ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΔΕΚΑΔΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ
Εντατικοί βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ -Μετά την αποτυχία της συνόδου κορυφής της Τεχεράνης

Οι βομβαρδισμοί αναγγέλλουν κλιμάκωση, καθώς το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχός του, απειλούν εδώ και μήνες να αρχίσουν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας για την ανάκτηση της βορειοδυτικής αυτής επαρχίας της Συρίας, που γειτονεύει με την Τουρκία, χώρα που υποστηρίζει οργανώσεις ανταρτών.

Οι επιδρομές σημειώθηκαν παρότι τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν για νιοστή φορά εναντίον της «ανθρωπιστικής καταστροφής» που θα προκαλούσαν τέτοιες επιχειρήσεις, ιδίως τον ενδεχόμενο εκτοπισμό τουλάχιστον 800.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έγιναν το Σάββατο σε διάφορες κοινότητες στο νότιο και στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ιντλίμπ.

Παράλληλα, η συριακή αεροπορία προχώρησε στη ρίψη περίπου πενήντα «βαρελιών με εκρηκτικά», αυτοσχέδιων βομβών, ενώ το συριακό πυροβολικό σφυροκόπησε τον τομέα, κατά την ίδια ΜΚΟ, που έκανε λόγο για εννιά άμαχους νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Ρουβικωνάκια, σε ποιο  νηπιαγείο   θα κάνετε ντου αύριο  να πετάξετε φυσάκια ενάντια σε όσους μένουν δίπλα σε σχολεία και διαμαρτύρονται για τις φωνές και τα τσιριχτά των νηπίων; Τα νήπια που θέρισαν και θερίζουν οι βόμβες των Ρώσων εργοδοτών σας δε λογαριάζονται για ανθρώπινες υπάρξεις στην αριθμητική των μασκαράδων. Γνωστό αυτό.

 

2. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ρωσία: Επανεξελέγη με μεγάλη διαφορά ο δήμαρχος της Μόσχας
ο δήμαρχος της Μόσχας/Φωτογραφία: AP

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, επανεξελέγη με σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους του σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται σήμερα, την επομένη των εκλογών που σημαδεύτηκαν από τη σύλληψη περίπου χιλίων διαδηλωτών.

Ο Σομπιάνιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ρωσικής πρωτεύουσας από το 2010, συγκέντρωσε 70,02% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εκλογική επιτροπή της Μόσχας. Η συμμετοχή έφθασε το 30,8%.

΄Ετσι εκλέγει το μαφιόζικο καθεστώς της Μόσχας τους ανθρώπους του. Με ξύλο, συλλήψεις, δολοφονίες των αντοφρονούντων. Και φυσικά με συμμετοχή… 30% του εκλογικού σώματος των οπαδών της ρώσικης Μαφίας. Μια από τις  χειρότερες δικτατορίες στην Ιστορία!

______________________________________________________________
1. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 9 ΩΡΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ1.
Εβρος: Οι δύο Τούρκοι χάθηκαν, όπως ο Κούκλατζης και ο Μητρετώδης -Επεστράφησαν ήδη στην Τουρκία
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ίδια αβλεψία που έκαναν ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φέρεται να έκαναν και οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο.

ην ίδια αβλεψία που έκαναν ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φέρεται να έκαναν και οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο.

Πρόκειται για ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπως φαίνεται, με αυτό που είχε πρωταγωνιστές τους Μητρετώδη και Κούκλατζη. Η περιπέτεια των Τούρκων κράτησε μόλις εννιά ώρες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, την ώρα που οι Κούκλατζης και Μητρετώδης, για το αντίστοιχο περιστατικό, έμειναν στην τουρκική φυλακή σχεδόν έξι μήνες.

Γερό χαστούκι στο δικτάτορα απέναντι. Πόσο γελοίος φαντάζει τώρα με αυτό που έκανε!

Η ζωή ,πάντως,  βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Και εκδικείται. Αλλά και οι έξυπνοι χειρισμοί για την άμεση επιστροφή των Τούρκων στη χώρα τους ήταν  ό,τι καλύτερο. Μπράβο!

 

2.α. ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Την είδηση ξερά για τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς που επεστράφησαν σε 9 ώρες στην Τουρκία, μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

 

β. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Sabah για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Ελλάδα και ΗΠΑ έστησαν μαζί ασπίδα για τους προδότες
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Αμετανόητο το δικτατορικό καθεστώς της Τουρκίας.  Ατιγράφει εκείνο στη Ρωσία . Κι εκεί ο   Τσάρος  έχει θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του κάθε φωνή αντίδρασης στον Τύπο και το διαδίκτυο.

Ο Σουλτάνος ακολουθεί με πρωτοφανή τύφλα τον ολισθηρό δρόμο όλων των δικτατόρων.΄Ολα τα μέσα ενημέρωσης λογοκρίνονται ή ανήκουν στο δικτάτορα.    Δε βρέθηκε σήμερα ούτε μια εφημερίδα στη γείτονα να ζητήσει συγγνώμη για την προκλητική συμπεριφορά  του  καθεστώτος Ερντογάν να κρατήσει σχεδόν 6 μήνες φυλακή τους δικούς μας. Ούτε φαίνεται να πήραν κανέναν μάθημα.  Το χαβά τους.

