1. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ-ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ -«ΤΙ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ;»
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φωτογραφίζεται με τον Αμβρόσιο

 

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
Και η Κουντουρά αγκαλιά με τον Αμβρόσιο

Η περίπτωση Κουρουμπλή δεν είναι η μοναδική. Και στο παρελθόν η Έλενα Κουντουρά, ως υπουργός Τουρισμού, είχε επισκεφθεί δύο φορές τον Αμβρόσιο και περιχαρής πόζαρε μαζί με τον ακροδεξιών απόψεων μητροπολίτη, όσο ήταν ακόμη στους ΑΝΕΛ.

 

 

Η Ελενα Κουντουρα ποζάρει χαμογελαστή με τον Αμβρόσιο

Κουρουμπλής: θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσεις».

__________________________________________________________________________

΄Ωστε, πανάθλιε παλαιοπασόκε, Κουρουμπλή, στη δημοκρατία σου έχουν θέση και τα αποβράσματα της Χρυσής Αυγής και όσοι υποκλίνονται ακόμα και σήμερα στη μνήμη των ναζιστικών τεράτων, που εξολόθρευσαν εκατομμύρια αθώα θύματα και μάλιστα βασανιστικά και απάνθρωπα;

Να τους χαίρεσαι ,κύριε Τσίπρα, τους εκλεκτούς σου συνοδοιπόρους του Αμβρόσιου, Κουρουμπλή και Κουντουρά. Αλήθεια, σε όλο το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν καλύτεροι να διαλέξεις για υποψήφιους ευρωβουλευτές; Ντροπή!

2. Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ

 

το Λονδίνο, όπου είχε βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού, συνελήφθη ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ και την μεταφορά του από την πρεσβεία του Ισημερινού στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, όπου θα παραμείνει, προτού υποβληθεί το συντομότερο δυνατόν ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία

 

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας για να συλλάβει τον ιδρυτή των Wikileaks , αφού η κυβέρνηση τoυ Ισημερινού αφαίρεσε την ασυλία του

Ο Τζούλιαν Ασάνζ υπήρξε κορυφαίος ακτιβιστής και αγωνιστής της ελεύθερης πληροφόρησης. Στηρίχτηκε από τα καθαρά μυαλά απανταχού της γης , ως σύμβολο της ασυμβίβαστης δημισιογραφίας. Γι ΄αυτό και χτυπήθηκε αμείλικτα από τη κρατική εξουσία ,που δε δίστασε να του στήσει κατηγορία ακόμα και για βιασμό!

Μέχρι πρό τινος, τήρησε μια όντως αξιοπρεπή, αγωνιστική και ουδέτερη στάση. Εντύπωση ,όμως, προκαλεί η απόφασή του τελευταία να συμπαραταχθεί με το δικτάτορα της Ρωσίας . Σαν να μη γνωρίζει ο Ασάνζ ,αυτός ο κατήγορος των αμερικάνικων εγκλημάτων πως ο Πούτιν είναι ο σφαγέας χιλιάδων αθώων θυμάτων στην Ουκρανία και τη Συρία.

Τί δουλειά έχεις, Τζούλιαν ο Ασάζν ,να θεωρείς φίλο σου έναν άγριο εκπρόσωπο της κρατικής εξουσίας; Και μάλιστα της μαφιόζικης μορφής του κράτους; Μέγα και ασυγχώρητο λάθος.

Τον καταγγέλλουμε, αλλά στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα του για όσα έχει υποστή μέχρι σήμερα υπέρ της ελεύθερης δημοσιογραφίας και της αυθεντικής πληροφόρησης.

 

___________________________________________________________