Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

                                             ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1. 30/4/1945. Σαν σήμερα αυτοκτόνησαν ο   παρανοϊκός αρχηγός των Γερμανών Ναζί Αδόλφος Χίτλερ και η  επίσης κτηνώδης ερωμένη του Εύα Μπράουντ

 

Η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ και της Εύα Μπράουν

 

Προηγουμένως έδωσε εντολή να κάψουν τα πτώματά  τους για να μην έχουν  την τύχη του Φασίστα  Ιταλού   Μπενίτο Μουσολίνι του οποίου το πτώμα ,αλλά  και της ερωμένης του, Κλαρέτα Πετάτσι,   κρεμάστηκαν στην πλατεία Λορέτο.

΄Ηταν το καλύτερο δώρο των  Συμμάχων  στο τέρας  που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα . Αντί να συλληφθεί, να δικαστεί και να καταδικαστεί σε ισόβια , “δραπέτευσε”. Του δόθηκε η ευκαιρία να ξεμπερδέψει με την τιμωρία του. Μια και ο θάνατος είναι λύτρωση, καταφύγιο, ξεκούραση. Δεν είναι τιμωρία.

Η τιμωρία δεν είναι εκδίκηση. Ούτε και  σωφρονισμός στην πραγματικότητα. Είναι πρώτα,   αποφυγή  της ‘Υβρεως και αποκατάσταση της φυσικής ηθικής τάξης. Μετά παραδειγματισμός προς σωφρονισμό των άλλων.

Αυτός είναι ο λόγος, κυρίως,  που δεν  έχουν  ούτε νόημα-σκοπό,  αλλά προπαντός ούτε φυσική ,ηθική κάλυψη, η θανατική ποινή και η εκτέλεση. Κι ακόμα, λόγος σοβαρός ,απαγορευτικός,   είναι και η περίπτωση  λαθεμένης δικαστικής απόφασης και η καταδίκη ενός αθώου, Σύνηθες φαινόμενο στην ιστορία του θεσμού της δικαιοσύνης.

Αλλά ούτε η αυτοδικία και η  δολοφονία  ενός ,έστω αποδεδειγμένα ενόχου ,  δικαιολογείται,  αφού, όπως είπαμε, ο θάνατος δεν είναι τιμωρία, αλλά ΑΘΩΩΣΗ. Επιπλέον και ανάπαυση, απαλλαγή, εν τέλει λύτρωση του εκτελεσθέντος ενόχου.

Συμπερασματικά ,  η αφαίρεση ζωής, εκτός από την περίπτωση της άμυνας ή της διαφύλαξης της ζωής αθώων, είναι διάπραξη ΄Υβρεως.  Αφύσικη ενέργεια.

Βεβαίως ,περιπτώσεις, όπως αυτή  του νέου   Χίτλερ  της Ρωσίας, η εκτέλεση του τέρατος  παραμένει  πρωταρχικός στόχος και ηθική υποχρέωση κυβερνήσεων,  αλλά και  δικαίωμα  τυραννοκτόνων πολιτών,  όχι ως τιμωρία και εκδίκηση ,αλλά ως δρόμος διεξόδου από την αιματοχυσία ,τον τρόμο και την καταστροφή που σκορπά, το κτήνος της Ρωσίας. Θα είναι  το τέλος και του πυρηνικού  εφιάλτη.

Βεβαίως, η πλέον χρήσιμη και ηθικά αποδεκτή κατάληξη  θα ήταν η σύλληψη  του τέρατος και η τιμωρία του με ισόβια φυλάκιση. Είναι ένοχος πλέον για πάνω από 1.000.000 νεκρούς,   εκατομμύρια ανάπηρους,  πρόσφυγες, κατατρεγμένους.  Μεταξύ αυτών πολλά παιδιά,  κυρίως  από τη Συρία και σήμερα από την Ουκρανία . Και φυσικά υπεύθυνος για ανυπολόγιστες καταστροφές όλων των μορφών.

