ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Επιστολές διαμαρυρίας πολιτών για  “ιστορίες  καθημερινής τρέλας” στο Ελλαδιστάν.

 

 

 α. Για τις διαπλεκόμενες  συντεχνίες η πρώτη καταγγελία.  Δικηγορική-δικαστική-δικαστικών υπαλλήλων.

Την ερχόμενη Παρασκευή  είναι η ημέρα εκδίκασης  μιας  έφεσης  (αστικό).  Ο δικηγόρος στο πρώτο δικαστήριο της υπόθεσης μάλλον λόγω  ανεργίας, την… έκανε γι΄αλλού.    Η υπόθεση ανατέθηκε σε άλλη συνάδελφό του. Ο εντολέας  εξουσιοδότησε τη νέα δικηγόρο να πράξει τα δέοντα,  να παραστεί στην εκδίκαση και ετοιμάστηκε να αναχωρήσει για εξωτερικό όπου διάμενει.

Εμ, δε. Η τρέλα τώρα. Η νεα δικηγόρος δεν μπορεί να λάβει τα έγγραφα από το αρχείο στο δικαστήριο της πρώτης εκδίκασης ,γιατί τα συντεχνιακά εκεί  αρπακτικά δεν το επιτρέπουν.  Θέλουν, λέει, βεβαίωση από τον  …εξαφανισμένο δικηγόρο πως παρέδωσε στη νέα συνάδελφο το φάκελο και πως ο πελάτης δεν του οφείλει χρήματα!

Και σύ αναρωτιέσα. Πες πως  η υπόθεση είναι ποινική και  βρίσκεται άνθρωπος στη φυλακή. Τί γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Ο συνήγορος για τους δικούς του λόγους την κοπάνησε ή  καθυστερεί ή δε θέλει να δώσει την παραπάνω βεβαίωση.

Κανένα πρόβλημα για τους δαύτους. Ας μείνει “μέσα”,  αν  δεν  εξυπηρετούνται τα τα συμφέροντα των συντεχνιών.  Αυτό θεωρούν τούτοι ως  έγκλημα , όχι την άδικη παραμονή συνανθρώπου  στη στενή.   Αυτό θα σου πουν δικηγόροι, δικαστές, υπάλληλοι δικαστηρίων.Εκτός εκείνων, που έχουν τσίπα,φυσικά.

 Η εν λόγω αστική υπόθεση δε θα εκδικαστεί τώρα. Κόπος, χρήματα, αγωνία, προπαντός το δίκαιο, όλα είναι αμελητέα από τις μαφιόζικες συντεχνίες. Η μια καλύπτει την άλλη.  “΄Εχουν το πεπόνι ,έχουν και το μαχάιρι”.  Στη γλώσσα του ΔΕΗτζη Φωτόπουλου   “κατεβάζουμε το δικόπτη”  και ας κόψουν οι άλλοι   το λαιμό τους.

Τα συνδικάτα κυβερνούν. Για τα δικά τους συμφέροντα υπάρχουν (γι΄αυτό  δεν “υπάρχουν”) κράτος, θεσμοί,  νόμοι.

Τρέλα!  Ελλαδιστάν  με τα όλα του τούτη η χώρα

 

β. Αεροδρόμιο Βενιζέλος.  Επιβάτης που  αναχωρεί για εξωτερικό σε 2Ο λεπτά, τηλεφωνεί στο ελληνικό τμήμα της Ιντερπόλ, για να καταγγείλει σοβαρή εγκληματική πράξη που  πληροφορήθηκε μόλις  και  η οποία διαπράχτηκε  στο εξωτερικό.  Ο αστυνομικός του απαντά πως πρέπει να πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του να το καταγγείλει εγγράφως!  Ο επιβάτης του υπενθυμίζει πως πετά σε 20 λεπτά και του ζητάει ένα μέηλ της Ιντερπόλ για  να στείλει αμέσως  την καταγγελία και  να  υπάρξει άμεση επέμβαση. Αλλιώς , θα χαθούν τα ίχνη των δραστών.  Η απάντηση. “΄Ετσι δουλεύουμε εμείς εδώ. Και έκλεισε το τηλέφωνο”.

Το Ελλαδιστάν πέπρωται να πεθάνει και θα  πεθάνει μια μέρα.  Αλλιώς, θα εξαφανιστούν και όσοι πολίτες απόμειναν σώφρονες και μυαλωμένοι.

γ. Επαρχιακό ραδιόφωνο μεταδίδει άσματα της καψούρας και του σεβντά, Ανάμεσα σ΄αυτά και το παρακάτω  βαρύ κι ασήκωτο   που τραγουδούσε ο Στέλιος Καζαντίδης

Στίχοι:  

Βασίλης Τσιτσάνης

Μουσική:

Βασίλης Τσιτσάνης

Βαριά χτυπούν τα σήμαντρα
πέρα στα παραπήγματα
κι ένας κατάδικος γεμάτος πόνο
μες το τραγούδι του ζητάει παρηγοριάΕίναι τα λόγια του πικρά
για την αγάπη που μιλά
πως εγκλημάτησε για μια κακούργα
όταν την βρήκε αγκαλιασμένη μια βραδιάΒαριά χτυπούν τα σήμαντρα
κι ακούς τα παραπήγματα
ένα γλυκό σκοπό κάποιας αγάπης
που για χατίρι της εγίνικε φονιάς

O   ευαισθητοποιημένος πολίτης που έτυχε (άθελά του) να το ακούει, τηλεφωνεί  στο ραδιοφ(ο)νικό σταθμό και τους λέει πως δεν είναι σωστό στις μέρες μας  να μεταδίδουν τραγούδια που εκθειάζουν το έγκλημα ή ζητούν την κατανόηση και την ανοχή του δράστη. ΄Ενας φονιάς  μαχαίρωσε τη φιλενάδα του, γιατί εκείνη γούσταρε να πάει  με άλλον. Και δικαίωμά της, αλλά δεν ήταν δικαίωμα του τρελαμένου να τη σκοτώσει.  Το τραγούδι προσβάλει το θύμα.

