Μάικ Πομπέο. Και περιστερά και ιέραξ

1.α.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ
Στη Μητρόπολη ο Πομπέο -Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αστυνομικοί σε ταράτσες και ελικόπτερο

Ο Μάικ Πομπέο με γυναίκες πράκτορες

Ο κ. Πομπέο θα παρακολουθήσει τη λειτουργία που τελεί ο μητροπολίτης Ξάνθης. Μετά τη θεία λειτουργία, ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού πατέρας Θωμάς Συνοδινός θα τους ξεναγήσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου το οποίο βρίσκεται δίπλα από τη μητρόπολη.

β.Πομπέο: Tι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ελληνικό νησί

Ο Μάικ Πομπέο στο Σταύρος Νιάρχος

να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας».

  γ. Χημικά και εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε στο Σύνταγμα και ακολούθησε πορεία προς στην αμερικανική πρεσβεία, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, φώναξαν συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ και του

«Είναι φανερό πως συγκρούονται δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι: από τη μια οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα πολιτικά τους στηρίγματα τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης κι όχι μόνο, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα στο όνομα της λεγόμενης “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” και της προσέλκυσης επενδύσεων. Και από την άλλη ο λαός μας, που με την πλούσια αγωνιστική του ιστορία παλεύει για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για τις σύγχρονες ανάγκες, για την ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη των λαών, κόντρα στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, κόντρα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγια» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και πρόσθεσε:

«Οι βάσεις τους είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών. Την ίδια στιγμή, όμως, γίνονται και “μαγνήτης” επιθέσεων, όπως έχει γίνει φανερό από τις δηλώσεις τόσο της Ρωσίας, όσο και του Ιράν, ότι για εκείνους αποτελούν στόχο όλες οι χώρες στις οποίες βρίσκονται ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις»

****

Δε θα σχολιάσουμε  ούτε τους στόχους ούτε τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα. Θα επισημάνουμε ,δοθείσης ευκαιρίας,άλλες παραμέτρους αυτής της επίσκεψης και συγκεκριμένα:

