ΟΙ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ, ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ… ΜΑΤΑΙΩΣ!

Πανωλεθρία για τις δημοσκοπικές εταιρείες στην Τουρκία

 

Οι δημοσκοπήσεις, στην πλειοψηφία τους, ήθελαν τον βασικό αντίπαλο του Τούρκου προέδρου να έχει προβάδισμα όμως διαψεύστηκαν στην κάλπη.

Με τους Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία με το τελικό αποτέλεσμα να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που προέβλεπαν στην πλειοψηφία τους οι δημοσκοπικές εταιρείες.

Με καταμετρημένο το 99% των ψηφοδελτίων ο απερχόμενος πρόεδρος προηγείται με 49,4% των ψήφων έναντι σχεδόν 45% του αντιπάλου του και πλέον μπορούμε να μιλάμε για βατερλώ των δημοσκοπήσεων.

Αν και οι περισσότεροι εταιρείες είχαν αφήσει να διαφανεί το τέλος εποχής, της απόλυτης κυριαρχίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από 20 χρόνια στην εξουσία, το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο δεν δείχνει κάτι τέτοιο αλλά πλέον ο Ερντογάν φαντάζει φαβορί για μια νέα προεδρική θητεία.

***

Ο Ράπτης είναι, μεν κατάπτυστος, αλλά ,ας μην ξεχνάμε πως  και μεταξύ των μελών της ίδιας συμμορίας, υπάρχουν  διαφοροποιήσεις. Τούτος, είναι ειλικρινέστερος    του Παπππά της Εφσυν.

Μπορεί να ανήκουν, μεν,  στην ίδια χωματερή της ΕΣΗΕΑ και ως  τυφλοπόντικες αμφότεροι,    μοιράζονται τα αυτά λαγούμια,  κι   ανοίγουν  τρύπες και στοές, ίδιων διαστάσεων, αλλά,  οφείλουμε  να επισημάνουμε πως ο  εργολάβος  της φυλλάδας iefimerida.gr  ,  σου λέει ξεκάθαρα και φυσικά χωρίς ίχνος τσίπας  πως  «είμαι αυτός που είμαι.  Ως γκεμπελίσκος, παλιάνθρωπος,  εξωνημένος,   Δεξιός  με παράσημο.  Επιχειρηματίας, εν τέλει.  Ο Παππάς της αριστερίζουσας εφυσν , το παίζει …υπεράνω.   Αλλά, ταυτόχρονα και  σε πολλά  ταμπλό . Προσκυνάει, μεν,  Μαμωνά αλλά …εν ταυτώ , δηλώνει πως  λατρεύει και  Γιαβχέ!

Θα φέρναμε,  αν είχαμε την πολυτέλεια χρόνου και χώρου,  πλήθος από παραδείγματα του βίου  και της πολιτείας των μελών της κολεκτίβας. Αρκεί ,όμως,  η παράθεση του επίσης ισχυρού επιχειρήματος του τρόπου  που σχεδόν 4 χρόνια τώρα, τα καλόπαιδα εκεί διαχειρίστηκαν   το μέγα  έγκλημα των πέτσινων δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα που παρουσιάζει η γνωστή   συμμορία των ΠαναγοπουλοΦαναροΓεράκηδων. Πέτσινες και εξαγορασμένες με πακτωλό  κάτω από το τραπέζι,  για να υπογράφουν τέτοια κατάπτυστα   ποσοστά.

Η εφσυν απο κοντά. Δε γνωρίζουμε, ούτε μας νοιάζει,  αν τους πετάει  κόκαλα ή ψαχνό η παραπάνω συμμορία . Ξέρουμε, όμως,  πως δεν έπαψαν όλα αυτά τα χρόνια να αναδημοσιεύουν τις πλαστές και απίστευτης ηλιθιότητας,  αυτές «δημοσκοπήσεις».  Για ξεκάρφωμα και κάλυψη,βέβαια,  όπως και σήμερα στο παραπάνω  δημοσίευμα,  από καιρού εις καιρόν,  βάζανε  και καμιά αράδα σε μορφή ερώτησης  – ρε,μάγκες,   ο γιαλός είναι στραβός ή  τούτοι που τους γλείφουμε,  στραβά αρμενίζουν;

 

 

 

Φάγανε το πρώτο και ηχηρό  χαστούκι από την Τουρκία. Τώρα,  άπαντες  …νίπτουν τας χείρας τους.  Τρέχουν και δε φτάνουν να σκεπάσουν σαν τη γάτα τα σκ@τά τους. ΄Ελα , όμως , που ζέχνουν  στο ιδιόκτητο  βόθρο τους,  τέσσερα ολόκληρα χρόνια ! Και πια δεν τους ξεπλένει ούτε της Καλλιρρόης το ποτάμι, ούτε ο Ηρακλής με τη μυθική μάνικα που ξεβρώμισε το στάβλο του Αυγεία.

΄Ολα εδώ πληρώνονται τελικά, παλιανθρωπάκηδες! Αναμείνατε όλο το εμπλεκόμενο αληταριό , μετά το κάζο στην Τουρκία και τη φαρμακερή που θα κληθείτε την Κυριακή  να πληρώσετε και στην Ελλάδα.  Θα σκάσει η βόμβα σύντομα.