Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ:”ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ, ΚΟΡΗ,ΓΙΟ ΚΙ ΕΓΓΟΝΟ”

 

Τσίπρας: «Στη Novartis έγινε όργιο υπερκοστολόγησης και μας λένε ότι θα μας δικάσουν»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της Ρένας Δούρου

Με τη Novartis έγινε όργιο υπερκοστολόγησης και μας λένε ότι θα μας δικάσουν»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις για την υπόθεση Novartisόπου έγινε «ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι με το όργιο υπερκοστολόγησης των φαρμάκων που πλήρωνε ο Έλληνας συνταξιούχος» όπως είπε.

«Βγήκαν να μας πουν ότι είναι σκευωρία, ότι θα μας δικάσουν και στο τέλος της ημέρας μας είπαν όχι ότι είναι αθώοι -μακάρι να είναι-αλλά ότι με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών που έφτιαξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Ακούσαμε ακόμη και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ότι ανάμεσα στα καθήκοντα των υπουργών είναι να εισπράττει τις μίζες. Θέλω να συγκρίνουμε το ήθος, το ύφος και την πρακτική ανάμεσα σε ένα πρόσωπο και μία παράταξη που μιλάει με έργο και ήθος απέναντι σε πρόσωπα και παρατάξεις που μιλάνε με το θεαθήναι και σε πολιτικούς που έχουν στο νου τους πώς θα κάνουν καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή πατώντας στο σκαλοπάτι της αυτοδιοίκησης.

Τα είπε σωστά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λαός  το λέει έτσι:  “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι”!

Μια σύναξη αληταριού κατάντησε το κόμμα του Κωνσταντίνου  Καραμανλή. Δεν το λέμε μόνο εμείς.  Τους στολίζει  χειρότερα κατά καιρούς ο ακραιφνής δεξιός και…δεξί χέρι ,παλιά και σήμερα, του  Κώστα Καραμανλή, ο  Ευάγγελος Αντώναρος.

Διακινητές ναρκωτικών, κλέφτες ξεδιάντροποι  του δημόσιου χρήματος σαν αυτούς της Novartis, μάρτυρες υπεράσπισης παιδεραστών, ακροδεξιά-φασιστκά στοιχεία  τύπου Γεωργιάδη-Βορίδη. “Απ΄όλα έχει ο μπαξές”  να συμφύρονται άνετοι και  ξετσίπωτοι    στο, εκτός των άλλων,  “πατριωτικό”  κόμμα της Ν.Δ. Βεβαίως, “πατριωτισμός” τέοιου είδους και απάτη,  πάνε χέρι χέρι, όπως αποφάνθηκε παλιότερα ο Εγγλέζος στοχαστής.

Και αρχηγός τους; Μα, ένας τύπος και…τί τύπος! “Λουλούδι” και τούτος. Μάλιστα, αυτός ο…  πολυτάλαντος ‘γόνος”, πέρα από την κάλυψη που παρέχει αφειδώς σε όλο εκείνο το συρφετό, κουβαλάει   και ένα “αμαρτωλό” οικογενειακό όνομα,  ο πατέρας , η αδερφή και ο ανιψιός του οποίου ποτέ δεν αποκάλυψαν  ποιος όπλισε το χέρι του Κουφοντίνα να δολοφονήσει ένα  πολέμιο της δικτατορίας των συνταγματαρχών και αργότερα χαμηλών τόνων  πολιτικό, όπως ήταν ο Παύλος Μπακογιάννης, γαμπρός, σύζυγος και πατέρας  της φαμίλιας .

Παραμένουν ακόμα ανοιχτοί οι λογαριασμοί τους με την Ιστορία. Κι ας μη γελιούνται. Η Ιστορία δεν  ξεχνά, όπως, τους βολεύει να ελπίζουν, γιατί ,λένε, γράφεται μετά από 100 χρόνια! Ψεύδος. Η ιστορία γράφεται ΣΗΜΕΡΑ. Μετά από ένα αιώα καταλήγει μυθ-Ιστορία.

΄Ενας κόσμος λούμπεν, βρώμικος, διεφθαρμένος, σιχαμερός, λοιπόν οι ΝεοΔμοκράτες. ΄Οπως και όσοι ανήκουν και παραμένουν  στην παράταξη της Δεξιάς, είτε ως στελέχη είτε ως απλοί οπαδοί και ψηφοφόροι.

“Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Και  δεν έχουν κανένα άλλοθι οι οπαδοί του Κυριάκου Μητσοτάκη ,να επικαλεστούν  πως, ως αφελείς, παρασύρθηκαν. Δεν ήξεραν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.

Μη γελιόμαστε. Είναι ίδιοι με εκείνους που ψηφίζουν. Τάλε κουάλε. Και όπως ακριβώς τους χαρακτηρίσαμε: Λούμπεν, βρώμικοι, διεφθαρμένοι, σιχαμεροί.

Το μόνο παρήγορο είναι πως αριθμητικά υπολείπονται. Δεν είναι έτσι το σύνολο του ελληνικού λαού. ΄Αντε, να μετριούνται οι ΝεοΔημοκράτες της χώρας σε καμιά… 1 εκατομμύριο . Στα 10 εκατομμύρια το εκλογικού σώματος, δηλαδή.  Σε καμιά περίπτωση περισσότεροι.

Αν μη τι άλλο, με τέτοιο νούμερο, διασώζεται, τουλάχιστον,  στους έξω  η υπόληψη ενός λαού που κατέχει περήφανο όνομα, παραφορτισμένο με τίτλους κληρονομιάς. Κυρίως πολιτισμικούς και ανθρωποκεντρικούς, στους οποίους  ολόκληρη η υφήλιος  σήμερα σεμνύνεται  πως  έχει καταστή και τούτη μέτοχος και κληρονόμος.