Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

                                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Πούτιν: «Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη”

Είναι η πιο σέξυ personal trainer και την έχει ο ... Πούτιν (ΦΩΤΟ)

****

Είτε εισβάλει είτε όχι στην Ουκρανία ο Τσάρος, η απόδειξη πως  δεν είναι παρά ένας ψυχοπαθής ανθρωπάκος της συνομοταξίας ασθενών με το σύνδρομο  Χίτλερ, είναι περίτρανη. Και δόθηκε για άλλη μια φορά με την τωρινή,  αψυχολόγητη αυτή ενέργεια να περικυκλώσει την Ουκρανία.

Παράλληλα, τέτοιοι   τύποι   είναι και φαιδροί. Μάζεψε το μισό στρατό της Ρωσίας και ολόκληρο της Λευκορωσίας και  παίζει  … …Video Games στα σύνορα.  Γελάει και ειρωνεύεται τη Δύση πως χέστηκε πάνω της από τον τρόμο και τον πανικό στη σιδερόφρακτη παρουσία της…Μεγάλης Αικατερίνης.  Τόσο παλαβός και αστείος.

Το πιθανότερο  θα τα μαζέψει και θα αποχωρίσει. Δύσκολο να τολμήσει μια τέτοια επίθεση, μετά και τη σθεναρή  αντίδραση  Μπάιντεν.   Η τακτική του, άλλωστε,  είναι γνωστή και ύπουλη. Αν ήθελε να επιτεθεί, θα το έκανε  όπως το 2014. Με μυστικότητα και πονηρές κινήσεις. ΄Οχι φως -φανάρι.  Δε κουνήθηκε φύλλο  τότε στα σύνορα.  Κρυφά έμπασε το ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία. Και παρίστανε το βλάκα, τον αθώο. Πως τάχα οι Ρώσοι στην Ανατολική Ουκρανία ξεσηκώθηκαν. Πως δεν υπήρχε ίχνος δικής του στρατιωτικής παρουσίας. Και τα έλεγε αυτά,  ενώ ο ρωσικός στρατός είχε ολοκληρώσει την είσοδό του στα εδάφη της Ουκρανίας(*)

Αψυχολόγητη η σημερινή  κίνηση ενός  τρελαμένου και μαθημένου σε κατορθώματα   Ράμπο και πιστολέρο  πρακτόρων  της  Κα Γκε Μπε. Γι αυτό  πιστεύουμε πως δε θα χτυπήσει αυτή τη φορά. Τουλάχιστον, με τον τρόπο που νομίζουν  στο ΝΑΤΟ πως θα το κάνει.  Τους παίζει,  όπως η γάτα το ποντίκι.

Αν, πάντως, δεν ταϊζει   με τα σημερινά στρατιωτικά του τσαλιμάκια , μόνο  την εθνικιστική υπεροψία-υστερία  του ανεγκέφαλου Ρώσου χαχόλου,  τότε κάτι άλλο έχει στο άρρωστο μυαλό του. Και θα είναι πολύ σοβαρό και μη αναστρέψιμο.

Αν και το σχέδιο του αιμοσταγή,  ιμπεριαλιστή Τσάρου,  παραμένει.  Ολοκλήρωση της λύσης του  Ανατολικού ζητήματος. Διέξοδος  στο Αιγαίο-Μεσόγειο. Και με την κατάληψη της Κριμαίας και της βάσης  στη Σεβαστούπολη,  το πέτυχε. Μένει η επιρροή στα Βαλκάνια.  Τούτη τη φορά, αν τολμήσει να κάνει πράξη κι αυτό το σκέλος  του  σχεδίου,  όπως έχουμε αναλύσει εδώ, θα προχωρήσει μέσω Υπερδνειστερίας ( Transnistria)και Μολδαβίας.

Η πομπώδης και παρανοϊκή αυτή μάζωξη στρατευμάτων, πάντως ,στα σύνορα της ταλαίπωρης  Ουκρανίας, που διέταξε  ο δικτάτορας της Ρωσίας, απέδειξε τρία πράγματα:

