ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΟΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ; Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗ “ΒΙΖΑ” ΤΟΥΣ!

β. ΜΑΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣ
Εβρος: Εκρυθμη η κατάσταση -Χιλιάδες μετανάστες «πολιορκούν» τα σύνορα

Μετανάστες στις Καστανιές Εβρου στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

Από το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες μετανάστες συγκρούονταν με δυνάμεις της ΕΛΑΣ στα σύνορα με την Τουρκία. Μάλιστα οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

γ. ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
Ερντογάν: Ανοίξαμε τα σύνορα, 18.000 μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη Ο Ερντογάν σε δηλώσεις Σήμερα θα φτάσουν τους 30.000

«Λέμε εδώ και καιρό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τέτοιους αριθμούς προσφύγων», υπογράμμισε ο Ερντογάν. «Μας υποσχεθήκατε βοήθεια, αλλά δεν κάνετε όποτε, οπότε ανοίξαμε χθες τα σύνορά μας», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ο Τούρκος πρόεδρος.

«Περίπου 18.000 μετανάστες έχουν ήδη περάσει και σήμερα ο αριθμός θα είναι 25.000 με 30.000 και δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας διότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», κατέληξε.

Η σημερινή ήταν η πρώτη ομιλία Ερντογάν μετά τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών στη βορειοδυτική Συρία την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ζήτησε από τη Ρωσία «να φύγει από τον δρόμο μας» στη Συρία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

***

Πούτιν, Ερντογάν και ΄Ασαντ είναι ένα ισόπλευρο τρίγωνο αλαζονείας, παράνοιας και εγκληματικότητας.  Και οι τρεις εκλεγμένοι…δικτάτορες με εκλογές!  Φανατικοί εθνικιστές, αλλά και μαφιόζοι οπαδοί τους ψηφοφόροι , τους αναδεικνύουν “ηγέτες”  με τις… δημοκρατικότατες διαδικασίες του 30% της εκλογικής συμμετοχής.

΄Ετσι ,μπορεί και η κυρία Μέρκελ που έχει αδιαπραγμάτευτα  γερμανικά συμφέροντα  σε Ρωσία και Τουρκία, τηρώντας όλα τα  κοινοβουλευτικά  προσχήματα, να τους αποκαλεί “κύριε Πρόεδρε”, να συναντιέται  και να συζητά μαζί τους διεθνή και διμερή θέματα  σαν να μη συμβαίνει τίποτα.  Δεκάρα δε δίνει, αν αυτοί οι Χιτλερίσκοι είναι απολύτως   υπεύθυνοι   για  τους 600.000 νεκρούς, τους αναρίθμητους τραυματίες και τους  ξεσπιτωμένους του πολέμου στη Συρία.

Τους απελπισμένους ανθρώπους στα ελληνικά σύνορα σήμερα , αυτοί τους έκαναν πρόσφυγες. Και εκβιάζουν με τη μοίρα παιδιών και την απόγνωση, δημιουργούν τραγωδίες, για να ικανοποιήσουν άρρωστες φιλοδοξίες, ως Τσάροι και Σουλτάνοι. Θύματά τους   τα πλήθη  που συνωστίζονται αυτή την ώρα στον ΄Εβρο  με τα μωρά στην αγκαλιά, τον πόνο και την αγωνία της εγκατάλειψης  στα μάτια.

Ο πανάθλιος “Κούλης” μέσα από  τα φέρετρα της (παρα)πληροφόρησης , τύπου ΣΚΑΪ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, IEFIMERIDA.GR ,υποδαυλίζει τον εθνικισμό των ανοήτων Ελληνάρων, τους φανατίζει  και παρουσιάζει τους πρόσφυγες ως εχθρούς,  ασύμμετρη, εθνική απειλή, κίνδυνο μέγα για τη χώρα και τους κατοίκους της. Παίζει κι αυτός στο γήπεδο του Ερντογάν, αλλά για τους δικούς του λόγους.