Με μία ουσιαστική υπενθύμιση. Ο δικτάτορας Πούτιν δεν είναι ο μοναδικός ένοχος. Ούτε μόνο η λοιπή κυβερνητική και στρατιωτική ιεραρχία. Το ίδιο ένοχος είναι  και ο «τελευταίος»  Ρώσος στρατιώτης που δέχτηκε εντολές να δολοφονήσει, να βασανίσει, να καταστρέψει και υπάκουσε.

Μάλιστα, θα λέγαμε πως η τιμωρία του απλού στρατιώτη είναι απείρως σημαντικότερη και πλέον απαραίτητη   και για λόγους πρακτικούς σε σχέση με  την τιμωρία των επικεφαλής. Ποια εξουσία θα μπορούσε να  διαπράξει  εγκλήματα χωρίς “στρατιώτες”; Ποιος παρανοϊκός παλιός και νέος Χίτλερ θα μπορούσε να διαπράξει  τα εκατομμύρια ειδεχθή εγκλήματά,   αν δεν είχε την υποταγή του  απλού  Γερμανού  Ναζί και του  σημερινού Ρώσου Νεο-Ναζί;

Ο πατριωτισμός τους ,οι  αξίες στα δικά του μέτρα, ακόμα και οι φόβος της υποταγής του στρατιώτη  δεν είναι λόγοι που θα μπορούσαν να τον απαλλάξουν από τα εγκλήματα πολέμου. Η λιποταξία και η μη συμμετοχή του με κάθε τρόπο στα εγκλήματα αυτά,  είναι πρωταρχική υποχρέωση του στρατιώτη.΄Οχι ,όμως , και του αμυνόμενου.

Ηθική επίσης αυτουργία στα σημερινά  εγκλήματα των   Ρώσων ,   έχουν και οι Πουτινιστές ,οι  ισαποστάκηδες , οι  συμφωνούντες και επιχαίροντες  για την καταστροφική  μανία του…πατριώτη  Νέου Χίτλερ της Ρωσίας.  Και ο ηθικός αυτουργός στην ποινική δικαιοσύνη  τιμωρείται όπως και ο φυσικός.

2. “ΗΠΑ: Σιγή ιχθύος για τις τουρκικές υπερπτήσεις – «Προτεραιότητα» η πώληση F-16 στην Τουρκία”

ΗΠΑ: Σιγή ιχθύος για τις τουρκικές υπερπτήσεις – «Προτεραιότητα» η πώληση F-16 στην Τουρκία

Documento

“Αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση επί του θέματος των τουρκικών υπερπτήσεων το Στέιτ Ντιπάρτμεν προσφεύγει σε γενικότητες περί κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας οι οποίες «πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται». Νίπτοντας τας χείρας του μάλιστα προτείνει ως «λύση» την διεξαγωγή διαλόγου ανάμεσα Αθήνα και Άγκυρα.

Συγκεκριμένα με γραπτή του δήλωση αναφορικά με τη σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, προτάσσει την πάγια αμερικάνικη θέση που συνοψίζεται στο ότι το εύρος των χωρικών υδάτων θα πρέπει να συμπίπτει με το εύρος του εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση, όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας».

Μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σημείωσε πως:

. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας, καλούμε σε συντονισμό και σε συζήτηση, και όχι σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».

***

“Ο πατριωτισμός είναι  το άλλοθι και η καβάντζα των προϊόντων της διαφθοράς των απατεώνων”.  Η γνωστή ρήση επαληθεύεται καθημερινά, αν δει κανείς κάθε  φορά ποιοι είναι πατριώτες και κάποτε υπερπατριώτες. Ο Δεξιός  παριστάνει τον πατριώτη. Είναι  μέρος της ιδεοληψίας και των  πέτσινων αξιών του,  όπως  το  γνωστό τρίπτυχο “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Ο Αριστερός,  ευρισκόμενος, υποτίθεται  στον αντίποδα του Δεξιού, δε θα  έπρεπε να δηλώνει  πατριώτης. Εμ, δε! Χειρότεροι πατριωταράδες τούτοι από τους Δεξιούς.  Από φόβο . Πάντα κουβαλούν την ρετσινιά  του προδότη της πατρίδας.

