ΔΥΟ ΠΑΛΙΕΣ…ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ.

 

 

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Θα τα πούμε από κοντά και σύντομα

 

Στη ΓΑΔΑ οι Κούβελος-Μαρινάκης και οι μπράβοι τους για την αρπαγή του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη

Πολλές φορές οι άνθρωποι ξεστομίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα κουβέντες, ως  «εφετμές”, φορτισμένες από την προσωπική τους κοσμοθεωρία  για τη ζωή και τα πράγματα .  Από τον κανόνα  δεν εξαιρούνται, φυσικά  και οι πολιτικοί .

 Και στη χώρα μας  έχει περισσότερη σημασία η σημειολογία  ,η αμφισημία, η  πρόρρηση κάποιων  φράσεων,  ειδικά από πολιτικά πρόσωπα, που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον τόπο. Περισσότερο ακόμα, όταν τα πρόσωπα αυτά   των πολιτικών υπήρξαν  του διαμετρήματος ενός Κωνσταντίνου Καραμανλή και ενός Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι δύο αυτές μορφές κυριάρχησαν μεταπολεμικά και “μεταπολιτευτικά” (αδόκιμος όρος) καθοριστικά και πληθωρικά  στη χώρα μας πολιτικά και ήταν επόμενο να σημαδέψουν  μέχρι σήμερα την πορεία της.  Πρόθεσή μας, όμως,  δεν είναι να κρίνουμε  ιστορικά “τα έργα και τις ημέρες” των δύο ανδρών. ΄Αλλωστε, το  έχουμε κάνει  πολλές φορές εδώ.

Σκοπός της  περιεκτικής ,παρούσας ανάλυσης είναι  η επικέντρωση στις επιπτώσεις που προξένησαν στην Ελλάδα  οι προσωπικές απόψεις και οι ιδεολογικές  επιλογές και  του αρχηγού της ΕΡΕ-Ν.Δ και του ιδρυτή και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.   Και όσο κι αν φανεί περίεργο, δυο και μόνο φράσεις τους, από τις αμέτρητες  που ειπώθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και για  διαφορετικά γεγονότα,  αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν την πολιτική οι δυο αυτοί π. πρωθυπουργοί,  και την οποία ακριβώς αντίληψη  εφάρμοζαν στην πολύχρονη θητεία τους σε κυβερνητικό έργο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Το 1989  η  ΝΔ και ο Ενιαίος Συνασπισμός αποφάσισαν  (για κομματικό διάφορο) να στείλουν  τον   Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο   για την περίφημη υπόθεση της δωροδοκίας του ίδιου και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τον μεγαλοτραπεζίτη Γιώργο Κοσκωτά. Λέγεται πως  ο τότε πρόεδρος  της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση των κομματικών  συνεταίρων (Μητσοτάκης, Φλωράκης, Κύρκος) για παραπομπή στο Δικαστήριο του κατηγορούμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ,  διεμήνυσε στον Μητσοτάκη πως  “έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή· τον στέλνεις σπίτι του”!

΄Οπως αντιλαμβάνεται κανείς , η  “ιστορική”  αυτή φράση υποδηλώνει τις πεποιθήσεις και την προσωπική εκτίμηση του… Εθνάρχη για τους πολιτικούς  και τις πράξεις τους.  Ο κομματικός κόσμος είναι ξεχωριστά πρόσωπα. Η “νομενκλατούρα” , θα το έλεγαν κάποιοι άλλοι παλιότερα.  Εκπρόσωποι του συστήματος  το  λένε σήμερα.

