Σεξουαλική παρενόχληση που…”ντύθηκες , στολίστηκες στην πένα, στο καντίνι/με μπότες ως το γόνατο και με τη φούστα μίνι”!

Λένε “Να ζεις σαν να πρόκειται  να πεθάνεις αύριο”.  Λάθος. Να ζεις σαν να πρόκειται  να (ξανα)γεννηθείς σήμερα!

_________________________________________________________

                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1. α. Συγκλονίζει η ηλικιωμένη που έκλεψε για να φάει: «Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου”

    β. Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σούπερ μάρκετ  Lidl που συνελήφθη η ηλικιωμένη στο Ίλιον.

Lidl Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Lidl Εικόνες | Depositphotos®

“Η ηλικιωμένη γυναίκα, μιλώντας στο Open, συγκλόνισε: «Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο. Είχα πεθυμήσει να πάρω δύο – τρία κιλά κρέας, να φωνάξω τα παιδάκια μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου όπως παλιά», είπε.

«Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα και ο διάολος με γύρισε πίσω. “Άντε βρε”, λέω, “πάρε να κάνεις στα παιδάκια σου ένα φαΐ. Έχω πρόβλημα με ένα δάνειο. Το πήρα για να παντρέψω τα παιδάκια μου πριν από 15 χρόνια. Άμα μου φύγει αυτός ο βραχνάς θα ξαναγεννηθώ, θα προσφέρω στον κόσμο με αυτά τα λεφτά», περιγράφει.

«Για αυτό δεν ήθελα να μάθουν τίποτα. Είναι δύο επιστήμονες, αλλά άτυχα τα φουκαριάρικα από τις δουλειές τους. Πήραν και αυτά δάνεια γιατί εγώ μέχρι τα μπετά τους έφτασα με κάτι ψιλά που είχε αφήσει ο μπαμπάς τους και δούλεψα κι εγώ», λέει στο Open”.

*****

Τίγκα από το πρωί κόσμο τα  Lidl. Σε όλη την επικράτεια.   Ούτε για τα μάτια, μια,  έστω,   ημέρα μποϋκοτάζ  από  την αισχρή  καταναλωτική μάζα  στην κερδοσκοπική  επιχείρηση  που  απέσυρε τη μήνυση, μόνο και μόνο, επειδή δέχτηκε άνωθεν  πιέσεις.  Ακόμα και οι .αστυνομικοί που καλέσανε να συλλάβουν την…κλέφτρα, τους παρακάλεσαν,  μαθαίνουμε,  να μην προχωρήσουν σε δίωξη της πενόμενης γυναίκας, χωρίς, όμως,  αποτέλεσμα.

Ακόμα χειρότερα. Η  αξιοπρέπεια και η αγωνιστικότητα ενός  ολόκληρου λαού  σε τέτοια  συγκλονιστικά περιστατικά, εγκαταλείπονται   στους ώμους μιας χούφτας  πεζεβέγκηδων της κοινωνικής αλληλεγγύης  με  βαριοπούλες στα χέρια, επαγγελματίες επαναστάτες -λαϊκιστές.

Τί κρίμα!

 

2. α. Βολές Κύρτσου: Έχουμε το έλλειμμα του 2008 με διπλάσιο χρέος

Γιώργος Κύρτσος

Οι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου:

Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.
Έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008,
(9%του ΑΕΠ το 2021 έναντι 10,4%,μετά την αναθεώρηση,το 2008.)
με περίπου διπλάσιο χρέος.
104% του ΑΕΠ το χρέος το 2008
200% του ΑΕΠ το 2021!
Αδυνατώ να κατανοήσω την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους.

β.  Με τον προσφιλή του τρόπο, μέσω Twitter, επέλεξε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κύρτσος, λίγο μετά τη διαγραφή του από τη «γαλάζια» παράταξη.

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. ”Απάντησαν” με διαγραφή μου».

***

Σωστά, όσα λέει Ο Κύρτσος. Αλλά ,είναι κι αυτό  αλήθεια : “Αν ένα βασίλειο διαιρεθεί, το βασίλειο αυτό δεν μπορεί να σταθεί. Κι αν ένα σπίτι διαιρεθεί, δεν μπορεί να σταθεί αυτό το σπίτι. Αν, λοιπόν, ο σατανάς ξεσηκώθηκε εναντίον του εαυτού του και διαιρέθηκε, δεν μπορεί να σταθεί και θα λάβει τέλος” (κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο , 3, 22-30)

3.Αγωγή Τσίπρα κατά Κουρτάκη: Εκνεύρισαν ακόμη και τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Η σειρά των Παραπολιτικών και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη ήταν σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εκδικάστηκε η αγωγή του Αλέξη Τσίπρα για τις ψευδείς αναρτήσεις που κατηγορούσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μετακομίσει από την Κυψέλη στα Λεγραινάλ, αφήνοντας υπόνοιες για προνομιακές σχέσεις με κατασκευαστική εταιρεία και άλλα.