Η απάντηση του εκφωνητή. “Φίλε, μιλάμε για Στελάρα Καζαντίδη και Βασίλη Τσιστάνη. Ογκόλιθους. Τί σαχλαμάρες μου λες;   Μ΄ αυτά μεγάλωσε η Ελλάδα”!

Σίγουρα, γι αυτό κατάντησε  εκεί που  ούτε και  να τη  φτύσεις  δε χαραμίζεις σάλιο. Μια ξεφτίλα σε όλα.

 _____________________________________________________

1. Καταγγελίες αστυνομικών: Στέλνουν σε πεζές περιπολίες ένστολους 45 και πλέον ετών -Δεν υπάρχουν αλεξίσφαιρα
Καταγγελίες αστυνομικών: Στέλνουν σε πεζές περιπολίες ένστολους 45 και πλέον ετών -Δεν υπάρχουν αλεξίσφαιρα

Δηλαδή, ένας 45άρης δεν μπορεί πια να  πάρει τα πόδια του σε αυτή την ηλικία; Εγώ ξέρω (και από προσωπική εμπειρία) πως στα 45 σου είσαι στα μεγάλα φόρτε και με τεράστια δύναμη.

Αν, βέβαια,  δε σε έχει κάνει  “φυτό” το πιοτό,  το τσιγάρο και  το  καθησιό.  Οπότε, σίγουρα ούτε και στα 25 σου δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου και  δεν κουβαλιέται, αν έχεις  και κοιλιούμπα.

΄Ακου φίλε τί ξεστόμισε η συντεχνία. Και χωρίς  αιδώ!

2. Δικαστές ΣτΕ για την επίθεση από τον Ρουβίκωνα: Oταν υποχωρούν οι θεσμοί, το κενό καλύπτει η βία
Δικαστές ΣτΕ για την επίθεση από τον Ρουβίκωνα: Oταν υποχωρούν οι θεσμοί, το κενό καλύπτει η βία

΄Οταν  υποχωρούν οι θεσμοί ή θριαμβεύει  η αυτοδικία ή πρέπει οι υπεύθυνοι εκπρόσωποί τους  να πηγαίνουν φυλακή  ή σπίτια τους. Καιρός να αναλάβουν εκείνοι που θα τους κάνουν πραγματικούς θεσμούς.

3. Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέλαβε για δικηγόρο το «Λίπος»
Φωτογραφία: MotionTeami/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο ένας αρχηγός κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του κατηγορουμένου για εμπόριο ηρωίνης Β. Μαρινακη.  Κα παράλληλα  κουκουλώνει και  το μέγα σκάνδαλο της Norvatis .

Η άλλη…Καπαδόκις , αρχηγός κι αυτή κόμματος, έχει αναλάβει την υπεράσπιση ως δικηγόρος  η κυρία,  ενός πραγματικά κτήνους. Αδίστακτος μαφιόζος με…άριστες επιδόσεις σε κάθε έγκλημα.

 Σηματοδοτούν μια νέα εποχή  αυτά τα  φαινόμενα.   Εποχή,  που σιγά σιγά οι οπαδοί θα αντιληφθούν πόσο δειφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι  είναι οι αρχηγοί τους. Και θα αρχίσουν σωρηδόν να εντάσσονται  στις τάξεις των πολιτών.  Σε λίγα χρόνια, ούτε να τους φτύσουν τέτοιους αρχηγούς  δε θα καταδέχονται  οι γενιές.

4. ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Με τρόμαξε ότι κανείς από το πλήθος δεν προστάτευσε τον Μπουτάρη
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Με τρόμαξε ότι κανείς από το πλήθος δεν προστάτευσε τον Μπουτάρη

Γιατί να αντιδράσουν οι ακροδεξιοί και οι πατριωταράδες; Κι αυτοί επικροτούσαν τον ξυλοδαρμό.  Είναι αυτονόητο.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι   τί ήθελε ο Μπουτάρης  σε τέτοιο ακροδεξιό-εθνικιστικό  πανηγύρι με παρευρισκόμενους  τέτοιου είδους  λούμπεν και εγκληματικούς μαφιόζους; “Δυο καρπούζια στην ίδια  μασχάλη δεν κρατιούνται”, Δήμαρχε.

6.  ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ
Αλβανοί κατά του Νότη Σφακιανάκη -Καλούν σε μποϊκοτάζ ενόψει της συναυλίας του στα Τίρανα
Αλβανοί κατά του Νότη Σφακιανάκη -Καλούν σε μποϊκοτάζ ενόψει της συναυλίας του στα Τίρανα

“Εκεί που έφτυνε, γλείφει” τώρα ο Νεο Ναζί  αοιδός. Καλά, τόσα έχει σούρει στους Αλβανούς ο Χιτλερολάγνος αυτός φαν και του Μιχαλολιάκου. Ρατσιστής  ως το μεδούλι. Και τον κάλεσαν να τραγουδήσει στα Τίρανα;

Τί σου είναι το χρήμα! ΄Ιδιο χρώμα παντού.