ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. 11η Σεπτεμβρίου 2001: Οταν η τρομοκρατία άλλαξε τον κόσμο

 

Η στιγμή που το 2ο αεροσκάφος ολοκληρώνει το τρομοκρατικό χτύπημα / Φωτογραφία: AP Photo/ William Kratzke

 

Πέρασαν 17 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις ΗΠΑ που άλλαξε τον κόσμο.

Οι εικόνες των αεροπλάνων που χτυπούν τους δύο ουρανοξύστες συγκλονίζουν ακόμα. Το τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίασε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και εκτέλεσαν οι καμικάζι του είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι, άλλοι 6.000 τραυματίστηκαν, ενώ περίπου 30.000 αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον καρκίνο. Οι υλικές και οι οικονομικές ζημιές ήταν ανυπολόγιστες.

 

11/9/2001. ΄Οταν ο ιστορικός υλισμός δέχεται βαρύτατο πλήγμα στο μακελειό των δίδυμων Πύργων και ο Μάρξ θα μάθαινε, αν ζούσε, πως  όλες οι  συγκρούσεις, οι πόλεμοι,οι αντιπαλότητες δεν  έχουν ταξικές και οικονομικές  αιτίες μόνο. Αντίθετα, η αστράτευτη  Ιστορία δείχνει πως ο εθνικισμός ,ο θρησκευτικός ή άλλος φονταμενταλισμός και οι   ιδεοληψίες  ή μοιράζονται ή, πολλές φορές,  υπερτερούν των οικονομικών αιτίων.

Τέλος, η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση στην ίδια τραγωδία  από  ανεγκέφαλους  Ναζί, ακροδεξιούς και  ρατσιστές, αποτελεί μνημείο αισχρότητας και εγκληματικής στοχοποίησης  λαού, όπως είναι ο εβραϊκός. Ως σήμερα ,δεν έχει κοπάσει ακόμα   η   απίστευτα ανήθικη  εκείνη συνωμοσιολογία που ήθελε να έχουν ειδοποιηθεί από πριν  οι εργαζόμενοι Εβραίοι στους δίδυμους πύργους, αλλά και όλη η εβραϊκή κοινότητα στο Μανχάταν  να μην πλησιάσουν τη μέρα του κακού στα κτίρια που δέχτηκαν την εγκληματική επίθεση!

2. ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ
Πρωτοφανείς απειλές των ΗΠΑ κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Ο Τζον Μπόλτον /Φωτογραφία AP images

 

Θα απαγορεύσουμε σε αυτούς τους δικαστές και εισαγγελείς την είσοδο στις ΗΠΑ. Θα επιβάλουμε κυρώσεις στα περιουσιακά στοιχεία τους και θα ξεκινήσουμε ποινικές διώξεις σε βάρος τους στο δικό μας δικαστικό σύστημα», προειδοποίησε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του ΔΠΔ.

Σε ομιλία του στην Federalist Society, μια συντηρητική οργάνωση της Ουάσινγκτον, ο Μπόλτον χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό, ανεύθυνο και σαφώς επικίνδυνο» το όργανο αυτό που ερευνά κατά κύριο λόγο εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ.

Γράφαμε παλιότερα πως αν έπρεπε να επιλέξουμε  υποχρεωτικά μια άλλη χώρα για να ζήσουμε ,θα διαλέγαμε την Αμερική. Αλλά και για λόγους σαν τους παραπάνω, θα νιώθαμε ντροπή για τη νέα  μας πατρίδα.

΄Ιδρυση του ΔΠΔ είναι  από τις καλύτερες στιγμές της ανθρωπότητας και του ΟΗΕ.΄Εστω, κι αν δε συμμετέχουν όλα τα μέλη του οργανισμού, όπως η Αμερική για παράδειγμα.