Για την πλευρά Κουρτάκη κατέθεσε ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος των Παραπολιτικών, Θανάσης Φουσκίδης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Κουρτάκης προσπάθησε να ιντριγκάρει μέσα από τις αναρτήσεις του τον κ. Τσίπρα για να δοθούν απαντήσεις».

Τα λόγια του προκάλεσαν την οργή του προέδρου, ο οποίος ανέφερε: έτσι είναι η δημοσιογραφία; λέει κάποιος ψέματα για να βγάλει αυτό που θέλει;

Πρόεδρος: Το ιντριγκαδόρικο δημοσίευμα που βασίστηκε;

Μάρτυρας: Βασίστηκε στην αυξημένη καχυποψία του κυρίου Κουρτάκη και στην επιθυμία του να επιβεβαιωθεί η αλήθεια της πληροφορίας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ρώτησε τότε και τίποτα άλλο άσχετο; Αν για παράδειγμα ο κ. Τσιπρας είχε σχέση με την κόρη του εκμισθωτή;. Οι προνομιακές σχέσεις με κατασκευαστική βασίζονται σε κάποια δημοσιογραφική πληροφορία;

Μάρτυρας: Ε, κάποια εταιρεία θα το επισκεύασε

Πρόεδρος: Η οποία όμως, όπως μάθαμε από τον προηγούμενο μάρτυρα, ήταν στη δούλεψη του ιδιοκτήτη. Έχετε υπόψη σε ποια εταιρεία αναφέρεται ο κ. Κουρτάκης;

Μάρτυρας: Προφανώς κάποια γνωστή εταιρία στον κλάδο.

Πρόεδρος: Ποια;

Μάρτυρας: Δεν τη γνωρίζω πολύ καλά, για να το έγραψε θα είχε πληροφόρηση ο κ. Κουρτακης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κατέθεσε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σπίτι αρκετά παλιάς κατασκευής, το οποίο περιλαμβάνει 71 τ.μ. ισόγειο και 71 τ.μ. υπόγειο, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους, δύο υπνοδωμάτια και μία κουζίνα.

Ο μάρτυρας συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε για μίσθωμα 500 ευρώ και προπλήρωσε ενοίκια τριών ετών, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ανακαίνιση. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αυτά θα μπορούσαν να διασταυρωθούν δημοσιογραφικά αρκετά εύκολα.

Για το ζήτημα, οι δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης, σημείωσαν ότι ανακινήθηκε από τα Παραπολιτικά, τέσσερις μήνες μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Μακελειό, το οποίο είχε διαψευστεί.

***

Ο Γκέμπελς  ζει,  αυτός τα  οδηγεί,  κάπου 1,5 εκατομμύρια ζόμπι.   Σήμερα, τον λένε  Κουρτάκη ,Μαρινάκη, Ράπτη, Αλαφούζο, Κυριακού.  ΄Εχει κι άλλα ,πολλά και βαριά ονόματα το δίκτυ. Αυτοί είναι τα αφεντικά. Ο Κούλης πολύ  λίγος για boos .  Αχυράνθρωπός τους, ναι.

Κι  αν δεν τιμωρηθούν μια ημέρα παραδειγματικά όλοι της μαφιόζικης παρέας , Αλέξη Τσίπρα, αν δεν  κλείσεις τις ρυπογόνες  αυτές βιομηχανίες,  τα ζόμπι  που έφτιαξαν,  θα συνεχίζουν να  απομακρύνουν   κάθε προοπτική αλλαγής και εξυγίανσης  αυτής  της χώρας.

Πάρε πρώτα  μαστίγιο! Μετά  τα άλλα.

4. Δωδεκάνησα: Πατέρας αυτοκτόνησε από ντροπή για βίντεο του γιου του με άλλον άνδρα

 

“Οι θαμώνες του καφενείου  που πήγαινε  γελούσαν και τον ειρωνεύονταν, μετά  την ανάρτηση του βίντεο  με το γιο του”.

