Μητσοτάκης: “Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία”! Σήμερα,είναι απολύτως βέβαιος. ΄Οταν πέταγε τα 15 δισ. για άχρηστη λαμαρίνα, δεν ήταν ;

“Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

 

Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

 

«Μολονότι γίναμε μάρτυρες πολλών εντάσεων στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τον Φαρίντ Ζακάρια στο World Economic Forum του Νταβός, όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις τουρκικές αντιδράσεις για το Καστελόριζο.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα, λέγοντας ότι «πρέπει να μπορούμε, ως λογικοί ενήλικες, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε τα βασικά μας προβλήματα».

Είπε επίσης ότι «δεν προκαλείς τους γείτονές σου, κρατάς ανοιχτούς τους διαύλους και δεν εργαλειοποιείς την εξωτερική πολιτική σου για εσωτερικούς λόγους – δεν είναι καλή προσέγγιση αυτή καθώς δηλητηριάζεις την κοινή γνώμη».

Πρόσθεσε δε ότι, μετά τις εκλογές, που θα γίνουν περίπου την ίδια περίοδο και στις δύο χώρες, «υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την ένταση, να δουλέψουμε πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο. Δεν χρειάζονται απειλές ή άλλες προκλητικές ενέργειες»

*****

Δεν πιστέψαμε ποτέ πραγματικά  πως θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία. Το επαναλαμβάνουμε χρόνια τώρα και με τεκμηριωμένους τους χίλιους δυο λόγους που δε θα δούμε, τουλάχιστον οι γενιές οι δικές μας, σύγκρουση με τη γείτονα. ΄Οπως συμβαίνει 100 ολόκληρα χρόνια τώρα. Και η τελευταία , το 1922, έγινε εξαιτίας  ελληνικής ανοησίας ,που ορθότερα  θα  χαρακτηριζόταν ιστορικά εκείνη η εκστρατεία, ως  παρανοϊκή.

΄Ενα ήταν το δικό μας λάθος στα κείμενά μας εδώ. Δεν αντιληφθήκαμε στο μέγεθός της, την ασύλληπτη ανηθικότητα και διαφθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είχαμε εντελώς συνειδητοποιήσει πως ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ ΠΡΑΞΗ. Κρίνοντας με τα κοινά, του μέσου ανθρώπου, δεδομένα, δε φανταστήκαμε  ποτέ πως ο γιος του Κων. Μητσοτάκη , θα ξεπερνούσε σε ανηθικότητα και  διαφθορά ακόμα  και τον πατέρα του. Και ήταν αυτός ο λόγος  που μισοπέσαμε  κι εμείς κάποια στιγμή στην παγίδα.

Μετά την εισβολή του  τέρατος της Ρωσίας, το Φλεβάρη του 2022 στην Ουκρανία, να ομολογήσουμε πως …τα χρειαστήκαμε  λίγο με τις απειλές , του  ίδιου  στα μυαλά και την πολιτική συμπεριφορά  , ομολόγου του ,Ερντογάν. ΄Ηταν τότε που λέγαμε εδώ πως καλώς τα νησιά έχουν γίνει πια «αστακός»  και θα ήταν επικίνδυνο να αποστρατικοποιηθούν  τώρα.

Συνεχίζουμε να το πιστεύουμε αυτό και σήμερα . Και να επιμένουμε στη λύση ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Αλλά, για λόγους και μόνο  ψυχολογικούς ,  φαίνεται  πως δεν είναι  άμεσα αναγκαία  η αποστρατικοποίηση των νησιών. Τουλάχιστον, χωρίς συμφωνίες για απόσυρση και από τη μεριά της Τουρκίας των δικών της  ισχυρών  δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί  απέναντι .ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Ο πανάθλιος και  ανιστόρητος, εκτός από διεφθαρμένος ,   γόνος της φαμίλιας,   μας ξεγέλασε. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ανακάλεσε στη Βουλή πως ο Κυριάκος δεν είναι βλαξ, αλλά δεν εξήγησε όμως πως είναι ΠΟΝΗΡΟΣ, ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ, ΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΕΩΝ.  ΄Αλλο ο έξυπνος  και εντελώς διαφορετικός ο πονηρός.

Να το ξεκαθαρίσουμε:

Κυριάκος Μητσοτάκης και  Ταγίπ Ερντογάν  τα έχουν βρει εδώ και τράμισι  χρόνια. ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΕΑΤΡΟ!  «Εσύ θα κάνεις πως με δέρνεις ,εγώ θα κάνω πως πονώ». Οι συμφωνίες διεξήχθησαν ανάμεσα στους δύο υπουργούς   Παναγιωτόπουλο και Τσαβούσογλου.    «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ   ΚΥΡΙΩΝ» (διάβαζε Ομερτά) . ΣΥΜΦΩΝΟ   ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ,  ΑΛΛΑ ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!   ΄Οπως και έγινε.