Οι πρόσφυγες δεν είναι απειλή, ούτε κίνδυνος. Ο κίνδυνος είναι οι ανήθικοι ηγέτες .   Και ούτε έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες να ζητήσουν την άδειά μας να μπουν στη χώρα. Και να εγκατασταθούν , αν θέλουν ,αλλά σε συνθήκες ανθρώπινες , όχι πεταμένοι  σε “αποθήκες ανθρώπων”.

΄Εχουν το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε σπιθαμή γης γη να είναι το ίδιο δική τους, όσο και δική μας. Σε κανέναν η Φύση δεν παραχώρησε συμβόλαια ιδιοκτησίας. Ουδείς είναι σε αυτή τη γη κυρίαρχος, νοικοκύρης  κάτοχος. Τίποτα δεν ανήκει σε κανένα. Απλές, κατανοητές και φυσικές αλήθειες, αρκεί ο καθένας να έχει  στοιχειώδη λογική και όχι την  παράνοια  ενός ” Φαήλου Κρανιδιώτη”.

Η πρότασή μας  για τον κόσμο που αγωνιά στον ΄Εβρο, είναι να περάσουν ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ μέσα στη χώρα οι ευπαθείς ομάδες. Ειδικά παιδιά και ανήμποροι. Να τους παρασχεθεί άμεση φιλοξενία και πάσης φύσεως βοήθεια.  Στον υπόλοιπο πληθυσμό που θα παραμένει εγκλωβισμένος στα σύνορα, μέχρι να εξασφαλιστούν  και γι΄αυτούς οι υποδομές, να τους παρασχεθούν σκηνές και κινητά καταλύματα, τροφές, φάρμακα, πληροφόρηση και να “κατασκηνώσουν” εκεί που βρίσκονται.

Παράλληλα , να ασκηθεί πίεση μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς στον Τούρκο δικτάτορα να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των προσφύγων. ΄Εχουν δεκάδες τρόπους να τον αναγκάσουν.  Αλλά και   όλες οι  χώρες της Ευρώπης οφείλουν  να σταματήσουν  να  βγάζουν έξω την ουρά τους   και να νομίζουν πως ξεμπερδεύουν με τις υποχρεώσεις τους ,επειδή πετάνε σε Τουρκία και Ελλάδα  κάτι ψιχία, ένα ξεροκόμματο  βοήθειας.    Να μοιραστούν ισομερώς οι πρόσφυγες σε όλες τις χώρες, με ποινή εξόδου από την ΄Ενωση, αν αρνηθούν οι όποιοι “΄Ορμπαν” και “Κούληδες” να   σεβαστούν  τη ζωή των προσφύγων.

΄Οσο  έχεις εσύ δικαίωμα στη στέγη, την  τροφή, την  ένδυση,την ιατροφαρμακευτική και άλλη περίθαλψη, έχει και ο Σύριος αυτή την ώρα ,που παρακαλεί και απειλεί (και καλώς κάνει ) στον ΄Εβρο για το δικό του δικαίωμα και του ανήλικου παιδιού του στη ζωή. Κι αν  ο  όποιος  “Φαήλος”  προκαλέσει  με τη γνωστή ατάκα-εξυπνάδα των ρατσιστών “αν  τους θέλετε τόσο πολύ , πάρτε τους  σπίτι σας”, του απαντάμε: Ναι ,θα τους  πάρουμε,  αλλά θα  πάρεις κι εσύ , θες δε θες. Αλλιώς,  θα σου τους φέρουμε εμείς να τους εγκαταστήσουμε, αφού πρώτα  βγάλουμε εσένα το μασκαρά και τον  ανάλγητο έξω  κλωτσηδόν !

 Να εξηγούμαστε. Μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει τέτοιο  φασισταριό.