  1. Το εγκληματικό λάθος του τότε Αμερικανού προέδρου Μπαράκ  Ομπάμα, το 2014, να  μην αποτρέψει με κάθε κόστος   το διαμελισμό της Ουκρανίας. Οι Αμερικανοί, όπως το είπε χτες πάλι και ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του, υποστηρίζουν  πως είναι εγγυητές της ασφάλειας, της αυτοδιάθεσης  και της εδαφικής  ακεραιότητας  των αδύναμων  χωρών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Ομπάμα απέδειξε το αντίθετο. ΄Αφησε μια ελεύθερη χώρα να κατασπαραχθεί  άγρια και κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου από ένα ιμπεριαλιστή κατακτητή.   Ανιστόρητο και  αποτρόπαιο το έγκλημά του τότε. Με την αποθράσυνση  του “νικητή”,  χρεώνεται επίσης  προσωπικά  ο  τότε Αμερικανός πρόεδρος,   πέρα από τους 15.000 νεκρούς της Ουκρανίας και τους 700.000 της Συρίας και τα εκατομμύρια  πρόσφυγες    .Είναι ο Ομπάμα που επέτρεψε  στον Πούτιν να συμπεριφέρεται ως  παγκόσμιος τσαμπουκαλής  και νταβατζής  των χωρών δίπλα του.  Ο Μπαράκ  Ομπάμα   το 2014 τορπίλισε με παγιωμένη  παγκόσμια ειρήνη και  επέτρεψε στον παρανοϊκό Νέο Χίτλερ να παίζει με τη φωτιά και να έχει εκθέσει  σε άμεσο κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.
  2. Ο Πούτιν δεν καταλαβαίνει παρά μόνο τη γλώσσα  που διδάχτηκε στις μυστικές υπηρεσίες, τη  γνωρίζει καλά  και την εφαρμόζει. Αυτή του τρόμου, της δύναμης, της υπεροχής.  Αλλά και της πονηριάς και  της απάτης. Με μέτρα και ημίμετρα , τιμωρίες της πλάκας  ,με  οικονομικές κυρώσεις-συνέπειες  ,  δεν κωλώνει Είναι το πάθος του παρανοϊκού, του εγωπαθούς. “Γαία πυρί μιχθήτω”. Μόνο τη βία καταλαβαίνει. .Κι αυτή οφείλει η Δύση να του επιδείξει.
  3. Ο Τσάρος πρέπει  πάση θυσία να εξοντωθεί. Με κάθε τρόπο.  Εκτός του πολέμου  Τον επιζητεί τον πόλεμο.  Είναι εθισμένος  στο αίμα.  Ακούγεται εντελώς ανήθικο-παράλογο  στον 21ο αιώνα, μετά από τον τελευταίο  παγκόσμιο, να καταλήξουμε πάλι στα ίδια. Υπάρχουν δεκάδες δρόμοι να φτάσει κανείς στον προορισμό και το στόχου του. Να εξοντωθεί    Είναι  ο πιο επικίνδυνος  δικτάτορας  στις ημέρες μας . ΄Υπουλος,  θρασύς, προκλητικός, αιμοσταγής.  Με αυτά και  όλα τα λοιπά  παρανοϊκά,  χιτλερικά  γνωρίσματα. ΄Ελέγχει με την εθνικιστική  του προπαγάνδα  μέσω ενός αδίστακτου,  μαφιόζικου και  ακροδεξιού Τύπου, ένα μεγάλο πληθυσμιακό  κομμάτι στη ίδια τη Ρωσία, αλλά και σε άλλες   όμορες χώρες  με δικτατορικά επίσης  καθεστώτα. ΄Οσο παραμένει στην εξουσία και  κατέχει τα “κλειδιά” του πυρηνικού οπλοστασίου,  είναι η χειρότερη απειλή του πλανήτη.  Ακόμα κι από  μια σύγκρουση με ένα…μετεωρίτη!  Το ευοίωνο, όμως, είναι πως με την πτώση του, ουδείς μπορεί να τον αντικαταστήσει. Η δυναστεία  του τελειώνει . Το ρώσικο καθεστώς είναι προσωποπαγές. Δεν είναι Κινέζικο. Ούτε καν Βόρειο Κορεάτικο. Αν λείψει ο Πούτιν, τελειώνουν όλα!   Να ενταχθεί επιτέλους και η Ρωσία  στην ήπειρο που ανήκει. Ευρώπη είναι και η απέραντη  αυτή χώρα. Τολμήστε το!

2. Μητσοτάκης για Rafale και Belharra: Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός

Φωτογραφία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο λίγο μετά το τριπλό bypass (ΦΩΤΟ) | ΕΛΛΑΔΑ | thepressroom.gr

Υπέρτατος αυτοσκοπός είναι οι μίζες . Γνωστά από  παλιά και πρόσφατα. Τα άλλα είναι  πατριωτισμοί  για   καβάντζα  των διεφθαρμένων.

