ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΨΥΧΑΠΑΘΗ. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ;

Ουκρανία: Το σοκαριστικό βίντεο της Ρωσικής βαρβαρότητας,

οι ρωσικές δυνάμεις βιάζουν γυναίκες μπροστά στα παιδιά τους, εκτελούν αμάχους με σφαίρες στο κεφάλι, βγάζουν τις γλώσσες από τα στόματά τους, τους βασανίζουν για ευχαρίστηση. Ο Ζελένσκι παραλλήλισε τις πράξεις αυτές της Ρωσίας με τις ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο ISIS, αναφέροντας πως η μόνη τους διαφορά είναι ότι οι θηριωδίες στην Ουκρανία γίνονται από μια χώρα-μέλος του Συμβουλίου του ΟΗΕ,

Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», είπε η πρέσβειρα της Βρετανίας Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «σκανδαλισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν πτώματα ή μέλη των θυμάτων.

Στο σύντομο βίντεο εικονίζονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμη και παιδιών, από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούκα. (Δεν το ανεβάζουμε,  δε θέλαμε να υπάρχει στις  σελίδες μας τέτοια θηριωδία)

Ομάδα Βάγκνερ: «Ο θάνατος είναι η δουλειά μας – και η δουλειά πάει καλά»

Ομάδα Βάγκνερ,omada vagkner

οιοι είναι οι πληρωμένοι δολοφόνοι που επιστρατεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λιβύη, την Τσετσενία, τη Συρία και τώρα την Ουκρανία, και ποιος ο ρόλος του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ενός «χαμηλόβαθμου» κλέφτη που από τη φυλακή κατέληξε στο πλευρό του ρώσου προέδρου και επιμελείται των κέτερινγκ στο Κρεμλίνο

The post Ομάδα Βάγκνερ: «Ο θάνατος είναι η δουλειά μας – και η δουλειά πάει καλά»

Κ

*****

 

 

Δεν ξέρω ποιες …προδιαγραφές ,ποια στάνταρντ ορίζει ο ψυχίατρος,  για να  γνωματεύσει πως κάποιος  είναι  επικίνδυνος ψυχοπαθής και χρειάζεται εγκλεισμό . Λογικά με τις φυσικές ικανότητες του Νου, κι ας μην είμαστε  γιατροί, όλοι όσοι διαθέτουμε μια στάλα μυαλό και τσίπα  και δε μας κανοναρχούν άλλοι λόγοι, θα υποστηρίζαμε  απλά  και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο να σφάλλουμε  πως άτομα, όπως για παράδειγμα  τα παραπάνω της  ομάδα Βάγκνερ που   υπερηφανεύονται πως δουλειά τους είναι ο θάνατος, να ξεπαστρεύουν οτιδήποτε κινείται , είναι ασυζητητί τρελοί.  Οι πράξεις τους είναι πρωτίστως παράλογες , ανισόρροπες και ως συνέπεια  ανήθικες και εγκληματικές , μια και ως γνωστό, η συνείδηση και η ηθική έχουν έδρα το Νου. Πρώτα, όμως, για να καθοριστούν ηθικά,  πρέπει ,τονίζουμε,  να χαρακτηριστούν   ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ.

΄Oποιος παρεκκλίνει από τους φυσικούς κανόνες του Νου , της λογικής,  είναι αφύσικος, άνους, ανισόρροπος, ανήθικος. Λέμε για έναν τέτοιο πως δεν έχει “σώας τα φρένας”. Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει  πως αν  βάζει βόμβες στο μετρό, βομβαρδίζει αμάχους, ανοίγει μαζικούς τάφους και κρεματόρια  ,είτε λέγεται Χίτλερ είτε σήμερα νέος Χίτλερ Πούτιν, είτε ακόμα  “Μάρτυρας του Ισλάμ”, δεν έχει μυαλό, λογική, φυσιολογικό ψυχισμό. Είναι ασυζητητί για… δέσιμο. Επικίνδυνα τρελός, ψυχοπαθής.

