πρωτοτυπούν. Αυτή είναι άλλωστε η γραμμή άμυνας του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος μετέθεσε την ευθύνη για τις υποκλοπές στον ανιψιό του. Για την κυβέρνηση πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Δεν τους πιστεύει κανείς. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι πολιτικά και ηθικά απολύτως έκθετοι για αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση».

****

Τους κάνανε τσακωτούς  “με τη γίδα στην πλάτη”. Για πολλοστή φορά. Και τί βρήκε να πει το μέγα λαμόγιο του σκανδάλου Novartis, ο  ΄Αδωνις Γεωωργιάδης;

Εν τάξει, πήγε να τα πάρει ΟΛΑ η γυναίκα του  βουλευτή  του Κούλη (βάλτε  τώρα που γυρίζει!) , αλλά δεν πρόκανε. Πού είναι το κακό;

Σίγουρα. Αυτή είναι η ηθική οπτική του Γεωργιάδη. Κάνε τη βρωμιά και κοίτα  μη σε πιάσουν στα πράσα.

Η γνωστή   κοσμοθεωρία  της φαμίλιας Μητσοτάκη.  Σλόγκαν που το έκαναν τα μέλη της  στην πορεία   επιστήμη.  « Ξέρεις να κλέψεις;  Ξέρω.  Ξέρεις να  κρυφτείς; ΄Οχι”.  Ε, κοίτα να βγαίνεις κι από πάνω!

 

3. ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ  ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι”  γράφαμε  πρόσφατα:

.Στην Ελλάδα,  σχεδόν  πάντα,    200- 500. 000  ψηφοφόροι (κάποτε ακόμα λιγότεροι)      δίνουν κυβέρνηση την επομένη των  εκλογών. Στατιστικά διαπιστωμένο και εύκολο ο καθένας να το διασταυρώσει  από τα  αποτελέσματα των εκλογών μέχρι σήμερα. Αυτή την ώρα οι δανειολήπτες  σε απόγνωση και… υστερία,  υπολογίζονται σε 1 ολόκληρο εκατομμύριο.  Και ξέρουν πολύ καλά πως όχι μόνο  για δάνειο, αλλά  και για τα κοινόχρηστα  που δεν ξόφλησαν στην ώρα τους, μπορούν να τους πάρουν  ακόμα και το σπίτι.

Μόνο οι  δανειολήπτες, λοιπόν,   σε ελβετικό φράγκο που φάγανε σφαλιάρα και τους εμπαίζει ο κολλητός των Ταρπεζιτών Κούλης τους, ανέρχονται  σε 200.000!  Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πάρτε μια γεύση:

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Η ανακοίνωση του ΣΥΔΑΝΕΦ

Την Δευτέρα, 03.10.2022 και περί ώρα 12μ.μ, κατόπιν αιτήματος του πανελλήνιου συλλόγου δανειοληπτών ελβετικού φράγκου ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στη Βουλή των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση, με σκοπό την εξεύρεση και προώθηση νομοθετικής λύσης στο μείζον ζήτημα των δανείων που εκφράστηκαν σε CHF. Το πρόβλημα απασχολεί πλέον των 200.000 πολιτών, οι οποίοι έχουν βρεθεί στην «απαράδεκτη» θέση να οφείλουν και να καλούνται να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, σε σχέση με τα ποσά που πράγματι έλαβαν σε ευρώ, επιβαρυνόμενα, μάλιστα, με τόκους!

Το κυβερνών κόμμα εκπροσωπήθηκε από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κο Μπούγα και τον Υπουργό Επικρατείας, κο Γεραπετρίτη. Εκ μέρους του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ παραστάθηκαν η κα Δέσποινα Σονιάδου, μέλος του Δ.Σ και η νομική ομάδα του ΣΥΔΑΝΕΦ, δηλαδή οι κ Ιάκωβος Βενιέρης, Αντώνης Πράτας και Μάριος Μαρινάκος.

Παρά την αρχική πληροφόρηση, ότι θα παρίστανται και εκπρόσωποι των τραπεζών, τελικώς, οι τελευταίοι δεν έδωσαν το παρόν.

