ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 

1. Το πολίτευμα της Δημοκρατίας, αν διαφέρει από τα άλλα,  είναι γιατί εκείνα, αρνούνται  να βάλουν Μάσκα. Δείχνουν το απαίσιο τους πρόσωπο, όπως, ακριβώς,  είναι.

Σε αντίθεση με τη Δημοκρατία.  που σε όλες τις παρουσίες της, κυκλοφορεί (ανάλογα   την…περίσταση)… Μασκαρεμένη! Γι΄ αυτό, οι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες, ΑΠΕΧΟΥΝ χρόνια τώρα     από το θέατρο των εκλογών.

Αν , όμως, αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες, ψηφίζουν   ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ.

Όπως συμβαίνει πάντα.  Τον Κένεντι αντί του Νίξον,  τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντί του Κων. Μητσοτάκη, τον Μπάιντεν, αντί του Τραμπ,  τον Αλέξη Τσίπρα ,αντί του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

_____________________________________________________

2.Οι εκλογές είναι θέατρο. Ψηφίζουν όσοι έχουν συμφέροντα ή είναι…χαχόλοι. (Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους!). Το να απέχεις συνειδητά από τις εκλογές ως στάση διαμαρτυρίας, πολιτική πράξη και ευθύνη  , είναι υποχρέωσή σου.

ΟΙ συνειδητοποιημένοι ,όμως, πολίτες,  δε βάζουν κόκκινες γραμμές. Επειδή, ακριβώς δεν είναι οπαδοί . Και ως μη όντες τέτοιοι,  έχουν και άπλα σκέψης και άνεση επιλογής. Και ασφαλώς δεν παζαρεύουν  ποτέ  την ψήφο τους με κανένα τίμημα.  Αυτονόητα όλα τούτα.

Στις εκλογές της  Κυριακής, υπάρχει ένα διακύβευμα.   Η Ελλάδα  είχε την ατυχία (που ,όμως, μόνο …τυχαίο  δεν ήταν)  να κυβερνηθεί  για 4 ολόκληρα χρόνια από τον χείριστο εκπρόσωπο του κομματικού Συστήματος.   Κάθε άλλος θα ήταν το μη χείρον. Απλά και κατανοητά,  ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ….ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.  ΛΑΙΛΑΠΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΨΕΥΔΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑΣ.

Τίναξε τα πάντα στον αέρα. Στην κυριολεξία δεν άφησε τίποτα όρθιο. Ιδέες, αρχές, αξίες, ό,τι διαφοροποιεί το ζώο από τον άνθρωπο.

 Και όχι μόνο. Χρεοκόπησε για δεύτερη φορά τη χώρα, σκότωσε πάνω από 20.000 συνανθρώπους μας.   Η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά  κάθε μορφής, διαχέονται   ως θανατηφόρο δηλητήριο  στις φλέβες και τους ιστούς  του κράτους και της κοινωνίας. ΄Ενα σεσηπός και όζον πτώμα  είναι το Μητσοτακικό αυτό  καθεστώς και είναι ανάγκη … αυθωρεί και παραχρήμα, να ταφεί. Χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το δίλημμα, επομένως,  είναι μεγάλο για τους πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ.  Τί θα κάνουν αυτή την Κυριακή;  Κόκκινες γραμμές,  όπως είπαμε,  δεν υπάρχουν σε μας. Κι αυτό σημαίνει  πως  ο καθένας  οφείλει να αποφασίσει καθοριστικά και ψύχραιμα , τί θα κάνει τούτη τη φορά.  Στο συνειδητοποιημένο πολίτη είναι ο μόνος που δεν τολμάμε να του κάνουμε υποδείξεις ή να του δώσουμε  συμβουλές.

Και νουν και ηλικίαν, αλλά πρωτίστως πολιτική  συνείδηση και υπευθυνότητα έχουν όλα τα μέλη της τεράστιας κοινότητας της ΑΠΟΧΗΣ.  Ας πάρει ο καθένας  τις αποφάσεις και το…ρίσκο του.

Σε ένα, μόνο,  έγκλημα ας μη γίνουμε συνεργοί.  Να μη ρίξουμε κι εμείς νερό στο μύλο του  Μολώχ  της χώρας. Μια  δεύτερη τετραετία θα συνθλίψει οριστικά τη χώρα.