Και μπορεί, μεν,  ο δράστης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων να επικαλείται ως πρόσχημα την θρησκεία του, την πατρίδα του, τις εντολές ανωτέρων τους, τις άλλες ιδεοληψίες του, τα δίκια του, και  ο τιδήποτε  άλλο. Αλλ΄ αυτό δεν τον απαλλάσσει από τον χαρακτηρισμό του  ψυχάκια, του διανοητικά διαταραγμένου.

Ο Πούτιν είναι ένας απ’ αυτούς.  Με όσα απίστευτα βλέπουν τα μάτια μας να συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία, τον χαρακτηρίζουμε  ως απολύτως τρελό. Κι αυτός και όσοι υπακούν στις εντολές του ή τον στηρίζουν και τον αποδέχονται.

Καμιά δικαιολογία ούτε η ελάχιστη υπάρχει για να δικαιολογηθούν, οι εκατόμβες νεκρών στην Ουκρανία  και οι θηριωδίες στη Μαριούπολη, Μπούκα, Ιρπίν και Ντιμέρκα .  Χίλια ΝΑΤΟ  να μας λέει πως συνωμοτούν εναντίον της μεγάλης πατρίδας Ρωσίας. ΄Η  οι Αμερικανοί να κοιτάζουν τις δικές τους πομπές στο Ιράκ και τη Λιβύη. ‘Οσες φορές και να μας διαβεβαιώνει πως η κουλτούρα ημών των Δυτικών είναι του Διαβόλου και πρέπει να εξαλειφθεί για να μη μολύνει την αγνή, ρωσική παράδοση. ΄Ο τι άλλο κι αν επικαλείται ,ο τύπος   είναι ΠΡΩΤΑ  θεότρελος. Και επακόλουθα εγκληματίας πολέμου και χασάπης.    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ!

Το αυτονόητο δε χρειάζεται ούτε ανάλυση, ούτε ερμηνεία. Η ψυχοπάθεια του Ρώσου μονάρχη (και φυσικά και όλης της μαφιόζικης παρέας που τον περιστοιχίζει) είναι αυτό ακριβώς.  Αυτονόητη, δεδομένη, επικυρωμένη από τις πράξεις του.

Άρα , δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Και  όσοι  δεν  αποδέχονται, ως  τάχα, απλουστευτική  τέτοια διαπίστωση, είναι το ίδιο  ψυχάκηδες. Μετά συνένοχοι σε εγκλήματα.

Εκείνο που χρειάζεται απάντηση είναι άλλο:  Πως αφήσαμε στα χέρια ενός τέτοιου επικίνδυνα ανισόρροπου και ως εκ τούτου χωρίς αναστολές ατόμου, ολόκληρο πυρηνικό οπλοστάσιο με το οποίο απειλεί πως δε θα διστάσει να φέρει στην Ευρώπη τον “αιώνιο χειμώνα”; Ποιοι και γιατί το επέτρεψαν; Αυτά είναι τα κρίσιμα και ουσιαστικά ερωτήματα και σε καμία περίπτωση το ανύπαρκτο  δίλημμα αν είναι ψυχοπαθής ή όχι.

Μετά το τέλος του 2ου Μεγάλου πολέμου, οι ενήλικες τότε γενιές διέπραξαν σωρεία λαθών .Το πρώτο και καθοριστικό ήταν πως δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι. “Για την τιμή των όπλων” δικάστηκαν ελάχιστοι ένοχοι και διέφυγαν  όλοι οι υπόλοιποι δράστες  της ναζιστικής κόλασης που έζησε ο πλανήτης   όλη εκείνη την περίοδο της απόλυτης τρέλας και της καταστροφής. Καμιά ουσιαστική έρευνα σε αξιωματικούς και στρατιώτες για εγκλήματα κατά αμάχων και  θηριωδίες. Ελάχιστους  επίσης μετά κυνήγησε και  τιμώρησε το Ισραήλ.

