ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

 

Πάνω από 300.000 πιστοί για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Παρασκευής στη Ρουμανία

Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ρουμανίας, καθώς και από τις γειτονικές ορθόδοξες χώρες συρρέει από την Παρασκευή στο Ιάσιο για να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής.

“Ήρθα να προσευχηθώ για την υγεία και την καλή τύχη της οικογένειάς μου” είπε η Γιασμίνα Ενέσκου, 62 ετών.

“Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι εδώ δείχνει ότι επιστρέψαμε στις ηθικές αξίες, στην οικογένεια, στα παιδιά, για να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας από την παρακμή, με την οποία είμαστε αντιμέτωποι” πρόσθεσε.

Η Ρουμανική Εκκλησία εκτιμά ότι 300.000 άνθρωποι θα πάρουν μέρος στο ετήσιο προσκύνημα. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής είχαν φθάσει στην πόλη 150 λεωφορεία από τη ρουμανική πρωτεύουσα, Βουκουρέστι.

Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής γιορτάζεται στις 14 Οκτωβρίου και κάθε χρόνο συγκεντρώνεται στο Ιάσιο πλήθος πιστών, που σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν το λείψανο της.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε το Σάββατο από καρδιακή προσβολή και αρκετές άλλες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από εξάντληση λόγω της πολύωρης αναμονής, σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN.

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης, το πρώτο μισό του 11ου αιώνα. Είναι γνωστή ως προστάτιδα των επαρχιών της Μολδαβίας και της Μπουκόβινα της ανατολικής Ρουμανίας και οι πιστοί θεωρούν ότι το λείψανό της έχει θαυματουργή ενέργεια.

Το λείψανο μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στο Ιάσιο το 1641. Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου χαρίστηκε στον ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Βασίλε Λούπου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επανειλημμένη οικονομική βοήθειά του.

Σήμερα φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό του Ιασίου.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στους ξενώνες της πόλης έχει φθάσει το 99% για την περίοδο 9-16 Οκτωβρίου.

Μία κανονική εβδομάδα η πληρότητα στα καταλύματα δεν υπερβαίνει το 40%, ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Ρουμανίας στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, Γκριγκ Αλέκσα, σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη Romania insider.

Το 85% των Ρουμάνων, περίπου 19,5 εκατομμύρια κάτοικοι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989 γνωρίζει μια αναγέννηση και έχει την ισχυρή στήριξη του 67% των Ρουμάνων, σύμφωνα με έρευνες.

Τα τελευταία χρόνια, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αρχίσει να αξιοποιεί τα νέα ΜΜΕ για να είναι κοντά στους πιστούς, έχει σελίδα στο διαδίκτυο, τηλεοπτικό σταθμό, ραδιοφωνικούς σταθμούς και μία εφημερίδα.

΄Αλλη μια απόδειξη πως ο “υπαρκτός σοσιαλισμός”,όπου και όπως εφαρμόστηκε, απέτυχε παταγωδώς. Δόθηκε η κορυφαία ευκαιρία στον κόσμο να έρθουν τα “πάνω κάτω”  και όχι μόνο στο θέμα της θρηκείας. Αλλά οι ηγέτες του κομμουνισμού έπεσαν κι αυτοί στην παγίδα της φιλοδοξίας, της αλαζονείας, του νεποτισμού. Και να τα αποτελέσματα.

Ποιος ξέρει πόσα χρόνια θα χρειαστούν  και με ποιο πολιτικό σύστημα ,τουλάχιστον για να   αποτοξινωθούν οι αφελείς και οι ολιγόονες από το  “όπιο”  που τους  ποτίζει σε θανατηφόρες δόσεις η  θρησκεία!

 

***

Αγριεύει επικίνδυνα η πολιτική κόντρα! Μετά τον Άρειο Πάγο παρέμβαση Σαμαρά-Βενιζέλου για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών.

– Η Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα μετά τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη

– Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του κ. Σκουρλέτη που δεν είναι βουλευτής, δεν εμπλέκεται ούτε η Βουλή ούτε φυσικά τίθεται θέμα ασυλίας.

“Υπερέβη τα εσκαμμένα” προ πολλού  ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η αλαζονεία γεννά υπεροψία και θράσος.   Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι κόμμα αρχών, αλλά, όπως έχουμε καταγγείλει πολλές φορές,  “φέρνει” περισσότερο σε κομματικό “μόρφωμα”, χωρίς πολιτική συγκρότηση ή πολιτικό ήθος (κι ας λέει πως είναι αριστερό κόμμα).΄Ενας “αχταρμάς” οπαδών, μια αλυσίδα  καιροσκόπων  με   κρίκους σύνδεσης  το προσωπικό τους μικρο-συμφέρον. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγοτερο δεν είναι. Ελπίζουν πως θα γυρίσουν πίσω το “ποτάμι” της Ιστορίας και θα προκύψουν πάλι  οι αλήστου μνήμη  εποχές  του παλαιο-ΠΑΣΟΚ , για   να “φάνε με χρυσά κουτάλια” οι νέοι ” πρασινοφρουροί”. Στην   κομματική “λίστα” των (ανύπαρκτων) “αρχών” του ΣΥΡΙΖΑ και στον κομματικό του λόγο   πρωτεύουσα θέση κατέχουν, ως γνωστόν,   η δημαγωγία και ο φτηνός λαϊκισμός. Στον ίδιο “κώδικα” συμπεριλαμβάνονται, φυσικά  και τα υπόλοιπα ισχυρά του  “όπλα”, όπως το “ψεύδος, η ξαπάτηση, η καταστροφολογία, η λασπολογία,η συκοφαντία.

΄Οταν προχωράς σε τέτοιους είδους σοβαρές καταγγελίες, όπως αυτή της συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες περί εξαγοράς βουλευτών για  εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ,οφείλεις να έχεις σοβαρές αποδείξεις  στα χέρια σου και ακαταμάχητα στοιχεία. Δεν πετάς πυροτεχνήματα και μετά σφυρίζεις αδιάφορα. Αν ήταν έτσι, ο καθένας θα μπορούσε να βγει και να καταγγείλει χωρίς στοιχεία τον…καθένα.΄Οτι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες ,πχ. χρηματοδοτούν αδρά τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει τις εκλογές και να εισπράξουν τις “επιταγές” τους.

Να μην ξεχνάμε πως δεκαετίες ολόκληρες ταλαιπωρήθηκε η πολιτική ζωή της χώρας από παρόμοιες κατηγορίες περί εξαγοράς βουλευτών για την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1965 με  τα περίφημα “Ιουλιανά” και την “Αποστασία”. Η πολιτική ανωμαλία που ακολούθησε, οδήγησε  2 χρόνια μετά  στη Δικτατορία. Εκτός αν  αυτό ακριβώς επιδιώκουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Να προκαλέσουν πάλι  πολιτική ανωμαλία, γιατί μόνο υπό τέτοιες συνθήκες μπορεί το “μόρφωμα” να  “σαλεύει”. Αλλιώς υπό κανονικές συνθήκες έχει τα χαρακτηριστικά του νεκρού που περιμένει να ταφεί.

Αν πετάς τέτοιους πομφόλυγες και μετά “αμολάς μελάνη”,γιατί νομίζεις πως θα  εισπράξεις βραχυπρόδεσμα κομματικά οφέλη, είσαι γελασμένος.  Κανονικά, σε… κανονικές δημοκρατίες, αν κάνεις τέτοιες ανυπόστατες καταγγελίες,  καταλήγεις φυλακή. Εδώ ακόμα η δημοκρατίας μας είναι “ανάπηρη” και οι θεσμοί υπολειτουργούν. Αμφιβάλουμε, πολύ αν θα υπάρξει τιμωρία.΄Οπως πάντα κι αυτό θα κουκουλωθεί και θα ξεφουσκώσει. “Τί έχεις Γιάννη; Τί είχα πάντα”!

***

Δανία: Σχεδιάζουν να απαγορεύσουν την κτηνοβασία

Ο υπουργός γεωργίας της χώρας δήλωσε ότι κάνει κακό στη φήμη τους…

 Μπορεί μέχρι σήμερα η κτηνοβασία να ήταν νόμιμη στη Δανία, αφού όπως είπε ο Υπουργός γεωργίας της χώρας, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν σεξ με τα ζώα, αλλά μάλλον θα ποινικοποιηθεί αφού υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το ζώο δε… συναινεί και αυτό θεωρείται κακοποίηση.

