ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ “ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ” ΚΑΙ ΣΤΑ …ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

«Να μη δοθεί συγχωροχάρτι στα εγκλήματα των ναζί»

«Να μη δοθεί συγχωροχάρτι στα εγκλήματα των ναζί»

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της εισαγγελικής πρότασης που ισοδυναμεί με «ξέπλυμα» του ναζιστικού μορφώματος. ● Συλλαλητήριο στα Προπύλαια διοργανώνουν αύριο Σάββατο στις 14.00 συνδικάτα και αντι­φασιστικοί φορείς, ενώ σήμερα οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής παρα­θέτουν συνέντευξη Τύπου.

***

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Να μην επιτρέψουμε να   επαναληφθεί  κι εδώ, η δίκη-παρωδία της Νυρεμβέργης.
ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ “ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ” (στη νομική γλώσσα)  ΚΑΙ ΣΤΑ …ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.

__________________________________

1.΄Ενταση στις σχέσεις Μόσχας-Αγκυρας με αφορμή τη συμφωνία ασφάλειας της Τουρκίας με τη Λιβύη

 Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν

Καλά, δεν άφηναν να “στεγνώσει το μελάνι” απ΄αυτά που γράφαμε χτες ; Και μάλιστα το θέμα της διαχείρισης των  ρωσοτουρκικών σχέσεων από τις δύο χώρες,  κέρδισε χτες τον τίτλο ολόκληρης της σελίδας.

Ανιστόρητος αυτός ο  “Σουλτάνος”  ΄Οφειλε να γνωρίζει πως  Τουρκία δε στέριωσε ποτέ καλές σχέσεις με τους… Ρως. Πρόσκαιρες  λυκοφιλίες μόνο. Αντίθετα, η έχθρα, οι εντάσεις  και οι πόλεμοι, ήταν  τα κυρίαρχα  χαρακτηριστικά στις σχέσεις τους.

Αχ, αυτή η Ιστορία. Αν είχαν οι ηγέτες του κόσμου, έστω και ελάχιστη επαφή μαζί της, είναι σίγουρο πως θα έπαιρναν μοναδική δύναμη  να αλλάξουν τον κόσμο. Και πρώτα τους εαυτούς τους.

 

2. Πέτσας σε Τσίπρα: Πότε καταδικάσατε τη Marfin; Ως πότε θα ρωτάτε «τι κακό έχουν οι μολότοφ»;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Τους ανθρώπους στη Μαρφίν (και μεταξύ αυτών μία έγκυος) τους κάψανε ζωντανούς  οι Χρυσαυγίτες, όταν πυρπόλησαν  το κέντρο της Αθήνας, για να προχωρήσει  το σχέδιο Μιχαλολιάκου  και της  εγκληματικής του οργάνωσης, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει εδώ.

Ο Πέτσας να διαβάζει Homo, καλό θα του κάνει. Θα αποφεύγει να πετάει μαργαριτάρια .Κοινώς κοτσάνες.

 

3. Δηλώσεις ικανοποίησης για την απόφαση του ΚΑΣ από τους Κ.Α. Καραμανλή, Κ. Ζέρβα, Απ. Τζιτζικώστα

Η απόφαση του ΚΑΣ, είπε ο κ. Καραμανλής, «πιστοποιεί με τον πιο οριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η λύση την οποία έχουμε επιλέξει επιτυγχάνει αυτό που όλοι (;) θέλουμε: και Μετρό και αρχαία. Και μάλιστα προστατεύει τα ευρήματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο»! «Η πόλη πρέπει και θα προχωρήσει ενωμένη, χωρίς διχασμούς, για να υλοποιήσει όλες τις υποδομές που είναι αναγκαίες, για να εξελιχθεί σε αυτό που της αξίζει», συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Από κοντά κι ο κ. Τζιτζικώστας: «ας σταματήσουν ορισμένοι να διχάζουν την πόλη και να βάζουν διαρκώς εμπόδια». Κι ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό –ξεχνώντας τις διαφορές του με τον κ. Ζέρβα (όπως κι ο δήμαρχος βέβαια)– συμπλήρωσε το ρεπερτόριο «η λύση τής in situ (κατά χώρα) παραμονής των αρχαίων ήταν μια ιδέα που απλά έπεσε στο τραπέζι και ποτέ δεν αποδείχτηκε η εφικτότητά της» (sic).

****

 Για δείτε πώς αντιλαμβάνονται οι Καραμανλήδες και οι Καραμανλικοί τη δημοκρατία.: “αυτό που όλοι (;) θέλουμε”,λέει ο αρχιφορέας του νεποτισμού και του παλαιοκομματισμού.

“Αυτό που θέλουμε όλοι”, οι εξής…     οπαδοί της Δεξιάς παράταξης! (Ως γνωστό, σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές δεν υπερβαίνουν τα 2μιση εκατομμύρια στα 10 που είναι το εκλογικό σώμα).

Βάλτε τώρα στο νου σας, πόσο δημοκράτες είναι τα παιδιά τς κυβερνητικής παρέας του “Κούλη”. Από τα παντζάκια τους τρέχει η δημοκρατία. ΄Οσο και οι συνταγματικές ευαισθησίες τους  περί ατομικών δικαιωμάτων.

4. Και δαρμένος και κατηγορούμενος

Και δαρμένος και κατηγορούμενοςΑναβολή για τις 15 Μαΐου έλαβαν οι 9 συλληφθέντες στο Κουκάκι

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί τα  “λουλούδια”  παραπάνω που έχουν επωμιστεί να επιβάλουν το νόμο και την τάξη με σφαίρες καουτσούκ (!), συμπεριφέρονται ως βάρβαροι στρατόκαυλοι.

Διαβάστε τί λέγαμε παλιότερα  (και όχι μόνο τότε) για της ΕΛΑΣ και τη σύνθεσή της :

ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.

… Τα κομβικά τώρα σημεία του σχεδίου, ως την ολοκλήρωση του παραπάνω στόχου, ήταν τα ακόλουθα:

….

3. ΄Αλωση των “ένοπλων” τμημάτων της χώρας, δηλαδή της αστυνομίας, της ΕΥΠ και του στρατού με την προώθηση σ΄αυτά οπαδών και μελών της οργάνωσης.

…Οι συγκυρίες ,για να πάνε όλα καλά στο σχέδιο που εκπόνηση ο Μιχαλολιάκος με τους βασικούς του συνεργάτες, ήταν καλές ,όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια από τα γεγονότα. Να μείνουμε μόνο σε 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα : α. Η κυβέρνηση της Ν,Δ υπό τον Κ.Καραμανλή θεωρούσε αναπόσπαστο κομμάτι της την ακροδεξιά και τα μέλη της εν δυνάμει οπαδούς-ψηφοφόρους της, αν υπήρχαν κατάλληλα ανταλλάγματα και στήνονταν οι σωστές γέφυρες. Γι΄αυτό το λόγο, δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση, όταν ξεκίνησε η άλωση της αστυνομίας, της ΕΥΠ και του στρατού με ακροδεξιό προσωπικό, αφού τα άτομα που προωθούσε για τη στελέχωση τους ο Μιχαλολιάκος, είχαν τα εχέγγυα και το…ιδεολογικό αβαντάζ -υπόβαθρο που απαιτούσαν αυτές οι θέσεις για την κυβέρνηση της Δεξιάς. ΄Ετσι, στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή, ειδικά η αστυνομία , “ναζιστικοποιήθηκε” και σήμερα ,κατά τον υπολογισμό ανθρώπων που γνωρίζουν “από μέσα” την κατάσταση της συγκεκριμένης  υπηρεσίας, το 40% των υπηρετούντων είναι Ναζί! Αλλά και στο στρατό και στις ΄Ενοπλες δυνάμεις γενικά ο Μιχαλολιάκος προώθησε μεγάλο αριθμό οπαδών του ,ειδικά στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών.

 

Συνειδητοποιείτε  τώρα ποιοι κρατούν στα χέρια τους  όπλα που  σκοτώνουν μεν…ελαφρώς  δε. (Να λέμε ,δηλαδή, πάλι καλά,  που δεν μας πετάνε και χειροβομβίδες).

5. Ο «μικροπολιτικός» από το Χάρβαρντ

 

Ο «μικροπολιτικός» από το Χάρβαρντ

Πρόβλημα μεγάλο έχει ο μικροπολιτικός των «Νέων»-Μαρινάκη με τις «λιγοστές» κατά την κρίση του επιστημονικές δημοσιεύσεις της Μπέτυς Μπαζιάνα αλλά και την ομόφωνη απόφαση των 11 ακαδημαϊκών εκλεκτόρων που την επέλεξαν ως επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Προφανώς ο μη υπογράφων σχολιαστής του ΔΟΜ έχει θαμπωθεί τόσο πολύ από τον μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων, διδακτορικών, μάστερ και πτυχίων ΑΕΙ που διαθέτουν όσοι (σύζυγοι, κουμπάροι, βαφτιστήρια, κολλητοί και κομματάρχες) διορίστηκαν από τον πρωθυπουργό ως διοικητές Νοσοκομείων, υφυπουργοί και υπουργοί, επικεφαλής δημόσιων φορέων και οργανισμών, που δεν αντέχει αυτή τη «λιγοστή» επιστημονική κατάρτιση της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι όλοι οι «πολύ επώνυμοι» δημοσιογράφοι των «Νέων» διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου και επομένως δικαιούνται να εκφέρουν κρίση για τους εκλέκτορες των ΑΕΙ και τις επιλογές τους.

****

Το τελευταίο μου άρεσε. ΄Οντως ,”σπάει κόκαλα”, γραπτή και προφορική γλώσσα.

