ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Σοκάρουν οι ποινές-χάδι στους τρεις που ξυλοφόρτωσαν άγρια τον Γιάννη Μπουτάρη
Σοκάρουν οι ποινές-χάδι στους τρεις που ξυλοφόρτωσαν άγρια τον Γιάννη Μπουτάρη

Οι ποινές-χάδι που επέβαλλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τρεις κατηγορουμένους για τον άγριο ξυλοδαρμό του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, έχουν προκαλέσει δυσάρεστη αίσθηση στους νομικούς κύκλους της χώρας- φυσικά και στην έκπληκτη κοινή γνώμη.

Κατά περίπτωση, το δικαστήριο επέβαλλε ποινές 14 και 21 μηνών, με τριετή αναστολή για τους δύο 20χρονους σπουδαστές, και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως για τον σεσημασμένο 36χρονο, με αποτέλεσμα να… φύγουν σαν κύριοι από το δικαστήριο.

Κρίθηκαν ένοχοι για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «απλή φθορά» οι δύο, και επιπρόσθετα για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» ο τρίτος.

Κατά τους νομικούς κύκλους, αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη απορία είναι το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκαν. Ο άγριος και σκοπούμενος ξυλοδαρμός του κ. Μπουτάρη, θα δικαιολογούσε βαρύτερο κατηγορητήριο, άρα και σοβαρότερες ποινές , από την «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «απλή φθορά». Και η απλή παρακολούθηση των βίντεο που υπάρχουν από την επίθεση, πείθει ότι δεν πρόκειται για απλή… διατάραξη κοινής ειρήνης

H  κυβέρνηση που θα  επιδοθεί σοβαρά στο έργο της  κάθαρσης της δικαιοσύνης, θα έχει επιτύχει  μέγα έργο.  Ο τρόπος που λειτουργεί ο θεσμός, κυρίως εξαιτίας  της συμπεριφοράς των φορέων  του είναι το υπ΄αριθ. 1 πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.  Ακόμα κι απ΄αυτό της οικονομίας.

Πάσχει βαρύτατα και όχι μόνο τώρα η ελληνική δικαιοσύνη. Τα κριματά της μεγάλα και τρανά. Εξόντωσαν κόσμο οι άνθρωποι που τάχτηκαν να την  υπηρετήσουν.  Κάποιοι  ασέλγησαν στο ίδιο το πολίτευμα και το Σύνταγμα της χώρας.  Και φυσικά στο δικαιικό πολιτισμό της χώρας.

Μια κουβέντα ας κάνει έξω εκείνος που αμφιβάλει. Να ρωτήσει τον απλό  κοσμάκη.  Να πουν τη γνώμη που έχουν για την ελληνική δικαιοσύνη. Ειδικά όσοι μπλέχτηκαν στα πλοκάμια  της. Θα εκπλαγεί από το μένος του κόσμου εναντίον της διαπλοκής, της διαφθοράς, αλλά και της ανεπάρκειας και λοιπής παθογένειας  που χαρακτηρίζουν το χώρο της δικαιοσύνης.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας. ΄Οποιος δε σέβεται τη δικαιοσύνη, μόνο αυτός τα βλέπει όλα ωραία και καλά στο χώρο. ΄Οποιος την πονάει ,κάνει τη σωστή, και ας είναι και  σκληρή, κριτική .

2. Μοσκοβισί: Η βούληση για «διάλογο» που εκφράσθηκε από την Ιταλία είναι ένα «καλό σινιάλο»
Θετικό σημάδι ο διάλογος που θέλει ο Κόντε δηλώνει ο Πιέρ Μοσκοβισί/Φωτογραφία:ΑΡ

 

Χαιρέτισε σήμερα τη βούληση για «διάλογο» με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η οποία εκφράσθηκε από τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε βλέποντας «μάλλον» σ’ αυτήν ένα «καλό (πολιτικό) σινιάλο».

«Το γεγονός ότι ο επικεφαλης της κυβέρνησης λέει «θέλω να κάνω διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» πρέπει μάλλον να εκληφθεί ως καλό σινιάλο», δήλωσε ο Μοσκοβισί στον ραδιοσταθμό Franceinfo, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν θέλει να «εκφράσει καχυποψία» για τη νέα ιταλική κυβέρνηση.

«Το όλο ζήτημα είναι να μάθουμε αν η Ιταλία θα παραμείνει αυτό που είναι», πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος υπενθυμίζοντας πως η χώρα αυτή, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, έχει «ευρωπαϊκή ιστορία». «Εξακολουθώ να πιστεύω πως η Ιταλία θα παραμείνει μια χώρα στην καρδιά της ευρωζώνης», διαβεβαίωσε.