Ως εκ τούτου οι πολιτικοί διαφοροποιούνται από την πλέμπα, τον όχλο, το λαό, το εκλογικό σώμα, τον πληθυσμό, όσον αφορά την ποινική τους μεταχείριση για τις πράξεις τους, όταν ασκούν το κυβερνητικό ή άλλο δημόσιο  έργο τους. Δεν είναι απλοί πολίτες, οι οποίοι οφείλουν να λογοδοτούν για την όποια παραβατικότητα τους. Κι αν  υπάρχει σοβαρή  παραβατικότητα σωστό και δίκαιο είναι ο δράστης να πηγαίνει κατ΄ευθείαν στη φυλακή. Σε αντίθεση με τον πολιτικό που αν επίσης κατηγορηθεί ,ως παραβάτης  των κανόνων και των νόμων, τούτος απλώς απαλλάσσεται των ευθυνών, αλλά κάποτε και των   καθηκόντων του και πάει κανονικά … σπιτάκι του, να ξεκοκαλίσει την παχυλή  σύνταξη του, συντάσσοντας  τα… απομνημονεύματα της εξιλέωσής του .

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Βρισκόμαστε στο 1986  με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. ΄Ηταν η εποχή που  ο τότε  πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Δημήτρης Μαυράκης κατηγορήθηκε  ότι υπεξαίρεσε από τη ΔΕΚΟ 500 ολόκληρα εκατομμύρια δραχμές.  Και λέγεται τότε πως το σχόλιο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ γι΄αυτή την κατηγορία ήταν  τούτη:  «Είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!».

Να έρθουμε στις ημέρες μας, τη χρονιά μας. Κατηγορείται ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης για την πλέον κακουργηματική πράξη της μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ηρωίνης. Τέσσερις μάρτυρες στην υπόθεση δολοφονούνται  ο ένας μετά τον άλλο. ΄Ενας ακόμα στη φυλακή γνωρίζει πως πλησιάζει κι εκείνου το τέλος έτσι κι ανοίξει το στόμα του. Φίλος και συνεργάτης του κατηγορούμενου είναι ο σύζυγος της  Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, αδερφής του αρχηγού της Ν.Δ,  Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο  γόνος της… αγίας οικογένειας,  ξετσίπωτα, προκλητικά, ασυλλόγιστα, όμως, βγαίνει και καλύπτει τον κατηγορούμενο εφοπλιστή, ο οποίος, εκτός της φιλίας του με την οικογένεια Μητσοτάκη, είναι και μέγας χορηγός του κόμματος που ηγείται ο υιός.

 Εδώ και χρόνια , το αμερικανικό FBI , βρίσκεται στα ίχνη της απάτης μιας από τις   μεγαλύτερης σε κέρδη από διαπλοκή και διαφθορά εταιρίας, της  περίφημης Νovartis, επειδή πλήττονταν από τις παράνομες αυτές μεθόδους της φαρμακοβιομηχανίας, τα συμφέροντα της δικής τους  οικονομίας. Γιατροί, φαρμακοποιοί, άλλοι κρατικοί υπάλληλοι, ακόμα και πολιτικά πρόσωπα σε όλο  τον κόσμο, φέρονται να είναι μπλεγμένα στη μεγάλη αυτή κομπίνα.

Οι Αμερικανοί όλα αυτά τα χρόνια, μυστικά  καταφέρνουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς εκατοντάδων ατόμων που ενέχονται στο παγκόσμιο σκάνδαλο και μεταξύ αυτών των λογαριασμών στην Ελβετία,  πέφτουν πάνω σε επώνυμο τραπεζικό λογαριασμό  ΄Ελληνα πολιτικού  και ενός στενού του συνεργάτη. Ο λογαριασμός χωρίς καμιά αμφιβολία  συνδέεται άμεσα με τη Novartis  και το σκάνδαλο του χρηματισμού πολιτικών.   Το FBI , όμως, που νοιάζεται αποκλειστικά για τα αμερικανικά συμφέροντα, την περίοδο από το 2015 και εξής,  που ανοίγει λογαριασμούς και μεταξύ αυτών και του ΄Ελληνα  πολιτικού, δεν ενημερώνει ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε και την ελληνική δικαιοσύνη για το «λαβράκι» που έβγαλε.

