ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η ΣΙΩΠΗ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ
Ο Καραμανλής και οι «σώγαμπροι» του ΣΥΡΙΖΑ -Γιατί τον επικαλούνται Καμμένος, Παπακώστα
Ο Καραμανλής και οι «σώγαμπροι» του ΣΥΡΙΖΑ -Γιατί τον επικαλούνται Καμμένος, Παπακώστα

 

Είναι «σκέψη». Είναι «σχολή». Και, πάντως, είναι βολικό άλλοθι-ξόρκι για όσους εγκατέλειψαν την φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη με την οποία αναδείχθηκαν και προσέτρεξαν να βολευθούν κάτω από τις φτερούγες της «πρώτης φοράς…αριστερά».

Περί «καραμανλισμού» ο λόγος. Γενικώς και αορίστως τον επικαλούνται, όταν τους βολεύει, Καμμένος, Παπακώστα, φυσικά και Αντώναρος, που προσβλέπουν στην παραμονή τους στο πολιτικό προσκήνιο με τις…«άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» του ΣΥΡΙΖΑ. Κι’ από κοντά και αρκετά άλλα δεξιά στελέχη που πλησίασαν τους κυβερνητικούς μηχανισμούς…

Σε ποιόν «καραμανλισμό» ομνύουν Καμμένος, Παπακώστα και Αντώναρος; Του ιδρυτή Κωνσταντίνου, ή του συνονόματου και συνεπώνυμου επιγόνου Κώστα; Του πρώτου που τόλμησε ρήξεις αλλά και καινοτομίες (μετά το ‘74), ή του δεύτερου, οπαδού της (γενικώς…) «ήπιας προσαρμογής», των προσλήψεων, των παροχών, της «θωρακισμένης οικονομίας», όταν η κρίση χτυπούσε ήδη την πόρτα της Ελλάδας το 2008 αλλά η κυβέρνηση… υποπολλαπλασίαζε το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος;

Ο Κώστα Καραμανλής, ο «επιτήδειος ουδέτερος που αμίλητος και απαθής παρακολουθεί τι εξελίξεις...», όπως τον περιγράφουν τα σημερινά «ΝΕΑ», λόγω επωνύμου κατά κύριο λόγο, θεωρείται ότι εκπροσωπεί την παραδοσιακή-ιδρυτική συνιστώσα της ΝΔ και αριθμεί στις τάξεις της παλαιά αλλά και νέα στελέχη, βουλευτές, πρώην υπουργούς. Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι αποτελεί το «θεσμικό» αντίβαρο μακροπρόθεσμης προστασίας και επιβίωσης, απέναντι στην «νεοφιλελεύθερη» ηγεσία του κόμματος από τους καταληψίες «σώγαμπρους».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής, επιμένει (ποτέ…ο ίδιος, «κύκλοι» του) ότι ουδείς τον εκφράζει και τον εκπροσωπεί, παρά μόνο ο ίδιος.

Μόνο που δεν είναι γνωστόν τι εκφράζει, δεδομένου ότι παραμένει εκκωφαντικά αμίλητος από την ημέρα που έχασε τις εκλογές του 2009! Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί κοσμογονικές μεταλλάξεις στην χώρα, με επαχθέστατες συνέπειες για την κοινωνία, αλλά «ο Καραμανλής» απέφυγε αιδημόνως να μιλήσει, να παρέμβει, να εξηγήσει, να απολογηθεί ή ν’ αναλάβει τις δικές του ευθύνες, ακόμη και όταν κατηγορήθηκε (και μάλιστα με επιβεβαιωθέντα στοιχεία…) ότι σε μεγάλο βαθμό είναι υπόλογος για το τίναγμα του ελλείμματος κοντά στο 16%, και τον υπερδιπλασιασμό του χρέους κατά την πενταετία της διακυβέρνησής του.

Μια φορά μίλησε δημόσια και πήρε θέση. Το επάρατο καλοκαίρι του 2015, όταν τάχθηκε υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα όταν διακυβευόταν η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ (και κάποιοι τον είχαν πείσει ότι το «ναι» θα είναι πλειοψηφικό…)- αλλά το αποτέλεσμα της «παρέμβασής» του αποδείχθηκε… γκαντέμικο. Κι έκτοτε, επανακατέφυγε στην σιωπή του.

