Ο “ΠΟΥΤΙΝ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ KAI Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ… ΜΕΓΑΛΕΞΑΔΡΟΥ (3ο)

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, και για τους λόγους που εξηγήσαμε ,δεν αποκλείουμε εν καιρώ μια νέα εκδήλωση της νόσου από την οποία  πάσχει ο “Τσάρος” και για τον  πάσχοντα από ίδιο σύνδρομο  ιστορικής παράκρουσης-  Μεγαλειότητας,  “Σουλτάνο”. ΄Με  Ουκρανία αυτή τη φορά, την Ελλάδα.   Μια συντονισμένη   εισβολή σε ένα-δυο νησιά της Δωδεκανήσου και με αφορμή μια στημένη προβοκάτσια, μια επανάληψη της παλιάς  ιστορίας στα ΄Ιμια. Μόνο που αυτή τη φορά,  η εξέλιξη θα είναι διαφορετική. Τραγωδία,  μεν,  αλλά  καθόλου προβλέψιμο το μέγεθός της.

Βεβαίως, υπάρχει η…αποστομωτική απάντηση από μεγάλη  μερίδα  “ειδικών” που θα διαφωνήσουν με επιχείρημα τη  γνωστή υπενθύμιση πως  Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, άρα σύμμαχοι και υποχρεωμένοι να τηρούν  ειρήνη μεταξύ τους. Κι αυτό είναι αλήθεια. Ισχύει για όλα σχεδόν τα  μέλη της συμμαχίας και ασφαλώς   για την  Ελλάδα και την Τουρκία.

΄Ομως,  ο κανόνας τούτος, υπαρκτός και σεβαστός  μέχρι χτες,   σήμερα  μπορεί ήδη να έχει ανατραπεί  με ένα “Σουλτάνο” απέναντι που έχει μπερδέψει στο εθνικιστικό  μυαλό του  τις  χρονολογίες . Καθόλου δεν είναι απίθανο  αυτή την ώρα  να ζει  με το ημερολόγιο του  εικονικού κόσμου της “Γαλάζιας Πατρίδας”.  Στη  Μ. Ασία το ‘΄22, για παράδειγμα, όταν  τα στρατεύματα του Κεμάλ  πέταγαν τους ΄Ελληνες πανικόβλητους και μελλοθάνατους  στη θάλασσα.

Αλλά , γιατί συνέβη,  αυτήν ακριβώς  την ώρα;   Ποιος ο λόγος να   υπάρχει ο φόβος εκδήλωσης  στο μυαλό του  της   επικίνδυνης  αυτής αναφυλαξίας,  ως αντίδραση της  χρόνιας   αλλεργικής πάθησης-φαντασίωσής του,  ως  Σουλτάνος; Εδώ και μήνες τουλάχιστον ήταν  “υπό καταστολή”‘.  ‘Ολα έδειχναν ήρεμα δίπλα μας.

.

Το  «Φαινόμενο του Ντόμινο»  είναι η αφορμή.   Ως γνωστό,  τέτοιο φαινόμενο  παρατηρείται,  όταν   με την   πτώση του πρώτου ντόμινο,   θα χτυπηθεί   το επόμενο  και τούτο  θα  παρασύρει στη πτώση  το  άλλο στη σειρά,  σαν σε μια γραμμική αλυσίδα .  Σε αυτήν ακριβώς  την αλυσιδωτή αντίδραση ,όταν ανατραπεί  το πρώτο ντόμινο, η ενέργεια της πτώσης  μεταφέρεται και στα επόμενα ,με αποτέλεσμα κανένα να μην μπορεί να μείνει όρθιο.

Η εισβολή του δικτάτορα της Ρωσίας στην  Ουκρανία  ίσως ήρθε λουκούμι   για τον δικτάτορα της Τουρκίας.   Και όπως  αναφέραμε οι λόγοι που ίσχυαν  για την εισβολή   στην Ουκρανία, ισχύουν και για την επαπειλούμενη  στη χώρα μας. Είναι σχεδόν καρμπόν και αφορά  τον ανύπαρκτο στην ουσία κίνδυνο και υπαρκτό μόνο στα μη…καλά  στεκούμενα  μυαλά “Τσάρου”  και “Σουλτάνου” πως κινδυνεύει  η ακεραιότητα των χωρών τους από την επιθετικότητα του επεκτεινόμενου ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη στρατικοποίηση των νησιών στην Ελλάδα.