Σημαντικές επίσης είναι και οι στιγμές που το εν λόγω δικαστήριο, τιμώρησε τέρατα που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου ,γενοκτονίες και όμοιες θηριωδίες. Αν και πολλές φορές, ή δεν έχει τη δύναμη ή κλείνει τα μάτια σε περιπτώσεις  εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ,όπως αυτά που έχει διαπράξει ο δικτάτορας της Ρωσίας.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αμερικής με περισσό θράσος διακήρυξε πως η χώρα ως…ξεχωριστή, ισχυρή και προνομιούχος , δε δίνει λογαριασμό σε κανένα! Και μάλιστα , μπορεί να διαπράττει εγκλήματα ατιμωρητί ,την ίδια στιγμή που τιμωρεί και κάποτε απρό(σ)κλητα και σκληρά, εγκλήματα άλλων, πολύ “ηπιότερα” από τα δικά της.

Δεν ξέρουμε αν θα έλεγε τα ίδια ένας αντίστοιχος “Μπόλτον”  μιας δημοκρατικής κυβέρνησης με έναν Ομπάμα πρόεδρο. Ελπίζουμε πως δε θα ξεστομούσε τέτοιες σκληρές κουβέντες για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι καταδικαστέα απ΄όπου κι αν προέρχονται. Και η Αμερική δεν εξαιρείται. Αντίθετα, είναι ακόμα υπόδικη για πολλά τέτοια εγκλήματα όπως στο Ιράκ  και το Αφγανιστάν    τα τελευταία χρόνια.

Αν θέλουν οι Αμερικανοί να το παίζουν υπερασπιστές   των αξιών του Δυτικού  κόσμου και δικαστές  λαών , θα πρέπει πρώτοι αυτοί να σέβονται τις ιδιότητες  που λένε πως υπηρετούν.  Αλλιώς,ας περιοριστούν στα τα οίκου τους.

Πολλέςσυμφορές και τραγωδίες παλιότερα, είχαν  αιτία την ανάμειξη των Αμερικανών σε υποθέσεις άλλων. ΄Οπως για παράδειγμα  η μεροληπτική στάση τους απέναντι στο Παλαιστινιακό και η προκλητική υποστήριξη του Ισραήλ σε  βάρος του ταλαιπωρημένου λαού των Παλαιστινίων.

____________________________________________________________

1.α.Η απίστευτη δήλωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 που θα πεθάνουν
Η απίστευτη δήλωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 που θα πεθάνουν -Τα σχόλια στο Τwitter
β. ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ο Σπίρτζης βάζει φρένο στους ηλικιωμένους οδηγούς -Θα δίνουν ξανά για δίπλωμα στα 74 και μετά ξανά και ξανά
Θα τσεκάρουν τα αντανακλαστικά τους, φωτογραφία: pixabay

Ο φασιστικός, ηλικιακός ρατσισμός και το  πογκρόμ  των συνηλικιωτών του Αλέξη Τσίπρα  Συριζιανών κατά των πατεράδων  τους ήταν μια γνωστή, υφέρπουσα από παλιά αντίληψη , που σήμερα πια επίσημα αναδύθηκε στην επιφάνεια  μέσα από   πολλές εξαγγελίες και συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης.

Η ιστορία ξεκίνησε από  την ανήθικη   παραπληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της κρίσης πως η γενιά του Πολυτεχνείου, κοντά στα 70 σήμερα, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ΄Ελληνες, είναι οι κυρίως υπεύθυνοι  για την κατάρρευση της οικονομίας, γιατί ήταν  αυτοί που “μαζί τα φάγαν τα λεφτά” από τα θαλασσοδάνεια. Τεχνηέντως, μάλιστα, διέδιδαν επί χρόνια πως οι γενιές αυτές έζησαν στον παράδεισο στις δεκαετίες του ΄80  του ΄90 και στις αρχές του 2000, αφού …έτρωγαν με χρυσά κουτάλια!

Οι ζώντες και περιλειπόμενοι, βέβαια, αυτών των γενεών γνωρίζουν βιωματικά σε τί παράδεισο ζούσαν όλες αυτές  τις δεκαετίες, όταν για παράδειγμα στις αρχές του 1980,  ένα  διαμέρισμα 80 τ.μ στο Χαλάνδρι ,νοικιαζόταν 20.000 δραχμές και ένας μέσος μισθός δεν ξεπερνούσε τα 10.000!  Δεν υπήρχε περίπτωση όλα αυτά τα χρόνια να επιβιώσει οικογένεια με παιδιά, αν και οι δυο γονείς δε δούλευαν και κάποιοι σε πολυμελείς οικογένειες  μέχρις εξόντωσης.