2. Μεταναστευτικό: Το ΜέΡΑ 25 έχει… πρόταση – Να στείλουμε τους μετανάστες σε έρημα χωριά να κόβουν ξύλα για ηλικιωμένους

Tην  πρόταση του ΜέΡΑ 25 για το μεταναστευτικό αποκάλυψε ο βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη, Κρίτων Αρσένης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel, μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι πρόσφυγες μπορούν να μεταφερθούν σε ερημωμένα χωριά, που ζουν ηλικιωμένοι, προκειμένου να τους βοηθούν στο κόψιμο ξύλων και στη μεταφορά αγαθών.

«Υπάρχουν χωριά που έχουν ερημώσει. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους να κόψουν ξύλα, να μεταφέρουν προϊόντα. Αν τοποθετηθούν εκεί οικογένειες προσφύγων θα υπάρξει πρόβλημα; Όχι, ίσα ίσα που θα μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να προστατευτούν και να βοηθηθούν…», ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης.

***

Πολύ καλή πρόταση. Να κατανεμηθούν οι πρόσφυγες, όσοι θέλουν να μείνουν,  σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Να εγκατασταθούν σε χωριά έρημα ή με ελάχιστους κατοίκους. Και όχι ως παράσιτα, υπηρέτες, για  να κάνουν θελήματα στους ντόπιους.

Να δουλέψουν,να ξεκινήσουν εκεί τη ζωή τους,  σε χωράφια, μικροεπιχειρήσεις, σε όποια δουλειά και τέχνη γνωρίζουν. Να ζήσουν ανθρώπινα και αξιοπρεπώς.

3. ΔΕΟΣ: Χτίζεται η μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο

– O μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς σχεδιάζεται να οικοδομηθεί σε περιοχή που ανήκει σε γυναικείο μοναστήρι στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ της Κεντρικής Ρωσίας.

«Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει κοιτίδα της Ορθοδοξίας και τη μεγαλύτερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο» δήλωσε στο Znak.com η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του έργου, Zhanna Ryabtseva.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2020 και θα έχει ύψος 77 μέτρα. Ιθύνων νους του έργου φέρεται ο αρχιερέας π. Σεργκέι, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, επιβλέπει το γυναικείο μοναστήρι όπου πρόκειται να χτιστεί η εκκλησία και είναι ο εξομολόγος πολλών δημόσιων προσώπων. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι επενδυτές του έργου θα είναι τα «πνευματικά παιδιά» του π. Σεργκέι.

***

Αγαπητέ,HOMO,

εδώ πάλι, πιστοί στην επικοινωνία μας, για να μαθαίνεις τα καλά (λιγότερα) και τα απαίσια  νέα μας προς γνώση  και συμμόρφωση. ΄Οχι από περιέργεια ή τέρψη. Η ιστορία, δεν είναι “λογοτεχνία” ή μυθ-ιστορία. Είναι δάσκαλος ζωής και συμπεριφοράς.

Διαβάζεις,λοιπόν πως  ”  σχεδιάζεται να οικοδομηθεί ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ της Κεντρικής Ρωσίας”

΄Ακου τώρα, και μην πάθεις  εγκεφαλικό,όπως τα παθαίνουμε εμείς   την εποχή μας  αλλεπάλληλα , κάθε φορά που  μαθαίνουμε τέτοια νέα.

Αυτό το…τερατούργημα που πρόκειται να φτιάξουν  θα είναι χριστιανικός ναός  προς… δόξα και τιμή  του Δεσπότου Ιησού Χριστού.  Αν διασώζεται και στις μέρες σου  η Βίβλος (εύχομαι και ελπίζω όχι,  ή έστω  ως αντίστοιχα  των Ομηρικών επών  αναγνώσματα), άνοιξε στα  ευαγγέλια να δεις μια φάση. Αυτός ο Χριστός, λοιπόν  που είναι ο ιδρυτής της ομώνυμης θρησκείας, μια φορά (αλήθεια ψέματα θα σε γελάσω), όταν μπήκε στο Ναό του Σολομώντος και  είδε χλιδή, αλαζονεία και πλούσιους πάγκους με λογής εμπορεύματα και πραμάτειες, βουτάει μια βίτσα και “πού τους πονεί και πού τους σφάζει”! Τους πέταξε,λένε οι ευαγγελιστές,  κλωτσιές έξω από το Ναό

Σήμερα, ο πανάθλιος αυτός παπάς στη Ρωσία  δίνει ρεσιτάλ αλαζονείας, παράνοιας-αφροσύνης  και  αναλγησίας. 37.000, λέει, θα μπορούν να μπαίνουν μέσα σε αυτό τον Ορθόδοξο Ναό. Φαντάσου τώρα, όλοι τούτοι  να ρίχνουν στο παγκάρι, για να πάρουν ένα κερί,  2 ευρώ δικά μας. Σε μια και μόνο  Κυριακή πρωί  οι παπάδες εκεί θα έχουν κάνει  την  μπάζα τους!

Σκέψου  πως θα ξοδευτούν ποιος ξέρει πόσα ρούβλια,  για να υψώσουν  αυτό το υπεροπτικό οικοδόμημα-“πύργος της Βαβέλ”.  Τη στιγμή που  η πλειοψηφία του λαού της Ρωσίας πένεται. Παραδομένος ο κόσμος  πέρα από την ανέχεια  και στον αλκοολισμό  και τις αρρώστιες. Κι ακόμα ,σε χώρες του λεγόμενου  “τρίτου κόσμου” χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν σαν τις μύγες από έλλειψη νερού,τροφής και φαρμάκων.

Δεν  είναι αυτό πρόκληση,  παράνοια και αναλγησία;΄Υβρις στη Φύση;  Κι αν σου ακούγεται ανείπωτο και ανήθικο, μάθε  και τούτο.  Υπάρχουν “άνθρωποι” στις δικές  μου μέρες, που  δε  δίνουν δεκάρα τσακιστή για αυτά τα παιδιά που είπαμε πως πεθαίνουν καθημερινώς εγκαταλελειμμένα. ΄Ομως, προσφέρουν πλουσιοπάροχο οβολό στις εκκλησιές και τα μοναστήρια, για να κερδίσουν  κι άλλη  ζωή..μετά απ΄αυτή, όταν τους τελειώσει.  Τόσο άπληστοι , εγωιστές και ανόητοι!

4. Γαλλία: Σκοτώθηκε παίζοντας ρώσικη ρουλέτα

Οπλο σε εκθεσιακό κέντρο

Ο διαχειριστής ενός μπαρ σε προάστιο του Παρισιού σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι, παίζοντας ρωσική ρουλέτα με ένα περίστροφο.

Ο άντρας, ένας 47χρονος Τούρκος υπήκοος, «ήθελε να εντυπωσιάσει μια γυναίκα», τόνισε μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην έρευνα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσίευσε το Le Point.

«Έβαλε μια σφαίρα σε ένα περίστροφο Magnum 357 και γύρισε τη θαλάμη. Σκοτώθηκε με την πρώτη προσπάθεια», πρόσθεσε η πηγή. Η νεαρή γυναίκα, που παρακολούθησε τη σκηνή, δήλωσε ότι ο διαχειριστής του μπαρ είχε κάνει χρήση αλκοόλ και κοκαΐνης.

***

Αλκοόλ  με  κοκαϊνη.  Πιο  θανατηφόρος συνδυασμός ,πεθαίνεις.

Και καλά, όταν το πρεζόνι  παίζει για πάρτη του ρώσικη ρουλέτα. Επιλογή του. Οι περισσότεροι από δαύτους, όμως, παίζουν ρώσικη ρουλέτα στον κρόταφο των άλλων με όσα  εγκληματικά και τερατώδη  διαπράττουν συνήθως.

Και στη χώρα μας το 70-80% της εγκληματικότητας οφείλεται στη ναρκομανία. Και βολεύει  πολλούς αυτή η άρρωστη  κατάσταση. Πλην των θυμάτων που υφίστανται  τη βία των ναρκομανών.