Το χειρότερο είναι πως όλο το….συνταγματικό (τρομάρα τους!)  τόξο (4.000.000 που τους φτύνουν όλους, είναι…αντισυνταγματικοί και παράνομοι!) , το παίζουν   πατριωταράδες.

Κι αν όχι ,  ας το διαψεύσουν  ο Τσίπρας, ο  Βαρουφάκης ,  ο  Κουτσούμπας. Τους προκαλούμε.  Ας βγουν ευθαρσώς να μας πουν. ΄Αλλαξε κάτι στις ισορροπίες ; Δεν έχει πια την στρατιωτική υπεροχή  που είχε ανέκαθεν σε αέρα  και θάλασσα η Τουρκία; Ανέτρεψαν  αυτή την υπεροχή  οι νέες  αγορές με τα δισεκατομμύρια  και τα εκατομμύρια τις μίζες;

Τολμάς,  Αλέξη Τσίπρα να το πεις;  Να διαβεβαιώσεις  πώς ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ; Πως το ζητούμενο ήταν οι μίζες της μαφίας που κυβερνά τον τόπο και  τα αρπάζει αδίστακτα και προκλητικά  από παντού  ;  Και όχι μόνο τούτοι.  Για να σε δούμε.

3.Πολάκης: Στουρνάρας και «παπαγάλοι» του Μαξίμου στρώνουν το έδαφος για νέο μνημόνιο

Suddeutsche Zeitung... σφάζει Σόιμπλε! "Κάνει προεκλογικό αγώνα με το Grexit"!

4. «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Πάνω από 1,5 εκ. τηλεθεατές – Συγκλόνισε η ιστορική, βιογραφική σειρά”

***

΄Εχουμε 1.500.000 άρρωστους, χαιρέκακους  και αιμοσταγείς στην Ελλάδα; Γιατί, πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις, αν όχι ψυχοπαθείς,  όσους  στρογγυλοκάθισαν  στον καναπέ  να δουν και να τιμήσουν  ένα  παρανοϊκό γέροντα που επέχαιρε , γιατί  Τούρκοι  και Τουρκάκια  θα πάνε σύντομα  στα βάθη του Αιγαίου  να  γίνουν έδεσμα  στα ψάρια; Ποιος συνετός, ποιος άνθρωπος με, έστω  και ελάχιστη,  αγάπη και  σπλάχνα  οικτιρμών για τους συνανθρώπους του,  θα  έκανε  αυτές τις  φρικτές  προφητείες; Ας είναι και  φληναφήματα, ανοησίες για ολιγόνοες.

Και μη μου πει κανένας ανυπόφορος , μεσασολατζής προφεσόρος πως πρόκειται  για προφητεία,  ελληνική -παραδοσιακή  αδεία!     Των θρησκόληπτων  και σαλεμένων, ναι. ΄Οχι ,όμως, του απλού και θυμόσοφου   λαού   που θέλει, όπως λέει το παραδοσιακό  παραπάνω  τραγούδι ,  “όπου αγαπά να  παίρνει. Να παίρνει   ο Τούρκος τη Ρωμιά, τη λαμπαδοβαφτισμένη ” και… τούμπαλιν. Αυτό είναι αγάπη!

Εισαγγελέας υπάρχει;  Δεν υπάρχει. ΄Η, κι αν υπάρχει, είναι για να βάζει τις δικογραφίες των διεφθαρμένων στο αρχείο.

 

Πώς αντέχεις ,θεέ, και δε ρίχνεις, ως άλλος Ζευς νεφεληγερέτης ,  κεραυνούς σε τέτοιο εγκληματικό ποίμνιο;

Διαβάστε τον τρελαμένο προφήτη τί έλεγε για τους συνανθρώπους μας, τον αδερφό λαό απέναντι:

“Παΐσιος για Τουρκία:

«Κόλλυβα στο ζωνάρι τους».

Οι Τούρκοι θα καταστραφούν θα σβήσουν από το χάρτη διότι είναι ένα έθνος το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το ένα τρίτο θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας. Το ένα τρίτο θα σωθεί διότι θα έχει εκχριστιανιστεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό με την Τουρκία.

«Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε τρία-τέσσερα κομμάτια και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.Εμείς οι Έλληνες θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη από την Τουρκία, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί.»

«Αυτά θα γίνουν όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας.»

