ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 παρ. 4

                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.α. Πρόκληση για το Πολυτεχνείο: Απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις

Πρόκληση για το Πολυτεχνείο: Απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις 

Στα άκρα φθάνει την αντιπαράθεση για τη 17 Νοέμβρη η κυβέρνηση, με την αστυνομία να ανακοινώνει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων που ισχύει από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συνεχίζεται με μια ανακοίνωση, στα μουλωχτά το βράδυ του Σαββάτου, που φέρνει στο νου άλλες εποχές.

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα έως και 21.00 της 18ης Νοεμβρίου απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ψευδώς πως η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο «των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»

β. ΖΗΤΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Αντισυνταγματική η καθολική απαγόρευση συναθροίσεων»

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας εγείρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με την απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας να απαγορευτούν πανελλαδικά οι συναθροίσεις τεσσάρων ατόμων και άνω σε ολόκληρη τη χώρα ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 11 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου», και ζητεί την ανάκλησή της.

***

Στη χώρα έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία. Είναι ένα γεγονός που το  επισημαίνουμε  από εδώ επανειλημμένα.  Ακόμα κι αυτή η αστική δημοκρατία, όπως λειτουργεί ,τουλάχιστον στη Δύση, δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική σήμερα.

Ο ιός είναι το πρόσχημα της κατάργησης του Συντάγματος. Ο Παπαδόπουλος  για τον ίδιο λόγο  έβγαλε τα τανκς στους δρόμους. Ο “ιός” τότε, ήταν…  κομμουνιστικός.  Σήμερα κορωνοϊός, COVID-19».

Το χειρότερο, όμως,  δεν είναι ο τρόπος  που λειτουργεί η  αυταρχική κυβέρνηση. Μια Δεξιά κυβέρνηση  (στην ΕΛΛΑΔΑ κυρίως ) μόνο βία, αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και αδικία έχει στα μπαγάζια της, κάθε φορά που επιστρέφει στο “Μαξίμου”. Τούτη, δε διαφέρει. Και ειδικά ως κυβέρνηση στην οποία προϊσταται ο γιος ενός Βασιλοχουντικού Αποστάτη, του αλήστου μνήμης Κωνστ. Μητσοτάκη.

Σοβαρότερο ,όμως, ακόμα  κι από την αυταρχικότητα και την πραξικοπηματική τακτική  της κυβέρνησης , είναι το πρόβλημα της συμπεριφοράς  της Αντιπολίτευσης. Της…μείζονος. ΄Οχι μόνο το έχει βουλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στηρίζει φανερά ή κρυφά το έργο της κυβέρνησης,

Το πραγματικό  βάρος της αντίστασης,  αυτή την ώρα ,  έστω ,μόνο  σ΄αυτό,   το σηκώνουν   ο Περισσός και ο Βαρουφάκης.  Ο Λαφαζάνης επίσης πιο δυναμικά,   κι ας μην είναι  στο κοινοβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας λούφαξε. Δίνει καλές εξετάσεις . Ξέρει αύριο πως θα την πάρει πάλι την πρωθυπουργική καρέκλα, ελλείψει  και στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ελληνικό κομματικό χώρο ,άλλου,  ικανότερου προσώπου.  Τί κρίμα!

Σήμερα, και όχι μόνο στην μεθαυριανή  πορεία του Πολυτεχνείου, ο κόσμος έπρεπε να είναι στους δρόμους.  Ανυπάκουος και απείθαρχος στην αυθαιρεσία, την κατάργηση του Συντάγματος, τη δικτατορία.

΄Αλλωστε ,το ίδιο το Σύνταγμα με την  ακροτελεύτια διάταξή του   το επιτάσσει:

Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 παρ. 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

“Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.