Ακόμη πριν αναλάβει την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, πολλά ειπώθηκαν αλλά και γράφτηκαν για κάποια «εκλεκτική συμπάθεια» του πρώην πρωθυπουργού με τον σημερινό πρωθυπουργό. Κάτι περί «αυτόν τον μικρό τον πάω…», κάτι άλλα περί «δεν αποκλείεται κάτι να καταφέρει…» και διάφορα παρόμοια. Τα οποία δεν διαψεύσθηκαν ποτέ. Ούτε από τους «κύκλους» της Παναγή Κυριακού…

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2014 (για να εκβιάσει πρόωρες εκλογές…), ερμηνεύθηκε από πολλούς ως απόδειξη της «χημείας» που υπήρχε μεταξύ Τσίπρα-Καραμανλή. Κατά ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, οι οποίες επίσης δεν διαψεύσθηκαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά είχε βολιδοσκοπήσει τον ίδιον τον Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα, ο ίδιος (για προφανείς λόγους…) δεν δέχθηκε, αλλά αντιπρότεινε στον σημερινό πρωθυπουργό τον παλιό στενό συνεργάτη του.

Οι φήμες για την ανομολόγητη προσέγγιση Τσίπρα -Καραμανλή, φούντωσαν (και κατά κάποια άποψη επιβεβαιώθηκαν…) από τον διορισμό «καραμανλικών» στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με εμβληματικότερο αυτόν του κ. Παγγελόπουλο, διοικητή της ΕΥΠ επί Καραμανλή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης), όσο και -κυρίως- από την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που σχηματίσθηκε τον Ιούλιο του 2015. Στην οποία συμμετείχαν ως υπουργός Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, στενός συνεργάτης του ιδρυτή της ΝΔ αλλά και του νεώτερου Καραμανλή, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, με φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, και άλλους.

Με τις εκλογές επερχόμενες -το πολύ μέχρι τον Μάιο- τα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ και των… συνοδοιπόρων του να οικειοποιούνται «οικόσημα» και τίτλους, με την προσδοκία οι προσπάθειες αυτές ν΄ αποφέρουν και ψήφους, θα εντείνονται. Προς την κεντροαριστερά, με εκκλήσεις για «ευρύτερη δημοκρατική συμπόρευση» (και τον κ. Νίκο Παππά να… συνεορτάζει με το ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη…), και προς την κεντροδεξιά με τον μεν κ. Τσίπρα να υπουργοποιεί την κ. Παπακώστα και να δηλώνει ότι «δεν έχει πρόβλημα συνεργασίας με την κεντροδεξιά- με την ακροδεξιά ΝΔ του Μητσοτάκη έχει πρόβλημα…», και τον κ. Καμμένο να διακηρύσσει όχι μόνο την πίστη του στην «καραμανλική σκέψη», αλλά και την πεποίθησή του ότι «αυτός και οι ΑΝΕΛ εκφράζουν τις αρχές του Κώστα Καραμανλή, της κοινωνικής δεξιάς, εγώ είμαι η ΝΔ, και όχι αυτοί…»!

Όχι,δεν είναι δικό μας το κείμενο, όπως θα υποθέσουν πολλοί που θα το διαβάσουν. Απλώς, όσα λέμε εμείς 10 χρόνια τώρα,σήμερα για πρώτη φορά, ακόμα και δεξιές εφημερίδες,όπως η γνωστή φυλλάδα iefimerida.gr (δικό της το κείμενο) εδέησαν να τα ξεσηκώσουν,    να γράψουν την αλήθεια. Για άλλους λόγους ,βέβαια , από τους δικούς μας, αλλά  θα τα πούμε εν εκτάσει άλλη φορά. (Μια γεύση μόνο  θα πάρουμε τώρα :  ‘Ο,τι δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ,να σπάσει την ομερτά, θα το κάνει πιθανότατα ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, για να ξεμπερδεύει και με τους δύο συνεταίρους.΄Εξυπνη η κίνηση).

Οι φυλλάδες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ακόμα “ποιούνται την νήσσαν”. Και  τί να πουν για την επαίσχυντη συμφωνία  Καραμανλή-Τσίπρα, για το δανεικό Πάνο Καμμένο και για όλη εκείνη  τη μαφιόζικου τύπου συνεργασία,  για να σχηματιστεί η  κυβέρνηση -έκτρωμα Αριστεράς-Ακροδεξιάς;

Είναι  πολλοστή φορά που δικαιωνόμαστε γα όσα υπεύθυνα και έγκυρα υποστηρίζουμε εδώ, έστω και μετά από  χρόνια.  Η ιστορική δημοσιογραφία τολμά και κρίνει ζητήματα και  πληροφόρηση  από την πρώτη στιγμή, όταν σύσσωμη η βιομηχανία παραπληροφόρησης δε βγάζει τσιμουδιά για τέτοια.΄

‘Οπως έγινε και με τη χρεοκοπία της χώρας για την οποία πρώτοι εμείς μιλήσαμε ήδη από το 2008. Οι σκουπιδοφάγοι, όμως, επιλέγουν όπως είναι φυσικό “χωματερές” για να ενημερωθούν. Άξιος ο μισθός τους.

___________________________________________________________________

1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ! ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Μία εβδομάδα πριν από τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία. Πρόκειται για κοντινές κάμερες ασφαλείας, απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, καθώς και στις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (FA) έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αποτελείται από μία ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, τεχνολόγων, κι άλλων ειδικών και πραγματογνώμων. Το κέντρο αναλαμβάνει χωρική και πολυμεσική έρευνα εκ μέρους διεθνών εισαγγελέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και άλλων πολιτικών ή περιβαντολογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Την έρευνα ζήτησε η οικογένεια Φύσσα, με σκοπό να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την στάση της αστυνομίας και κατά πόσο υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι αυτό, διότι, όπως αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Στην σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες δράσης δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. (408-01 ‘Κερατσίνι’ και 410-01 ‘Πέραμα’). Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση. Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν τις αρχικές τους καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες, και εγείρουν σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία τους.

Η παρούσα αναφορά ερευνά την φερεγγυότητα των μαρτυριών αυτών και συνοδεύει τη σχετική μελέτη σε μορφή βίντεο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την 19η Ιουλίου 2018.

Δολοφονία Φύσσα: Οι εικόνες ντοκουμέντα από το βίντεο που προβλήθηκε σήμερα στο δικαστήριο

Αν ήταν   καμιά υπόθεση με σεξουαλική διάσταση (καμιά ερωτική δολοφονία, τίποτα βιασμοί και τέτοια)  θα βλέπαμε φόρα παρτίδα τις μούρες των δραστών με εντολή του εισαγγελέα.   Εδώ μιλάμε για μια  πολιτική δολοφονία και μάλιστα ειδεχθούς μορφής με τον τρόπο που έγινε και  η οποία θα μπορούσε να μην είχε  γίνει, αν  δεν υπήρχε συνεργασία ή κάλυψη του δράστη από την αστυνομία και ακόμα δεν μάθαμε ούτε τα ονοματάκια των επίορκων “αστυνομικών”.

Από τότε είχαμε χαρακτηρίσει  ως χρυσαυγίτες  τους  οκτώ αλητήριους στα μηχανάκια της ΕΛ.ΑΣ, που  είχαν φτάσει ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  στο χώρο που διεπράχθη και  δεν την απέτρεψαν.  Παρακολουθούσαν αδιάφοροι  το τέρας να σφάζει σαν κατσίκι το παλικάρι και   ήταν ηλίου φαεινότερο πως  προστάτευαν το κτήνος . Περίμεναν να τελειώσει το δολοφονικό του έργο  και τότε επενέβησαν.  Ο ίδιος ο φονιάς τους είχε πει άλλωστε πως είναι…δικός τους άνθρωπος! Νεο-Ναζί,δηλαδή, όπως και ελόγου τους.Η έκθεση που δημοσιεύτηκε επιβεβαιώνει αυτή τη φοβερή υποψία τότε ,που ήταν  βεβαιότητα για μας.

 Οι συνεργοί στο έγκλημα “αστυνομικοί”, όμως, όχι μόνο δε δικάστηκαν ποτέ, αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν…έργο στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Κι  αντί να βλέπουν σήμερα τις απαίσιες μούρες τους κρεμασμένες στα μανταλάκια των περιπτέρων, συνωμοτούν μεταξύ τους και ορκίζονται σε ανίερες συμφωνίες , όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι εγκληματίες.

Καλά,ένας από αυτά τα κτήνη δεν υπάρχει με συνείδηση ανθρώπου; Να βγει  και να πει την αλήθεια για το τί έκαναν οι συνάδελφοί του εκείνη τη φοβερή βραδιά. Και οι οκτώ είναι βαμμένοι Νεο-Ναζί; Και αν έστω  ένας δεν είναι, θα τολμήσει να τους καλύψει χωρίς ντροπή και επιπτώσεις;

Αν το κάνει, οφείλει να  γνωρίζει πως τέτοια εγκλήματα δεν κρύβονται. Μπορεί για καιρό, αλλά στο τέλος οι δράστες πληρώνουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

 

2. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ», ΛΕΕΙ
Ο Γαβρόγλου ξαναχτύπησε για το πρώτο κουδούνι στις 9 – «Θα σταματήσουν οι καβγάδες στα σπίτια»
Ο υπουργός Παιδείας στο φετινό αγιασμό σε ΕΠΑΛ στους Αγίους Αναργύρους / Φωτογραφία: Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Η σωστότερη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας από τη Μεταπολίτευση και μετά. (Αν και είναι ελαχιστότατες σε αυτό το υπουργείο οι σωστές επιλογές). Μακάρι να γίνει η εξαγγελία πράξη. Τεράστιο το όφελος για παιδιά και οικογένειες.

 

3. ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ. ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΙΜΙΑ.