Και συνεχίζει ο… Άγιος Παίσιος για την Τουρκία:

«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα θα τα έχουν στη μέση τους Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

«Οι μεγάλοι θα φροντίσουν»

«Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας στην Ελλάδα.»

«Θα μας βοηθήσει ο Θεός γιατί είμαστε Ορθόδοξοι.

Η Τουρκία θα διαλυθεί και μάλιστα θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος το 1991.

«Άντε-άντε δεν θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη είπε προς αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας το 1992.»

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Σε άλλο σημείο ο γέροντας Παΐσιος μιλάει αναλυτικότατα για τον πόλεμο κατά της Τουρκίας και λέει:

«Όταν ο τούρκικος στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι αλλά αυτό δεν θα γίνει από εμάς τους Έλληνες.»

«Αυτό είναι το θέλημα του Θεού! Το εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους!»

«Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα που θα οδηγήσουν στο να πάρουμε την Πόλη.»

Την Κωνσταντινούπολη θα μας τη δώσουν!»

«Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι τελικά θα νικήσουν τους Τούρκους και θα πέσει η Πόλη (Κωνσταντινούπολη) στα χέρια τους.»

Υ.Γ  “Θου, Κύριε,  φυλακήν  τω  στόματί μου”.  Αλλά ρίξε και στα τάρταρα της κόλασης (που θα έπρεπε να  υπάρχει μόνο για τέτοια τέρατα) ένα τέτοιο  άθλιο, χιτλερικό και αιμοβόρο θηρίο!

5. Δημοσίευσε το «γλοιώδες» μήνυμά του: Η Ακρίτα δίκασε τον Μένιο Φουρθιώτη σε live μετάδοση (Pics)

Δημοσίευσε το «γλοιώδες» μήνυμά του: Η Ακρίτα δίκασε τον Μένιο Φουρθιώτη σε live μετάδοση (Pics)

“Ο Μένιος έκανε λόγο για «τελειωμένη επαγγελματική ζωή» της ηθοποιού και σεναριογράφου, ενώ υποστήριξε πως κάποτε ήταν καλός για εκείνη όταν η ίδια «του έδινε συνέντευξη στα ‘Αποκαλυπτικά’».

Έλενα Ακρίτα: Το αιχμηρό σχόλιο της για τα ροζ βίντεο με τα οποία ο Φουρθιώτης απειλεί τη ΝΔ (Pic)

«Ροζ βίντεο είχε αναγγείλει ο Φουρθιώτης κι επειδή έγραψα ότι στην δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων θα με βρει απέναντι, του χάλασα τη σούπα και δεν μπόρεσε να τα δημοσιεύσει. Για να τελειώνουμε.

Αυτά τα αστειάκια φίλε όχι σε μένα. Εμένα δεν με κρατάς με τίποτα γιατί δεν μοιάζω με τα φιλαράκια σου τους ΝΔκράτες υπουργούς. Ούτε σε ξέρω, ούτε σε είδα, ούτε φιλάκια, sms και καρδούλες, ούτε καν στον ίδιο χώρο έχουμε βρεθεί ποτέ. Στο μέσεντζερ έλαβα πριν χρόνια αυτό το γλοιώδες μήνυμα στο οποίο δεν απάντησα καν. Όσο για τα λεφτά που κέρδισα και κερδίζω από το επάγγελμα μου και τα βιβλία μου, δουλειά δική μου -και του κράτους που μας φορολογεί- και κανενός άλλου”.

****
Εύρεν ο Φίλιππος τον Ναθανήλ;  Καμιά σχέση. Ο ένας είναι απλός λωποδύτης,  μικράς  αγχίνοιας και εμβέλειας  παραβατικό άτομο. Η άλλη… εξώλης και   προώλης!
Υπηρέτησε και “ξέπλυνε” έναν κατηγορούμενο,   μεγαλέμπορο ναρκωτικών  πρόσφατα και παλιότερα  για χρόνια , τον πλέον  διεφθαρμένο  εκδότη  στη  χώρα και ηθικό αυτουργό της δολοφονίας  του αγωνιστή Βασίλη Τσιρώνη.
Πάντως  για  “παρ΄ τον ένα και χτύπα τον άλλον”, κάνουν. Αν μη τι άλλο,  θα έχει πολύ γέλιο.