 

Ο χουντικός   στρατηγός Αγγελής, τουλάχιστον,  τις παραμονές της επίθεσης στο Πολυτεχνείο είχε πει την περίφημη εκείνη φράση:

Πολυτεχνείο 1973. “Και αν πέσει βομβίς επί της κεφαλής φοιτητού και τον αφήσει άπνουν;” (Οδυσσεύς Αγγελής)

Ο … κοινοβουλευτικός στρατηγός Χρυσοχοϊδης, ούτε την πρόνοια του Αγγελή διαθέτει, αλλ΄ούτε και την ,έστω κι αργά,  ευαισθησία του χουντικού στρατηγού, να βάλει μια θηλιά στο λαιμό του κα να κρεμαστεί, όπως έκανε ο Οδυσσέας Αγγελής, όταν συνειδητοποίησε το μέγα του έγκλημα .

 

Αντισταθείτε στις  Οργουελικές εξουσίες.  Τα προσχήματα ,για να  κατασκευάσουν  τέτοιες κοινωνίες-φυλακές για  ζόμπι, μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Από μια πανδημία, πραγματική ή όχι, από την …εισβολή εξωγήινων (!) από άλλες συνωμοσίες που μπορεί το άρρωστο μυαλό τους να επινοήσει.

Αντισταθείτε, όσο είναι ακόμα καιρός. Αύριο μην περιμένετε να σας επιτρέπουν έξοδο,  έστω και με τον εξευτελισμό, του 13033 που σου επιβάλλουν,  για να ασκήσεις το νόμιμο δικαίωμα της  ελεύθερης  μετακίνησής σου.

 

 

2.Κοινωνικός «διαμελισμός» υπό το κράτος του κορονοπανικού

ΕΦΣΥΝ

Κοινωνικός «διαμελισμός» υπό το κράτος του κορονοπανικού

Το δημοσιογραφικό τιμ  της κολεκτίβας συντακτών (εφσυν), όχι μόνο δεν είναι καλύτερο από εκείνο  στην   iefimerida.gr ή το   Liberal αλλά  εκεί στο έντυπο , που αυτοχαρακτηρίζεται  αριστερό,   διαπράττουν ακόμα πιο  ανίερo έγκλημα.  “Παίζουν εν ου παικτοίς”.

Ο Ράπτης ,ο Μαρινάκης, ο Κουρτάκης,  σου λένε: “Κύριοι, αυτοί  είμαστε. Δεξιοί και ως εκ τούτου , αυτάρχες,  απατεώνες, λαμόγια , ανήθικοι, εγκληματίες. Δεν πας στο Βόρειο Πόλο,  για να κάνεις διακοπές  σε … Σεϋχέλλες! Ξέρεις τι θα βρεις στη δική μας “Σαχάρα”,  στα γκεμπελικά μας   Μέσα προπαγάνδας”.

Ο αντίστοιχος του Ράπτη , “Παππάς”, όμως,  της Εφσυν, δεν “ξηγιέται   ίσια”, έντιμα.  Το παίζει σε δυο ταμπλό. “Μια στο καρφί και μια στο πέταλο”.

Τόσο καρό λύσσαξαν και στο βήμα αυτό της προπαγάνδας των συντακτών, να στηρίζουν την κυβέρνηση και τα ηλίθια και καταστροφικά  μέτρα της, να τρομοκρατούν το κόσμο, να  διαδίδουν συνωμοσίες, να βγάζουν καθημερινές “λίστες  προγραφών” θανάτων, να  καλλιεργούν πανικό, ανασφάλεια, σύγχυση.  Αρμαγεδωνιστές του κερατά και τούτοι.

Και από τους χειρότερους, γιατί ξετρυπώνουν  από πίσω κι… αριστερά  και δεν τους παίρνεις  από την αρχή  πρέφα. Οι  άλλοι,  τουλάχιστον,  μπαίνουν από την μπροστινή… δεξιά πόρτα. Δεν κρύβονται.