 ΄Ολοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ο ένας θα έδινε εύκολα τον άλλον. Και τα δικαστήρια και τα εκτελεστικά  αποσπάσματα θα είχαν για χρόνια μετά  μια τεράστια λίστα ενόχων. Δεν έγινε ούτε το ελάχιστο. Δόθηκε  συχωροχάρτι  στους Ναζί. Και το επαίσχυντο, η μεγάλη απρέπεια και ασέβεια  στη μνήμη των θυμάτων υπήρξε   η αποδοχή και η υιοθέτηση της προσχηματικής απολογίας  των  εγκληματιών  πως      “εμείς δε γνωρίζαμε.  Εντολές εκτελούσαμε. Την πατρίδα μας υπηρετούσαμε”!  (Λένε σήμερα τα ίδια πάλι και οι ΝεοΝαζί Ρώσοι στρατιώτες)

Καμιά διάθεση και μέριμνα  από τις τότες ηγεσίες των κρατών, αλλά κι από τις συλλογικότητες και τους ακτιβιστές της Αριστεράς, να  καταργηθεί ο δρόμος της κατάληψης της εξουσίας από ΕΝΑ άτομο.  Η συλλογική άσκηση εξουσία ,θα παρείχε ελάχιστες, ίσως και μηδενικές πιθανότητες να  ξαναβρεθεί ένας νέος, τρελαμένος Χίτλερ, αυτόνομος, με απεριόριστη εξουσία  και δύναμη.΄Οπως και έγινε με το Χίτλερ Πούτιν.

Μετά το δράμα της Χιροσίμα και Ναγκασάκι και την εγκληματική εκείνη ρίψη της βόμβας του ολέθρου, δεν υπήρξε επίσης καμιά μέριμνα, ώστε  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τα “κλειδιά” του οπλοστασίου των πυρηνικών σε καμιά χώρα να μη τα  τα  διαχειρίζεται,    ένας. Να καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση σε αυτά, χωρίς συγκεκριμένες, αυστηρές  και δύσκολες  διαδικασίες με επιμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών.

Το πλέον απαραίτητο, βέβαια, ήταν   η άμεση  κατάργηση , η καταστροφή  των πυρηνικών όπλων σε  όλες τις χώρες και η αυστηρή τιμωρία εκείνων που δε θα συμμορφώνονταν. Αν σήμερα ο παρανοϊκός «Τσάρος»  δεν είχε πυρηνικό οπλοστάσιο στα χέρια του, δε θα τολμούσε να διαπράξει τόσα εγκλήματα. ΄Οσο τρελός  κι αν είναι. Χωρίς πυρηνικά και   το φόβο  να πατήσει το κουμπί, αυτή  την ώρα θα είχε  κρεμαστεί ανάποδα   στη Μέση της Κόκκινης πλατείας. Τώρα ,δεν τολμάει κανείς,  επειδή  ως  ψυχοπαθής είναι ικανός να κάνει το  μεγάλο κακό. Και «χορεύει στο ταψί» μια Αμερική ολόκληρη με 17 αεροπλανοφόρα, όταν ο   Ρώσος  ο δικτάτορας διαθέτει 1-2. Κι αυτά σαράβαλα!

΄Ηταν τα ελάχιστα που έπρεπε τότε να γίνουν και δεν έγιναν. Και αυτή την ώρα βρισκόμαστε πάλι στην αρχή. Πάλι σε παραμονές Χιροσίμα. Και δεν αισχυνόμαστε  κι εμείς,  οι μεταπολεμικές γενιές που  επιτρέψαμε σε έναν  τύραννο ,άφρονα, ψυχοπαθή και ως εκ τούτου απρόβλεπτο, να  απειλεί με εξαφάνιση τα παιδιά μας.  Και δικό μας το αίσχος!

Οι μελλοντικές γενιές δεν πρέπει να ζήσουν πάλι με τέτοιο  φόβο. ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΑΛΛΟΝ  ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ. Είναι όρος  για να μπορέσει να επιβιώσει  το ανθρώπινο γένος.

 Και είναι κατεπείγουσα η εύρεση λύσης . Και υπάρχει  λύση. Κι όχι μόνο μία . Θα τις αναπτύξουμε εδώ εν καιρώ.