ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΤΗΕ TIMES .  ΠΑΡΟΥΣΙΑ…ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗ   ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΤΩΝ   ΕΓΓΛΕΖΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ.
2.ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.  ΤΙ ΚΡΙΜΑ! ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;
3. ΚΑΙ… ΟΙΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ!
1. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. The Times: Παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Ελληνικό
Nikos Libertas / SOOC

Η κακοποίηση παιδιών βρίθει στους καταυλισμούς προσφύγων της Ελλάδας. Σε αυτό το συμπέρασμα, που αποτελεί και τον τίτλο του ρεπορτάζ, καταλήγει η βρετανική «The Times».

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό, στο ξεχασμένο αεροδρόμιο όπου τους τελευταίους μήνες έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Όταν τα φώτα σβήνουν στη σπηλαιώδη αίθουσα αναχωρήσεων του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στο Ελληνικό κάθε βράδυ, η Gulruz Tajik, όπως και οι περισσότερες Αφγανές μητέρες εδώ, μαζεύει τα παιδιά της. Τα σκεπάζει, μερικές φορές τους ψιθυρίζει ένα τραγούδι. Τα φιλάει για καληνύχτα. Παρ’ όλα αυτά, καθώς τα τρία της παιδιά κοιμούνται, η κ. Tajik μένει άγρυπνη, φυλάγοντας την πόρτα από φερμουάρ του καινούργιου της σπιτιού εδώ και δύο μήνες», περιγράφει το δημοσίευμα που φιλοξενεί και τα λόγια της 35χρονης μητέρας και χήρας. Όπως εξηγεί, μένει ξύπνια γιατί «περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ μετά τα μεσάνυχτα».

Και το παραπάνω ρεπορτάζα πιθανότατα το έκανε για τους Times  το ίδιο άτομο που παλιότερα είχε “ξαναχτυπήσει” στην ίδια εφημερίδα (ταμπλόιντ πια) και παρουσίαζε ολόκληρη την Ελλάδα ένα απέραντο “μπουρδέλο”, αφού οι Ελληνίδες εκδίδονται   στα χρόνια της οικονομικής κρίσης συνεχώς και αδιαλείπτως  και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές!  Για να παρουσιάζεται  δε πιο έγκυρο το ρεπορτάζ, έβαλαν και υπέγραψε μια σχετική…”έρευνα” έναν  καθηγητή από την Πάντειο,ο οποίος αργότερα διέψευσε τα…στοιχεία του.

Κι αυτό το προβοκατόρικο ρεπορτάζ  είναι ενταγμένο στην σκουπιδοπαραγωγή  απο την οποία   ταϊζει η πάλαι  ποτέ ιστορική  αγγλική εφημερίδα τους σημερινούς αναγνώστες της. Φαίνεται πως οι στατιστικές έρευνες της εφημερίδας για τους πελάτες  της επιβεβαιώνουν την άποψή μας πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελείται από νοσηρούς Εγγλέζους σεξιστές, παιδεραστές, διεστραμμένα  και κολλημένα γενικώς  με το σεξ άτομα.  Δεν εξηγείται  αλλιώς η εμμονή κι αυτού του ταμπλόιντ να δημοσιεύει θέματα ροζ, γαργαλιστικά ,πιπεράτα και όπως αλλιώς χαρακτηρίζουν το σεξισμό οι φορείς του.

΄Ο,τι γράφαμε τότε ,  ισχύει  μέχρι κεραίας και για το πρόσφατο ρεπορτάζ .Παραθέτουμε αυτούσιο εκείνο το άρθρο:

«GREEK STUDENTS SELL SEX FOR FOOD»

 29/11/2015

 

