Ο “ΔΩΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ” ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

” Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για ένα νέο lockdown. Ο αριθμός νέων κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά είναι διαρκώς αυξανόμενος και δύσκολα θα αποφευχθεί μία νέα καραντίνα.

Ένα δεικτικό σχόλιο για το ενδεχόμενο ενός lockdown έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento» σχολίασε τα περί ατομικής για την τήρηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

«Ετοιμαστείτε. Φοβάμαι πως αφού ενοχοποιήσουν νεολαία και όποιον άλλο επιλέξουν θα μας πάνε για κλείσιμο. Δεν φταίει το άνοιγμα των συνόρων, η έλλειψη τεστ, το στρίμωγμα στα αεροπλάνα, τα πλοία, τα λεωφορεία, τις μαθητικές τάξεις. Φταις ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης.

***

Οι εκπρόσωποι της αισχρής αυτής βιομηχανίας του κερδοσκοπικού Τύπου, που είναι τέτοιος στο σύνολό του, κουβαλάει πλήθος αμαρτιών. Και κάποιες πολύ βαριές, σαν αυτή του “δωσολογισμού”.

Οι  πιο πολλοί  ξέρουν  στη Ναζιστική Κατοχή, μόνο τον Τσολάκογλου ως δωσίλογο ,αφού  ήταν ο στρατηγός που  σχημάτισε την πρώτη “Κατοχική κυβέρνηση”.΄Αντε, και κάποιους αρνησιπάτριδες  Γερμανοτσολιάδες.  Αγνοούν ή δε θέλουν να ξέρουν πως  χιλιάδες συμπατριώτες μας συνεργάστηκαν με πολλούς τρόπους ,ανοιχτά ή κρυφά, με τους Γερμανούς κατακτητές. Από τότε, ο όρος “δωσολογισμός”  συμπεριλαμβάνει κάθε αισχρό ,επίορκο,   προδότη, που πουλάει “ιερά και όσια” για το προσωπικό του συμφέρον  και την ατομική του βολή .

Οι “κοντυλοφόροι”, τα …ζόμπι της παραπληροφόρησης κατέχουν πολλούς και…υψηλούς τέτοιους τίτλους “δωσίλογου”. Βιάζουν και κακοποιούν καθημερινώς κάθε μορφή είδησης, ορθής πληροφόρησης και αντικειμενικής κριτικής.  Μόνος θεός τους είναι ο “Μαμωνάς”.

Για δείτε, ένας από το συνάφι, ο γνωστός και μη εξαιρετέος   Συριζαίος Κ.Βαξεβάνης,  ποιους υποδεικνύει σήμερα ως ενόχους του επαπειλούμενου νέου πραξικοπήματος του lockdown. Γράφει : “Δεν φταίει το άνοιγμα των συνόρων, η έλλειψη τεστ, το στρίμωγμα στα αεροπλάνα, τα πλοία, τα λεωφορεία, τις μαθητικές τάξεις. Φταις ΕΣΥ.

 

Καλέ μας, Κωστάκη για ξεφύλλισε τη φυλλάδα σου και πήγαινε Ιανουάριο 2020, όταν εμείς από εδώ  καλούσαμε, ειδικά εσάς τους κοντυλοφόρους, να προτείνετε τα μέτρα,  όπως τα απαρίθμησες εσύ σήμερα. Τί γράφεις;  Ούτε λέξη. Δεν είχατε καν πάρει χαμπάρι πως ο ιός δεν έχει σύνορα και οσονούπω θα έφτανε κι εδώ. “Περί άλλα τυρβάζατε” τότε.

Χρειάστηκαν 9 ολόκληροι μήνες για να “ανακρούσετε πρύμναν”,  δημαγωγικής πλεύσης βέβαια,    κι εσύ και το λοιπό συνάφι, αλλά  και το κόμμα σου, ως αξιωματική αντιπολίτευση και να δηλώνετε τώρα  πως τα  μέτρα που υιοθετήσατε σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση τέλος Μάρτη, ήταν και  αντισυνταγματικά και αναποτελεσματικά και  επικίνδυνα, όπως φάνηκε σήμερα.

Πότε, τελικά, λέγατε την αλήθεια και κάνατε το σωστό; Την  πιάνεις πουθενά τη μαφία του Τύπου;

 

Οι δημοσιογράφοι, πέρα από την ανεπάρκεια  γνώσεων και την ελλιπή  εκπαίδευση  (οι σχολές τους μόνο σχολές δεν είναι και δε θα έπρεπε καν υπάρχουν σε αυτή τη μορφή  στο εκπαιδευτικό  σύστημα της χώρας) , είναι και ανιστόρητοι. Να φέρουμε δυο  παραδείγματα.