 

Ψαροκάϊκα- Φωτογραφία: Eurokinissi- ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Κι από πότε τα ψάρια σε Αιγαίο και πελάγη άλλα, απόκτησαν ιδοκτήτη; ΄Εχουν συμβόλαια οι ΄Ελληνες και οι Τούρκοι ψαράδες; Από ποιους και πότε;

Δεν υπάρχει τσίπα,αλλά ούτε και ίχνος λογικής  στα αρπακτικά κάθε είδους, σαν τους ψαράδες παραπάνω.  Σκοτώνουν για την πάρτη τους.  Χαράζουν γραμμές  σε γη, θάλασσα και ουρανό,  χωρίζουν ιδοκτησίες, υψώνουν τείχη, βάζουν φυλάκια ως αφύσικοι και παρανοϊκοί που είναι.

Στο τέλος, μαζί με αυτούς την πληρώνουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Και καλά να πάθουμε,αφού  δεν κράζουμε  συσπειρωμένα τα αισχρά αυτά  θρασίμια, που παραβιάζουν αείποτε ισχύοντας φυσικούς νομους.

 

4.Ανδρουλάκης για Τσίπρα: Παρουσίασε ως εχθρό του την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά με έναν ακροδεξιό!
Νίκος Ανδρουλάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi

Η μαύρη αλήθεια είναι αυτή,όπως την εξέθεσε ο Ανδρουλάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε  να “πίνει νερό στο όνομα” της ακροδεξιάς, που του έδωσε δεκανίκι να γίνει κυβέρνηση. Μόνο που ο Ανδρουλάκης παραπάνω όφειλε, αν ήθελα να λέει ολόκληρες και όχι μισές αλήθειες, να μιλήσει και  για την περίφημη ομερτά Τσίπρα-Καραμανλή που οδήγησε σε αυτή τη συγκυβέρνηση -τερατογέννηση.

5.Αισχρά σχόλια στο διαδίκτυο για μοντέλο που αυτοκτόνησε στη Κεφαλονιά: «Επρεπε να πληρώσεις για το lifestyle που επέλεξες»
Αισχρά σχόλια στο διαδίκτυο για μοντέλο που αυτοκτόνησε στη Κεφαλονιά: «Επρεπε να πληρώσεις για το lifestyle που επέλεξες»

Μανιακές, τρελαμένες από την… αγνότητα θεούσες  που είναι πέρα από φανατικές και αδίστακτες. Σαν τις Βουλγάρες που ξόρκιζαν με αγιασμό και λάδι τους δαίμονες από τους πίνακες του Μουσείου.

Επιχαίρουν για το θάνατο της κοπέλας. Αλλά τέτοιοι, είναι ικανοί να σκοτώσουν κιόλας. Θεωρούν πως δολοφονούν το δαίμονα,που κατοικεί μέσα στο θύμα. Κι επειδή είναι ασεβής  στα …θεία τους , του αξίζει ακόμα και να πεθάνει.

Θα δίσταζαν οι αφιονισμένοι να προπηλακίσουν τη νεκρή; Ηδύνονται με τέτοιες εξελίξεις. Θραύτατοι και ασεβείς στη Φύση,  όπως είναι,  αυθυποβάλονται και πιστεύουν πως την τιμώρησε ο παλαβός θεός τους για την έκλυτη ζωή που έκανε εν ζωή!

Μην το ψάχνετε. Δε βρίσκει κανείς  άκρη με δαύτους. Το μυαλό τους είναι κουρκούτι. Ούτε δράμι λογικής δεν  κατοικεί  στην άρρωστη κεφάλα τους.

6.α. Δε φταις εσύ, το ζώδιό σου φταίει που η δίαιτά σου αποτυγχάνει…

Δε φταις εσύ, το ζώδιό σου φταίει που η δίαιτά σου αποτυγχάνει...

β. Η πυρκαγιά στο άτι και ο ΄Αγιος Παϊσιος
Φωτογραφία για Η πυρκαγιά στο Μάτι και ο Άγιος Παΐσιος (εικόνες)
ttps://piraeuspress.gr/hellas/248193/i-pyrkagia-sto-mati-ke-o-agios-paΐsios/

Εισαγγελέας δεν έτυχε να διαβάσει αυτά τα  τερατουργήματα; Κι αν ναι, πώς επιτρέπει στους βρώμικους   υπόνομους  την κυκλοφορία τέτοιας εγκληματικής παραπληροφορησης;  Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση έχουμε καθαρή απειλή κατά της  ζωής όσων  ακολουθήσουν τις συμβουλές της… αστρολογικής ιατρικής!

΄Εχουμε και τέτοια… επιστήμη βλέπετε. Τα ζώδια  τα βρίσκεις παντού.΄Εχουν το απόλυτο έλεγχο της ζωής. Και υπάρχουν σκουπιδάνθρωποι που το πιστεύουν.