Υ.Γ. Η ίδια η εθνική μας χωροφύλαξ (και ου μόνον)  λέει πως έχει… ακολούθους και οπαδούς στις σελίδες της.  Καλά, αυτοί δεν έχουν παιδιά;  Τόνους ηρωίνης  θα έριχνε στην αγορά το π. αφεντικό της, λέει το κατηγορητήριο.  Δε φοβούνται για τα παιδιά τους; Ούτε σέβονται την ανεμελιά  και την αθωότητά τους;

 

                                          (*) Homo-Naturalis.gr   (30-4-2014)

 1.”  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ  ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας SBU, ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα ότι “ανακάλυψε” μια ομάδα σαμποτέρ η οποία ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση κατά τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την SBU, “οι κακοποιοί προετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επίθεση με εκρηκτικά τη στιγμή που πρώην μαχητές θα κατέθεταν λουλούδια στο μνημείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη Μικολάγεφ”.

Στο διπλωματικό πεδίο, χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε ότι η αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία υποκινείται από τη Μόσχα. “Ας μου επιτραπεί να πω με κάθε υπευθυνότητα ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι εκπαιδευτές, ρωσικές ειδικές δυνάμεις ή στρατιωτικοί οποιουδήποτε σώματος εκεί”, δήλωσε αργά χθες βράδυ στους δημοσιογράφους από το Μινσκ της Λευκορωσίας.

***

” Ο Πούτιν διέψευσε ότι η αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία υποκινείται από τη Μόσχα. “

***

Ε, ναι…σίγουρα. Κάνει τέτοια ο δικτάτορας; Ποτέ. Το έχει, άλλωστε αποδείξει και στο παρελθόν.

Να, γιατί επιμένουμε πως όλη η ανθρωπότητα (και όχι μόνο Αμερική και Ευρώπη) θα πρέπει να καταλάβει πως είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου”  η σύλληψη του εγκληματία δικτάτορα, για να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Μόνο έτσι θα υπάρξει “κάθαρση” και στην ίδια τη  Ρωσία και στην ανθρωπότητα.

΄Οσο αυτή η  αναγκαία  “αυλαία” καθυστερεί και δεν πέφτει (είμαστε σίγουροι πως θα γίνει κάποια στιγμή), η διεθνής ειρήνη και η ασφάλεια του κόσμου μας κινδυνεύουν άμεσα.

Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι.

2. Πούτιν: Ένας «σκλάβος» με …τσαρική περιουσία

Eίκοσι επαύλεις και τέσσερις θαλαμηγοί μερικά από τα περιουσιακά του στοιχεία

Φήμες για την αμύθητη περιουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο. Για πρώτη φορά όμως οι αντίπαλοι του τολμούν να γράψουν αναλυτικά γι΄ αυτήν: σύμφωνα με την έκθεση, ο πρόεδρος της Ρωσίας απολαμβάνει – χωρίς φυσικά να έχει και πραγματικά στην κατοχή του – είκοσι υπερπολυτελείς προεδρικές επαύλεις, τέσσερις θαλαμηγούς, μία φάλαγγα από πολυτελείς Μερσεντές, ένα στόλο από δεκαπέντε ελικόπτερα και τουλάχιστον σαράντα τρία αεροσκάφη – χωρίς να υπολογίζεται η συλλογή ρολογιών πολυτελείας του, αξίας τουλάχιστον 550,000 ευρώ!

Επισήμως το ετήσιο εισόδημα του μετά βίας υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, και ο τραπεζικός λογαριασμός του δεν ξεπερνά τα 130.000 ευρώ, ενώ στο όνομα του έχει μόνο δυο διαμερίσματα, – όμως το σύνολο της «προεδρικής» περιουσίας του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ!

Η έρευνα, που δημοσίευσαν από κοινού ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μπόρις Νεμτσόφ, και ο Λεονίντ Μαρτινιούκ, στέλεχος της αντιπολίτευσης, φέρει τον ειρωνικό τίτλο «Η ζωή ενός σκλάβου σε γαλέρα», ορμώμενη από τα λόγια του ίδιου του Πούτιν, ο οποίος σε παλαιότερη δήλωση του είχε πει ότι «δουλεύει μέρα νύχτα, σα σκλάβος σε γαλέρα». Συνοδεύεται δε από φωτογραφίες όλων των αποκτημάτων του Πούτιν, περιλαμβανομένων και όλων των πανάκριβων ρολογιών του.