Στην συνάντηση διάρκειας περίπου 50 λεπτών τέθηκε σε γνώση των παρισταμένων το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες που έλαβαν δάνεια εκφρασμένα σε ελβετικό Φράγκο και ζητήθηκε η τολμηρή και δίκαιη παρέμβαση της πολιτείας για τη λύση του προβλήματος. Αυτή, εξάλλου, διαφαίνεται να είναι η βούληση και δεκάδων βουλευτών της κυβερνήσεως, δια επερωτήσεων που έχουν καταθέσει στη Βουλή. Την ίδια βούληση έχει εκφράσει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ζητήθηκε να κατατεθούν οι απόψεις μας, οπότε εκθέσαμε περισσότερες από μία προτάσεις πλήρως εμπεριστατωμένες, όπως αυτές μπορούν να υποστηριχθούν σε νομοτεχνικό επίπεδο, καθώς θεμελιώνονται -μεταξύ άλλων- σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, που παράγουν δεδικασμένο και εξικνούνται κατ’ αρχήν από τις δεδηλωμένες στοχεύσεις του Κοινοτικού Νομοθέτη, ο οποίος έθεσε, ως όφειλε, δίχτυ προστασίας, με την Οδηγία 2014/17. Επιπλέον, μεταξύ των προτάσεων που είχε διαμορφώσει ο ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. υπήρχε και μια τεχνική πρόταση, που παράγει πολλαπλά οφέλη (Ελληνικό Δημόσιο – δανειολήπτες – τράπεζες) για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπλέει με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους στόχους που έχει θέσει το οικονομικό της επιτελείο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα προτάθηκε:

1. Επανυπολογισμός των δανείων με ισοτιμία εκταμίευσης και επιτόκιο euribor, άλλως,

2. Οριζόντια εφαρμογή της προστασίας, σύμφωνα με τις υπ’ αριθ ΕφΛαρ 17/2017 και ΠΠΡοδ 35/2015 «αμετάκλητες αποφάσεις» επί υποθέσεων που έχει χειριστεί ο κος Πράτας, ώστε η διακύμανση της ισοτιμίας να περιοριστεί στο +/- 5% αναδρομικά.
Ενδιαφέρον διαφάνηκε για την παραπάνω πρόταση του ΣΥΔΑΝΕΦ, αναφορικά με την αναδρομική εφαρμογή «κόφτη» διακύμανσης ισοτιμίας στο +/- 5%, καθώς αυτή έχει ισχυρό νομικό έρεισμα και παρέχεται η νομοθετική εξουσιοδότηση στον κανονιστικό νομοθέτη, ώστε να νομοθετήσει, με βάση τις αμετάκλητες, -θετικές για τους δανειολήπτες- δικαστικές αποφάσεις που έχουν παράξει νομολογία στην Ελλάδα.  Εν κατακλείδι προκύπτει πρόσφορο έδαφος για ένα ισχυρό νομοθέτημα που δεν θα κινδυνέψει να καταπέσει, ενώ δεν θα ανοίξει νέο κύκλο δικαστηρίων, προστριβών και αντιπαραθέσεων.

3. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου Ν. 4438/16, με τον οποίο ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία 2014/17/ΕΕ και εφαρμόζει δίχτυ προστασίας για μελλοντικά δάνεια σε ξένο νόμισμα, με αναδρομική ισχύ.

Τέλος, επιχειρήθηκε να τεθεί προς συζήτηση μια τεχνική πρόταση, που παράγει πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους (Ελληνικό Δημόσιο – δανειολήπτες – τράπεζες) και αφορά την ομολογοποίηση της διαφοράς ισοτιμίας, που επιβαρύνει τον δανειολήπτη, έως και 71% επιπλέον, άλλως η ένταξη της χρηματοδότησης της συναλλαγματικής διαφοράς, ως έργο αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης και χρηματοδοτούμενο από το ταμείο ανάκαμψης. Σημειώνεται, πως άλλες χώρες έχουν κατευθύνει δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Αναφέρθηκε από μέρους μας ότι είναι προς το συμφέρον της Ελληνικής οικονομίας να μην δημιουργηθεί νέα γενιά κόκκινων δανείων αλλά το επιχείρημά μας αποκρούστηκε ως πατερναλιστικό.

Επί όλων των παραπάνω προτάσεων, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους, σχετικά με την συνταγματικότητα μιας αναδρομικής νομοθετικής επέμβασης σε ιδιωτικές συμβάσεις, εκτιμώντας, ότι μια τέτοια παρέμβαση θα κινδύνευε να κριθεί αντισυνταγματική.