Μιλώντας σε μία εφημερίδα της Δανίας ο Υπουργός δήλωσε: «Έχω αποφασίσει να απαγορεύσω το σεξ με τα ζώα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις το ζώο δε συναινεί και αυτό συνεπάγεται με βιασμό.»

Σύμφωνα με μία έρευνα, το 67% των Δανών συμφωνεί με την ποινικοποίηση της κτηνοβασίας.

 

Παλιότερα, κάνανε τα ίδια εδώ οι πατεράδες και οι παππούδες μας στις επαρχίες. Κτηνοβασία με πρόβατα, γαϊδούρες, φοράδες, γελάδες. Μας το επιβεβαίωσε στη Στενή φέτος το καλοκαίρι, γέρων… κοτσανάτος και πολύπειρος. Και με “λεπτομέρειες” απίστευτες και συνάμα αστείες. Είμαστε 10 νομάτοι εκείνο το βράδυ στην ταβέρνα του Γκέτσα. Και γυναίκες. Οι «πιτσιρικάδες» πάθανε που το ακούγανε. Εμείς οι πιο μεγάλοι το ξέραμε.

΄Ηταν μια κάποια λύση τότε,παλιά, η κτηνοβασία στις συντηρητικές κοινωνίες του χωριού, που δεν τολμούσες όχι σεξ να ζητήσεις, αλλά ούτε τον …αστράγαλο γυναίκας να κοιτάξεις. Ούτε οίκοι ανοχής και εκδιδόμενες γυναίκες στις επαρχίες. Δύσκολες, “άγριες”, καλύτερα, εποχές και για τα δύο φύλα.

Εμείς, δεν ζήσαμε τέτοια “πέτρινα” σεξουαλικά χρόνια, τουλάχιστον όσοι μέναμε στην Αθήνα έφηβοι . Η Φυλής, η Σόλωνος ,η Αθηνάς, κάργα εκδιδόμενες.΄Ασε που μετά την ανοιχτή, σεξουαλική επανάσταση τη δεκαετία του 60 και μείς, ως έφηβοι και νεαροί άντρες, στη δεκαετία του ΄70, ζήσαμε μια απίστευτα γοητευτική σεξουαλική απελευθέρωση.΄Ανετες και ολοκληρωμένες σχέσεις. Εύκολη η ερωτική επικοινωνια των δύο φύλων. Σήμερα, δυστυχώς,ειναι πιο δύσκολες οι σχέσεις για τους νέους. Και το χειρότερο “πλαστικές”. Σεξ μέσα από σάημπερ-κάμερες και τηλέφωνα, μόνο “αφασία” και σεξισμό μπορεί να το χαρακτηρίσεις.

Εν πάση περιπτώσει. ΄Οχι μόνο δε είναι ωραία κι επιτρεπτή η κτηνονβασία, αλλά μου φαίνεται και σιχαμερή. Στο κάτω κάτω είναι βιασμός του ζώου. Δε δίνει συγκατάθεση. Και σεξ χωρίς συγκατάθεση, δεν υφίσται. Είναι βιασμός .Ας σεβαστούμε τα ζώα. Είναι «ψυχούλες».΄Οσοι έχουμε ζώα και τα αγαπάμε το ξέρουμε, το διαπιστώνουμε καθημερινά. Τους δίνεις αγάπη, την εισπράττεις πολλαπλή. «Ευλογημένα» να είναι!

***

Αμφίπολη: Ο Ηλίας Κασιδιάρης συγκρίνει το τατουάζ του με τα ευρήματα στον τάφο!

Η Αμφίπολη έρχεται να δικαιώσει τον Ηλία Κασιδιάρη; Φυσικά και όχι. Ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσει κανεις πως ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κόβει και ράβει στα μέτρα του καταστάσεις και ιστορικά γεγονότα .

Για να επικαλείται άλλος  τέτοια φληναφήματα πως δεν είναι,δηλαδή, Ναζί με σβάστικα σφραγίδα στο πετσί, αλλά …αρχαίος ΄Ελληνας ή  ζει τον απόλυτο διχασμό ή είναι  υποκρίταρος.  Για τον …Ηλία βέβαια δεν ισχύει αυτό. Εκείνος ,είναι ο Κασιδιάρης! Πολλά, μαζί  “περιτώματα” τυλιγμένα σε…πακέτο. “Εξώλης και προώλης” το άτομο!