ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ. ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Εύβοια: 3 αγνοούμενοι, μεγάλες καταστροφές -Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης [εικόνες & βίντεο]
 ΠΛημμυρισμενοι δρόμοι, λάσπες παντού, φωτογραφίες: tvstar.gr

Πηγή:  iefimerida.gr

Η παραπάνω πορνοφυλλάδα (πατσαβούρα θα την έλεγε ο μακαρίτης και αθυρόστομος εν…ζωή και πασοκική θητεία Βαγγέλης Γιαννόπουλος), ώρα 14.00. Πηχυαίος και χρωματιστός ο τίτλος της για το «πέρασμα-αφανισμό» του «Ζορμπά». Και στη συνέχεια, από τα 26 θέματά της , που μετρήσαμε, περισσότερα από 15 , αφορούσαν τρομακτικές περιγραφές, κανονικό Αρμαγεδώνα από την επέλαση του τυφώνα! Και διακαής ,από παντού διαπιστωμένη η αγωνία των σκουπιδοκονδυλοφόρων να δεήσει να έρθει και κανένας νεκρός! Χτες, μάλιστα, με όσα φοβερά και τρομερά προέβλεπαν για την «Μαύρη Κυριακή», θα θρηνούσαμε δεκάδες θύματα σαν ξεσπούσε ο υδάτινος Λεβιάθαν!

Θυμάμαι από τη δεκαετία του ’80 και τα τελευταία συναπτά 20χρόνια στο επαγγελματικό οδοιπορικό μου σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Λονδίνο, Κίεβο, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη κι αλλού. Από τέτοια εποχή και μετά, ήταν φορές που μπορούσε να έβρεχε καταρρακτωδώς ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ και 3 ολόκληρους μήνες! Και όχι σημερινοί «Ξενοφώντες» και «Ζορμπάδες, αλλά …»”Τιτάνες», «Γίγαντες»! ΄Ελεγες, τώρα δε θα μείνει τίποτα όρθιο από την επέλαση της καιρικής μανίας. Μπορεί πρωί που «θα ξημερώσει ο θεός τη μέρα» να κολυμπάμε σε καμιά απέραντη λίμνη ή τα σπίτια να έχουν μείνει…άστεγα.

΄Αλλες κοινωνίες εκεί. Δεν μπαζώνουν ρέματα για να τα κάνουν πάρκινγκ . Δεν υπάρχει καν ως όρος το «αυθαίρετο» .Ούτε καίνε τα δάση τους για να τα κάνουν οικόπεδα ή για να εξορύξουν μεταλλεύματα!

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη από τη μια στη δικαιολογημένη οργή της Φύσης, εξαιτίας της κακοποίησής της από τον Ελληνάρα και από την άλλη, παραδομένη σε απόλυτη χαύνη. Δεμένη χεροπόδαρα από την κερδοσκοπική μανία της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, η οποία δε διστάζει να σκυλεύει νεκρούς, να ασελγεί στην πραγματική είδηση, να αποπροσανατολίζει, να συγκαλύπτει, να τρομοκρατεί («καλή ώρα»).

Η σκουπιδοφαγία από τις χωματερές αυτής της βιομηχανίας, είναι ένα από τα χειρότερα σύμπτωμα στη χώρα μας. Οι «βαρώνοι» εκδότες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, ναρκέμποροι που ελέγχουν σχεδόν το 100% των ΜΜΕ, κατάφεραν να υποβιβάσουν τους ανθρώπους σε ζόμπι, τους πολίτες σε οπαδούς, τους υγιείς σε άρρωστους. Σε κοινωνία του Λωτ της βιβλικής περιγραφής τις παραμονές “των ημερών της εκδίκησης”.

Από την άλλη και ο ΄Ελληνας απληροφόρητος, επιλήσμων, ανυπόμονος, αψίκορος,κυκλοθυμικός, αστόχαστος. Οι συμφορές, το κακό είναι για τους άλλους, όχι για εκείνον. Διηγιόταν συχνά παλιός συμφοιτητής για τον αγρότη πατέρα του. «Ερχόταν κατακαλόκαιρα θεομηνία, του έπαιρνε τη σταφίδα από το αλώνι, που την είχε απλώσει να ξεραθεί κι εκείνος από τη λύσσα του , έπαιρνε το δίκανο, έβγαινε και ντουφέκαγε το θεό»!

