ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

 

Αλέξης Τσίπρας  στο “συνέδριο” της  ακροδεξιάς «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης:

« Λάθη μας υπήρξαν η ατυχής διαχείρηση για Novartis και τηλεοπτικές άδειες. Μιλώντας για το σκάνδαλο Novartis και για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο Τσίπρας για πρώτη φορά «έδειξε» λάθη σε δυο κομβικούς σταθμούς της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δυο υποθέσεις που, εντέλει, έσυραν την κυβέρνηση σε περιπέτειες με αποτελέσμα και το σκάνδαλο Novartis να μείνει στην σκιά και για τις τηλεοπτικές άδειες να είμαστε στα ίδια”

***

Οπότε, ποιος φταίει ηλίθιε, αν χρεοκόπησε  η χώρα;  Και όχι μόνο έμειναν ατιμώρητοι οι δράστες, αλλά και σεμνύνονται σήμερα πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να τη σώσουν , αλλά δεν…πρόκαναν ,γιατί δεν  άκουσαν, δεν είδαν, δεν ήξεραν!

Εσύ αποκλειστικά,  έχεις την ευθύνη. Ο καθημερινός, “μέσος” ΄Ελληνας.   Κι αυτός είναι ο λόγος που, ως αυτή την ώρα (και πολύ πιο σκληρά αύριο) ,τιμωρείσαι για  το έγκλημά σου.

Την ενοχή σου και  αθωότητά τους υπογράφουν όλοι, όσοι  ή διέπραξαν το έγκλημα ή το συγκάλυψαν και άφησαν ατιμώρητους τους ενόχους. Με το ίδιο μελάνι μάλιστα, βάζουν   και οι  Γκέμπελς την υπογραφή τους.  Με πρώτο υπογράφοντα,  το αστέρι της ακροδεξιάς  Καθημερινής που του ανάθεσαν να  στήσει την κολυμβήθρα της εξιλέωσης όλων, πλην της δική σου .

Τελευταίος, μάλιστα, και απολύτως ευκρινώς υπέγραψε και ο π. πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Φαρδιά- πλατιά η υπογραφή του δίπλα στου Κυριάκου Μητσοτάκη  και του  κολλητού,  που τον έκανε και πρόεδρο της Δημοκρατίας (μια από τις “παράγραφους”  της “Ομερτά” Καραμανλή-Τσίπρα)  .Του ,Μεγάλου… Πάκη !

Τα   δύο    λάθη της  διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, μας είπε ο Αλέξης, υπήρξαν μόνο  η διαχείριση του σκανδάλου της Νovartis και οι τηλεοπτικές άδειες. Λαθάκια, που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει στην άσκηση της εξουσίας. “Ψεκάστε, σκουπίστε,  τελειώσατε”!

Για το μέγα ανοσιούργημα της παραπάνω   «Ομερτά» που συνήψε με τον Κώστα Καραμανλή, του βασικού ενόχου της χρεοκοπίας ,τσιμουδιά ο Αλέξης Τσίπρας. Το λόγο που ο «Κιγκινάτος της Δεξιάς»  απολαμβάνει τσιπούρες στη Ραφήνα, αντί να είναι φυλακή, δεν  τον ανάφερες, ούτε ποιος    ευθύνεται ΑΠΟΥΤΩΣ γι΄  αυτό,  μας είπες, Αλέξη Τσίπρα. Αντί να τον κατονομάσεις , μαζί   και τους συνενόχους εκείνης της  κυβερνητικής συμμορίας,  τολμάς και βγαίνεις να λες πως με τον… Προκόπουλο είσαστε φιλαράκια από παλιά . Τέτοιο  αίσχος!

«Θέλει αρετήν και τόλμην» να παραδεχτείς, Αλέξη Τσίπρα,   πως ο Κώστας  Καραμανλής σου δάνεισε το  “Ναζί χωρίς στολή” (και σήμερα ακραιφνή πουτινιστή) , Πάνο Καμμένο, να φτιάξεις κυβέρνηση  κι εσύ ,ως αντάλλαγμα , δεν τον έστειλες  ποτέ φυλακή.  Αυτή είναι ,όμως,  η ιστορική αλήθεια.  Και κανένας  Παπαχελάς  η άλλος  κοντυλοφόρος στη συμμορία,   ούτε να κρύψει μπορεί  ,ούτε να απαλείψει. Χίλιες “Σιλωάμ” και να γεμίσει, για να ξεπλύνει τη βρώμα σας.

