Ο “ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ” ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΠΑΒΛΟΦΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στην περίεργη (  ηπιότερη εκφορά του ανισόρροπη) και όχι μόνο κομματική Ελλάδα ,συμβαίνουν πολλά σημεία και τέρατα. Τί βλέπουν   τα ματάκια μας  των… φρονίμων τα παιδιά ,αλλά και των  εκτός συνόρων   και δεν φρίττουμε απαξάπαντες  με τέτοιους συμπατριώτες και συνΕυρωπαίους, δε λέγεται!  Παράδειγμα εκκωφαντικό τα τελευταία δρώμενα και λεγόμενα σε αυτή τη χώρα   (που,  ως στενή  Ιερουσαλήμ, πέφτουμε καθημερινά ο ένας πάνω στον άλλο,  εξ ου και γνωριζόμαστε όλοι  καλά )  από τον κομματικό κόσμο, τα φερέφωνά του στα Μέσα παραπλάνησης και βιασμού της πληροφορίας  και φυσικά από τους  ίδιους τους ψηφοφόρους και οπαδούς  της ελληνικής  κομματικής πελατείας.

Να, λοιπόν,   η “χαρτογράφηση” αυτών των πρόσφατων συμπεριφορών με αφορμή την εγκληματική και σε εξέλιξη ευρισκόμενη δράση  του παρανοϊκού Νέου Χίτλερ της  Ρωσίας:

 

1. ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ:  ΄Εμπλεη  (εκ παραδόσεως και…DNA)    μίσους σε ό,τι αριστερο-κομμουνιστικό, ξαφνικά απεκδύσατο τον Δεξιό  εαυτό  της και μένεα  πνέουσα πλέον  κατά του δικτάτορα  της Ρωσίας,  του επιτίθεται σφοδρώς    με την ψευδή εντύπωση πως, επειδή μιλάμε για  Ρωσία και τον ηγέτη της  σήμερα,  εννοούμε τη  ….Σοβιετική Ρωσία και τον Στάλιν!  (Παβλοφικό σύνδρομο).   Ούτως πώς, φιντάνια της Δεξιάς ,  της εξικνούμενης  ως στα άκρα της,  αποκηρύσσουν τον βίο  και την πολιτεία    και  καθιστούν  εν μια νυκτί αποσυνάγωγους έναν  ΄Ορμπαν της Ουγγαρίας (για τον δικό μας εδώ τσιμουδιά, βέβαια), έναν  Ιταλό Σαλβίνι, τον   πολύ  Τραμπ,  αλλά και τον Μπολσονάρου της μακρινής Βραζιλίας.  Υπερθεματίζουν πως τούτοι, καταδικοί τους στην ουσία ,   εξ αίματος και ως μυελού οστέων,   ξαφνικά  αποχρωματίστηκαν   παραταξιακά   και ανήκουν πλέον στο… σοβιετικό μπλοκ του  Στάλιν, που σήμερα απλώς άλλαξε όνομα σε… Πούτιν!   Μια ματιά μόνο στα Πετσοτραφή  Μέσα της δολοφονίας και του  ενταφιασμού του θεσμού  του Τύπου στην Ελλάδα ,  ιδιοκτησίας Μαρινάκη, Αλαφούζου,  Ράπτη,  Κουρτάκη,  Μαυρίδη   και λοιπών “λευκών κολάρων”   διασφαλίζει  επαρκώς το λόγου  μας το αληθές.