” Με τη σκοτεινή πλευρά της πορνείας και τον αντίκτυπο σε αυτήν της οδυνηρής λιτότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται σήμερα η εφημερίδα Times του Λονδίνου σε δημοσίευμά της με τον προβοκατόρικο τίτλο «Greek students sell sex for food». Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη που πραγματοποίησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο εξέτασε στοιχεία περισσότερων από 17.000 ατόμων που εκπορνεύονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία της πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να συγκαταλέγεται στα φθηνότερα ολόκληρης της Ευρώπης.    Ο σκληρός ανταγωνισμός έχει αναγκάσει νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες να χρεώνουν το σεξ που προσφέρουν σε εξευτελιστικές τιμές κι άλλοτε σαν αντάλλαγμα για λίγο φαγητό, μεταδίδουν οι Times. «Μερικές γυναίκες το κάνουν για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε» λέει στους London Times ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που συντόνισε την διάρκειας τριών ετών μελέτη. «Άλλες [το κάνουν] για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα ή για τη δόση τους [ναρκωτικά]» προσθέτει.    Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η ισχύουσα τιμή για σεξ με μια πόρνη ήταν τα 50 ευρώ. «Σήμερα έχει πέσει τόσο πολύ που αγγίζει τα 2 ευρώ για ένα μισάωρο» μαρτυρά ο κ. Λάζος. Μερικές από τις 400 αυτές απελπισμένες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μπορούν άνετα, σύμφωνα με τον ίδιο, να συγκριθούν με χιλιάδες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις παγκοσμίως που κάνουν το ίδιο πράγμα «αλλά ποτέ δεν είχε γίνει τάση όπως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης». Επιπλέον, υποστηρίζει πως οι Ελληνίδες κυριαρχούν πλέον σε ποσοστό 80% στο δίκτυο πορνείας της Ελλάδας. Ειδικά εκείνες που προσφέρουν το φθηνότερο σεξ έχουν μάλιστα και την μεγαλύτερη ζήτηση. «Δεν φαίνεται πως θα εξασθενίσουν αυτά τα νούμερα. Κάθε άλλο, αυξάνονται με σταθερό ρυθμό» αναφέρει ο Γρηγόρης Λάζος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή του σεξ πέφτει, καθώς το ίντερνετ πλέον παρέχει ολοένα και περισσότερο σεξουαλικό υλικό. Σύμφωνα με τους London Times, στην Ευρώπη η μέση τιμή των 180 ευρώ για μία ώρα «πληρωμένου έρωτα» έχει μειωθεί δραματικά. Η πορνεία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, ωστόσο ελάχιστοι οίκοι ανοχής στην χώρα έχουν άδεια, ωθώντας έτσι σχεδόν 18.500 ιερόδουλες να δουλεύουν στους δρόμους. Οι περισσότερες γυναίκες που εκδίδονται στη χώρα είναι μεταξύ 17-20 ετών. Η έρευνα έρχεται μετά την σοκαριστική αποκάλυψη πριν ένα μήνα πως μια άνεργη μητέρα στην Ελλάδα εκπόρνευε την 12χρονη κόρη της σε έναν ιερέα και να έναν συνταξιούχο. Η γυναίκα τελικά καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλακής και πρόστιμο 100.000 ευρώ. «Αυτό που μαθεύτηκε τον προηγούμενο μήνα σε συνδυασμό με τη μελέτη μας αντικατοπτρίζει μια κοινωνία σε άρνηση ως προς τις αλλαγές που συμβαίνουν» παρατηρεί ο κ. Λάζος. «Οι αρχές πρέπει επιτέλους να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν να αδιαφορούν» καταλήγει”.

Εν τάξει. Γνωστό πως  εδώ και πολύ καιρό (ορατό και «δια γυμνού οφθαλμού)  οι Times του Λονδίνου κατάντησαν «ταμπλόιντ» (διάβαζε φυλλάδα) . Κι ως φαίνεται θα ξεπεράσει η «ιστορική» εφημερίδα οσονούπω και τις  Mirror και  Sun, που πάλαι ποτέ (στις σοβαρές της ημέρες) η ίδια τις αποκαλούσε  περιφρονητικά στα «παρασκήνια» το «αντώνυμό» της στον Τύπο. Ακόμα και τη σοβαροφανή  Guardian, το «alter ego» της Γερμανικής Bild, έχουν  αρχίσει επιτυχώς εδώ και καιρό να συναγωνίζονται οι Times, λένε οι » παροικούντες»  στη γηραιά  Αλβιόνα.

Πού  είναι το περίεργο;  Μήπως  η παμπάλαιη   βρετανική εφημερίδα δεν  ανήκει  κι αυτή σήμερα στο τημ της παγκόσμιας  βαριάς Βιομηχανίας παραπληροφόρησης; Δεν  υπηρετεί κι αυτή ευλαβώς, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου «Τύπου» την εμπορική δημοσιογραφία , ιδιοκτησίας… Μαμωνά; ΄Ενα αυτό.