Είπαμε.Λίγα είναι τα ψωμιά του ξετσίπωτου πλέον δικτάτορα. Πλησιάζει το τέλος του και βρυχάται.

 

3.ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΣΜΩΝ
Τραμπ σε Apple: Κατασκευάστε τα προϊόντα σας στις ΗΠΑ, όχι στην Κίνα
O Nτόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία AP images

 

Ο πρόεδρός της Τιμ Κουκ δήλωσε πρόσφατα ότι οι τελωνειακοί δασμοί που επιβλήθηκαν στην Κίνα από τον ένοικο του Λευκού Οίκου προσομοιάζουν με «φόρους στον καταναλωτή».

 

Για να καταλάβουμε κι εμείς οι …καπιταλιστές. Δεν έχει δίκιο ο Τραμπ τούτη τη φορά; Η πολυεθνική εταιρία , και όχι μόνο η συγκεκριμένη, γιατί να κερδίζει αμύθητα πλούτη από την εκμετάλλευση των εργατικών χεριών με χαμηλό μεροκάματο;

Θέλει να πουλάει στη Ευρώπη και την Αμερική τα πρόϊόντα της και μάλιστα στις αστρονομικές τιμές που τα  διαθέτει;  Να  κάνει εργοστάσια και να χρησιμοποιεί εργάτες  εκεί που τα πουλάει. Δίκαιο και λογικό πέρα ως πέρα.

 

4.Αυτές είναι οι γυναίκες που έριχναν λάδι στις εικόνες στα μουσεία -Υποστήριξαν ότι «το λάδι είναι θαυματουργό»
Οι δυο Ρομά κατά την μεταγωγή τους στα δικατήρια- φωτογραφία intimenews

Η ενοχή των φυσικών αυτουργών κι αυτού του εγκλήματος  είναι απειροελάχιστη  σε σχέση με εκείνη των ηθικών. Εν προκειμένω, οι μεγαλοεγκληματίες είναι το παπαδαριό που αιώνες τώρα έχει  εξαπολύσει  πραγματικό κυνηγητό  αποχαύνωσης με θύματα απλούς ανθρώπους που τους λοβοτομεί  το μυαλό.

 

Τους φοβίζουν  με κόλαση και καζάνια, τους προφέρουν άφεση αμαρτιών  χωρίς κόστος, αρκεί να μένουν ισόβια φυλακισμενοι στις διδασκαλίες τους. Τους  γανώνουν  τα μυαλά με τους θαυματουργούς σταυρούς τις εικόνες, τα αγιάσματα, τα λείψανα, που σώζουν ζωές και θεραπεύουν! Νεκτάριοι, Παϊσιοι, γέροντες… άγιοι και σοφοί τους κάνουν το κεφάλι κουδούνι με τις ανοησίες και τις ασυναρτησίες  που τις αποκαλούν προφητείες.

Και  όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν,αλλά συνεχίζουν ανενόχλητοι και στον 21ο αιώνα το  απαίσιο  έργο τους, να  “ψεκάζουν” τις μάζες, να τις χειραγωγούν  και να τις στρέφουν ενατίον όλων ημών  που τους ξεβρακώνουμε καθημερινά.

Θεομπαίχτες! Αισχρή, πέρα από εγκληματική,  φάρα-συντεχνία οι παπάδες.

 

5. ΑΝ ΑΛΛΟΣ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ
«Τα Νέα» ειρωνεύονται τον Τσίπρα: Εχω ένα όραμα για σας…
Το σκίτσο της εφημερίδας «Τα Νέα» για το όραμα του Αλέξη Τσίπρα

 

Αν σου κάνουν κριτική και σάτιρα τέτοιας…ποιότητας  φυλλάδες, όπως αυτές του υπόδικου γαι εμπόριο ηρωίνης Β. Μαρινάκη,είσαι σε καλό δρόμο.΄Οπως επίσης,αν σε σατιρίζει με το πενάκι του έτσι όπως το κάνει πια,  ο πάλαι ποτέ ευφυής, ευρηματικός και ανεξέρτητος  Αρκάς, ορκισμένος πια  εχθρός του Τσίπρα και των Σιρυζαίων. Τί κατάντια!

 

6.ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Από την Κρήτη στη Γερμανία: Η συγκινητική στιγμή που μάνα πρόσφυγας σμίγει με τον γιο της 3 χρόνια μετά [εικόνες & βίντεο]
Οικογένεια από την Συρία σμίγει ξανά/ Φωτογραφία: Ο Numeir (δεξιά) σμίγει επιτέλους και πάλι με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο. UNHCR/Chris Melzer

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος έσμιξε με την οικογένειά του ξανά μετά από τρία χρόνια.