Τα πιο απολαυστικά «σκυλάδικα» τραγούδια

****

Αυτή η φοβερή και σιχαμένη φάρα του ελληνικού   βλαχαντεροεπαρχιωτισμού. (΄΄ Οχι πως εκλείπει το είδος και από την Αθήνα). Σκυλάδες, ομοφοβικοί, αλλά  και…ό,τι κινείται, εκτελείται,  πολλοί ακροδεξιοί ως χρυσαυγίτες,  ξερόλες και παρτάκηδες.   Είναι αυτοί που οδήγησαν στο θάνατο τον τραγικό άντρα.

Κι αυτός, βέβαια, κακώς που  δεν μπόρεσε  να διαχειριστεί  λογικά  ένα τέτοιο συμβάν.  Κανέναν σοβαρό δεν ενδιέφερε, πλην αυτών ακριβώς των θαμώνων που όφειλε να τους “γράφει κανονικά”. Κρίμα!

5. Αυξήθηκαν οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε εργασιακούς χώρους το 2021

Κόντρα στη Βουλή για τις συλλήψεις των διαμαρτυρόμενων γυναικών στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

ΜΕ ΤΟΟ: «Ο βιαστής είσαι εσύ»!

( και… άστα αυτά παλιοκαθίκι ,  που κάνεις τώρα την πάπια).

“Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη για σεξουαλική ή σεξιστική παρενόχληση στον χώρο εργασίας το 2021, σε μια ένδειξη ότι το κίνημα MeToo αλλά και η αλλαγή στη σχετική νομοθεσία αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας με θέμα «Σεξουαλική Παρενόχληση στον Χώρο Εργασίας: από το συμβάν μέχρι την καταγγελία του».

Στη διαδικτυακή πύλη metoogreece.gr, η οποία σκοπό έχει τη συλλογή πληροφοριών σε ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και την ανάδειξη των διαθέσιμων οδών στήριξης και ενημέρωσης των θυμάτων και καταγγελίας των περιστατικών, αναφέρθηκε η Ελίνα Καραγιώργη

Για τη Γραμμή SOS – 15900 της Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ., η οποία παρέχει επείγουσα συμβουλευτική σε γυναίκες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με κάθε είδους βία, καθώς και σε τρίτα πρόσωπα ή φορείς, μίλησε από την πλευρά της η κ. Μαρίνα Κωτσάκη, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος στη Γραμμή.

***

΄Αλλο πράγμα η βία  και το έγκλημα κατά παντός  “΄Αλκη της Θεσσαλονίκης ” και όχι  μόνο κατά γυναικών  για οποιονδήποτε λόγο κι άλλο   η  σεξουαλική παρενόχληση με τον τρόπο που την παρουσιάζει το  φασιστικό ρατσιστικό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ (συν)επικουρούμενο  από τη γκεμπελική  κερδοσκοπική  βιομηχανία. Σκοπίμως  κατασκευάζουν  την ανήθικη αυτή σύγχυση.  Καμιά σχέση.   ΄Η σχέση… Φάντη και ρετσινόλαδου.

Σεξουαλική παρενόχληση στην πραγματικότητα σε αυτή τη σεξιστική εποχή,  υφίστανται  οι άντρες. Με διαφορά …μέρα- νύχτας. Στα  40 χρόνια προσφοράς   εργασίας κάθε είδους, δέχτηκα απίστευτες σεξουαλικές παρενοχλήσεις από  “βυζιά και μπούτια έξω”   για χίλιους λόγους. Και είναι σίγουρο πως το ίδιο έχουν να καταγγείλουν στρατιές παθόντων.

΄Αρα , γνωρίζω καλά ποιος παρενοχλεί ποιον και με  τί μέσα. Δεν πρόκειται για θεωρία. Πολύ περισσότερο για σερνική αλληλεγγύη. Την έχω (ανα)γραμμένη στα παλιά  μου τα παπούτσια.  Σιγά, που θα πάρω το μέρος του αλητάμπουρα που θεωρεί ανδρισμό τον τραμπουκισμό.  Χειρότερος τούτος εχθρός μου κι από τη μαινόμενη ρατσίστρια.

Τα έχουμε επανειλημμένα  ξεκαθαρίσει. Σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα ποινικά  κολάσιμη , δεν πρέπει να είναι μόνο η   πίεση του σεξομανή,  “κοιλαρά” αφεντικού που εισπράττει η εργαζόμενη,  αλλά και η ανάλογη σεξιστική βία που υφίσταται ο άντρας, ως προϊστάμενος , υπάλληλος, εργαζόμενος, για να αποκομίσει η άλλη,  ως “γκόμενα”,  οφέλη . Και όχι μόνο.