Δεν περιμέναμε, βέβαια,  να γνωρίζουν ή να ενδιαφερθούν να μάθουν  τι έγραφαν στις  φυλλάδες   οι συνάδελφοί τους  στις  παραμονές της εκστρατείας στη Μ. Ασία του ελληνικού στρατού . Θα τους πληροφορήσουμε εμείς που και κόπο και χρόνο πολύ κάναμε παλιότερα   να προσεγγίσουμε καλές   πηγές της εποχής εκείνης , οι οποίες σήμερα   δεν είναι εύκολο να τις συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο. ΄Οπως τις φυλλάδες στα χρόνια εκείνα.

Πατριωταράδες , Ελληνάρες ,λοιπόν και  αυτοί  οι “καλαμαράδες” (μεταφορικά και κυριολεκτικά) .  Ανεύθυνοι, δημαγωγοί, φανατικοί  καιροσκόποι, σαν τους κατοπινούς και τους σημερινούς,  καλούσαν τη χώρα να… αυτοκτονήσει!  Και τα κατάφεραν. Την οδήγησαν στον αυτοχειριασμό.

Αλλά,  την επαύριο κιόλας   της φοβερής  καταστροφής , οι ίδιοι κοντυλοφόροι, “σήκωναν το δάχτυλο” τώρα   και έδειχναν άλλους υπεύθυνους.  Σε καμιά περίπτωση, όμως,  δεν συμπεριλάμβαναν  και τις δικές τους  “δηλητηριασμένες”  πένες στους ενόχους. ΄Αλλους έβαζαν  στο απόσπασμα για τη μεγάλη συμφορά.

Θα  φρίξετε ακόμα και   για τον τρόπο που… υποδέχτηκαν  τους πρόσφυγες και πώς συμπεριφέρθηκαν μετά. Δε θα πιστεύετε στα μάτια  σας ,αν δείτε  πόσο απάνθρωπη  και βάρβαρη συμπεριφορά επέδειξαν απέναντι σε ανθρώπους- ΄Ελληνες, που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στην “κόλαση”. Και μάλιστα οι περισσότεροι, χωρίς δική τους ευθύνη. “Τουρκόσπορους” τους ανέβαζαν “ξένους”  και  “παλιανθρώπους”   τους κατέβαζαν.

Τα ίδια ονόματα,  ίδιες υπογραφές.  Πριν εκόπτοντο για τον ελληνισμό της Μ.Ασίας. Οι “τίμιοι, οι άξιοι  συμπατριώτες, οι απευθείας απόγονοι των Ελλήνων της αρχαιότητας”!  Και μετά το “κακό”, οι ίδιοι πάλι, τους  καθύβριζαν, τους απειλούσαν, τους συκοφαντούσαν ,ως  “μαφιόζους πρόσφυγες” πια, που “κλέβουν   το ψωμί των ντόπιων”!

 

Χρόνια μετά, στη δικτατορία των συνταγματαρχών , όλες οι φυλλάδες συνέχισαν να κυκλοφορούν. Εξαιρέσεις δεν υπήρχαν, πλην  της  Καθημερινής της Βλάχου, επειδή ακριβώς η ιδιοκτήτρια ήταν  φαν του…βασιλέως και υπέρμαχη της βασιλικής  δικτατορίας των στρατηγών, που τους πρόλαβαν και τους έδεσαν οι συνταγματάρχες.  Η Καθημερινή,  υπήρξε πάντα ένα χουντικό ,σοβαροφανές έντυπο και ο πατέρας της Ελένης Βλάχου, ως ιδρυτής και ιδιοκτήτης  του άθλιου αυτού εντύπου,   υπηρέτησε δικτατορίες με πρώτη εκείνη του Μεταξά. Η Καθημερινή, τα “πέτρινα” εκείνα χρόνια,  υπήρξε η επίσημη  εφημερίδα  του καθεστώτος.

Στην “7ετία”, όλες οι γνωστές ,ως και σήμερα εφημερίδες, δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από τη λογοκρισία, αφού εκτελούσαν στο ακέραιο τις εντολές του Παπαδόπουλου και κάλυπταν  με …σπουδαία αρθρογραφία και ρεπορτάζ τις δραστηριότητες και το εν γένει “εθνοσωτήριον έργον  της Επαναστάσεως” . Μέχρι την ημέρα που η χούντα κατέρρευσε, οι φυλλάδες του Λαμπράκη και  και των λοιπών  αισχρών εκδοτών και δημοσιογράφων ,δεν άλλαξαν γραμμή, ούτε ποτέ η δικτατορία τους ενόχλησε.

Την επομένη , όμως, της αντιπολίτευσης,  ζώστηκαν,  μηδεμιάς εξαιρουμένης, την παντιέρα της κομματικής  πια  Επανάστασης, της Αντίστασης και έφτυναν  μετά βδελυγμίας, εκεί  ακριβώς που εσθίοντο  πριν.  Μάλιστα,  δεν είχαν κανένα λόγο να απολογηθούν για τις χουντικές τους ημέρες. Τσιμουδιά. Αντίθετα, έκαναν, έλεγαν,  αντίσταση, μόνο και μόνο  επειδή…εκδίδονταν (!).