Μετά, να πάμε στο άλλο.  Στον «έτερο Καπαδόκη». Δράστη-συντάκτη του παραπάνω  επιστημονικού ανοσιουργήματος (τρελό και ανισόρροπο θα ήταν οι καλύτεροι χαρακτηρισμοί).   O κύριος ονομάζεται Γρηγόρης Λάζος. Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο… Πάντειο Πανεπιστήμιο. (Απαραίτητη διευκρίνιση: Μην κωλώνετε από τη βαρύγδουπη  επωνυμία. Δεν παύει  και σήμερα το…ίδρυμα αυτό  να είναι η γνωστή …Πάντειος, Ανωτάτη Σχολή  που  στις μέρες μου έμπαινε η …σάρα και η μάρα, η «σκαρταδούρα» των υποψηφίων).

Αυτός, λοιπόν, ο Λάζος Γρηγόριος διεξήγαγε λέει, μια πανελλήνιας έκτασης «έρευνα» (σκέτο…λάζο μαχαίρι) και…εξέτασε 17.000 (!) εκδιδόμενα κορίτσια  στην Ελλάδα! Και τί  ανακάλυψε ο δαιμόνιος αυτός  πανεπιστημιακός  τύπος; Πέρα από το…  τρομακτικό  νούμερο  που διαβάσατε, διαπίστωσε  πως οι εκδιδόμενες, λόγω πείνας (!) φοιτήτριες και άλλες νεάνιδες στην Ελλάδα, το…δίνουν  σχεδόν  κοψοχρονιάς (σχεδόν το χαρίζουν) «αντί πινακίου φακής», που την υποβιβάζει, μάλιστα,   (τη «φακή»)  στο ευτελές αντίτιμο μιας  «τυρόπιτας (ή ,άντε, ενός παχυλού σάντουιτς στην καλύτερη περίπτωση) . ΄Αδικο είχε,  επομένως , ο Βαγγέλας ο ταρίφας   που ρώταγε χτες  πανευτυχής και εμβρόντητος  στην πλιάτσα  «πού, ρε παιδιά κερνάς  μια τυρόπιτα και πηδάς γκομενάκια ; Εγώ να  δώκω μαζί και κόλα κόλα,άμα είναι…»!

Δε θα κάνουμε τη χάρη στον κουτοπόνηρο (και θα πούμε γιατί)  κοινωνιολόγο Λάζο να  ασχοληθούμε αναλυτικά  με την … εμπεριστατωμένη, επιστημονική του   «έρευνα» (διάβαζε «πατάτα»), επειδή   θα  υποβίβαζε  τη στοιχειώδη λογική του κρίνοντος .  Για τους  «επίμονους», όμως, τους «επί τον τύπον  των ήλων» αρκούν ελάχιστες   ερωτήσεις-«σφαλιάρες» , για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής ή απαιτητικός  ,πόσο  ατεκμηρίωτη και μπαρουφοειδής (άρα στον αέρα)   είναι η «έρευνά» του :

1. Πόσο καιρό χρειάστηκε ο αθεόφοβος και  θορυβοποιός «ερευνητής» να… εξετάσει 17.000 εκδιδόμενα κορίτσια; Η κρίση  κρατάει κοντά πέντε χρόνια. Και ολόκληρη την Πάντειο να ξαμόλαγε στους δρόμους, στα σάιτ και τη Χρυσή Ευκαιρία με στυλό, μολύβι και ερωτηματολόγια,σε πέντε χρόνια μέσα αποκλείεται να συναντούσε 17.000  εκδιδόμενες. Στοιχειώδης λογική.