Αλλά, μιλάμε  πάντα για τον   δηλούντα  «Αριστερός».   Κι αυτό  επειδή ο ιδεαλιστής  Αριστερός   έχει Πατρίδα και ΄Εθνος τον ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ. Χωρίς μεν, αλλά και  άνευ  εκπτώσεων, εξαιρέσεων και  αστερίσκων.

Θυμηθείτε πριν λίγα χρόνια τους αλήστου μνήμης εθνικιστές-δραχμιστές Λαφαζάνη, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου. Οι   σφογγοκωλάριοι του Ρώσου δικτάτορα .  ΄Εφτασαν  να παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο  και να  βυσσοδομούν στις σκοτεινές ρώσικες υπηρεσίες για την κατάρρευση της ΕΕ και την επιστροφή στη δραχμή.  Φαντάζεται κανείς σήμερα τη χώρα μας  …δραχμοβίωτη; Θεέ!

΄Ηταν μια εποχή με τούτα τα φυντάνια στην εξουσία,  που ο εθνικιστής και Σκοπιανοφάγος Σαμαράς, έμοιαζε  …άπατρις  μπροστά  στη σκληρή αυτή εθνικιστική  τριάδα των δραχμιστών. Αλήστου μνήμης εποχές.

Ο   Βαξεβάνης εδώ και τούτος σφόδρα εθνικιστής  και πατριωταράς, καταλογίζει, μεν,   τόσα στον  Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δε βγάζει τσιμουδιά για τις μίζες των εξοπλισμών. Μάλιστα, απαιτεί  από τους Αμερικανούς να…συμμορφωθούν,  να συμφωνήσουν  με τη δική του εθνικιστική τύφλα, να  αποδεχτούν ασυζητητί  τις κόκκινες γραμμές του.  Αλλιώς, οι Αμερικανοί είναι Τουρκόφιλοι  και…  φονιάδες των λαών, αφού  δεν αποδέχονται τα τετελεσμένα των Ελληνάρων.

Το ότι  η υφήλιος  όλη το έχει τούμπανο ,  πλην της συστημικής  κομματικής και γκεμπελικής  Ελλάδας, που  θεωρεί το δικό της δίκαιο ως… Διεθνές δίκαιο, δεν έχει καμιά σημασία. Προπαντός  για τους κοντυλοφόρους.  Η κοινή ,εθνική μας γραμμή δε σπάει εύκολα.Και όποιος το τολμήσει είναι προδότης.  Η μιντιακή εξουσία είναι αυστηρότερη των λοιπών πάνω σε αυτό το ζήτημα. Για την εμπορική δημοσιογραφία η ασφάλεια και η ομαλή πορεία  του  Συστήματος, η  τάξη,  η   στερεοτυπική  καθημερινότητα ,  είναι όροι “εκ των ων ουκ άνευ”, για να μπορεί να υπάρχει.

Και για την ιστορική δεοντολογία  είμαστε  υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε πως τελικά  ο  επαγγελματικός  πατριωτισμός  της iefimerida. gr,ας πούμε,    είναι πιο λάιτ και πλέον  ακίνδυνος από εκείνον   του  Documento και  της  efsyn.  Οι αλήθειες να λέγονται. ΄Ανευ φόβου και πάθους.

3. Alexa: To άδοξο τέλος μιας αμφιλεγόμενης πλατφόρμας που ανέβαζε την επισκεψιμότητα sites επί πληρωμή (*)

Από 1η του μήνα μπαίνει οριστικό τέλος στα πειραγμένα νούμερα επισκεψιμότητας που εμφάνιζε η Alexa

15 χρόνια τώρα απαυδήσαμε, μας βγάλανε την πίστη  με  τις ενοχλήσεις τους  η  Alexa και η  Google Analytics  για   να μας βάζουν πρώτους  στη λίστες  επισκεψιμότητας, αντί χρημάτων. Με δέλεαρ μάλιστα πακέτο διαφημίσεων ,τόσο από  “τα κρυφά τεφτέρια”  της Πετσολίστας , όσο και από άλλες, ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μιλάμε για χοντρά λεφτά, όχι πενταροδεκάρες.