΄Ολα όσα λέμε παραπάνω , είναι μια υπόθεση.  Και δεν ισχύουν απαραίτητα.  Χωρίς, όμως, καθόλου  να αποκλείεται να είναι και η πραγματικότητα.   Οι περισσότεροι, ακόμα και το ίδιο το ΝΑΤΟ ,  δεν περίμεναν σε καμιά περίπτωση τέτοια  εξέλιξη στην Ουκρανία. Αν είχαν, έστω και την ελάχιστη υπόνοια, δε θα έμενε αναπάντητη η εισβολή του δικτάτορα στην Κριμαία το 2014. Δεν πίστευε ποτέ ο Ομπάμα, κι ας έλεγε πως ο Πούτιν  είναι  εντελώς τρελός και επικίνδυνος ,  όσο ο…’ Εμπολα, πως  θα συμβεί ό,τι συνέβη σήμερα.  Και άφησε τα πράγματα να φτάσουν εδώ που έφτασαν.

Συνέβη ,λοιπόν, το απίστευτο  μπρος στα έκπληκτα μάτια τους και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.  Εμείς εδώ, ήδη πολλά χρόνια  και πριν   την εισβολή  του Τσάρου στην Αν Ουκρανία το 2014,  διαβλέψαμε τον κίνδυνο.  Με τα εργαλεία  της  Ιστορίας, που είναι πάντα δυνατά και καινούργια, είδαμε το αυτονόητο. Το Ανατολικό ζήτημα ,όπως επί αιώνες  το αντιμετώπιζε  η Ρωσία, παραμένει  το ίδιο επίκαιρο και σήμερα .Και η  “Αρκούδα του Βορρά” με έναν άρρωστα Μεγαλομανή Πούτιν  στο τιμόνι της ιστορικής χώρας, ήταν θέμα χρόνου να δοκιμάσει ξανά  να δώσει λύση.  Κάθε σπιθαμή  γης στην Κριμαία, μιλάει   για το παρελθόν, που κληροδότησε  άλυτα,  τόσα πολλά και  κρίσιμα προβλήματα  στο Μέλλον . Σήμερα ξαναζεί η ταλαίπωρη εκείνη γη τα ίδια δεινά.    Απλά, καθαρά, ξάστερα   όλα τούτα στις σελίδες της Ιστορίας.

΄Ηδη από  το 2007 που λειτούργησε το σάιτ , ξεκινούν  και οι δημοσιεύσεις μας για το συγκεκριμένο  ζήτημα. Και γράφαμε ανελλιπώς , τόσο   για τον κίνδυνο που εγκυμονούσε  η  αφροσύνη  που κατατρύχει  τον “Τσάρο” ,όσο και για τον τρόπο που θα όφειλε η Δύση να τον αντιμετωπίσει. Μια ματιά μόνο να ρίξει κανείς εδώ,  θα βρει  πολλά παλιά  κείμενα μας και  δε θα πιστεύει  πως γράφτηκαν την εποχή που σφραγίστηκαν.   Αλλά … scripta manent.

Και τώρα; Τί γίνεται τώρα;  Είτε όλα, όσα αναφέραμε παραπάνω ,μπορεί να τα βρούμε ,είτε όχι ,  μπροστά μας ,  ως χώρα ,  η προετοιμασία για την αντιμετώπιση του  κινδύνου, υφιστάμενου  ή όχι,  είναι υποχρέωση σημερινή .  ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΟΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ, ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΄Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Με τους εξοπλισμούς που διατυμπανίζει  ο γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη ,  τον οποίο η χώρα έχει την ατυχία  αυτή την ώρα να τον έχει πρωθυπουργό, εξηγήσαμε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί  ένας κίνδυνος πολέμου. Και το ξέρει πολύ καλά  αυτό ο Ερντογάν.  Γνωρίζει και τη δική  μας  και τη δική τους εξοπλιστική δύναμη. Αν ποτέ το διανοηθεί  να ανοίξει τον “ασκό του Αιόλου”, αργά ή γρήγορα θα πετύχουν τα σχέδιά του.  Και γνωρίζει, επίσης,  καλά και τη σημασία της  στρατηγικής θέσης της χώρας του ,που θα του επιτρέψει να μη βρει αντιμέτωπο το ΝΑΤΟ,  αν επιχειρήσει το “αδιανόητο”.  Οι…σύμμαχες χώρες αμφοτέρων, θα εξαντλήσουν  την προσφορά  τους στα ευχολόγια και τις συμβουλές. Ούτε μια σφαίρα δεν πρόκειται   να ρίξουν απέναντι, αν ξεσπάσει το κακό.

