ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. α. ΠΓΔΜ, δημοψήφισμα: «Ναι» με 91%… αλλά με συμμετοχή 36,87% μόνο
ΠΓΔΜ /Φωτογραφία: ΑΡ
\
β. Επιμένει ο Ζάεφ παρά τη μαζική αποχή στο δημοψήφισμα -Δηλώσεις στήριξης από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ
Επιμένει ο Ζάεφ για τη συμφωνία / Φωτογραφία: AP Photo/Boris Grdanoski

 

γ. Κόντρα Καμμένου-Κοτζιά μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια
Νέα κόντρα Καμμένου-Κοτζιά ξέσπασε μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια / Φωτοραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου 

Στην ανάρτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του οριστικού ποσοστού συμμετοχής, ο Πάνος Καμμένος σημείωνε: «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν. «Τώρα, με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία».

  1. Η ΑΠΟΧΗ εδώ δεν είναι πολιτική στάση. Είναι εθνικισμός, φανατισμός, υστερία και, φυσικά, πελατειακή σχέση (αλισβερίσι)  μεγάλης μερίδας  ψηφοφόρων με  την πρεσβεία της Ρωσίας  στα Σκόπια.

  2. Ο δικτάτορας της Ρωσίας κατάφερε κι εδώ με τα ρούβλια και τους αχυρανθρώπους του να πετύχει τους στόχους του.  Ξόδεψε εκατομμύρια για να πανηγυρίσει  την Αποχή και τη διάσπαση της χώρας.

  3. Ο Πάνος Καμμένος  θεωρεί άκυρο  το δημοφήφισμα λόγω αποχής.  Δεν έλεγε, όμως, τα ίδια για τις ελληνικές εθνικές εκλογές,όταν 4.000.000 πολίτες σε σύνολο περίπου 10.000. 000 ψηφοφόρων, με την πολιτική στάση της ΑΠΟΧΗΣ (υπ)έδειξαν πως το πολιτικό αυτό σύστημα έχει γεράσει και χρειάζεται να παροπλιστεί  μαζί με τους στυλοβάτες  του. Την ελληνική ΑΠΟΧΗ οι κομματικοί σε όλες τις παρατάξεις,  τη χαρακτηρίζουν απολίτικη ή  χωρίς νόημα στάση.  Για παράδειγμα, ο “παχύσαρκος”  σε μυαλό και χαρακτήρα  Θεόδωρος Πάγκαλος  είχε τολμήσει να υποστηρίξει πως “όσοι δεν ψηφίζουν  δεν έχουν κανένα δικαίωμα ως πολίτες”!  Δηλαδή ,είσαι υποχρεωμένος να προσέλθεις ,θες δε θες, στις κάλπες και να επιλέξεις έναν άλλο “Πάγκαλο”, αφού ως γνωστό “όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”. Αν διαφέρουν σε κάτι, είναι στο… χρώμα (μαύρο, άσπρο,κίτρινο τρίχωμα , αλλά πάντως, γουρούνια). Σιχτίρ!

2. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ξεπλένει τις ευθύνες της Δεξιάς και ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς
Φώφη Γεννηματά, Φωτογραφία: SOOC

Μια φορά ,επιτέλους, η  άλλη  (επί) γονος  είπε κι αυτή μια  αναμφισβήτητη ιστορική αλήθεια. Ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμφωνία (ομερτά),  δεν έστειλε φυλακή τον Κώστα Καραμανλή και ο  έτερος (επί)γονος του δώρισε  τον Πάνο Καμμένο, για να κυβερνήσει .  Ακόμα και σήμερα, με βάση αυτή την ανίερη συμφωνία, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να  χρεώσει, αν και έχει ατράνταχτα στοιχεία,  τη δολοφονία στο Μάτι 99 αθώων ανθρώπων στους εθνικιστές Δεξιούς-Μακεδονομμάχους.

 

3.ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΩΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της διάσωσης του αγνοούμενου στην Εύβοια
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της διάσωσης του αγνοούμενου στην Εύβοια

 

Ζητούσαν αίμα χτες οι δημοσιογραφικές ΄Υαινες. Και σκάσανε που δεν τους βγήκε. Το πάλευαν μέχρι σήμερα, που αναγκάστηκαν να βγουν και να παραδεχτούν πως (δυστυχώς) δεν έχουμε τους δεκάδες νεκρούς, όπως παραμονές της νεορποντής ήλπιζαν.

Μας γράφει φίλος του σάιτ γι΄αυτό το θέμα:

 

“Βροχή χτες και υποχρεωτικά μέσα. Χάζευα (από τις ελάχιστες φορές) πότε τηλερόραση πότε νετ. Από το πρωί με έκτακτα δελτία και ανακοινώσεις φυλλάδες και ραδιοτηλεοράσεις έδιναν 3 αγνοούμενους και 1 νεκρό. Το έπαιζαν εμετικά και συνεχώς μαζί με τίς τρομακτικές περιγραφές για τη νεροποντή.
Στο μεταξύ ζευγάρι αγοούμενων δεν υπήρχε ,ο νεκρός που έδιναν δεν είχε καμιά σχέση με τη βροχή (πέθανε από έμφραγμα) και ένας 27αρης ήταν ζωντανός,αλλά σε ασφαλές μέρος και περίμενε να πέσει η στάθη του νερού σε ένα ποτάμι.

 

Κι όμως ενώ όπως είπαμε παίζανε συνέχεια τη είδηση αυτή, σήμερα εδέησε να ανακοινώσουν πως δεν υπάρχει τελικά νεκρός από τη χτεσινή νεροποντή. ΄Αφηναν το ψέμα να πλανιέται ένα ολόκληρο μερόνυχτο,για να δημιουργούντια εντυπώσες και να δικαιολογούν τα ρεπορτάζ.
Κάνανε το σταυρό τους οι παλιάνθρωποι της δημοσιογραφίας να υπάρχουν νεκροί .Αλλά δεν τους βγήκε. Την επόμενη φορά βέβαια θα ξανακάνουν τα ίδια,γιατί δεν θα τους τιμωρήσει κανένας.Ούτε καν οι θεατές και οι αναγνώστες τους που θα συνεχίσουν να τους ακούν και να τους διαβάζουν,αφού ψοφάνε για τέτοια.

 

4. Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο επισημαίνουν ότι «το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους».

Ξαναχτύπησαν οι αχυράνθρωποι του Πούτιν τούτη τη φορά στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ, των… φονιάδων των λαών. Σε αντίθεση με τον εργοδότη  τους, το δικτάτορα της Ρωσίας,που είναι …ειρηνοποιός.  Εντελώς ανεγκέφαλοι, εκτός των άλλων.

 

Υ.Γ.  Τόσο καιρό σας λένε οι δικοί σας  να περάσετε για ξεκάρφωμα κι από τη ρώσικη πρεσβεία. Ακόμα τίποτα εσείς. Οπότε …δύο τινά συμβαίνουν. ΄Η οι εργοδότες στη σφηκοφωλιά , σας το απαγορεύουν με την απειλή να  κόψουν τη μισθοδοσία σας ή ο…ηγέτης των Ρουβικόνων  ξέρει πως οι παροικούντες τα Εξάρχεια γνωρίζουν ότι το “ντου” θα είναι στημένο και  το ματαίωσε,  για να μη γίνουν εντελώς πια ρόμπες τα Ρουβικονάκια του. Εμείς όμως ελπίζουμε και περιμένουμε. Θα μας δικαιώσουν κάποια στιγμή.