Ο ΠΟΥΤΙΝΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Η “ΤΖΙΧΑΝΤ” ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ΠΛΕΟΝ ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ

 

Πούτιν για επέτειο εισβολής στην Ουκρανία: “Δύση και ΝΑΤΟ ξεκίνησαν τον πόλεμο -Απελευθέρωσαν το τζίνι από το μπουκάλι.  Οι  Ρώσοι αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή από τις  διεφθαρμένες δυτικές αξίες”.

«Πολιτισμικός πόλεμος»

“Παράλληλα, αναφορά έκανε και στην Αγγλικανική Εκκλησία, που, όπως είπε, σχεδιάζει να προωθήσει έναν ουδετερόφυλο θεό. «Δεν ξέρουν τι τους γίνεται», συμπλήρωσε. «Διαστρεβλώνουν ιστορικά γεγονότα, επιτίθενται συνεχώς στον πολιτισμό μας, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και σε άλλες παραδοσιακές θρησκείες της χώρας μας. Δείτε τι κάνουν με τους δικούς τους λαούς: την καταστροφή της οικογένειας, την πολιτιστική και εθνική ταυτότητα, τη διαστροφή και την κακοποίηση. Τα παιδιά θεωρούνται κανόνας. Και οι ιερείς αναγκάζονται να ευλογούν τους γάμους ομοφυλόφιλων. Οπως έγινε γνωστό, η Αγγλικανική Εκκλησία σχεδιάζει να εξετάσει την ιδέα ενός ουδέτερου ως προς το φύλο Θεού. Εκατομμύρια άνθρωποι στη Δύση καταλαβαίνουν ότι οδηγούνται σε μια πραγματική πνευματική καταστροφή… Η οικογένεια είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας».  (Υπενθυμίζεται ότι υπό τον Πούτιν, η ρωσική κυβέρνηση έχει επεκτείνει τους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ).

***

Δεν είναι πόλεμος εδαφών μόνο.  Είναι, ασφαλώς κι αυτό , κυρίαρχο. Αλλά,  “ας πάει και το παλιάμπελο”, ας την κρατήσει, αν  δε γίνεται αλλιώς ,την  Κριμαία, ο Τσάρος. Ακόμα και τη μισή Ουκρανία, αν ήταν να τελειώσει αυτό το μακελειό, που  ξεκίνησε  και συνεχίζει   ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας.

Αλλά, δε θα τελείωνε  ούτε τότε, ούτε εκεί, η αρπακτικότητα του  Θηρίου.  Η Μολδαβία και  μέσα από αυτό ο δρόμος για τον έλεγχο  των Βαλκανίων, είναι οι   μαύρες σελίδες που έχει στο μυαλό να προσθέσει στις χιλιάδες άλλες, ο Νέος Χίτλερ της Ευρώπης.

Τα λέμε όλα αυτά  για την κατάκτηση της Ουκρανίας  στην υπερβολή του λόγου, βέβαια.  Ουδείς, αν δεν ήταν απερίσκεπτος ,  θα συναινούσε σε τέτοια λύση.  Το αναφέραμε,  για να δείξουμε πως ο πόλεμος που ξεκίνησε ο  Ρώσος ιμπεριαλιστής  είναι τόσο επικίνδυνος,  επειδή ο ίδιος,  για να  φανατίσει και να ελέγχει  τα πλήθη  του,  προσέδωσε και χαρακτηριστικά  …ΙΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ στο μακάβριο και εγκληματικό έργο της σφαγής πληθυσμών.    Είναι με άλλα λόγια  και  πόλεμος πολιτισμών,  φιλοσοφία και αντίληψη   ζωής,    ΄Ετσι τον παρουσιάζει ΄Οχι  ιμπεριαλιστική εισβολή,  κατάκτητηση και προσάρτηση ξένων εδαφών.

 

 

Ας κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στην πρόσφατη ιστορία. Ο  Χίτλερ  δεν εμπνεύστηκε  το Ναζισμό του,  ως απάντηση τιμής στην ήττα της Γερμανίας και την επιστροφή των χαμένων  εδαφών στην πατρίδα,   αλλά και ως ιδανικό, αξία, διαμόρφωση νέας  αντίληψης  ζωής  για τον κόσμο και τον πολιτισμό.΄Οσα , ακριβώς, ενσαρκώνει ο «Νέος ΄Ανθρωπος»  ως ΄Αριος.  Ξεχωριστός και διαφορετικός  στο χτίσιμο ενός νέου κόσμου.  Και σε αυτό τον ανώτερο  κόσμο, δεν έχουν θέσει οι “διαφορετικοί”,οι παρακατιανοί,οι ακάθαρτοι. Και ας θυμηθούμε τη…λεπτομέρεια. Ο καθαρός κόσμος του παλιού  (αλλά και του Νέου)  Χιτλερ δεν περιλαμβάνει…διεστραμμένους και αφύσικους.  Οι ομοφυλόφιλοι είναι τέτοιοι. Και η θέση τους είναι  στους φούρνους.  ΄Η στις ισλαμικές  ταράτσες να εκτοξεύονται   για σωφρονισμό.

