ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Παυλόπουλος: Να αποδεχθεί η Αλβανία το εγκληματικό ναζιστικό παρελθόν των Τσάμηδων
Ο Προκόπης Παυλόπουλος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ναι, η ιστρορική αλήθεια είναι αυτή για τους συνεργάτες  Τσάμηδες των Ναζί. Αλλά, μήπως ολόκληρες χώρες δε συνεργάστηκαν με τον “΄Αξονα” και δε ζήτησαν ποτέ συγγνώμη;

 Η ελληνική Δεξιά επίσης στην οποία ανήκει και υπηρέτησε πιστά ο Προκόπης Παυλόπουλος,  συνεργάστηκε με τους Γερμανούς στην Κατοχή και εξαιτίας  της  προδοσίας δικών της (υπ)ανθρώπων, (κουκουλοφόροι) πολλοί αθώοι και αγωνιστές της Αντίστασης, εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν. Ποτέ δε ζήτησε γι΄αυτά τα εγκλήματα συγγνώμη η επίσημη Δεξιά.

 

2. α. Ο κυκλώνας Ζορμπάς σαρώνει την Ελλάδα -Θα πληγούν τα 3/4 της χώρας
Ο κυκλώνας Ζορμπάς σαρώνει την Ελλάδα -Θα πληγούν τα 3/4 της χώρας

 

β. Ο «Ζορμπάς» έφερε χάος: Πλημμύρισε το Αργος, κατολίσθηση στην Επίδαυρο, πτώση δέντρων στο Ναύπλιο
Ο Ζορμπάς χτύπησε την Αργολίδα- Φωτογραφία:argolikeseidiseis.gr

“Φρίκη! Τα διαβάζω και παθαίνω εγκεφαλικό με τις τερατολογίες τους”, μας γράφει φίλος του σάιτ και μας στέλνει τις παρακάτω  παρατηρήσεις :

Τί να λέμε τώρα; Τα αρπακτικά στις φυλλάδες από χτες μέχρι σήμερα έφεραν το τέλος του κόσμου. Σαν ποτέ να μην έβρεξε και φύσηξε ,σαν να μη σηκώθηκαν πελώρια κύματα από τα 10αρια μποφόρ.Ολα πρωτόγνωστα ,φοβερά φαινόμενα και επικίνδυνα. Σήμερα, σύμφωνα με το πολεμικό κλίμα που καλλιέργησαν οι χαραμοφήδες και αεριτζήδες του τύπου και την επικιδυνότητα του φαινομένου,όπως την παρουσίασαν, έπρεπε να θρηνούμε δεκάδες θύματακαι να μην έχει μείνει τίποτα όρθιο.Προς λύπη τους δε συνέβει τίποτα απ όλα αυτά. Παραμύθια, για να γεμίζουν σελίδες. Χωρίς “Ξενοφώντα” πώς θα κάλυπταν τις μισές σελίδες τους;
Αλητήριοι.Πάντα ερχόταν ο “Ζορμπάς” και πέρναγε.Πάντα είχαμε καταστροφές σε παραγωγές και περιουσίες. Ούτε πρωτόγνωρα ούτε μοναδικά φαινόμενα είναι αυτά. Πρωτόγνωρη είναι η θρασύτητα της παραπληροφόρησης του τύπου που καλλιεργεί το φόβο,τον πανικό και την παραίτηση . Ο τρόμος παραλύει το άτομο, το κάνει άβουλο και χειραγωγούμενο.Φυσικά σε όσους παρακολουθούν και εμπιστεύονται τη χειρότερη συνομοταξία ανάμεσα σε όλες που λέγεται δημοσιογραφική.
3. ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Γερμανικά ΜΜΕ: Σκληρός και αδιάλλακτος ο Ερντογάν -Η Μέρκελ του κάνει τη ζωή εύκολη
Ο Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτογραφία: AP- Markus Schreiber

 

ο Spiegel επισημαίνει ότι ο Ερντογάν πέτυχε τον πιο σημαντικό του στόχο: μπορεί πλέον να εμφανίσει τον εαυτό στο διεθνές παλκοσένικο ως ηγέτη. Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά στη γερμανική κυβέρνηση. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το Βερολίνο κάνει τη ζωή του Ερντογάν πολύ εύκολη. «Του δίνει συμβολική βοήθεια χωρίς να θέτει όρους» υπογραμμίζει. «Η Μέρκελ θα έπρεπε να δώσει στον Τούρκο πρόεδρο να αντιληφθεί ότι για να πάρει κάτι, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει… Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνδέσει την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Μέρκελ αποδείχτηκε “μικρή” πλέον και στη  σήριξη των ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης)  και στην υπεράσπιση των αθρώπινων δικαιωμάτων. Την ενδιαφέρει μόνο η υστεροφημία της, ως καλή Γερμανίδα ηγέτις και λιγότερο ως καθόλου η Ε.Ε και η υπόθεση των προσφύγων,

 

Πρέπει να τελειώνει η Ευρώπη με τέτοιους ηγέτες, αν θέλει να προχωρήσει η ουσιαστική ένωση των λαών. Και η Μέρκελ είναι βαρίδι πλέον. “Κάνει τα στραβά μάτια”  και η υποκρισία της είναι άνευ προηγουμένου. Από τη μιά, κατακρίνει τους δικτάτορες  Πούτιν και Ερντογάν και από την άλλη συνομιλεί μαζί τους και εκφράζει  τα φιλικά  της αισθήματα.

Φαίνεται πως βρίσκει δικαίωση κι εδώ η σοφή ρήση του ελληνικού λαού. “Παπά παιδί, διαβόλου εγγόνι”.  Παπαδοπαίδι στην Αν. Γερμανία η Μέρκελ.  Σε μια εποχή που καιγόταν εκεί το σύμπαν,  η οικογένεια της σημερινής καγκελαρίου ,”έτρωγε ψωμί” από το… παστοριλίκι του πατρός της.  Και φυσικά “εποιούντο την νήσσαν” άπαντα τα μέλη της θρησκευτικής οικογένειας για όσα φοβερά και τρομερά συνέβαιναν δίπλα τους. Αυτά ποτέ δεν ειπώθηκαν  δημόσια στη Γερμανία μεχρι σήμερα.