Τώρα είδαν πως ο κόσμος δεν τρώει άχυρο. Οπότε,  αλλάζουν ρότα. ΄Ο, τι θέλει ο πελάτης. Βάλανε τα… “κορίτσια” παραπάνω να   κάνουν τη…διαφορά. “Εγώ θα κάνω πως τους δέρνω, αυτοί θα λένε πως  πονούν”. Πιάνουν τώρα και πλασάρουν (στη ουσία  αντιγράφουν), όσα  εμείς τους σούρναμε  τόσο καιρό εδώ. Κα τα λένε χωρίς τσίπα, αιδώ,  ήθος, εγωισμό.

 

Κλείστε το  μαγαζί… παλικάρια της φακής. ΄Ετσι κι αλλιώς ,ναι, μεν, εμποράκος είσαι κι εσύ “Παππά”, αλλά δεν έχεις  “γωνία μαγαζί”. Κα μικρομάγαζο θα μένεις πάντα.

Και όπως  λένε  και στην πιάτσα, “αν είναι να πας μέσα,  χτύπα για πολλά, όχι για πενταροδεκάρες”. Ρωτάτε  και το συνάδελφό σας , το “Χατζηνικολάου”,μεγαλοληστής,  βέβαια,  τούτος,  όχι ψιλικατζής, μικροκακοποιός σαν ελόγου σας.

Το ξεφτιλίσατε πια εντελώς.

 

 

3.Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Πηγή: iefimerida.gr

***

Και γιατί όλοι οι άλλοι πέθαναν από τον ιό  και ο Δεσπότης… εκοιμήθη;  Λίγος σεβασμός στον “ανώνυμο”  άνθρωπο ούτε στο θάνατο δε δείχνετε;

“Δυο μέτρα γης”  παίρνουμε όλοι. Κι εμάς που θα μας αποτεφρώσουν, ούτε μισό κιλό στάχτη δε θα μείνουμε. Κι  αυτό  δεν το  έχετε πάρει είδηση; Τόση μεγαλομανία πια και μπροστά στο θάνατο;

Και μη μου πείτε, “έτσι απαιτεί το εκκλησιαστικό τελετουργικό , η ορολογία”. Δε διαφωνώ, αλλά αφήστε  να τα  γράφει έτσι ο “Εφημέριος” και η “Φωνή του Κυρίου”.  Δε είμαστε  σε θεοκρατικό καθεστώς.

Αποθρησκευτικοποίηση εδώ και τώρα!  Κατεβάστε  τα θρησκευτικά σύμβολα από τα σχολεία, τα δικαστήρια, τις δημόσιες υπηρεσίες.  Στο γαλλικό σχολειό απαγορεύονται  οι σταυροί και οι μπούργκες.     Ταλιμπάν είμαστε εδώ;

Ντροπή!

 

 

4.Αφήστε τους να λένε, οι γυναίκες πάντα θα έχουμε κυτταρίτιδα» -Fitness Influencer βάζει τα πράγματα στη θέση τους με μια φωτο

Μήνυμα προς όλους όσοι νομίζουν ότι η κυτταρίτιδα είναι απλά θέμα γυμναστικής στέλνει διάσημη fitness Influencer, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι αυτό που κάποιοι θεωρούν αντιαισθητικό λίπος για εμάς τις γυναίκες είναι μια φυσιολογική συνθήκη.

Η Hayley Madigan, η οποία έχει περισσότερους από 400 χιλιάδες followers στο Instagram, αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μια και καλή μετά από ένα σχόλιο που δέχθηκε από έναν ακόλουθό της. Έχοντας ποστάρει δύο φωτογραφίες της στις οποίες έχει διαφορετική στάση, η Influencer δείχνει ότι και η ίδια έχει πολλή κυτταρίτιδα απλά μπορεί με την κατάλληλη στάση του σώματος να την κρύψει.

****

Ας ξεκινήσει, επιτέλους ,έστω κι  έτσι, η “αποκαθήλωση”  της μάστιγας του  σεξισμού. Μπράβο σου,  ,κυρία μου, που τολμάς απομυθοποίηση της “σάρκας”, το κρέας στο τσιγκέλι της αγοράς.