 Ο Κυριάκος  έστησε παιχνίδι  πολέμου, για  να βρει άλλοθι να τσεπώσει τις μίζες από τις αγορές μαμούθ των 15 δις.  Και ο Ερτογάν σώθηκε την τελευταία στιγμή με τις  οθωμανικές, πολεμικές κραυγές («θα σας έρθουμε μια νύχτα») από την πτώση που μετά τη οικονομική κρίση  στη γείτονα,  ήταν απολύτως βέβαιη ,  χωρίς αυτό τον ισχυρό πυλώνα του έξωθεν κινδύνου  που έχτιζε  όλο αυτό τον καιρό με τις απειλές και τις προειδοποιήσεις του στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε  πως και στην Ελλάδα και στη Τουρκία  ένα  υπολογίσιμο  μέρος του πληθυσμού, όχι, πάντως,  πάνω από 35 %  στη χώρα μας,  είναι θερμοκέφαλοι, υπερπατριώτες, εθνικιστές,  με συμπεριφορά χαχόλου.  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ  ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ,  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ -ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 

 

Οι Αμερικανοί γνώριζαν από τη αρχή για αυτές τις αλλαξοκωλιές. Και είναι  αυτός ο λόγος  που δε θέλουν ούτε ζωγραφιστούς  Ερντογάν και Μητσοτάκη. Ξέρουν πολύ καλά πόσοι ανήθικοι και διεφθαρμένοι  είναι και οι δυο τους. Δεν τους εμπιστεύονται, αμφότερους.  Ειδικά την εποχή που ο Κυριάκος το έπαιζε και Μακεδονομάχος, είχαν εκμανεί  με τη στάση του.

Είναι, επίσης,   ο ίδιος  λόγος που δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τον πόλεμο. Αυτόν,  που  εδώ και τριάμισι  χρόνια  προειδοποιεί   πως είναι επί θύραις ο γιος του Κων. Μητσοτάκη  και πως για να έχουμε… ειρήνη,  πρέπει να πετάξουμε σε λαμαρίνες  σε 3 χρόνια μέσα,  15 δισ.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ!

Είναι, ως εκ τούτου,  φανερό  πως ο Ερντογάν προτιμά  χίλιες φορές το Μητσοτάκη πρωθυπουργό , παρά τον  Τσίπρα.  Μεταξύ τους, τα βρίσκουν.  Και ως  διεφθαρμένοι και ακροδεξιοί,  μιλούν  την ίδια γλώσσα.  Το είπε, άλλωστε,  ξεκάθαρα παλιότερα,  ο δικτάτορας της Τουρκίας:  Αν ήταν ο Τσίπρας πρωθυπουργός θα είχαμε πόλεμο. Κι αν βγει ο Τσίπρας,  δε θα ησυχάσουμε!

Με αυτά και  τα άλλα, όμως, πιάστηκε στον ύπνο και ο Αλέξης Τσίπρας.  Δεν εστίασε, όπως έπρεπε  στην απάτη. Δεν πήρε αμέσως είδηση  τις συμφωνίες  Ερντογάν και Μητσοτάκη.

Τώρα που ξύπνησαν στο ΣΥΡΙΖΑ και θυμήθηκαν να κάνουν επίθεση  για τα εξοπλιστικά, είναι αργά. Ο Κυριάκος έκανε τη δουλειά του. Πήρε τις μίζες , χρεοκόπησε για δεύτερη φορά τη χώρα και  βγαίνει κι από πάνω.

Αλλά προσέξτε κι αυτό .  Τί είπε πάλι ο πανάθλιος υιός ; «… μετά τις εκλογές, που θα γίνουν περίπου την ίδια περίοδο και στις δύο χώρες, υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την ένταση, να δουλέψουμε πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο. Δεν χρειάζονται απειλές ή άλλες προκλητικές ενέργειες».

Φοβερό;  Προσέξτε .   Είπε: «Δεν είναι απίθανο να τα βρούμε με τον Ερντογάν». Προφανώς μετά τι εκλογές!  Πέταξε ξεκάθαρα  τη σπόντα και ανταπέδωσε τη χάρη πως θα τα βρουν, αν βγει ο Ερντογάν.  Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια.   Και τήρησε την ανίερη ομερτά, και στο εσωτερικό     το παίζει τώρα πια  ειρηνοποιός για κατανάλωση.  Κάνει και  απέναντι ο Σουλτάνος   το ίδιο. Αφού κρέμασε τον Τσίπρα,   υπόσχεται τώρα καλύτερες ημέρες (πάντα με Μητσοτάκη) στις σχέσεις των δύο χωρών.

 Διεκπεραίωσαν  με τις προκλήσεις και οι δύο τις   δουλειές τους ,τήρησαν τις   συμφωνίες στήριξης  και τώρα υπόσχονται νέο κεφάλαιο,  ειρήνης,  τάχα, μεταξύ των δυο χωρών.  Δεν έχει λόγους πια ο Μητσοτάκης να το  παίζει σκληρός και αδιάλλακτος . Οι αγορές έγιναν, οι μίζες τσεπώθηκαν. Δεν χρειάζεται  να  δείχνει  ανυποχώρητος    υπερπατριώτης.

 

 

 

Επαναλαμβάνουμε την ερώτηση που έχουμε βάλει επανειλημμένα εδώ  και   η απάντησή  της συντρίβει κάθε δικαολογία:

 Ο Ερτογάν έχει στρατιωτική υπεροπλία.   Σε όλα.  Κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Κι αφού είναι έτσι και το γνωρίζουν  ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΠΗ, αλλά και η πολιτική και  στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, γιατί πέταξε  ο Κυριάκος μέσα σε 3 χρόνια τόσα λεφτά για  να αγοράσει άχρηστες  λαμαρίνες, αφού οι ισορροπίες δεν αλλάζουν με τίποτα;