 2.Πώς και  πού  τα συνάντησε   όλα αυτά τα χιλιάδες (κρυφώς και σταδιακώς συνήθως) εργαζόμενα κορίτσια;  Στο διαδίκτυο, σε έντυπα, στα τετράγωνα πίσω από την Ομόνοια ή στα «σπίτα» της Φυλής και της Αχαρνών; Οι  του «πεζοδρομίου» (καλντεριμιτζούδες τις αποκαλούσε, αν θυμάμα καλά, ο Ταχτσής)   είχαν και στάμπα   στο κούτελο με κόκινο φωτάκι  ή διαφημιστική ταμπέλα στην πλάτη  «εδώ ο  καλός και φτηνός μάρκαλος»;

3. Μόνος πήγε και τις βρήκε ο καθηγητής, ειδικά τις «κρυφοπουτανίτσες»  της γειτονιάς  ή είχε  μαζί του και δόλωμα; Τίποτα, δηλαδή (μη παστρικές τούτες) φοιτήτριές του, που υποδύονταν τις πόρνες για να πλησιάσουν πιο εύκολα  τις ορίτζιναλ,  να τις ψαρεύουν και να εξομολογούνται εκείνες αφελώς και λεπτομερώς τα περί  τυρόπιτας, που τις κέρναγε ο μπάρμπα  Ανέστης ο Φούρναρης της γειτονιάς τους, που τις γνώριζε  μάλιστα παιδιόθεν;

4. Στην Ελλάδα  διεξήγαγε την έρευνα ο…ακαδημαϊκός  ή είχε σε λάθος λειτουργία το τζιπιές του μυαλού του, παρεξέκλινε της πορείας  και νόμιζε πως  κινείται κατά Ελλάδα μεριά;

5.  Ποιο ήταν το ερωτηματολόγιο που έδινε στα «πεινασμένα κορίτσια» και πόσες ερωτήσεις περιελάμβανε; Εκείνη για την «τυρόπιτα» πώς ήταν διατυπωμένη; ΄Ετσι στα ίσια και αγενώς ή  κομψά και κουτοπονηρούλια;

 Λοιπόν…τούτων ούτως εχόντων, ας μην ανησυχούν ποσώς  οι μαμάδες. Δεν έγινα ξαφνικά … πουτάνες οι κόρες τους  και μάλιστα για  μια κωλο-τυρόπιτα  ,που, δόξα τω θεω, από κανένα φτωχό ή πλούσιο ελληνικό σπίτι δε λείπει και μάλιστα καμωμένη   με τέχνη (ως γνωστόν βρίσκεται στο   άνοιγμα του φύλλου) και όχι σαν τη φτηνιάρικη του  φούρναρη.

Ορκιζόμαστε πως δεν  πρόκειται για καμιά έρευνα, πολύ περισσότερο επιστημονική. Είναι της πλάκας.  Ουδέποτε έγινε τέτοια σοβαρή…δημοσκόπηση στη Ελλάδα ή  κι αν έγινε κάτι, σίγουρα ούτε με το σωστό τρόπο διεξήχθη ούτε τέτοια ανατριχιαστικά αποτελέσματα προέκυψαν.

Απλώς, ο Λάζος  ξύπνησε ένα πρωί και επειδή την έβλεπε διάσημος όλη νύχτα ,επηρεασμένος από το όνειρο δεν έχασε καιρό. Σύνταξε ένα μέηλ με την περίφημη ανακάλυψη πως στην Ελλάδα λόγω πείνας («κατοχικής» ή όχι αδιάφορο,αλλά γερμανικής πάντως αιτίας και επιβολής ), δεν ισχύει πια η περίφημη ατάκα «το μνί σέρνει καράβι»,παρά μόνο  μια ανάλαφρη τυροπιτούλα  του ενός ευρώ και  το απέστειλε με την ένδειξη  ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ στους  Times. Κι η σοβαρή εφημερίδα, άλλο που δεν ήθελε.  Τους ήρθε «μάνα εξ ουρανού».  Δημοσίευσαν πάραυτα τη… βαρυσήμαντη έρευνα με φαρδιά πλατιά την ακαδημαϊκή  υπογραφή του κουτοπόνηρου Γρηγόρη και…”πιασ΄ τ΄αυγό  και κούρευ΄το»!  (Λέτε, ύστερα από τέτοια  δημοσιογραφική αναγνώριση -επιτυχία  να τον καλέσουν τον μπαγασάκο να…καταλάβει  και έδρα στην Οξφόρδη;)

Ας σοβαρευτούμε. Η πορνεία, ως κοινωνικό φαινόμενο και, αν θέλετε,  ως  επάγγελμα ή part time  ενασχόληση , πέρα από παμπάλαιη και δοκιμασμένη προέλευσή της, είχε ανέκαθεν   τους  θιασώτες και τους πολέμιους της.  Σε πείσμα μάλιστα του κυνηγητού που υπέστη, κυρίως από τις θρησκείες,αλλά και τις άλλες εξουσίες στο διάβα των αιώνων ,επιβίωσε και σήμερα ανθεί σε όλες τις κοινωνίες, όσο ποτέ άλλοτε.