6. Αντώναρος: Εκκωφαντική αφωνία Σαμαρά – Δένδια – Αθανασίου για τη δίκη της ΧΑ

Κοίτα που εδώ και καιρό έχει αρχίσει να μου αρέσει και ο Αντώναρος! Μήπως …χάλασα  κι εγώ και γράφω τέτοια; Αλλά, είναι αλήθεια πως τον πάω σε πολλά (τώρα πια, παλιά όχι) το γιο του παλιού (καλού) γελοιογράφου Αρχέλαου.

΄Οσο γα την απορία του (κάνει πως δεν ξέρει) να του τη λύσουμε εμείς. Ο Υιός  πήρε την εξουσία με τις ψήφους της Χ.Α.  Πώς  τότε έχασε χιλιάδες ψήφους ο Μιχαλολιάκος; Και πού πήγαν; Στο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ;

Οπότε,αντιληπτό,πως δεν επιτρέπεται στους ΝεοΔημοκράτες  να χαλάνε  την καδιά των  ψηφοφόρων τους . Αχαριστία.

7. ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Η διάνοια του ΜΙΤ εξηγεί εάν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Στην Αθήνα για διάλεξη βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής.

Για τον φανταστικό και συγχρόνως πραγματικό κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι μίλησε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης το βράδυ της Πέμπτης αποσπώντας στο τέλος το θερμό χειροκρότημα του κοινού καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος των Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, ενώ ο σημαντικός Έλληνας μαθηματικός του MIT, ή ο «άνθρωπος που έλυσε τον γρίφο του Τζον Νας», αποκωδικοποίησε το μέλλον απαντώντας σε 25 από τις 1204 ερωτήσεις που έστειλαν για τον σκοπό της εκδήλωσης 112 σχολεία και 12 πανεπιστημιακές σχολές.
Δασκαλάκης: Ναι, θέλουμε να αποκτήσουν συνείδηση οι υπολογιστές
Πόσο έχει προχωρήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη; Θα καταφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη να αποκτήσει συνείδηση της ύπαρξής της; Θα μπορέσει ένας υπολογιστής να γράψει Σέξπιρ;

Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη καθηγητές, φοιτητές και μαθητές για να δώσει ο ίδιος απαντήσεις, να καταθέσει σκέψεις και να κάνει και ορισμένες προβλέψεις χωρίς, όπως τόνισε, να είναι βέβαιος πως θα επαληθευτούν.
«Ναι, θέλουμε να αποκτήσουν συνείδηση οι υπολογιστές, για να μπορούν να χρησιμοποιούν ηθικό κώδικα στη λήψη των αποφάσεων» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Και «όχι, ένας υπολογιστής δεν μπορεί να γράψει Σέξπιρ, μολονότι μπορεί να μάθει πολύ καλά αγγλικά και να μιμηθεί το ύφος της γραφής». Όπως αποδείχθηκε όμως σε πείραμα, το αποτέλεσμα δεν έχει ειρμό και νόημα.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για τους αλγόριθμους
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα ηθικής και νομικής φύσης που τίθενται με την εισαγωγή στη ζωή μας των αλγόριθμων, «αυτής της συνταγής που έχει σχεδιάσει ένας άνθρωπος και εκτελείται από μια μηχανή», όπως ανέφερε.
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένας συνδυασμός πολλών παραδειγμάτων, απλών υποθέσεων, πιθανοτήτων, στατιστικών και ειδικών γνώσεων» σημείωσε. «Ηδη είναι παρούσα στο δικαστικό σύστημα της Αμερικής, ενώ έχει αρχίσει να διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην Ιατρική» πρόσθεσε.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης με τον Προκόπη Παυλόπουλο
«Μπορεί ένας αλγόριθμος να αντικαταστήσει τους γονείς;»
Σε τεχνικό επίπεδο, εξήγησε ακόμη, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αξιοπιστία. Σε φιλοσοφικό επίπεδο, είναι η ηθική.
Μπορεί, ήταν η ερώτηση ενός μαθητή, ένας αλγόριθμος να αντικαταστήσει τους γονείς μου και να μου δίνει καλύτερες συμβουλές, καθώς θα του δίνω ως δεδομένα πράγματα που δεν θέλω να μοιραστώ μαζί τους; «Η ερώτηση αυτή δείχνει ένα έλλειμμα επικοινωνίας. Την επικοινωνία μεταξύ μας δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να τη χάσουμε» ήταν η απάντησή του.
Και τι θα απαντούσε στο ερώτημα του φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου «Πόσα pixel έχει η πλήξη»; «42» απάντησε αστειευόμενος ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για να αποσπάσει το χειροκρότημα, αλλά και το γέλιο του κοινού. Κέρδισε ωστόσο και ένα νέο χειροκρότημα με ένα αντερώτημα: «θα απαντήσω στον Στέλιο Ράμφο, εάν μου πει εκείνος πόσα pixel έχει ο έρωτας…».