Ο ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Η εισβολή του Τσάρου στην Ουκρανία, όπως είπαμε, έπιασε πολλούς  στον ύπνο.. Και ειδικά εκείνους που όφειλαν να βρίσκονται σε εγρήγορση. Εν προκειμένω το  ΝΑΤΟ.

Ήδη από το 2014,  με τις πρώτες προβοκάτορες δραστηριότητες του δικτάτορα στην Αν Ουκρανία για έναν Αμερικανό πρόεδρο  ίστορα ,  με ενημερωμένους συμβούλους, ήταν δεδομένο πως θα επακολουθούσε εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή και πως ο τεμαχισμός της Ουκρανίας βρισκόταν επί θύραις.

 Ατυχής συγκυρία για τον κόσμο, πρόεδρος της Αμερικής εκείνη την κρίσιμη στιγμή ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, που αποδείχτηκε εντελώς λίγος  για   τέτοια καθήκοντα σε καθοριστικά για όλη  την ανθρωπότητα ιστορικά δρώμενα. Έτσι, αντί να χτυπήσει ακαριαία τον εισβολέα και ας ήταν εκτός ΝΑΤΟ η Ουκρανία (είχε δεκάδες λόγους να το κάνει, και μάλιστα ουσιαστικούς, όχι για τα φληναφήματα της   …αποναζιστικοποίησης μιας αντί Ναζί χώρας), παρακολουθούσε με την απάθεια και την άγνοια κινδύνου ενός ανιστόρητου  ηγέτη, τις επόμενες κινήσεις ,επίσης καθοριστικές, του εισβολέα. Και δεν ήταν άλλες ,από την ολοκλήρωση της  απόσχισης  της Αν. Ουκρανίας

Η μόνη του αντίδραση υπήρξε η σε υψηλούς τόνους αποδοκιμασία της καταλυτικής  αυτής εχθρικής ενέργειας κατά ανεξάρτητης χώρας και   μια ανώδυνη  επιβολή …κυρώσεων , οικονομικών, κυρίως,  σε μια χώρα που ελέγχει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο ενεργειακά.  Αστείες, δηλαδή,  κυρώσεις,  αν δεν ήταν  τόσο τραγική  για την υφήλιο  η ανώδυνη επιλογή τέτοιων τρόπων απάντησης σε μια τόσο χυδαία παραβίαση της διεθνούς έννομης τάξης.

Σήμερα, ό, τι βλέπουμε να συμβαίνει στην Ουκρανία, ήταν  η νομοτελειακή συνέπεια εκείνης της εποχής και των αποφάσεων ενός ανιστόρητου, αλλά και με αδικαιολόγητα κόμπλεξ απέναντι σε ένα ρατσιστή, φαλλοκράτη και ομοφοβικό, πλην των άλλων, δικτάτορα. ΄Ενας  Μαύρος πρόεδρος σαν τον Ομπάμα και μόνο για αυτούς τους λόγους ,όφειλε να …τρίψει τη μούρη ενός “Τσάρου” ,τουλάχιστον  συμβολικά.

 

 

Ο Τζο Μπάιντεν θα έχει διαπράξει μέγα ιστορικό έγκλημα, αν ακολουθήσει την τακτική να “βάζει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, όπως ο  π. Πρόεδρος Ομπάμα. Βεβαίως,  οι κυρώσεις μέχρι τώρα που επέβαλε  στον παρανοϊκό Χίτλερ της Ρωσίας, ήταν δυνατές και γονάτισαν ως ένα σημείο το τέρας. Αλλά δε φτάνουν.

Απ’ εδώ και ύστερα ο Αμερικανός πρόεδρος οφείλει, ως ηγέτης υπερδύναμης, “κήνσορας και τιμητής”  των αρχών και των αξιών του Δυτικού πολιτισμού, που είναι ενάντια στον αυταρχισμό, την παντελή έλλειψη ανθρωποκεντρικών συμπεριφορών, τη δεινή καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων  και την αήθη  υπεροψία του ισχυρού,   να προχωρήσει σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της  Ε.Ε  και του ΝATO στις ακόλουθες ενέργειες:

1.Αποφυγή αυτή την ώρα συζήτησης για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. ΄Αμεση, όμως,  έναρξη διαπραγματεύσεων και γρήγορη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

2.Αποστολή με κάθε τρόπο σύγχρονων και αποτελεσματικής  χρήσης  όπλων, στους Ελεύθερους Πολιορκημένους  μιας  γενναίας χώρας  και   σοβαρή  ενίσχυση της αεροπορικής  άμυνας, δοθέντος πως σύντομα ο  ασυνείδητος εγκληματίας πολέμου θα ρίξει στη μάχη  μεγάλο αριθμό μαχητικών  αεροσκαφών με εκατόμβες  θυμάτων από τον άμαχο πληθυσμό.  Στον ουρανό θα κριθεί η έκβαση του πολέμου.

3. Βαρύτερες κυρώσεις και όχι μόνο οικονομικές που θα έχουν άμεση και σοβαρή επίπτωση στην καθημερινότητα στον   ευρύτερο  ρωσικό πληθυσμό. ΄Ετσι μόνο θα αντιληφθούν οι Ρώσοι εθνικιστές,  τη ζημιά που έχουν προξενήσει στον ίδιο το  λαό με τις θερμοκέφαλη στήριξη που προσφέρουν σε ένα παρανοϊκό  εθνικιστή.

4.ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΟΥ  ΝΑΤΟ. “ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ” ΜΑΛΙΣΤΑ.ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΗ ΙΚΑΝΗΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΕΣ, ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΗΔΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

5.ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ  ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ  ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΝΕΟΥ  ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ,Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ,  ΕΙΝΑΙ  ΟΡΟΣ  ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ.

6. ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ  ΣΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.

Αν δε δοθούν ΣΗΜΕΡΑ αυτές οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ο “Τσάρος” θα αποθρασυνθεί. Είναι η στόφα του τέτοια.  ΄Ιδια και όμοια  με άλλους ψυχοπαθείς ηγέτες  στην Ιστορία.  Και αν δε  γίνουν όλα τούτα  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και με τη σειρά που είπαμε,   θα είναι χειρότερη η καταστροφή αύριο. Και όχι  πια τοπική. Σε παγκόσμιο επίπεδο.