Σεξιστική παρενόχληση   δέχεται και   ο περαστικός  στο δρόμο,  άντρας-γυναίκα, ο θαμώνας  στην ταβέρνα και  το σινεμά,   που… “ντύθηκες , στολίστηκες στην πένα, στο καντίνι/με μπότες ως το γόνατο και με τη φούστα μίνι”!  Να τα λέμε όλα με το όνομά τους.

 Η σεξιστική πρόκληση, ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ,   είναι παρενόχληση.  Πολλώ ,μάλλον, εκείνη της τσόντας και του πορνό, ειδικά για τον άγουρο έφηβο , το στερημένο “φαντάρο” ή  τον μη διαθέτοντα  τα πρότυπα και τα προσόντα αρρενωπότητας   τα  καθιερωμένα-κατασκευασμένα    από το  εμπορική βιομηχανία της μόδας και της σεξιστικής εμφάνισης.

(Πριν πολύ καιρό ,όπως είχαμε ανακοινώσει εδώ, ξεκινήσαμε έρευνα  πανελλαδικά για το μέγεθος της  κοινωνικής αποδοχής  του ΜΕ ΤΟΟ.  Δυστυχώς, οι συνθήκες από την πανδημία δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση.  Ελπίζουμε να υπάρξει ομαλοποίηση συνθηκών,  για να την τελειώσουμε. Πάντως, για μας δεν ήταν έκπληξη από τα μέχρι τώρα στοιχεία  πως από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα με απαραίτητη  προϋπόθεση να είναι μητέρες αγοριών, ποσοστό πάνω από 70%, κρατούν από  αρνητική ως απολύτως  εχθρική στάση απέναντι στο φασιστικό αυτό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ, του έμφυλου ρατσισμού).

6.”ΤΣΑΡΟΣ” ΠΟΥΤΙΝ, Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ

Ο Μπλίνκεν εξηγεί πώς θα γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο Άντονι Πλίνκεν (Αμερικανός ΥΠΕΞ) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

“Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά θα σας πω τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος ότι θα συμβεί. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ήδη», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Πρώτα, η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πρόσχημα για την επίθεσή της. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βίαιο γεγονός, για το οποίο η Ρωσία θα κατηγορήσει την Ουκρανία. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι μορφή θα έχει. Θα μπορούσε να είναι μια ψεύτικη τρομοκρατική επίθεση μέσα στη Ρωσία. Μια ψεύτικη ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου, μια στημένη επίθεση με drone κατά αμάχων, ή μια ψεύτικη -ή ακόμα και πραγματική- επίθεση με χημικά όπλα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Έπειτα, η [ρωσική] κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι η Ρωσία πρέπει να απαντήσει για να προστατεύσει τους πολίτες της στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, η επίθεση θα ξεκινήσει. Οι ρουκέτες των Ρώσων και οι βόμβες τους θα πέσουν στην Ουκρανία. Οι τηλεπικοινωνίες θα μπλοκαριστούν. Επιθέσεις χάκερ θα αποκλείσουν βασικά σημεία της χώρας. Μετά, τα τανκς και οι στρατιώτες της Ρωσίας θα κινηθούν προς συγκεκριμένους στόχους, σημεία-κλειδιά που έχουν ήδη αναγνωριστεί και καταγραφεί σε λεπτομερή σχέδια. Πιστεύουμε πως αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μια πόλη με 2,8 εκατομμύρια κατοίκους» δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν” .

****

Ο Πεισίστρατος (περίπου 600-527  Κ.Χ  ) ανήκε στην αριστοκρατία,  αλλά προφασίστηκε  πως ήταν προστάτης των  συμφερόντων  του Δήμου,  για να μπορέσει να σφετεριστεί   την εξουσία.   Οι χωρικοί, δυσαρεστημένοι από το Σόλωνα ,υποστήριξαν  τον Πεισίστρατο που  ήταν και πολέμαρχος.

Κάποια ημέρα, ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε και κατάγγειλε πως οι εχθροί του επιτέθηκαν εναντίον του και πως κινδύνευε  η ζωή του. ΄Ετσι,  έπεισε το Δήμο  να του παραχωρηθεί   φρουρά 300 ροπαλοφόρων . Με αυτό το κόλπο κι αυτή τη δύναμη , κατάφερε  να καταλάβει  την Ακρόπολη

Η Ιστορία  επαναλαμβάνεται. Αλλάζουν εποχές και πρόσωπα. Τα τερτίπια ίδια!