Οι μόνες εφικτές και βιώσιμες λύσεις, ως αποτρεπτικές   μιας τέτοιας εξέλιξης αλά Ουκρανία για τη χώρα μας , είναι οι ακόλουθες:

1. Από Θράκη μέχρι Κρήτη κι από Αιγαίο μέχρι Ιόνιο, ολόκληρη η χώρα  πρέπει να είναι “σκαμμένη”. Να γεμίσει η χώρα στα έγκατά  της ΝΑΤΟΪΚΑ ΟΠΛΑ,  κυρίως πυρηνικά.  Σπιθαμή να μη μείνει ακάλυπτη.  Ο Αμερικανός, αν πειστεί να  φέρει εδώ τα όπλα του και όχι απέναντι στην Τουρκία,  θα είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας. ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ,ΚΙ ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.   Εδώ έχουν  τα όπλα τους,  το στρατό τους.   Και ξέρει πολύ καλά ο  “Σουλτάνος” πως αν τολμήσει και  τα πειράξει , θα  το κρεμάσουν στη μέση της… Αγια Σοφιάς για παραδειγματισμό.   Δεν παίζεις με τον Αμερικανό . (Καλώς ή κακώς!). Σήμερα, αν είχε η Ουκρανία στα χώματά της θαμμένα  αμερικανικά όπλα,  ο “Τσάρος”  ακόμα και ως  “παρανοϊκός”,  δε θα τολμούσε,  όχι μόνο να εισβάλει στη χώρα,  αλλά ούτε καν να αναγνωρίσει ανεξάρτητες   τις περιοχές που έκλεψε στην Ανατολική   Ουκρανία το 2014. Αν τολμούσε,  τούτον   θα τον είχαν κρεμάσει  με τα “κλειδιά” των πυρηνικών του  στο λαιμό συμβολικά,  στη μέση  της “Κόκκινης πλατείας”.

2. Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να συμφωνήσουν  με Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία, για  να προχωρήσουν στην υλοποίηση   τέτοιων  ιστορικών αποφάσεων  στη χώρα μας.   Δεν τον εμπιστεύονται, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά  πως είναι αδίστακτος και διεφθαρμένος. Οι ίδιοι στην Αμερική δίκασαν και καταδίκασαν  τη μισή κυβέρνησή του στα δικά τους  δικαστήρια για την υπόθεση Novartis.  Ξέρουν κι από την εποχή της Αποστασίας  πως η φαμίλια Μητσοτάκη δεν έχει το θεό της. Είναι άρρωστη με το χρήμα. Και δε θα αποφάσιζαν ποτέ μια τέτοια σοβαρή συμφωνία να την  υλοποιήσου  με  γόνο Μητσοτάκη  πρωθυπουργό ΄Οσο, επομένως πιο γρήγορα παραδώσει την εξουσία, τόσο πιο κοντά είμαστε στην πραγμάτωση ενός τέτοιου σχεδίου.  . Το ευτύχημα είναι πως θεωρούν  επίσης και εντελώς αναξιόπιστο και τον Ερντογάν απέναντι. Καμιά εμπιστοσύνη δεν τρέφουν σε ένα “Σουλτάνο”. Και όνειρό τους είναι να ξεμπερδεύουν και με τούτον, που τον θεωρούν ίδια επικίνδυνο  με έναν  “Τσάρο” .

Στην Ιστορία μια από τις  σελίδες της που δεν έχει  άπλετο “φως”, είναι εκείνη που αφορά το θάνατο του βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρου.  Ο επίσης άρρωστος από το ίδιο αυτό  σύνδρομο της ιστορικής παράκρουσης και  μεγαλομανίας, νεαρός βασιλιάς, αιματοκύλησε τον τότε γνωστό κόσμο ,επειδή, ακριβώς,  δεν μπορούσε να ελέγξει την εγκληματική και παρανοϊκή του φύση.

Και ξαφνικά, στα 33 του, νεότατος, ακμαίος, υγιής,  μια… ωραία  πρωία, πεθαίνει! Αναφέρουν πολλές ως αιτίες του θανάτου του. Κόπωση, μόλυνση, έκλυτος βίος, τέτοια. Αλλά, δεκάδες  άλλοι συνομήλικοι και φίλοι του αξιωματικοί , δεν είχαν την ίδια κατάληξη. Γιατί μόνο ο Αλέξανδρος πέθανε τόσο νωρίς και με μυστικό   τρόπο; Μυστήριο!