Στο μεταξύ,  απλώς να θυμίσουμε πως ο συνεπέστερος  εκφραστής  των ιδεολογημάτων και των ιδεασμών της Δεξιάς και της Φιλελεύθερης αποκαλούμενης  παράταξης,  είναι στις ημέρες μας  ο Πούτιν.  Σφοδρός αντικομουνιστής , αντισταλινικός, εθνικιστής ,  καπιταλιστής  και   ιμπεριαλιστής από τους χειρότερους.   Είναι εκείνος που  α. θεωρεί την επανάσταση του 1917, ως καταστροφή  της Ρωσίας ,που χώρισε την ιστορία  της στα δύο.  β.   αυτοπροσδιορίζεται  στην πράξη ως  πιστός  θιασώτης της ελεύθερης   οικονομίας ,αυτής της αγοράς και μάλιστα της ελεύθερης,  με μπόλικο μαφιόζικο άρωμα. γ.  ο εθνικισμός , η  θρησκεία  και η οικογένεια  με  χριστιανικά Ορθόδοξα ιδεώδη  , είναι η ταυτότητα της Μεγάλης Ρωσίας των Τσάρων.  δ.  διαθέτει τη μεγαλύτερη αγορά όπλων και  πουλάει χωρίς δισταγμό  σε όποιον  πληρώνει καλά.   Να μείνουμε σε αυτά μόνο και να  αναρωτηθούμε αν τέτοια…κουσούρια  δε είναι τα γνωρίσματα   ενός Δεξιού,  τότε ποια  είναι  τα…  ιδεώδη αυτής  της Φιλελεύθερης   παράταξης;

 

 

2. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: Εδώ, όπως και στη Δεξιά, γίνεται …το έλα να δεις. Ακόμα  και εξ αίματος  συγγενή κομματικά μορφώματα και παρακλάδια  θεωρούνται μεταξύ τους  άσπονδοι εχθροί. ΄Οπως, ακριβώς και οι άλλοι.    Στερεοτυπικές συμπεριφορές. ΄Ετσι,  όταν εμείς εδώ  μιλάμε  για  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,εννοούμε κυρίως τους σοσιαλιστές- σοσιαλδημοκράτες  (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ)  και τους  σταλινικούς  του ΚΚΕ.  Η εικόνα τώρα  που βγάζουν προς τα έξω,  αρχηγοί, γραμματείς, στελέχη αλλά  και οπαδοί  των κομμάτων τους  με αφορμή τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο είναι από εντελώς  θαμπή ως   ικανοποιητικά καθαρή.

΄Ενα , πάντως,  κι εδώ, εντοπίζουμε  κοινό,    όπως και στη Δεξιά:  Το “Παβλοφικό  σύνδρομο” . Απολύτως υπαρκτό και ορατό σε όλη την Αριστερά. ΄Οταν και τούτοι ακούν “Ρωσία”,  συνειρμικά,  φαντάζονται κομμουνισμό . Αλλά,  αντίθετα από  τους Δεξιούς,  τούτοι,  ως μη  αντικομμουνιστές  κατά κανόνα , προσέχουν, ή επιλέγουν οι περισσότεροι, αν μη τι άλλο ,  για να μην παρεξηγηθούν ,  να βγαίνουν με ουδέτερη , ίσων αποστάσεων,  στάση . “Και την πίτα σωστή  και  το σκύλο χορτάτο”, εν άλλοις.   Η γνωστή  κουτοπόνηρη,  εξυπνακισμού    συμπεριφορά που και κανένα σοβαρό δεν πείθει, αλλά  και τις περισσότερες  φορές είναι χειρότερη από την αυθεντική, την ηλίου φαεινότερη στάση  κάποιων άλλων.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα  θα αναφέρουμε τις ακόλουθες πρόσφατες ανακοινώσεις  και εξαγγελίες. Ο Σταλινικός γραμματέας του ΚΚΕ (ντροπιαστικό απολίθωμα του ιστορικού ΚΚΕ),  τάχτηκε αναφανδόν υπέρ της…ρώσικης ουδετερότητας.  “Δυο καρπούζια   στη ίδια μασκάλη” και… πάει, καθάρισε. ΄Ολοι φταίνε για τον πόλεμο   και πρώτοι  οι Ουκρανοί  που τους σφάζουν,  γιατί πρόδωσαν  τους παλιούς συντρόφους  Ρώσους και προχώρησαν στο Δυτικό  στρατόπεδο . Και φυσικά, πρώτοι  και καλύτεροι  ένοχοι  “οι φονιάδες των λαών Αμερικανοί και ΝΑΤΟ”.  Καθαρά και ξάστερα.  Τούτοι , λέει,  παλεύουν και  διαδηλώνουν για  την ΕΙΡΗΝΗ. ΚΑΙ   θΑ  ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΚΤΗ, ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.   Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ,ΟΜΩΣ,  ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΛΛΑ  ΝΑ   ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ  ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΤΑ ΟΠΛΑ!   ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ  ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΕΙ Ο …ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ  ΡΩΣΙΑΣ (δεν το λένε έτσι ακριβώς,  αλλά συνάγεται από τα…συμφραζόμενα).