Ο Τζουζέπε Κόντε, ένας 53χρονος δικηγόρος και καθηγητής του Δικαίου που ήταν μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, κλήθηκε χθες να σχηματίσει τη νέα ιταλική κυβέρνηση, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) και τη Λέγκα, τα κόμματα που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές.

 

Η εμπειρία στην Ελλάδα από  τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, θα είναι ο μπούσουλας  της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία.  Αντιγραφή κανονική,  ξεπατίκωμα.

Τί νομίζετε πως θα  κάνουν οι λαϊκιστές με  όσα δημαγωγικά έλεγαν πριν τις εκλογές; Θα τα φτιάξουν όλα ένα μεγάλο πακέτο και κατευθείαν στα σκουπίδια.  “Θα γλείφει”  σε λίγο  η νέα κυβέρνηση ” εκεί που έφτυναν τα μέλη της” .Και ευτυχώς.

Δε φταίνε τούτοι. Βρίσκουν και τα κάνουν. Οι ανεγκέγαλοι οπαδοί τους έχουν την απόλυτη ευθύνη. Έλλάδα, Ιταλία είναι πρωτοπόρες χώρες  στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Εδώ και πολλά χρόνια.

3. Σύμβουλος Ερντογάν: Δεχόμαστε επίθεση από Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ!
O σύμβουλος του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ

Με την τουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση, παρά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και την οικονομία της χώρας να βυθίζεται σε κρίση η Αγκυρα βλέπει οργανωμένη οικονομική επίθεση από ξένα κέντρα όπως και στην απόπειρα του πραξικοπήματος το 2016.

Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ κρύβονται πίσω από την «επίθεση» σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος είναι γνωστός και για τις προκλητικές δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας. Ο σύμβουλος Ερντογάν  έριξε τις βολές του κατά ξένων κέντρων που, όπως είπε, προκαλούν τριγμούς στην οικονομία της Άγκυρας ενόψει των εκλογών

Η αρχή του τέλους. Πόσο πια θα κρατήσει το ντελίριο των επιθέσεων του  δικτατορικού καθεστώτος Ερντογάν κατά πάντων και πασών; ΄Ολοι έχουν στραφεί τελικά εναντίον της Τουρκίας! Υπονομεύουν την εδαφική της ακεραιότητα, την οικονομία της , το πολιτικό της σύστημα,τις τούρκικες αρχές και αξίες (των οπαδών Ερτνογάν δηλαδή)!

Πλησιάζει το  τέλος του “Σουλτάνου”. ΄Οπως λέγαμε παλιότερα, ούτε ….αμερικανο-τουρκικός πόλεμος θα χρειαστεί, ούτε φυσικά  υπάρχει κίνδυνος ελληνοτουρκικής σύρραξης για κανένα λόγο .΄Ασφαιρα πυρά Ερντογάν και της παρέας του , για να επιβιώσει η δικτατορία που κατάντησαν το πολίτευμα της χώρας.

Ο παρανοϊκός Τούρκος πρόεδρος  “έπαιξε εν ου παικτοίς”. Αυτομόλησε στο άλλο παράφρον, τσαρικό τούτο ,  στρατόπεδο. ΄Εφτυσε τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας, το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη ,που ικτεύει να γίνει μέλος.  Και προσκυνάει τον ομόλογό του δικτάτορα στη Ρωσία!

Και ύστερα απ΄όλα αυτά, πίστευε πως θα επιβιώσει. Τόση ιστορική και πολιτική αφέλεια.

4. Οι ηθικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού Μπουτάρη

Αυτό ήταν το συγκλονιστικότερο (και πιο επικίνδυνο…) πρόβλημα στο θέμα του άγριου ξυλοδαρμού του Γιάννη Μπουτάρη…

Τον βλέπουμε συχνά -πυκνά να γράφει στις σελίδες της “πατσαβούρας” (πορνοφυλλάδα-ακροδεξιά και βασιλική) iefimerida.gr.΄Ο, τι αισχρότερο κυκλοφορεί στις ημέρες μας.

Και ο παραπάνω… “φονεύσας τη μάνα” του δημοσιογράφος,  με τις εμπρηστικές, εθνικιστικές, ακροδεξιές, (χρυσαυγίτικες πολλές φορές) κραυαγές του,  ηθικός αυτουργός και τούτος της επίθεση κατά του Δημάρχου, αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του και σπεύδει να  πάρει αποστάσεις από το έγκλημα που διαπράχτηκε στη Θεσσαλονίκη.   Κάνει έναν αφελή αντιπερισπασμό, βάζοντας στη θέση τη δικιά του το πλήθος,  ως ηθικό αυτουργό τάχα  Λες και  δεν ξέρει πως το πλήθος  ήταν ομοϊδεάτες τους ακροδεξιοί Ρωσοπόντιοι. .Και έχει την αφέλεια να πιστεύει  πως τελείωσε, απέσεισε την ευθύνη.