΄Εχουμε αναλύσει το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ κι άλλες φορές.   Η ιστορική  μας άποψη είναι πως ο “Αλέξανδρος ο Μακεδών” δολοφονήθηκε από τους στενούς του  συνεργάτες και υψηλόβαθμους αξιωματικούς.΄Ολοι  ζούσαν από κοντά την  κόλαση που άνοιξε ο βασιλιάς τους. Το κακό που προξένησε   και ήταν και  οι ίδιοι υπεύθυνοι.  ΄Εβλεπαν πως είναι άρρωστος για αίμα  και κατάκτηση. Δε σταματούσε πουθενά. Και η κατάστασή  του οσημέραι  χειροτέρευε.  Ο στρατός ήταν πια κουρασμένος και αγανακτισμένος.  Οι περισσότεροι δε γνώριζαν καν  γιατί και ποιους πολεμούσαν με τέτοια αγριότητα.  Προς τί τόσο αίμα!  Η εξέγερση  ήταν πολύ κοντά. Οι πιο σώφρονες στην παλαβή αυτή  εκστρατεία ,το αντιλαμβάνονταν.

΄Ετσι, κάποιοι στο στενό του κύκλο, αποφάσισαν να  εξοντώσουν τον άρρωστο στο μυαλό  αρχηγό τους . Να σταματήσει επιτέλους  το κακό ,που σκόρπισε και που δεν έλεγε να σταματήσει.  Και το πραγματοποίησαν. Πιθανότατα τον δηλητηρίασαν και έκαψαν τον πτώμα, για να μη βρεθεί ποτέ. Κι αυτός είναι ο λόγος, γιατί κανείς   ποτέ  δεν έμαθε  πού ετάφη πραγματικά  . ΄Ενα πτώμα δηλητηριασμένο για χρόνια ,ακόμα και ως σκελετός, θα μπορούσε να αποδείξει  την αιτία θανάτου και τους  δράστες. οι Αιγύπτιοι,  τουλάχιστον,  ήταν αυθεντίες  στις νεκροψίες  και τις μουμιοποιήσεις . ΄Ετσι, έμεινε για πάντα κρυφό πώς και γιατί πέθανε ο  Μακεδόνας  βασιλιάς και τί απέγινε ο  “νέκυς” του.

Μια τέτοια τύχη, ασφαλώς,  θα έπρεπε να έχουν κι άλλοι όμοιοι  κατακτητές,  άρρωστοι και διψασμένοι  για αίμα ανά τους αιώνες Η Ιστορία έχει καταγράψει τα ονόματα τους και τις  εγκληματικές τους επιδόσεις. Και είχαν πολλοί το τέλος του Αλέξανδρου, ακόμα και ως τα νεότερα χρόνια.

Ο παρανοϊκός   Χίτλερ  έπρεπε να είχε το ίδιο  τέλος. Δεν είχαν ,όμως, οι δικοί του συνεργάτες, η δικιά του  τ “αυλή” ούτε την ευαισθησία, ούτε το κουράγιο να το  πραγματοποιήσουν. Αντίθετα,  άβουλα όργανά του οι περισσότεροι,,  άρρωστοι και τούτοι   σαν τον αρχηγό τους,  έγιναν  συνεργοί σε μια απέραντη  λίστα θυμάτων  ( 20.000.000  υπολογίζουν κάποιοι ιστορικοί  τον αριθμό των νεκρών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου,  άλλοι  περισσότερους) . Και όπως πολλοί ‘σαν αυτόν, ούτε ο  αλλόφρων   Φύρερ  είχε  την ώρα που έπρεπε,   το τέλος που τους άξιζε.

Ας μη συμβεί το  ίδιο στις ημέρες μας με  όμοιους ,  άρρωστους ηγέτες οι οποίοι  άλλη  μια φορά και κόντρα στα διδάγματα της Ιστορίας , έβαλαν μπροστά τη μηχανή  του θανάτου για ένα Τρίτο,  ολοκληρωτικά πυρηνικό τούτη τη φορά,  πόλεμο.  Με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ας προλάβουμε. Κι ας μην επαληθευτεί  πάλι η σοφή ρήση  πως  “Η Ιστορία τούτο διδάσκει. Πως ο άνθρωπος τίποτα δε διδάσκεται από την Ιστορία”. Θα είναι ολοκληρωτική η πανανθρώπινη τραγωδία τούτη τη φορά.