Φρικτή, ανίερη  φάρα. Εκδότες, ιδιοκτήτες και δημοσιογράφοι. Ανέκαθεν, όχι μόνο σήμερα.  Δεν λένε τυχαία πως “ο καλύτερος από δαύτους  έχει σκοτώσει τη μάνα του”.

 

Στη διάρκεια της πανδημίας οι    ανίεροι   συστρατεύτηκαν και υπέγραψαν και με τα δυο τους  χέρια την αφροσύνη  της κυβέρνησης  για τα μέτρα και τον τρόπο διαχείρισης του ιού. Καθημερινά, με ένα ορυμαγδό γκεμπελικής μορφής  προπαγάνδα, κάθε λεπτό  ημέρας και νύχτας,  από οθόνες, μικρόφωνα και πληκτρολόγια, εξήραν  τη σημασία των μέτρων  με αλλεπάλληλες αναφορές, επισημάνσεις και   εμετικές επαναλήψεις  για  την…επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από  την κυβέρνηση. Και  φυσικά, όλο αυτό το λιβανωτό,  το  εξαργύρωναν με “χρυσάφι”.

Η  επαίσχυντη λίστα Πέτσα, είναι ενδεικτική, η τρανή απόδειξη πώς σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος (πλην 2-3 φυλλάδων)  στη διάρκεια της πανδημίας, ασέλγησε σε  κάθε έννοια επιστημονικής  και ηθικής δεοντολογίας.   Κατά τρόπο προκλητικά κερδοσκοπικό, έστηναν σκηνικά θεάτρου, θρηνολογούσαν για τις  εκατόμβες νεκρών από τον ιό, προέβλεπαν “Αρμαγεδώνες”   στο ζοφερό μέλλον που περίμενε την ανθρωπότητα,  έσπερναν  τρόμο και πανικό,  ,καλλιεργούσαν  σύγχυση  και αποπροσανατολισμό. Τα γνωστά   εργαλεία-όπλα του Τύπου, άνευ των οποίων δεν έχει κανένα άλλο σκοπό ύπαρξης.

Πλούτισαν, οι αλητήριοι  από τη δυστυχία των άλλων.  Σκύλευσαν  στο θάνατο και  την αρρώστια,  Επέβαλαν δια ροπάλου τον εγκλεισμό των  συνανθρώπων τους.  Κατατρομοκράτησαν κόσμο, τους κατάντησαν ψυχοπαθείς, πανικόβλητους μέχρι και σήμερα.

Και ακόμα. ΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ   ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.  ΣΕ ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 

Και ξαφνικά ο Βαξεβάνης  ανακάλυψε σήμερα την…Αμερική! Μόνο αυτός και δυο τρεις άλλοι, που δεν κατάφεραν να περιδρομιάσουν,   δεν τους αντάμειψε η κυβέρνηση για τη συμπαράστασή τους στο έργο της.

Βγαίνουν τώρα παραπονεμένοι  και μας λένε πως ΟΛΑ,  τα μέτρα που εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η μαφία του Τύπου (και οι διαφωνούντες σήμερα), για τα κονομήσουν   και τα υιοθέτησαν άπαντες,  αποδείχτηκαν, φωνάζουν,   αντισυνταγματικά και εντελώς αναποτελεσματικά. Λάθος της κυβέρνησης, όχι, όμως,  και δικό τους.

Δεν  κωλώνουν, τελικά,  πουθενά.΄Οπως έκαναν και με τη χρεοκοπία της χώρας το 2008. Δεν έβγαζαν “κιχ”  τότε για το κακό που ερχόταν. Και όταν ήρθε, ή σφύριζαν αδιάφορα ή έβγαινα κι από πάνω ,επειδή λέει, οι πολιτικοί  έφταιγαν. Τα κόμματα! Οι ίδιοι πάλι δεν είχαν καμιά ευθύνη για τη συγκάλυψη το μεγάλου σκανδάλου, του εγκλήματος  “εσχάτης προδοσίας”.

 

Σήμερα, για άλλη μια φορά, “νίπτουν τα χείρας τους”.  Σαν να μην ήταν  αυτοί που είχαν τον βασικό, τον πρωταγωνιστικό  ρόλο στο θέατρο του παραλόγου που έστησαν όλοι μαζί.  Διαφωνούντες και μη .  Και “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά” τους οι πανάθλιοι.

 

Ας τα διαρρήξουν.  Ας μείνουν ξεβράκωτοι, ΄Οπως, ακριβώς,  κυκλοφορούν πάντα.  Και μόνο οι ίδιοι καμώνονται  πως δε βλέπουν   τη διαπόμπευση και  τον εξευτελισμό τους.

Τους φτύνουν  ακόμα και οι χαχόλοι και οι σκουπιδοφάγοι τους. ΄Εστω κι αν γνωρίζουν  και τούτοι πως η βρώμικη  φάρα της παραπληροφόρησης   τους έχει εθίσει και τους ίδιους  στο σιχαμερό χούι  να τρέφονται με σκουπίδι  κι σανό!