Και σαν να μην  έφτανε όλη αυτή η ταλαιπωρία μιας ζωής, όταν  ήρθε η ώρα  να συνταξιοδοτηθούν, όσοι σήμερα είναι από 65 και πάνω, είδαν να πετσοκόβονται οι συντάξεις τους σε σημείο εξευτελισμού για την επιβίωση ενός ανθρώπου. Και  μάλιστα τη στιγμή που επί 35 και 40χρόνια σκληρής δουλειάς, κατέβαλαν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία  στο ακέραιο και με τη δική τους εργασία οι συνταξιούχοι της εποχής τους απολάμβαναν μια αξιοπρεπή  σύνταξη, την οποία σήμερα εκείνοι που τους την παρείχαν τότε, δεν την αξιώθηκαν ,αφού λεφτά δεν υπάρχουν. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, από 1/1/2019 ή αργότερα  με  κάποιο κόλπο γκρόσο,  οι συντάξεις θα περικοπούν  τόσο,  που θα είναι πλέον αδύνατη η επιβίωση στις ηλικίες πάνω από τα 65. Είναι  καθ΄ολοκληρία και τούτο…συριζιανή επιλογή  για τη στήριξη της χειμαζόμενης οικονομίας!

Αλλά δε σταματά εδώ  το “ολοκαύτωμα” που έστησαν οι νέοι  επινοητές του  που κυβερνούν  κατά των πατεράδων τους. Αγνοούν στα 40 τους πως όταν είσαι πια σήμερα 70 χρόνων, δεν είσαι  ο γέρος που ήταν   ο προπολεμικός 70αρης .Και  ακόμα, πως  το προσδόκιμο ζωής αγγίζει σε λίγο  τα 90 και με τη σύγχρονη ανάπτυξη της ιατρικής και  της φαρμακολογίας,  ο οργανισμός  ακόμα και ατόμων που πλησιάζουν τα 90, λειτουργεί  έτσι, όπως δε στεκόταν  σε παλιότερες εποχές ο οργανισμός ενός 50αρη.

Μετά το πετσόκομμα στις συντάξεις, έρχεται τώρα  ο μέγας ρέκτης υπουργός  και… σπίρτο αναμμένο  Σπίρτης και αποφασίζει, για να εισπράττει παχυλά  παράβολα, βέβαια, να ξαναστείλει 74 χρονους σ εξετάσεις οδήγησης! Απόφαση που  στις περισσότερες χώρες της υφηλίου, αν μη τί άλλο, αν είχε έστω και   ως πρόταση παρουσιαστεί, θα προκαλούσε πέρα από θυμηδία και θύελλα αντιδράσεων (όπως σε λίγο θα γίνει κι εδώ και πιθανότατα ο ακόμα δημαγωγών ΣΥΡΙΖΑ θα την αποσύρει).

Ουδείς βέβαια διαφωνεί ο οδηγός να είναι κατάλληλος  σ΄αυτό που κάνει.  Να έχει καλή όραση και ικανοποιητικά ανακλαστικά. Αλλά, όλα αυτά είναι αυτονόητα πως τα διαθέτει ένα 74χρονος . Και στατιστικά να το δεις, τα τροχαία  δυστυχήματα και μάλιστα τα πλέον θανατηφόρα και συγκλονιστικά, δεν είχαν ποτέ υπαίτιους οδηγούς μεγάλης ηλικίας. Η εμπειρία αντισταθμίζει την όποια έλλειψη. Αντίθετα, άμυαλοι και άπειροι  νεαροί, ως εκείνος ο γόνος της γνωστής παιχνιδο- βιομηχανίας που  σκόρπισε το θάνατο με  τα 350 χιλιόμετρα  ταχύτητα  την ώρα που έβγαζε η πόρσε του.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ναζιστική αντίληψη  των μαζών που την καλλιεργούν κυβερνήσεις, όπως η παρούσα ελληνική,  πως η  οικονομία αποτελεί σήμερα την ύψιστη αξία στις κοινωνίες.  Και όποιος φαίνεται να μη συμβάλλει αποφασιστικά  στη στήριξή της όσο ζει, ή να μην  είναι διαθέσιμη η μέγιστη εκμετάλλευση της δύναμης του ,  καλύτερα να ρίχνεται στον Καιάδα.