Ο Τρωικός πόλεμος στην αντιΟμηρική του εκδοχή, υπήρξε πόλεμος κατάκτησης εδαφών . Ασφαλώς και διάδοσης  των αρχών και των αξιών, όπως της  “ελληνικής” ανδρείας, της τιμής και της αξιοπρέπειας στην εκδοχή των   ενωμένων  “Ελλαδικών” φυλών της αρχαιότητας. Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος στην εκστρατεία του,  δεν διατυμπάνιζε  την κατάκτηση του πλούτου της Περσίας, αλλά την…εξαγωγή,  επίσης,  των  αρχών της Μακεδονικής αριστοκρατίας.   ΄Ιδιες στους αιώνες  οι τακτικές του ιμπεριαλισμού.

“Ιερούς πολέμους”  έχουμε άπειρους στην Ιστορία. Ως θρησκευτικοί  χαρακτηριζόμενοι ,αλλά στο  πραγματικό και  κυριολεκτικό τους περιέχόμενο , πολιτισμικοί  πόλεμοι . Η θρησκεία είναι μέρος του πολιτισμού, δοθέντος ,μάλιστα πως τον διαμορφώνει  εν πολλοίς,  καθορίζει καταλυτικά και την ηθική  ζωή  μια κοινότητας,   τις αρχές και τις αξίες των μελών της.

Ο δικτάτορας  της Ρωσίας δεν είναι λιγότερο ντοπαρισμένος από τους Αγιαταλάχ , τους άλλους   τιτλούχους ζηλωτές του Ισλάμ,   τους Μάγους και τους Σαμάνους σε άλλους πολιτισμούς.  Και δεν είναι εύκολο να ξεδιακρίνει κανείς, αν  η τρέλα του δικτάτορα και   η παραφροσύνη ενός πατριωτικοθρησκευτικού  φανατισμού,    τον οδήγησαν  και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου . ΄Η μήπως η  επίκληση της «ιερότητας» του πολέμου   για τη διασφάλιση  των κλασικών ρωσικών  αξιών και της πίστης στην Ορθοδοξία ,  είναι η κάλυψη του συνδρόμου του  Απολλύωνος και του Αρμαγεδώνος,   της  επιρρέπειας   στο έγκλημα και τον αφανισμό.

΄Ο τι και να συμβαίνει, έχουμε αυτή την ώρα   ένα παράφρονα   ηγέτη που χειραγωγεί  ασφυκτικά ένα μεγάλο μέρος   του ρώσικου λαού, διαθέτει πυρηνικά, είναι αδίστακτος, ως ψυχοπαθής  και αποφασισμένος να  τα χρησιμοποιήσει όταν στριμωχτεί ή απειληθεί σοβαρά η ζωή του  και το σύστημά του.   Μια άρρωστη  και διαβρωμένη από τη παραφροσύνη,  μέχρι  μυελού οστέων,   ύπαρξη. Το προβλημα με τον Πούτιν πλέον είναι καθαρά ζήτημα ψυχιατρικής ανάλυσης  .Οι συμπεριφορές  και οι αφασικοί, πύρινοι λόγοι του  είναι απότοκα παράνοιας ,(δια)σαλαμένων φρενών.

” Οι χώρες της Δύσης επιτίθενται συνεχώς στον πολιτισμό μας, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία “, μας είπε.  Η Δύση,  Καθολική κυρίως,  επιτίθεται στην Ορθόδοξη Ανατολή.  Παλιότερα  στις σταυροφορίες, δεν παρέλειπαν οι Παπικοί να ισοπεδώνουν και τα  κέντρα  της Ορθοδοξίας, όπως η Κωνσταντινούπολη.  Σήμερα,  ο  κοσμικός αρχηγός της Ορθοδοξίας με τις ευλογίες του θρησκευτικού ηγέτη, πατριάρχη Μόσχας,, παίρνει εκδίκηση, ρεβάνς γαι εκείνες τις καταστροφές.

Δεν έχει ιστορική ,μόνο τρικυμία  εν κρανίω,  ο Τσάρος,  ΄Εχει άπειρα άλλα  σύνδρομα στα οποία η Ιστορία  σηκώνει τα χέρια. Ας αναλάβει η Ψυχιατρική.  Είναι δικός της  ασθενής. Και μάλιστα  για  ζουρλομανδύα και εγκλεισμό.