«Ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, ήταν μυθικό πρόσωπο»

 

Σάλο, αντιδράσεις και… αφορισμούς θα προκαλέσει η άποψη του συγγραφέα Μάικλ Πόλκοβιτς πως ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρξε ποτέ και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μυθικό πρόσωπο, αφού ούτε στη Βίβλο δεν υπάρχει ουσιαστική αναφορά για τη ζωή του.

Ο ιστορικός συγγραφέας υποστηρίζει ότι δεν βρήκε ούτε μια αναφορά στον Χριστό σε κείμενα 126 συγγραφέων που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια ή μετά τη Σταύρωση. Και όπως υποστηρίζει ο Πόλκοβιτς, ο Χριστός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφεύρεση των Χριστιανών, μια μυθική φιγούρα που δημιουργήθηκε για να τη λατρεύουν!

Ο Πόλκοβιτς έχει αναπτύξει τη θεωρία του σε άρθρο στο Free Inquiry με τίτλο “The Fable of the Christ” αλλά και στο βιβλίο “No Meek Messiah”, όπου τονίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον Ιησού σε ιστορικά κείμενα.

Σύμφωνα με τον Πόλκοβιτς και οι 126 συγγραφείς, στα έργα των οποίων “έψαξε” τον Ιησού δεν υπάρχει καμία αναφορά σε Εκείνον. “Όλοι τους θα έπρεπε να έχουν ακούσει για τον Ιησού. Και ο Παύλος και ο Μαρκίων και ο Αθηναγόρας και ο Ματθαίος (…) οι αντικρουόμενες ιστορίες της Βίβλου, τα μυστήρια και οι παραλείψεις, με κάνουν να πιστεύω ότι ο Χριστός ήταν ένα μυθικό πρόσωπο”.Ο Πόλκοβιτς θεωρεί “απόδειξη” των όσων λέει ακόμη και το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα κείμενο γραμμένο από τον ίδιο τον Ιησού.

Ο ιστορικός συγγραφέας θεωρεί ότι ο Χριστός ήταν ένας… αστικός μύθος, “πιθανόν σαν τους ευαγγελιστές και τους περιπλανώμενους ραβίνους που μπορεί να υπήρχαν”.

Στα κείμενα από τον πρώτο μέχρι τον τρίτο αιώνα, ο Πόλκοβιτς βρήκε μόνο μια αναφορά, σε ένα βιβλίο που είχε γράψει ο Ρωμαίος ιστορικός Τζόζεφους Φλάβιους με τίτλο Οι Εβραϊκοί Πόλεμοι. Αλλά και εκεί, ο Πόλκοβιτς θεωρεί ότι η αναφορά στον Χριστό εντάχθηκε από άλλους, αργότερα.

Ακόμη και στη Βίβλο, ο Πόλκοβιτς υποστηρίζει ότι ο Παύλος δεν αναφέρεται ποτέ στον Ιησού σαν πραγματικό πρόσωπο. «Ο Παύλος δεν γνωρίζει για την Παρθένο, ούτε για τη γέννηση του Ιησού, τα γεγονότα της ζωής του, την προδοσία, τη δίκη και τα Θεία Πάθη. Δεν γνωρίζει ούτε πότε ούτε που έζησε ο Ιησούς και θεωρεί τη Σταύρωση μεταφορική», γράφει.

Πηγή: Daily Mail

“Σάλο, αντιδράσεις και… αφορισμούς θα προκαλέσει η άποψη του συγγραφέα Μάικλ Πόλκοβιτς πως ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρξε ποτέ και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μυθικό πρόσωπο, αφού ούτε στη Βίβλο δεν υπάρχει ουσιαστική αναφορά για τη ζωή του.”

Τί λέει ο άσχετος δημοσιογράφος της  Dail mail;  “Θα προκαλέσει σάλο η άποψη του συγγραφέα” πως δεν υπήρξε ιστορικό πρόσωπο ο Ιησούς; Πολύ ενημερωμένος δείχνει  ο τύπος .

΄Ανθρωπε, αν επιχειρούσαμε εδώ να παραθέσουμε τους τίτλους των εργασιών από την παγκόσμια βιβλιογραφία  πάνω σ΄αυτό το ζήτημα, θα …υφαίναμε ολόκληρο σεντόνι! Από την εποχή του Λουκιανού και πιο μπροστά  (του κανονικού Λουκιανού του  Σαμοσατέως, όχι του Κηλαηδόνη) υποστηριζόταν αυτή η άποψη.

Πάλι “έσκισε” η βιομηχανία παραπληροφόρησης με την έγκυρη..πληροφόρηση των αναγνωστών της.

(Δες και Homo-Naturalis.gr ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, 25/12/2010, “Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΙΗΣΟΥΣ”).