ΠΟΣΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΠΑΕΙ Η ΛΕΞΗ ,ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ;

 “Περίτεχνη η προπαγάνδα των κρατικών ΜΜΕ  του Πούτιν” (*)

(Αλεξάντερ Μπάουνοφ, ανώτερος συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Carnegie Moscow Center με έδρα τη Μόσχα)

_________________________

1. Κήρυξαν Γ’ΠΠ-Ένταλμα σύλληψης Β.Πούτιν από το “στημένο” Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο!-Ο Πούτιν δεν είναι Μιλόσεβιτς!

 2.α.  Κύμα διαδηλώσεων κατά της παράδοσης στρατιωτικών εξοπλισμών σε Ουκρανία σαρώνει τις ευρωπαϊκές χώρες .

    β. Κλέψτε για χάρη της Ουκρανίας»: Η διπρόσωπη Δύση αποφάσισε να καταχραστεί τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος

Bankingnews logo

3.Φωτιά στα μέτωπα του Ντονμπάς-Ρωσική προέλαση σε Ντονιέτσκ, Μπαχμούτ, Ζαπορόζιε-Κυνική παραδοχή Ζελένσκι στο Spiegel

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-NEWSROOM

4.Αμερικανοί πιλότοι μαχητικών έχουν τρελαθεί με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300 σαν τα ελληνικά

 

 

Newsbase Logo

 

Sportime

***

Χτες, μόνο σε ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΣΑ  (23.00-24.00) στη σελίδα Ειδήσεων της  εταιρίας Google ανέβηκαν  σε σύνολο  8 νέων δημοσιεύσεων  4 ανυπόστατα και  προπαγανδιστικά υπέρ του Πούτιν κείμενα.

Ρουβλιοδίαιτα Μέσα κάθε είδους, σε βάση 24  ωρών καθημερινά , αναδημοσιεύουν  ασύστολα  ψεύδη, φέικ νιους, τόνους  προπαγανδιστικό υλικό με κατευθείαν διοχέτευση από τη Μόσχα .

Πρόσφατο παράδειγμα:  Ένα από τα έγγραφα (αναδημοσιεύεται  στη συνέχεια)  ανέφερε ότι 16.000 έως 17.500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι ότι η Ουκρανία είχε υποστεί έως και 71.500 απώλειες στρατιωτών. Το Πεντάγωνο και αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι η Ρωσία έχει υποστεί πολύ περισσότερες απώλειες, με περισσότερους από 200.000 νεκρούς και τραυματίες, ενώ η Ουκρανία έχει περισσότερους από 100.000 νεκρούς και τραυματίες.

Από πού πάνε παιδιά για ρωσική πρεσβεία;

΄ Αντε, βάλτε τώρα που γυρίζει!  Σύντομα θα τα τα κλείσετε τα μικροπαραμάγαζά σας. Εγγύς το τέλος του εργοδότη σας.

 

(*) Διαρροή απόρρητων εγγράφων για μυστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο που περιγράφουν λεπτομερώς  μυστικά σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για οικοδόμηση του ουκρανικού στρατού ενόψει επίθεσης του κατά της Ρωσίας δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το Πεντάγωνο ερευνά ποιος μπορεί να ήταν πίσω από τη διαρροή των ντοκουμέντων, τα οποία κυκλοφόρησαν στο Twitter και στο Telegram, μια πλατφόρμα με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο χρήστες που είναι ευρέως διαθέσιμη στη Ρωσία.

Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι τα έγγραφα φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί σε ορισμένα μέρη υπερεκτιμώντας τις αμερικανικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς στην Ουκρανία και υποτιμώντας τις εκτιμήσεις για τους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Οι ίδιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αλλαγές θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια προσπάθεια παραπληροφόρησης από τη Μόσχα.

Σε κάθε περίπτωση οι αποκαλύψεις με χάρτες παραδόσεων όπλων, δυνάμεις στρατευμάτων και άλλα σχέδια αποτελούν πλήγμα στις αμερικανικές μυστικές προσπάθειας. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δούλεψαν σκληρά για τα διαγράψουν αλλά δεν τα κατάφεραν από το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα έγγραφα δεν παρέχουν συγκεκριμένα σχέδια μάχης, όπως για παράδειγμα για το πώς, πότε και πού η Ουκρανία σκοπεύει να εξαπολύσει την επίθεση, η οποία σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, στο εκπαιδευμένο μάτι ενός Ρώσου στρατηγού ή αναλυτή πληροφοριών, τα έγγραφα προσφέρουν αναμφίβολα πολλές δελεαστικές ενδείξεις και πληροφορίες. Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, το ποσοστό δαπανών του HIMARS -το αμερικανικό σύστημα ρουκετών που μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις από απόσταση-. Το Πεντάγωνο δεν έχει αναφέρει δημόσια πόσο γρήγορα χρησιμοποιούν τα ουκρανικά στρατεύματα τα πολεμοφόδια του HIMARS. αλλά τα έγγραφα το κάνουν.