Χρειάστηκε ειδική επιστολή  προς την αμερικανική υπηρεσία    από ΄Ελληνα εισαγγελέα, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί η ελληνική δικαιοσύνη για τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους  οι ομοσπονδιακοί  για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Νovartis.  Η απάντηση εκείνη των Αμερικανών  άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” στη χώρα μας  και 10  μεγαλόσχημοι πολιτικοί, μεταξύ αυτών και δύο πρωθυπουργοί, κατηγορούνται πλέον επίσημα και  από “αυτόπτες” μάρτυρες  για χρηματισμό τους από ανθρώπους της εταιρίας.

Αλλά το   FBI,  μέσω του Αμερικανού πρέσβη στη Αθήνα,  ζητάει να στηριχτούν οι αποκαλύψεις  προς το παρόν μόνο στις καταθέσεις των μαρτύρων για τους οποίους απαιτεί μάλιστα από τους ΄Ελληνες να τεθούν υπό καθεστώς προστασίας. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές σπεύδουν να ικανοποιήσουν το αίτημα.    

΄Οταν,  όμως ,για πρώτη  φορά εδώ και μερικές ημέρες αποκαλύπτεται μέσω του τύπου πως οι Αμερικανοί γνώριζαν από καιρό τα ονόματα του ΄Ελληνα  πολιτικού   και του συνεργάτη του, καθώς και τα ποσά που έχουν κατατεθεί  στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, το… μυστικό διέρρευσε και ήδη πλέον πολλά μέσα ενημέρωσης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζουν την είδηση και μάλιστα καταιγιστικά και με πηχυαίους τίτλους.

ΟΛΑ τα κόμματα στην Ελλάδα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους και τούτο,  αντί να ζητήσουν εδώ και καιρό από μόνα τους τη διερεύνηση  του μεγάλου σκανδάλου, καλύπτουν απόλυτα του  δράστες συναδέλφους τους και μιλούν  για…συνωμοσία, και λάσπη των εχθρών τους !

Το σκάνδαλο ,όμως, είναι σίγουρο πως  υπάρχει. Τα στοιχεία έρχονται το ένα μετά το άλλο, ειδικά με τραπεζικούς λογαριασμούς. Αλλά,το επίσης σκανδαλώδες   (αλλά καθόλου περίεργο) είναι πως τα  διεφθαρμένα αυτά  πολιτικά πρόσωπα, θα τη γλιτώσουν  τελικά, λόγω…παραγραφής του εγκλήματος! Και με τη σύναρση, μάλιστα,  του κατηγόρου σήμερα,  ΣΥΡΙΖΑ.

Να λάβουμε υπόψη μας, πάντως,  πως η χώρα μας από τους ίδιους τους κατοίκους της αποκαλείται  …Ελλαδιστάν.  Και ακόμα πως ο ίδιος θυμόσοφος  ελληνικός  λαός έχει σχολιάσει με τις γνωστές, δικές του έξυπνες  ατάκες, όλα όσα συμβαίνουν κάτω από τον ήλιο.  “Με όποιον δάσκαλο  καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις” είναι μια από τις πιο εύγλωττες και  περιεκτικές πείρας .

Σαμαράς, Πικραμένος, Βενιζέλος, Γεωργιάδης και λοιποί εκλεκτοί του σκανδάλου της Νovartis “μαθήτευσαν (επαρκώς και επί έτη)  παρά τους πόδας” Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου. Και οι… μεγάλοι αυτοί  δάσκαλοι και σαμάνοι της πολιτικής… έφασαν: Η λογική μίζα λέγεται …μπόνους. Και δεν πας για  αυτό στη φυλακή, αν είσαι πολιτικός. Πας σπιτάκι σου καθαρός και απολαμβάνεις  συ , τα τέκνα σου   και τα  τέκνα τούτων   τους καρπούς της  …ευδόκιμης πολιτικής καριέρας σου.

 Εμ, πώς!   Ελλαδιστάν  λέμε είναι το κανονικό όνομα της χώρας. Οι άλλες ονομασίας είναι   (ήταν) η μαζοχιστική εκδοχή   των αιωνίως αφελών    Κουτόφραγκων.