  1. Ο Πομπέο,εκτός από ακροδεξιός και δεξί χέρι του  ιδεοληπτικά ομογάλακτου  προέδρου του,είναι και πιστός Χριστιανός! Προτεστάντης, Ευαγγελικός . Και για όσους δε γνωρίζουν, αυτό σημαίνει πως έχει αναγεννηθεί!  Κάποια στιγμή,δηλαδή, αφιέρωσε τη ζωή του  στον Ιησού Χριστό, τον οποίο δέχτηκε  ως προσωπικό του Σωτήρα, βαπτίστηκε και αν δεν ήταν Ευαγγελικός, αλλά  Πεντηκοστιανός (πιο…προχωρημένοι και πωρωμένοι  τούτοι) θα είχε βαπτιστεί και με Πνεύμα ΄Αγιο! Οι  εν  αγίω πνεύματι Πεντηκοστανοί μάλιστα, λαλούν και ξένες (ακατάληπτες) γλώσσες, έτσι και τους επισκεφτεί (επιφοιτήσει) το Πνεύμα το ΄Αγιο (Για τέτοια αφασία μιλάμε).  Οπότε,ο πιστός αυτός άνθρωπος ,Πομπέο  σου λέει: Κυριακή σήμερα, ημέρα του Κυρίου. Και μια και δεν μπορεί (θα λύσαγαν  οι δικοί μας εδώ παπάδες) να πάει σε μια από τις ευαγγελικές εκκλησίες στην Αθήνα (Αλκιβιάδου, απέναντι από  στύλους Ολυμπίου Διος κ.α.), πήγε να εκκλησιαστεί σε Ορθόδοξο Ναό. Βέβαια,οι Προτεστάντες θεωρούν τους Ορθόδοξους-Καθολικούς ως αφιστάμενους από το Ευαγγέλιο (την ορθή πίστη) ,άρα αιρετικούς. Και …τούμπαλιν. Αλλά,σκέφτηκε…ημέρα που είναι  σήμερα , “ας πάει και το παλιάμπελο”. Θα φάω στη μούρη τις φιγούρες  με τις “μαύρες ρόμπες”, για μια ωρίτσα.  Ας είναι. Και πήγε.
  2.  Τώρα ,ως Υπουργός Εξωτερικών και όχι ως Χριστιανός, έδωσε την πρέπουσα απάντηση στην ερώτηση  τι θα κάνουν  ο ΗΠΑ, αν ο τρελαμένος δικτάτορας από την άλλη μεριά, επιτεθεί σε ελληνικό νησί. Η απάντηση καθαρή και φυσικά  μη χριστιανική. Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, έτσι και τολμήσουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι πιστοί Χριστιανοί ξεχνούν αυτή τους την ιδιότητα και   γίνονται … ύαινες. Να θυμηθούμε τον έτερο  Αμερικανό Καππαδόκη  Τζ. Μπους ,που υπερηφάνως κι αυτός διακήρυσσε, πως είναι αναγεννημένος  Ευαγγελικός την ίδια ώρα που ισοπέδωνε το Ιράκ!΄Η ακόμα το δικτάτορα της Ρωσίας,που και τούτος σεμνύνεται πως είναι  ευσεβής, Ορθόδοξος Χριστιανός. Άλλά, αυτή  του η ιδιότητα δεν τον σταμάτησε να ισοπεδώσει  τη  Συρία και να προχωρήσει σε εθνοκάθαρση στην Αν  Ουκρανία. Καταλαβαίνει κανείς τώρα τι ψυχαναγκασμούς, ποια σύγχυση και τρικυμία εν τω κρανίω έχουν  τέτοιοι ηγέτες που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες  κόσμου. Η προσωποποίηση της αντίφασης και της υποκρισίας.
  3. Αχ, αυτό το ΚΚΕ,αλλά και οι λοιποί …επαναστατικοί ,κομματικοί σχηματισμοί (μορφώματα),που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να ενηλικιωθούν ιδεολογικά. Ούτε πρόκειται.Περάσανε τόσες δεκαετίες από την εποχή που ο αντιαμερικανισμός ( όχι αδικαιολογήτως) είχε εισβάλει  δεινός και ακάθεκτος  στις παγκόσμιες κοινωνίες, αλλά ακόμα τούτοι συνεχίζουν το ίδιο  βιολί. Στο μεταξύ,οι Αμερικανοί σήμερα, μπροστά στα εγκλήματα   του Πούτιν  για παράδειγμα,είναι…Παναγίες.  600.000 νεκροί, εκατομμύρια τραυματίες και πρόσφυγες είναι τα τραγικά θύματα των ρώσικων όπλων και των συμβούλων του Ρώσου δικτάτορα στη Συρία. 10.000 οι νεκροί στον πόλεμο της Ουκρανίας. Για να μην επεκταθούμε στην Τσετσενία και τη Γεωργία. Αλλά, το ΚΚΕ, το χαβά του. “Αμερικανοί φονιάδες των λαών”. Και είναι τόσο αισχροί ,που υποκλίνονται  ακόμα και σήμερα σε μια Ρωσία εθνικιστική, ακροδεξιά, ρατσιστική, ιμπεριαλιστική,που συνεχίζει να παίζει αισχρά παιχνίδια στα Βαλκάνια, χρηματοδοτεί ναζιστικά και ακροδεξιά εκτρώματα στη Ευρώπη,υποθάλπει την παραφροσύνη του δικτάτορα της Β.Κορέας. Και  το ΚΚΕ, οι  Λαφαζάνηδες και οι  Κωνσταντοπούλου…  μούγκα. “Ποιούνται την νήσσαν”. Δε βλέπουν ,δεν ακούν, δεν ξέρουν.  Συνεχίζουν το ρετρό ,το παλιομοδίτικο εκείνο τσιτάτο.  “Έξω οι οι βάσεις του θανάτου”. “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. Για όλα φταίει ο θείος  Σαμ. Ακόμα κι αν κάνε σεισμό  ή εκραγεί ηφαίστειο.  Τραγικές φιγούρες, για  και οίκτο,αλλά και… σφαλιάρα.