Δε δεχτήκαμε ποτέ. ΄Ολα αυτά τα χρόνια ούτε μια διαφήμιση δε  βάλουμε.  ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Και σεμνυνόμαστε γι αυτό. Κι ας μην έχουμε οικονομική στήριξη από κανένα.

Δε χρειαζόμαστε πέτσινες μετρήσεις , Είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα σε επισκεψιμότητα  ως σάιτ  της Ιστορικής  Δημοσιογραφίας. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά στην εμπορική δημοσιογραφική  “πιάτσα”. Και το τρέμουν.

΄Οπως ,επίσης,  γνωρίζουν πως δε ζούμε από το γράψιμο, όπως ελόγου τους, οι κοντυλοφόροι της εμπορικής δημοσιογραφίας. Για αυτό μπορούμε  ελεύθερα να λέμε τις αληθειες  αυτές που δεν τολμούν ούτε  να τις αγγίξουν  τούτοι. Αλλιώς θα χάσουν το ψωμάκι τους.

΄Αλλωστε, όπως λέγαμε χτες,  το  σπινθηροβόλο  πνεύμα  του ΄Οσκαρ Ουάλιντ το έθιξε κι αυτό το ζήτημα . Και το διατύπωσε  στη διαχρονική του  φράση   (ελαφρώς τροποποιημένη ):  “Η  πιο βρώμικη   δουλειά στο γράψιμο γίνεται από αυτούς που στηρίζονται σ’ αυτό για να βγάλουν το ψωμί τους”!

Και ένα παλιότερο κείμενο μας για το συγκεριμένο θέμα:

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ HOMO-NATURALIS.GR

Σε κάποια “στατιστικά” σάιτ   (της πλάκας και και της απάτης ) μας ενημέρωσαν φίλοι πως δημοσιεύονται παραπλανητικά στατιστικά στοιχεία. Λένε για παράδειγμα πως παρουσιάζουν λίστα ιστότοπων  που έχουν πάνω από 20.000 επισκέπτες το χρόνο. Σε αυτές τις λίστες βλέπεις  κυρίως ιστοσελίδες που βάζουν διαφημίσεις.

Το δικό μας σάιτ με (σημερινό) αριθμό επισκέψεων 1.614.989. (ώρα 21.00) , δεν υπάρχει βέβαια,στις εν λόγω λίστες. Στην ουσία θα έπρεπε να το έχουν βάλει  πάνω-πάνω στη σειρά. Αλλά δεν είναι . Οι λόγοι γνωστοί.

Από σήμερα, κι αν έχουμε τη δυνατότητα κάθε ημέρα, θα ανεβάζουμε εδώ τον αριθμό επισκέψεων,όπως  αναγράφεται στις αντικειμενικές μετρήσεις της Google Analytics. Οι ίδιοι οι επισκέπτες   μπορούν  και μόνοι τους να διαπιστώνουν τα πραγματικά νούμερα επισκέψεων στο ιστορικό μας σάιτ , διαλέγοντας από το Μενού την κατηγορία ΑΡΧΕΙΟ. Στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας,  αναγράφεται ανελλιπώς ο αριθμός των επισκεπτών,όπως ακριβώς τον δίνει η Google Analytics

 

STATISTICS  (16/1/ 2020)
Επισκέπτες: 1614989

 

_______________________________________________________-

(*) Σε λιγότερα από δύο 24ωρα το Alexa Traffic Rank, μια αμφιλεγόμενη πλατφόρμα ανάλυσης και κατάταξης ιστοσελίδων, θα αποτελέσει, μετά από 26 χρόνια ζωής, παρελθόν.

Οριστικό τέλος βάζει στις δραστηριότητές του το Alexa Traffic Rank, μια υπηρεσία η οποία -αν και είχε την υποστήριξη της Amazon- απέτυχε να πείσει ακόμα και τους ίδιους τους συνδρομητές της για την αξιοπιστία της.