Αναλυτές δήλωσαν σήμερα ότι μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της αποκάλυψης των εγγράφων στις μάχες της πρώτης γραμμής αυτήν την περίοδο και τους επόμενους μήνες. Δυτικοί αναλυτές συζητούν εάν ο ρωσικός στρατός, είναι ικανός να κάνει άλλη μια ουκρανική επίθεση, αφού υπέστη σοβαρές απώλειες.

Δεν έχει γίνει γνωστό πώς έγινε η διαρροή, ενώ στρατιωτικές αναλυτές ανέφεραν ότι φιλορωσικά κυβερνητικά κανάλια μοιράζονται και κυκλοφορούν τα έγγραφα και ότι όσα δημοσιεύονται από ρωσικές πηγές θα μπορούσαν να τροποποιηθούν επιλεκτικά για να παρουσιάσουν την παραπληροφόρηση του Κρεμλίνου.

Ένα από τα έγγραφα ανέφερε ότι 16.000 έως 17.500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι ότι η Ουκρανία είχε υποστεί έως και 71.500 απώλειες στρατιωτών. Το Πεντάγωνο και αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι η Ρωσία έχει υποστεί πολύ περισσότερες απώλειες, με περισσότερους από 200.000 νεκρούς και τραυματίες, ενώ η Ουκρανία έχει περισσότερους από 100.000 νεκρούς και τραυματίες.

Ωστόσο, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μέρη των εγγράφων φαίνονται αυθεντικά και θα παρείχαν στη Ρωσία πολύτιμες πληροφορίες, όπως τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση όπλων και στρατευμάτων, τον αριθμό συσσώρευσης ουκρανικών στρατευμάτων και άλλες στρατιωτικές λεπτομέρειες.

Ένα έγγραφο με την ένδειξη “άκρως απόρρητο” προσφέρει την “Κατάσταση της σύγκρουσης από την 1η Μαρτίου”. Εκείνη την ημέρα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι βρίσκονταν σε μια αμερικανική βάση στο Βάισμπαντεν της Γερμανίας για συνεδρίες πολεμικών παιχνιδιών και μια μέρα αργότερα, ο στρατηγός Mark A. Milley, ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Επιτελείου, και ο στρατηγός Christopher Cavoli, ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής για την Ευρώπη, επισκέφτηκε τις συνεδριάσεις.

Ένα άλλο έγγραφο περιλαμβάνει στήλες που απαριθμούν μονάδες ουκρανικών στρατευμάτων, εξοπλισμό και εκπαίδευση, με χρονοδιαγράμματα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο. Το έγγραφο περιέχει μια περίληψη 12 ταξιαρχιών μάχης που συγκεντρώνονται, ενώ οι εννέα από αυτές προφανώς εκπαιδεύονται και προμηθεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Από αυτές τις εννέα ταξιαρχίες, τα έγγραφα ανέφεραν ότι οι έξι θα ήταν έτοιμες μέχρι τις 31 Μαρτίου και οι υπόλοιπες έως τις 30 Απριλίου. Μια ουκρανική ταξιαρχία έχει περίπου 4.000 έως 5.000 στρατιώτες, είπαν αναλυτές.

Το έγγραφο ανέφερε ότι οι χρόνοι παράδοσης του εξοπλισμού θα επηρεάσουν την εκπαίδευση και την ετοιμότητα προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ο συνολικός εξοπλισμός που χρειαζόταν για εννέα ταξιαρχίες, ανέφερε το έγγραφο, ήταν περισσότερα από 250 άρματα μάχης και περισσότερα από 350 μηχανοποιημένα οχήματα.

Πρόκειται για την σημαντική ανακάλυψη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που έχει δημοσιοποιηθεί από την έναρξη του πολέμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία πληροφορίες για θέσεις διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και άλλους βασικούς κόμβους στις ρωσικές στρατιωτικές γραμμές.

Τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο επέτρεψαν στους Ουκρανούς να στοχοποιήσουν ρωσικές δυνάμεις, να σκοτώσουν ανώτερους στρατηγούς και να αναγκάσουν τις προμήθειες πυρομαχικών να μετακινηθούν πιο μακριά από τις ρωσικές γραμμές του μετώπου, αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ουκρανία έπαιξε τον αποφασιστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτών των επιθέσεων.

Όμως, το πρώτο διάστημα του πολέμου Ουκρανοί αξιωματούχοι ήταν διστακτικοί σχετικά με το να μοιραστούν τα σχέδια μάχης τους με τις ΗΠΑ υπό τον φόβο διαρροών, δήλωσαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ανησυχώντας ότι η κοινοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων θα μπορούσε επίσης να τονίσει τις αδυναμίες και να αποθαρρύνει τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη, οι Ουκρανοί πρόσεχαν ιδιαίτερα, ακόμη και όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συγκέντρωναν ακριβείς λεπτομέρειες για το τι διέταζε το Κρεμλίνο και τι σχεδίαζαν Ρώσοι διοικητές.

Τώρα η διαρροή είναι βέβαιο ότι θα βλάψει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Κιέβου και Ουάσιγκτον, η οποία μειώθηκε σημαντικά το περασμένο φθινόπωρο με τις δύο χώρες να συνέχισαν όμως να εργάζονται στενά σχετικά με τις επιλογές αναφορικά με μια ουκρανική επίθεση.