Την Ιστορία, Αλέξη Τσίπρα, δεν τη γράφουν ούτε τη διασώζουν  η Καθημερινή και   ο Σκάι.  Αλλά ούτε το Ντοκουμέντο και η Αυγή. Θα ήθελες να ήταν έτσι , γιατί είναι  γνωστές  οι αλλαξοκωλιές  «πολιτικών»  και Γκέμπελς στην Ελλάδα. Είσαι  γελασμένος κι εσύ,όμως.

Αλλοίμονο αν την Ιστορία, όπως θα επιθυμούσατε όλοι στην κομματική, συστημική παρέα ,  την αφήναμε να  τη γράψουν  και  να διασώσουν  τις αλήθειες  της στις γενιές ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε και  Κοσιώνη. Τότε,  αν αφήναμε τέτοια θεσμική, ιερή παρακαταθήκη  στα χέρια αυτών  των βέβηλων, των απόγονων του Γκέμπελς, οφείλαμε να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό και να κατηφορίσουμε στο Φάληρο.

Εσύ, Αλέξη Τσίπρα, έχεις τη μεγαλύτερη ευθύνη, ακόμα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ,για τη δεύτερη  χρεοκοπία της χώρας, που πάλι την κρατάτε ,όλο το διαπλεκόμενο συνάφι,  όπως και την πρώτη, μυστική.    Επειδή  άφησες τους ενόχους της πρώτης,  ατιμώρητους. Αν ήταν εκείνοι σήμερα φυλακή, ο Κυριάκος  δε θα τολμούσε  ούτε δεκάρα  να κλέψει από το δημόσιο  κορβανά. Αντί  γι΄αυτό, έστειλες τον  “ανιψιό”  μόνιμες  διακοπές στην παραλία   και τον παρακοιμώμενό του  Προκόπη Παυλόπουλο, τον έκανες    πρόεδρο της Δημοκρατίας!

΄Ασε την αναφορά στα  λάθη της Novartis και τις τηλεοπτικές άδεις  για ξεκάρφωμα.  Μπορεί να είναι κι αυτά σκάνδαλα, αλλά σίγουρα σε καμιά περίπτωση δε συγκρίνονται  με το μέγα έγκλημα της ατιμωρησίας των ενόχων της χρεοκοπίας. Και γι΄αυτή την τραγωδία, το μέγα δικαιικό  και συνταγματικό έγκλημα, είσαι ο μόνος και αποκλειστικός ένοχος,  ιστορικά. Κι ασφαλώς, αν υπήρχε σε αυτή τη χώρα  θεσμός δικαιοσύνης ανεξάρτητης  και όχι διαπλοκής, θα είχες και συ ο ίδιος, ως συνεργός στο έγκλημα της συγκάλυψης, τιμωρηθεί.

 Γι΄αυτό , επιμένουμε χρόνια   πως   εσύ έχεις τη μεγαλύτερη απ΄ όλους ευθύνη .  Επειδή  σε όλους τους τόνους  διακηρύσσεις   ότι  είσαι…Αριστερός! ΄Όμως, μόνο η σταλινική (κατ΄ όνομα)  Αριστερά , κάνει τέτοιες συμφωνίες  και υπογράφει «ομερτά», όπως το βρώμικο ’89.   Η Αριστερά στις «καλές της ημέρες»  της, όπως τη συμπεριφορά της ,μας τη διέσωσαν άλλοι ,πριν από μας ιστορικοί,   δεν έχει καμιά σχέση με αισχρές και επονείδιστες κρυφές συμφωνίες.

Σε όσους Παπαχελάδες κι αν προσέλθεις, και αν έφτασες  στο σημείο  να γλείφεις  εκεί πουν έφτυνες,  το στίγμα δε βγαίνει. Η απάτη, δεν καλύπτεται  .Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Απέδειξες κι εσύ  πως στην Ελλάδα , όλοι οι «πολιτικοί»,  σαν τα γουρούνια κάθε απόχρωσης , έχουν ίδια μούρη.  Τάλε κουάλε με  τα παιδια  του Γκέμπελς.