Στην Ελλάδα ,σε αντίθεση με αυτά που λέει η ερευνητική του φανφαρόνου κοινωνιολόγου   δεν έχουμε   την έκταση του φαινομένου που συναντάει κανείς  σε άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία. Ούτε φυσικά η οικονομική κρίση εκτόξευσε τα νούμερα των εκδιδόμενων γυναικών στη χώρα μας εκεί που  τα  εκτίναξε η ασύνετη πένα του δράστη-συντάκτη.  Ούτε κατά διάνοια.

΄Οπως  ακριβώς δεν είχαμε ούτε τρομακτική αύξηση αυτοκτονιών λόγω οικονομικής  κρίσης ή βαριά φαινόμενα ασιτίας παιδιών στα σχολεία. Η παγκόσμια εμπορική βιομηχανία έπαιξε σ΄αυτές τις τρεις ελληνικές  μετοχές (πορνεία-αυτοκτονίες-πεινασμένα παιδιά) με «χρηματιστές-μεσάζοντες» κάτι σαν τον άφρονα Γρηγόρη  Λάζο και τα κονόμησε καλά, όλα αυτά τα χρόνια,που εμείς στην Ελλάδα,ναι μεν δε ζούσαμε τις «καλές»  ημέρες των φτηνών δανεικών,  αλλά επιβιώναμε (και συνεχίζουμε) αξιοπρεπώς.

2. Θεοδωράκης: Σε βάρος του λαού η σιωπή της ενημέρωσης
Nikos Libertas / SOOC

Η σιωπή στην ενημέρωση είναι σε εις βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την απεργία διαρκείας των ΜΜΕ.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τις Ενώσεις των δημοσιογράφων ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε:

«Δεν θα υποδείξουμε εμείς στους εργαζόμενους τι θα κάνουν, αλλά αυτή η σιωπή στην ενημέρωση νομίζω ότι είναι εις βάρος του ελληνικού λαού».

“Xαράς ευαγγέλια”,  λέμε εμείς. Καμιά ενημέρωση δε στερήθηκε ο ελληνικός λαός. Αν κάτι του…έλειψε είναι η παραπληροφόρηση.  Αυτό να λέγεται.

Αχ,Σταύρο! Τελικά, “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”.

3. Ανακάλυψαν αρχαιοελληνικό μωσαϊκό με σκελετό που… χαίρεται τη ζωή
Twitter /@OptimoPrincipi

Ένα μοναδικό αρχαιοελληνικό μωσαϊκό ηλικίας 2.400 ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην επαρχία Χατάι κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Στο μωσαϊκό απεικονίζεται ένας σκελετός που έχει δίπλα του έναν αμφορέα με κρασί και ψωμί.

«Ευφρόσυνος» είναι το μήνυμα που συνοδεύει το έργο η σημασία του οποίου είναι: «αυτός που χαίρεται τη ζωή».

Για την σπουδαία ανακάλυψη μίλησε η αρχαιολόγος Ντεμέτ Καρά από το Αρχαιολογικό Μουσείο της επαρχίας Χατάι. Σύμφωνα με αυτή, το μωσαϊκό βρισκόταν στη τραπεζαρία μίας οικογένειας που πιθανότατα ανήκε στην ανώτατη τάξη της Αντιόχειας του 3ου αι. π.Χ.

«Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που χαρακτήριζαν τα σπίτια της ελληνορωμαϊκής ελίτ εκείνη την εποχή: το λουτρό και η τραπεζαρία», είπε η  Καρά, μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ.

“9 έχει ο μήνας”  για τον τύπο στην εικόνα. Ψωμάκι και κρασάκι να έχει, δε θέλει τίποτα άλλο.  Απλή, φυσική ζωή. Ραχάτι. “Η πολλή δουλειά, τρώει τον αφέντη”, άλλωστε. Γνωστό.  Και οι  πλεονέκτες θα γίνουν κι αυτοί… σκελετοί μια μέρα.