Δεν περιμέναμε τσίπα από τέτοιο άτομο.  Θα ζητούσε συγγνώμη  από το Γιάννη Μπουτάρη;  Αστείο.

Ποιον διαβάζει ο Πόντιος εθνικιστής που επιτέθηκε στο Δήμαρχο και λίγο μετά πήγε και λήστεψε κρεοπωλείο; Εμένα εδώ στο Homo-Naturalis; ΄Οχι, βέβαια. Την “πατσαβούρα” διαβάζει. “Φτιάχνεται” με όσα παρανοϊκά, εθνικιστικά, ακροδεξιά, βασιλικά  γράφουν οι Οικονομόπουλοί της  και   ο τραμπούκος  Ρωσοσπόντιος…πατριώτης κάνει πράξη όσα του γανώνει το μυαλό ο κάθε Οικονομόπουλος.  Γι΄αυτό ορμάει σαν άγριο θηρίο να ξεσκίσει όποιον θεωρεί ανθέλληνα και  άπατρι!

Τί  μέγεθος  υποκρισίας αυτών των ανθρώπων. Βάζουν τις φωτιές, και μετά τρέχουν τάχα να τις σβήσουν.  Τραγικές μορφές! Δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός.

 

5.  α. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΒΙΑ»
ΛΑΕ: Ξεπέρασαν κάθε όριο τα ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης -2 τραυματίες από τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
β. Μητσοτάκης: Έρμαια του Ρουβίκωνα χώρα, Δικαιοσύνη και πολίτες

 

Ο κομματικός φονταμενταλισμός οδηγεί σε πλήρη αορασία και ανικανότητα λογικής προσέγγισης όσων συμβαίνουν. Σε κανονική ανεγκεφαλίτιδα. Μητσοτάκης: “Προσατεύει  η κυβέρνηση το Ρουβίκωνα”. Λαφαζάνης:  “΄Ερμαιη κοινωνία των Ματ της κυβέρνησης”.

 Ποιος είναι ο πιο ανόητος και φανατικός; Αμφότεροι οι Καπαδόκες. Δε θέλει πολύ μυαλό. Λαϊκιστές  και δημαγωγοί και οι δυο.   Οι χειρότεροι  στην αρρένα του ελληνικού κομματισμού.

6. Φίλιπ Ροθ: Ο συγγραφέας που ήταν πάντα φαβορί για Νόμπελ -Δεν του το έδωσαν ποτέ
Ωστόσο είχε λάβει το λογοτεχνικό Πούλιτζερ, φωτογραφία: apimages

 Νας πει πως ήταν  λογοτέχνης επαναστάτης -αντισυστημικός  ο Φίλιπ Ροθ γι΄αυτό και δεν του δώσανε ποτέ το Νόμπελ;  Διαπλεκόμενος στην “αγορά” των μεστ σέλλερ  ήταν. Χαϊδεμένος των μέσων παραπληροφόρησης .  Γιατί να μην το δώσουν;

Συστημικά εντελώς είναι τα βραβεία Νόμπελ. Μη μας το παίζουν κάποιοι  ..αντίσταση, επειδή δεν πήραν τέτοια βραβεία. Μέχρι στον (ανανήψαντα Πεντηκοστιανό)  Μπομπ  Ντίλαν  έδωσαν  Νόμπελ. Και μάλιστα λογοτεχνίας!

7. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ο Ντε Νίρο ρίχνει «πόρτα» στον Τραμπ -Του απαγορεύει την είσοδο στα εστιατόριά του
Φωτογραφία: AP/ Alastair Grant

 

Ανοησίες.  Κάνει και ο Ντε Νίρο επανάσταση εκ του ασφαλούς!  Δεν είναι χειρότερος ο Τραμπ από πολλούς άλλους αμερικανούς προέδρους ,όμως.

  Αν  είναι παλικάρι, ο χαϊδεμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ,  γιατί δε βγάζει μια ανακοίνωση να λέει  πως  επίσης δε θα επιτρέπει την είσοδο στα μαγαζιά του ή δε θέλει να βλέπουν τις ταινίες του οπαδοί, ψηφοφόροι,  φίλα προσκείμενοι στο Ντόναλντ Τραμπ;

Τί λέμε τώρα.  Είναι πολλά τα λεφτά…Ρόμπερτ.  Και δεν έχεις άδικο.  Αμερικανάκι είσαι!