Alexa: Πώς εμφάνιζε με αλχημείες ψεύτικες επισκεψιμότητες
Τα τελευταία χρόνια, το Alexa, με μερικές εκατοντάδες δολάρια τον μήνα συνδρομή, εμφάνιζε ανύπαρκτα -σε πραγματική επισκεψιμότητα και κύρος-sites στις πρώτες θέσεις κατάταξης. Στην Ελλάδα οι «μαϊμουδένιες» κατατάξεις και επισκεψιμότητες  έγιναν επιστήμη, όχι μόνο στο Alexa, αλλά και στο Google Analytics, αφού με αλχημείες, ρομποτάκια και manipulation των cookies, ιστοσελίδες εμφανίζουν υπερπολλαπλάσιες επισκεψιμότητες, αναντίστοιχες της πραγματικότητας.

Το μακρινό 1996, η ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας η οποία θα αναλάμβανε όχι μόνον την καταγραφή και την κατάταξη αλλά και την ενδελεχή ανάλυση των ιστοσελίδων του Παγκόσμιου Ιστού τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Silicon Valley.

Ο Τζεφ Μπέζος δαπάνησε 250 εκατ. δολάρια για να πάρει την Alexa
Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν η ανάλογη, παρά το γεγονός ότι o δαιμόνιος Jeff Bezos έσπευσε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό 250 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 2009, οι δραστηριότητες της Alexa περιορίστηκαν στην ανάλυση και την κατάταξη των δικτυακών τόπων, σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσει το γεγονός ότι αποτέλεσε την πρώτη και για αρκετά χρόνια τη μοναδική υπηρεσία στον τομέα αυτό.

Με τις πλάτες της Amazon, το Alexa Traffic Rank επιχείρησε να επιβάλει τους δικούς της «άγραφους» νόμους, αναγκάζοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις ιστοσελίδες να συνδράμουν την προσπάθειά της να αποκτήσει έναν ηγετικό ρόλο σε μια ταχύτητα αναπτυσσόμενη ψηφιακή αγορά.

Βλέπετε, οι συνδρομητικές υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε δεν εξασφάλιζαν μόνον πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων επισκεψιμότητας αλλά και την ευκαιρία σε εκείνους που υπέκυψαν στον εκβιασμό της να αναρριχηθούν δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια στην κορυφή μιας αμφιβόλου αξιοπιστίας κατάταξης.

Alexa: Η αρχή του τέλους για τη σκανδαλώδη πριμοδότηση στην κατάταξη επισκεψιμότητας
Φυσικά, η σκανδαλώδης πριμοδότηση στην κατάταξη επισκεψιμότητας των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Οι φωνές που υποδείκνυαν ότι το περίφημο Alexa Traffic Rank δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα χειραγωγούμενο «όπλο» στα χέρια εκείνων που επέλεξαν τον εύκολο τρόπο ώστε να αποκτήσουν το απαραίτητο ψηφιακό μέγεθος πλήθαιναν και η αντίστροφη μέτρηση για το πολλά υποσχόμενο ψηφιακό εργαλείο της Amazon είχε ήδη ξεκινήσει.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2021, το Alexa με μια σύντομη αλλά περιεκτική ανακοίνωσε γνωστοποιούσε το οριστικό τέλος των δραστηριοτήτων του, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 1η Μαΐου του 2022.

Εν μια νυκτί, οι ιστοσελίδες οι οποίες επένδυσαν χρόνο και κυρίως χρήμα ώστε να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τους αλάνθαστους κατά τα άλλα αλγόριθμους της πλατφόρμας κατακρημνίστηκαν, καθώς η ψηφιακή φούσκα της Alexa έσπαζε, τυλίγοντας γραμματείς και φαρισαίους με μια αποκρουστικά δύσοσμη εσάνς.

Σε περίπου 48 ώρες από τώρα, ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του Διαδικτύου θα έχει κλείσει οριστικά, τοποθετώντας κάθε ψηφιακό κατεργάρη στον πάγκο του.