Πάντως, μη νομίζετε πως έτσι θα είναι εσαεί η κατάσταση σ΄ αυτή τη χώρα. Ούτε πως δε θα πληρώσουν κάποιοι. Ειδικά οι έμποροι της είδησης. Οι κοινωνίες αλλάζουν. Σήμερα, δεν είναι τίποτα ίδιο, όπως 20 χρόνια πριν . Και αύριο σε λιγότερο από 20χρόνια, πάλι τίποτα δε θα είναι έτσι.

Ας παλέψουμε μόνο ,όσοι κρατάμε ακόμα, να γίνει αυτή η αλλαγή το συντομότερο. «Να δούμε τον κόσμο να έρχεται ανάποδα». Αλλά και να τιμωρηθούν τα λογής λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι,οι απατεώνες,τα τρωκτικά, όπου κι αν κρύβονται και σε οποιοδήποτε ασήμαντο ή μεγαλόσχημο όνομα κι αν ακούν.

Πρώτοι και…καλύτεροι οι σαλτιμπάγκοι, το αληταριό της εμπορικής δημοσιογραφίας. Επί χρόνια ταλαιπωρούν, φανατίζουν και αποπροσανατολίζουν τις γενιές στον άμοιρο αυτό τόπο με την ανίερη, τη χρησιμοθηρική συμπεριφορά τους. Ας μην ξεχνάμε ,μάλιστα, τι λένε οι ίδιοι στο σινάφι τους για δαύτους: «Ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει τη μάνα του»!

 

2. Μ. Βαρβιτσιώτης: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας
Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ Μ.Βαρβιτσιώτης Φωτογραφία: Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σκυλεύουν κι αυτούς  τους νεκρούς,όπως  έκαναν πρόσφατα  και στο Μάτι.  Αδίστακτη  η φάρα των Δεξιών. Προκλητικά ασεβής σε αξίες και αρχές.

Η Ν.Δ  ως κόμμα, στελέχη και οπαδοί, μισούν τον πρόσφυγα,το μετανάστη,τον… λαθρό αλλοδαπό.    Τον κυνηγούν,τον απομονώνουν με τον αισχρό ρατσισμό τους, αλλά και τον εκμεταλλεύονται,  όπου και όσο μπορούν.

Σήμερα,όμως,  βγαίνουν θρασύτατα και κόπτονται για τους “κολασμένους της γης” .Ποιοί;  Οι Δεξιοί!  Αυτοί που υπέρτατη  αρχή και  σταθερός  νόμος τους είναι το ατομικό τους συμφέρον. Εκείνοι που θεωρούν την αλληλεγγύη  στον κατατρεγμένο,τον πρόσφυγα, τον ξένο ως έγκλημα εθνικής καθοσίωσης.

3. Πού να ζήσετε ανάλογα με το ζώδιό σας -Γιατί το τέλειο μέρος για τον Καρκίνο είναι η Ελλάδα
Ελλάδα, το καλύτερο μέρος για τους καρκίνους /Φωτογραφία: Shutterstock

 

Να σας θυμίσουμε πως, όπως είχαμε γράψει παλιότερα, σύμφωνα με τη  διαβεβαίωση ειδικού σε τέτοια ζητήματα, το συγκεκριμένο και τα σχετικά  θέματα ,πάλι στη γνωστή  πορνοφυλλάδα,  θα  τα ανοίξουν και θα τα διαβάσουν δέκα φορές πρισσότεροι από όσοι  την είδηση για το δημοψήφισμα  στα Σκόπια, ας πούμε.

Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί  με τέτοιους ανεγκέφαλους δεν μπορεί να συνυπάρξει ο συνετός, ο λογικός, ο κανονικός άνθρωπος; Πώς νομίζετε η χώρα έφτασε στον πάτο; Και όχι μόνο οικονομικά.