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο από την υπόλοιπη  Αριστερά, όσο και από τη Δεξιά, θα λέγαμε πως τήρησε την πλέον αξιοπρεπή και δίκαιη   στάση.  Καταδίκασε ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ και  ΕΠΩΝΥΜΑ την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία  χωρίς  περιστροφές ή υπεκφυγές και ζήτησε την  αποχώρηση των ρώσικων στρατευμάτων από μια ανεξάρτητη χώρα, όπως είναι η Ουκρανία.  Ηχηρή διαφοροποίηση υπήρξε από  λίγα στελέχη και βουλευτές  (π.χ τους γκεμπελικής καταγωγής και  προέλευσης Κούλογλου και ο Αρβανίτη).  Τα κορυφαία  στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα ,τουλάχιστον,  δεν εξετράπησαν.

Παραφωνία και μάλιστα  αποκρουστικά στριγγλή,  παρατηρήθηκε, όμως,  στα Μέσα  της εμπορικής δημοσιογραφίας  που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ.  Ρεσιτάλ΄ παραπλάνησης ,  σύγχυσης και κουτοπονηριάς. Με ναυαρχίδες,  κυρίως την  Αυγή, τη Εφημερίδα  Συντακτών  και το Ντοκουμέντο.

Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ   “κρατάει το ίσο” των Δεξιών ψαλτάδων,  μια και το κόμμα το πάλαι ποτέ  ισχυρό το Ανδρέα Παπανδρέου,  διακρίνεται κι αυτό από ευκρινή  αντικομμουνισμό,  ταυτόσημο  με εκείνον της Δεξιάς. Ως εκ τούτου,  πάσχον από το ίδιο  Παβλοφικό σύνδρομο.

 

 

Στο σημείο  αυτό θα ήταν ιστορική  παράλειψη,  αν δεν αναφθούμε  στη στάση των μελών του  “Αναρχικού”  (αυτοπροσδιοριμός)   Ρουβίκωνα ,  που όχι ,μόνο τώρα και για λόγους  που ποτέ δεν εξήγησαν ,  έχουν τοποθετηθεί και τούτοι αναφανδόν υπέρ των Ρώσων,  αλα  σταλινικό ΚΚΕ.  Με 700. 000 νεκρούς στην Συρία από  ρώσικα όπλα και στρατό, ισοπέδωση ακμαίων  πόλεων και άλλα  βάρβαρα εγκλήματα του δικτάτορα , δεν πήγαν να πετάξουν ποτέ ούτε ένα προσχηματικό  τρικάκι στο άντρο του Πουτινισμού ,τη ρώσικη  πρεσβεία στην Αθήνα.

Γενικώς, είναι υπόδικη  όλη  η λεγόμενη  εξωκοινοβουλευτική   Αριστερά  για τη στάση που  κρατάει  χρόνια  τώρα απέναντι στο χειρότερο  δικτάτορα του 21ου αιώνα. Ακόμα κι αυτή  του  λεγόμενου   ΄Ενοπλου  Λαϊκου  Αγώνα .