Παίξτε τα νούμερά σας σε σκηνοθεσία  Παπαχελά  στο « ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 χρόνια μετά»   ή  στα πιο φαντασμαγορικά  «Ενώπιος Ενωπίω» του Χατζηνικολάου. Εκεί σας παίρνει.  Αλλά, παραέξω μην τολμήσετε να  βγείτε!

1. Αλόγοσκούφης: Μετανιώνω για τη δήλωση του 2008 ότι «η οικονομία είναι θωρακισμένη»

2. Γ. Παπανδρεόυ: Θύμισε ότι στο προεκλογικό ντιμπέιτ των εκλογών του 2009 είχε ζητήσει από τον Κ. Καραμανλή να πει τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία, και δεν έλαβε καμία απάντηση. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως αφού είχε αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και έδινε διαλέξεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, συνάντησε τον υπεύθυνο για την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ινδικής καταγωγής, ο οποίος του είπε ότι είχαν επισημάνει το 2007-8 στον κ. Αλογοσκούφη και την κυβέρνηση της ΝΔ πως η χώρα θα χρεοκοπήσει κι έπρεπε να πάρουν μέτρα.

«Ο κ. Αλογοσκούφης ήξερε τι γινόταν. Και, βεβαίως, ο κ. Παπαθανασίου. Εγώ ενημερώθηκα από τον κ. Προβόπουλο δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, ότι ”δεν πάμε καλά”»

3. Homo-Naturalis.gr   5/12/2008

 “Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας”.

” Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης

****

Αν δεν είχα τη δεσμευτική, θεσμική ιδιότητα του ιστορικού που δε μου αφήνει την πολυτέλεια να κάνω ό,τι  ο “θυμός”  με  γαργαλάει ,αλλά  μου το απαγορεύει το μυαλό,  θα  άρπαζα μια βρεγμένη σανίδα ή ένα μπουγέλο  τίγκα  σαλαμούρα , θα παραμόνευα που θα έβγαινε ο Αλογοσκούφης από τη μάζωξη του Παπαχελά,  ως η  Κατινούλα της διαφήμισης   «κεφάτη από το Βερόπουλο»,  εκείνη για τα ψώνια της και  ο μέγας οικονομολόγος και υπουργός οικονομίας του Κωστάκη Καραμανλή, γιατί κατάφερε (νομίζει) να πείσει το πόπολο για τις καλές τους προθέσεις να προλάβει τη χρεοκοπία, αλλά τον πρόφτασε εκείνη ,  και , ή θα του έκανα τα οπίσθια κατάμαυρα, ή θα τον περιέλουζα, ειδικά στο γραβατοφορεμένο στήθος, σήμα κατατεθέν της πολιτικής και δη της παραταξιακής  του σοβαρότητας ,με το απόπλυμα του μπουγέλου.

Πόσο μασκαράδες είναι! ΄Ολοι τους. Όπως  τα  χοιρινά,  οι συστημικοί Καραγκιόζηδες  , με “κουστούμι”  ή  χωρίς , σε  όποιο κομματικό λαγούμι  κι αν  τσαλαβουτάνε,  ίδια μούρη έχουν. Προπαντός  δεν τα χαλάνε μεταξύ τους. Τσιρίζουν,   βρίζονται, χειρονομούν, μπορεί  και απρεπώς, αλλά ως εκεί.  Στο καφενείο  της Βουλής ή  στα «Βλάχικα» της Βάρης , βρίσκουν τα χαλασμένα τους,  μια χαρά.

Πως το έλεγε ο  σοφιστής στην Πολιτεία του Πλάτωνα;     ” Καὶ τί εὐηθίζεσθε πρὸς ἀλλήλους ὑποκατακλινόμενοι ὑμῖν αὐτοῖς;”

Που σημαίνει,  ποιον κοροϊδεύετε βρε, παλιάνθρωποι,  με όλες αυτές τις τσιριμόνιες και τις υποκλίσεις μεταξύ σας; Τάχα πως  διαφωνείτε ευπρεπώς ,πολιτισμένα  και πρωτίστως δημοκρατικά;  Σε ποιους τα λέτε αυτά;

Ποιος  πλήρωσε το μάρμαρο της χρεοκοπίας;  Εσείς, ασφαλώς, όχι.  Με 6 χιλιάρικα  μισθό το μήνα, δεν κοιτάζεις τιμές στα ράφια  του  Βασιλόπουλου (δε λέμε στο Lidl γιατί εσείς εκεί δεν πατάτε).

Εμείς εδώ αλητήριοι,   γιατί ξέραμε πως η χρεοκοπία  ήταν ήδη εντός των τειχών  από το 2007 και σεις , 300 ολόκληροι  εθνοπατέρες, το… αγνοούσατε παντελώς;  Ποιον κοροϊδεύετε, απατεώνες μου , με τα “δεν είδα, δεν άκουσα δεν ήξερα “;

Παίξτε τα νούμερά σας σε σκηνοθεσία  Παπαχελά στο « ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 χρόνια μετά»  ή  στα πιο φαντασμαγορικά  «Ενώπιος Ενωπίω» του Χατζηνικολάου. Εκεί σας παίρνει.  Αλλά, παραέξω μην τολμήσετε να  βγείτε. Το 2024 και μετά δε θα είναι 2010-12  με «Αγανακτισμένους»  στις πλατείες.

Η δεύτερη χρεοκοπία ,που επίσης είναι εντός των τειχών, δε θα είναι όπως η πρώτη. «Θα  φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».  Θα ζούμε (γιατί είναι κοντά)  και θα το δούμε.

΄Αλλη μια φορά , και ακόμα χίλιες,  να το επαναλάβουμε.   Βρεγμένη σανίδα και μπουγέλωμα με σαλαμούρα ή ληγμένο γιαούρτι που χρειάζεστε.  Σιχαμένη φάρα!