Επί των επιφυλάξεων αυτών, εκτέθηκε, αφενός, ότι δυνάμει της Οδηγίας 93/13, που εισήχθη στην Ελληνική έννομη τάξη με τον Ν. 2251/1994, δεν αποκλείεται η θεσμοθέτηση αυξημένου επιπέδου προστασίας των καταναλωτών και συνεπώς, νομιμοποιείται νομοθετική ρύθμιση, με αναδρομική ισχύ, εφόσον από την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία παρέχεται αυξημένο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών και μάλιστα, η νομιμοποίηση παρέχεται από διατάξεις αυξημένης τυπικής ισχύος, αφετέρου δε, παραθέσαμε ιστορικά παραδείγματα στα οποία η πολιτεία παρενέβη και νομοθέτησε επί συνεστημένων συμβάσεων, όπως ο Νόμος Κατσέλη, η διάταξη περί ανατοκισμού (αρ 12  Ν 2601/1998) και όλως πρόσφατα, η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της προσυμβατικής ενημέρωσης των δανειοληπτών. Ο ΣΥΔΑΝΕΦ υποστήριξε ότι παραβιάστηκε η ΠΔΤΕ 2501/2002, αφού η ενημέρωση ήταν όλως αδιαφανής, παραπλανητική και ελλιπής. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης απάντησαν ότι ήταν αυτονόητος ο κίνδυνος που ανέλαβαν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες, συγκρίνοντάς τους με παίχτες του Χρηματιστηρίου.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή μας, διότι, αφενός μεν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει διαπιστώσει την ελλιπή ενημέρωση των δανειοληπτών για τα εν λόγω δάνεια, αφετέρου δε, διότι άλλοι είναι οι κανόνες και η στόχευση ενός χρηματιστηριακού παίχτη και άλλοι είναι οι κανόνες και η στόχευση ενός δανειολήπτη, που έλαβε δάνειο για να αποκτήσει την οικογενειακή του στέγη. Συνεπώς, η επιχειρούμενη εξίσωση ήταν τουλάχιστον άστοχη.

Τέλος, από την πλευρά της κυβέρνησης εκτέθηκε ότι υπάρχει το εργαλείο του εξωδικαστικού μηχανισμού καθώς και ο Πτωχευτικός Κώδικας. Επί τούτων εξηγήσαμε, ότι, αφενός μεν ο εξωδικαστικός μηχανισμός κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφετέρου δε, ότι ο Πτωχευτικός Κώδικας δεν είναι λειτουργικός σε αυτή τη φάση διότι δεν λειτουργεί ο φορέας επαναπόκτησης ακινήτων.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν τις προτάσεις μας στις τράπεζες και θα μας ενημερώσουν.

«Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για πραγματικό από πλευράς κυβερνήσεως για νομοθετική επίλυση και πως δεν πρόκειται για άλλη μια προεκλογική δέσμευση. Στα πλαίσια αυτά αναμένουμε σύντομα νέα συνάντηση» τονίζουν οι δανειολήπτες.

«Οι καιροί ου μενετοί».

Δεν απομένει άλλος χρόνος!!

 

4.Μαθήτριες στο Ιράν πετούν τις μαντίλες και δείχνουν το μεσαίο δάχτυλο στην ιρανική ηγεσία

Αντικυβερνητικες διαδηλωσεις

Μαθήτριες στο Ιράν μετέχουν στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί κουνώντας τις μαντίλες τους και φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος, σε μια άνευ προηγουμένου ένδειξη υποστήριξης στις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις, τις μεγαλύτερες εδώ και τρία χρόνια.

Σε διάφορα βίντεο, τη γνησιότητα των οποίων επαλήθευσε το BBC, έφηβες μαθήτριες διακρίνονται να μετέχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 22χρονης στις αυλές σχολείων και στους δρόμους διαφόρων πόλεων του Ιράν.

***

Αλλάξτε τους τα φώτα. ΄Ολοι μαζί μπορείτε. Δεν είναι αήττητος ο σκοταδισμός. Οι Μουλάδες και οι φρουροί της επανάστασης του  θεοκρατικού καθεστώτος δε θα αντέξουν. Πετάξτε τις μαντίλες, αλλά  «πετάξτε και  πέτρες». Είναι πιο αποτελεσματικές από τα δικά τους φονικά όπλα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!