Έχοντας φύγει από το 2015 από την πατρίδα του, ώστε να βρει ένα καλύτερο μέλλον, ο Νουμέιρ αποχωρίστηκε την οικογένειά του σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Τρία χρόνια μετά όλη η οικογένεια είναι ξανά μαζί, ενωμένη σαν μία γροθιά καθώς η οικογένεια του 18χρονου πρόσφυγα κατάφερε να ταξιδέψει από την Κρήτη στο Αμβούργο και να σμίξει μαζί του.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή.

Ο Νουμέιρ αποχαιρέτησε την οικογένειά του, καθώς και την τετράχρονη αδερφή του Anmar, η οποία δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει την ώρα του αποχαιρετισμού, εκλιπαρώντας τον να μην φύγει.

«Έπρεπε να φύγω», λέει ο Νουμέιρ. «Η ώρα του αποχαιρετισμού ήταν τρομερή. Η Ανμάρ με παρακαλούσε λέγοντας «Αδερφέ μου μην φεύγεις’, όμως δεν είχα άλλη επιλογή».

Ο Νουμέιρ διέσχισε την Τουρκία και στη συνέχεια την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, πριν τελικά καταφέρει να φτάσει σε έναν θείο του στη Γερμανία. Όταν έφτασε, το 2015, ήταν ήδη δεκαέξι ετών και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του.

Ο Numeir (δεξιά) σμίγει επιτέλους και πάλι με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο. Φωτογραφία: UNHCR/Chris Melzer)Ο Numeir (δεξιά) σμίγει επιτέλους και πάλι με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο. Φωτογραφία: UNHCR/Chris Melzer)

Επειδή ήταν ανήλικος, ο Νουμέρ τέθηκε υπό την προστατευτική φύλαξη των αρχών και τελικά κατέληξε σε έναν ξενώνα στη Lensahn, μια μικρή πόλη στο βορειότερο άκρο της Γερμανίας. Η πόλη έχει περίπου 5.000 κατοίκους και απέχει λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Είναι τόσο όμορφα εδώ», λέει ο Numeir. «Υπάρχει τόσο πράσινο, τόση ησυχία, τόση γαλήνη.»

Ωστόσο παρά την ομορφιά και την ασφάλεια, ο ίδιος για τρία χρόνια είχε μόνο μία ευχή: «Ήθελα να μοιραστώ την ομορφιά που υπάρχει εδώ με τα πιο σημαντικά πρόσωπα στον κόσμο για εμένα, την οικογένειά μου».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) βοήθησε τον Νουμέιρ στη διαδικασία που απαιτείται για την οικογενειακή επανένωση.

Ο πατέρας του Ισμαν, η μητέρα του Φάντα και τα τρία αδέρφια του, είχαν διαφύγει στην Τουρκία και έπειτα στην Ελλάδα, όπου τελικά έμαθαν, ενώ διέμεναν στην Κρήτη, ότι η αίτησή τους για οικογενειακή επανένωση είχε εγκριθεί.

Έτσι, την Πέμπτη του περασμένου Μαΐου,η οικογένεια ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Fuhlsbüttel στο Αμβούργο.

Στην αίθουσα των αφίξεων είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι περιμένοντας τη συγκεκριμένη πτήση. Αλλά κανείς ανάμεσά τους δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένος όσο ο Νουμέιρ.

Ξαφνικά, η οικογένειά του εμφανίστηκε και ο 18χρονος μπορούσε να αγκαλιάσει και πάλι τη μητέρα του. «Ήταν όπως την πρώτη φορά που τον κράτησα νεογέννητο στην αγκαλιά μου πριν δεκαοκτώ χρόνια», λέει ευτυχισμένη η Φάντα. «Ήταν ακριβώς όπως τότε, την πρώτη φορά».

Μόλις η οικογένεια έφτασε στην πόλη Lensahn και βγήκαν από το αυτοκίνητο, έμειναν άφωνοι. Είχαν δει φυσικά φωτογραφίες, όμως τώρα μπορούσαν να μυρίσουν τα δέντρα, να πατήσουν στο γρασίδι και να αγγίξουν τα τούβλα στον τοίχο της παλιάς αγροικίας που θα γινόταν το νέο σπίτι για όλους τους. «Είναι όμορφα εδώ», λέει ο Ισμάν.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις μια τόσο ευτυχισμένη οικογένεια», λέει ο Αντιπρόσωπος της Υ.Α. στη Γερμανία, Ντομινίκ Μπαρτσ. «Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η οικογενειακή επανένωση. Για χρόνια, ο Νουμέιρ ανησυχούσε για τους αγαπημένους του ανθρώπους. Τώρα, μπορούν όλοι μαζί ως οικογένεια να ξαναχτίσουν τη ζωή τους εδώ στη Γερμανία και να αφήσουν πίσω τους τους τον φόβο».

Αφιερωμένο εξαιρετικά στα τέρατα του ρατσισμού , τους προσφυγοφάγους νησιώτες στη Χίο και τη Λέσβο. Ντροπή σας, παλιάνθρωποι!