Ανάμεσα στα «παλάτια του Πούτιν» ξεχωρίζουν τα …θερινά ανάκτορα στη Μαύρη Θάλασσα (η περίφημη έπαυλη του στο Σότσι), όπου περνά τις καλοκαιρινές διακοπές του, και η έπαυλη σε ένα νησάκι της λίμνης Βαλντάι, στη βορειοδυτική Ρωσία, που σύμφωνα με τους συγγραφείς απλώνεται σε έκταση 10.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, δυο εστιατόρια, κινηματογράφο και…χίλια άτομα προσωπικό!

Παρομοίως, από το στόλο αεροσκαφών του Πούτιν οι Νεμτσόφ και Μαρτινιούκ ξεχωρίζουν ένα υπερπολυτελές Ιλιούσιν-96, η κυριολεκτικά χρυσοποίκιλτη καμπίνα του οποίου όπως λένε αναδιακοσμήθηκε από διάσημους χρυσοχόους και στοίχισε …14 εκατομμύρια ευρώ! Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το αεροσκάφος είναι εφοδιασμένο ακόμη και με χρυσή τουαλέτα (!), αξίας άνω των 50.000 ευρώ… Από τα γιοτ, πάλι, ξεχωρίζει το «Ολύμπια» με τα πέντε καταστρώματα, το εσωτερικό του οποίου είναι «ντυμένο» με πανάκριβο μαόνι.

Ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έχει διαβάσει ακόμα την έρευνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν περιέχονται ανακρίβειες σε αυτήν, τονίζοντας ωστόσο ότι «όλα αυτά είναι κρατική περιουσία και ο Πούτιν, ως εκλεγμένος πρόεδρος, τα χρησιμοποιεί σύμφωνα με το νόμο. Μάλιστα, πολλά από αυτά αναγκάζεται να τα χρησιμοποιεί». Στο παρελθόν ο Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει «βλακείες» κάποιες αντίστοιχες αποκαλύψεις που περιλαμβάνονταν σε απόρρητα αμερικανικά τηλεγραφήματα που είχαν διαρρεύσει στα πλαίσια του σκανδάλου Wikileaks.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν σχολίασε το γεγονός ότι από τα είκοσι κρατικά μέγαρα, εννέα χτίστηκαν επί των ημερών του Πούτιν, μεταξύ των οποίων και επιβλητικό παλάτι που έχτισε στην αγαπημένη πόλη του «τσάρου», την Αγία Πετρούπολη.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δύο μονάχα επίσημες κατοικίες ενώ ολόκληρη η βρετανική βασιλική οικογένεια μόλις οκτώ, ίσως οι συγγραφείς της προαναφερθείσας έρευνας να έχουν δίκιο να υποστηρίζουν ότι η ζωή του Πούτιν έχει μάλλον περισσότερες ομοιότητες με αυτήν ενός μονάρχη του Περσικού Κόλπου παρά με αυτήν ενός σκλάβου σε γαλέρα.

«Ο Πούτιν κυβερνά την Ρωσία πάνω από 12 χρόνια. Καθώς η δημοτικότητα του υποχωρεί, ο Πούτιν γαντζώνεται με μανία στην εξουσία (…) όχι μόνο λόγω της επιρροής που έχουν πάνω του τα μέλη του στενού του κύκλου, που έχουν πλουτίσει και οι ίδιοι σε αφάνταστο βαθμό, αλλά και διότι ο ίδιος ο Πούτιν έχει συνηθίσει πλέον στην ατμόσφαιρα του πλούτου και της πολυτέλειας που τον περιβάλλει, και δεν θέλει να την εγκαταλείψει.

 Σε μια χώρα όπου πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι μετά δυσκολίας βγάζουν το μήνα, η γεμάτη χλιδή ζωή του προέδρου είναι μια ωμή και κυνική πρόκληση προς την κοινωνία, από έναν ηγέτη χωρίς ηθικά όρια», γράφουν οι δυο «αντί-Πούτιν» πολιτικοί.

Όπως σχολιάζουν δυτικοί αναλυτές, πάντως, η νέα μελέτη βασίζεται στην ουσία σε ήδη δημοσιευμένες στα ρωσικά ΜΜΕ πληροφορίες και εντάσσεται στην συνεχιζόμενη προσπάθεια της ρωσικής αντιπολίτευσης να από-νομιμοποιήσει τον Πούτιν στα μάτια του «σκληρού πυρήνα» των ψηφοφόρων του – τους απλούς Ρώσους, που θέλουν να τον βλέπουν σαν «έναν από αυτούς» και κάνουν ως τώρα τα στραβά μάτια στον εμφανώς πολυτελή του βίο, τον οποίο διάγει με τα δικά τους χρήματα…”