  Σ΄αυτή την αντίληψη    συμπεριλαμβάνεται  και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, που ήδη σε κάποιες χώρες είναι στα 72 και υπάρχουν προτάσεις για επιμήκυνση και πάνω από τα 75 (για να είναι δούλος έχει …ανακλαστικά. Για την οδήγηση όχι). Τη θεωρία  αυτή  της    απομύζησης  μέχρι τέλους  της ικμάδας της εργατικής δύναμης, την έκανε, ως γνωστό   πράξη και   ο Χίτλερ. Και είναι γνωστά τα αποτελέσματά της.

Σήμερα, αναβιώνει η ίδια θεωρία  και μάλιστα από…αριστερά. Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας και οι παρακοιμώμενοι άμυαλοι συνηλικιώτες του, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα  να κάνουν πια κανονικό χαρακίρι. Δεν εξηγείται αλλιώς ο πόλεμος που έχουν ξεκινήσει  οι νεανίες  και οι νεάζοντες της κυβέρνησης  με το να  αρχίσουν  και να συνεχίζουν  την  εξόντωση του μεγαλύτερου τμήματος  του πληθυσμού της χώρας.

΄Εχουν εδώ και καιρό ανοίξει τα   νέα κρεματόρια πείνας και απαξιωτικής, εξευτελιστικής αντιμετώπισης ανθρώπων στους οποίους, αν μη τί άλλο, τα νεότερα μέλη της κοινωνίας οφείλουν  σεβασμό και  αναγνώριση του έργου που πέτυχαν. Να μην ξεχνάμε πως τα επιτεύγματα  της τεχνολογίας, της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας,  η προώθηση  όλων των επιστημών, όπως τις  βλέπουμε σήμερα να ανθούν και τα αγαθά τους που απολαμβάνουν οι νεότεροι, είναι έργο  των σημερινών  70αρηδων και πλέον και όχι  των συνηλικιωτών του Παππά και της Νοτοπούλου.

Αιδώς, αισχρότατοι  Συριζαίοι!

 

2. Δίκη Γιακουμάκη: Νέα τροπή στην υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή
Β. Γιακουμάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Απίστευτα προκλητική η ελληνική δικαιοσύνη. Τόσα χρόνια τώρα,αφήνει  ατιμώρητους τους εγκληματίες που οδήγησαν ένα αθώο  παιδί στο θάνατο. Κράτος δικαίου  που έλεγε παλιότερα και  ο αλήστου μνήμης εκείνος  Κοντονής

3. Αγιασμός για τον μοναδικό μαθητή στους Αρκιούς
Μοναδικός μαθητής ο 9χρονος Χρήστος, Φωτογραφία: Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Και γιατί να  απασχολείται ένας ολόκληρος δάσκαλος με ένα μαθητή, όταν θα μπορούσε να προσφέρει έργο σε άλλους 30; Γιατί να μην  υπάρχει ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση εκπαιδευτικό, γι αυτά τα λιγα παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές  που θα διδάσκονται σπίτι τους  στον τόπο τους τα σχολικά μαθήματα μέσω αυτής τη εκπομπής;

 

4. Η Σίνθια Νίξον στην πολιτική

 

AP

Η Σίνθια Νίξον έχει μπει για τα καλά στον πολιτικό στίβο διεκδικώντας το αξίωμα του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Από τότε που πήρε αυτή την απόφαση, έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις, είτε σε πολιτικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Η 52χρονη, εκτός από το γεγονός ότι είναι γυναίκα ηθοποιός και ακτιβίστρια, έχει μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία της και έχει δεχτεί κριτική για όλα αυτά. την έχουν αποκαλέσει «ανισόρροπη/διαταραγμένη» σε σεξιστικές επιθέσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ το 1981
Η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981

Τι “μούρες” κι αυτές τότε ! Π.χ Κουτσόγιωργας,Τσοχατζόπουλος, Μόραλης, Πέτσος κ.α. Αν βγάζαμε κάποιους “διαφορετικούς” από το κάδρο, θα ήταν ελάχιστοι .Π.χ. Χαραλαμπόπουλος, Αλευράς

(Για να τρομάζουν οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!)