ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;

Την κάθετη διαφωνία του με την στρατηγική Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, όσον αφορά την ουκρανική κρίση και την αλλαγή δόγματος, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο “Κρήτη TV”, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Tsipras, SYRIZA

“Με την επιλογή Μητσοτάκη όχι να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια αλλά να στείλουμε επιθετικό πολεμικό υλικό στη Ουκρανία -που δεν θα αλλάξει τους συσχετισμούς αλλά έχει έναν ισχυρό συμβολισμό ότι ηΤην κάθετη διαφωνία του με την στρατηγική Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, όσον αφορά την ουκρανική κρίση και την αλλαγή δόγματος, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο “Κρήτη TV”, στο πλαίσιο της περιοδείας του. – πολύ φοβάμαι ότι δεν είμαστε καν προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, είμαστε προκεχωρημένοι δίχως να έχουμε καμία φύλαξη».

Υποστήριξε ότι ο «πρωθυπουργός ενδεχομένως με το να εμφανίζεται αντιρώσος και δυτικόφιλος προσδοκά ως αντάλλαγμα τη μη αναβάθμιση της Τουρκίας. Το αντίθετο συμβαίνει, εμείς βγαίνουμε στην σέντρα και η Τουρκία αναβαθμίζεται. Φοβάμαι ότι είναι μία αρνητική εξέλιξη για την εξωτερική πολιτική της χώρας και την αποκλειστική ευθύνη γι αυτή την εξέλιξη την έχει ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου είπε: «Δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι ο λόγος και η αιτία αυτής της ανακίνησης, αυτό που ξέρω είναι ότι η χώρα εδώ και δεκαετίες έχει μία εθνική στρατηγική, έχουμε κόκκινες γραμμές, δεν υπάρχει περίπτωση καμία κυβέρνηση να δεχθεί την ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί την αποστρατικοποίηση των νησιών. Αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε την επίλυση των διαφορών μας με βάση το διεθνές δίκαιο, άρα και την προσφυγή ενδεχομένως στη Χάγη για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, με απόλυτο σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας κυριαρχίας. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε και κοινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Τώρα για ποιο λόγο ο κ. Βενιζέλος προέβη σε αυτή την δήλωση ας τον ρωτήσετε».

*****

΄Ωρες-ώρες,   το καράβι του   ΣΥΡΙΖΑ ,  χάνει τον μπούσουλα . Και είναι αυτός ο λόγος που έτσι ξαφνικά αλλάζει ρότα  .Μέχρι να δει απειλητικά την ξέρα μπροστά του και  λίγο πριν την πρόσκρουση, τελευταία πάντα  στιγμή,  καταφέρνει να  πάρει το τιμόνι αλλιώς και να αποφύγει τη συντριβή.

Το έκανε στο δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας, όταν  τάχτηκε  στο πλευρό της  λογικής και της Ιστορίας και περιφρόνησε  τις ανόητες, θυμικές    αντιδράσεις, με κυρίαρχη την   οργή, του όχλου. Επανέλαβε τη σωστή κίνηση,  αδειάζοντας στα τελευταία  τους ακροδεξιούς του Καμμένου, με τους οποίους, πάντως,  δε δίστασε όλο αυτό τον καιρό  να συγκυβερνήσει. Ομοίως ,από την αρχή  της εισβολής του Νέου Χίτλερ της Ρωσίας στην Ουκρανία , την  καταδίκασε  ηχηρά και χωρίς αστερίσκους . Και ήταν αυτός ο λόγος που κι εμείς εκφράσαμε από εδώ τη συμπάθειά μας για την έντιμη και λογική αυτή στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ως προχτές, τα πήγαιναν μια χαρά. Μέχρι που στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας έχασε πάλι  το μπούσουλα και είπε κουβέντες  άσοφες, που όφειλε να τις αποφύγει εντελώς.

Δεν έχει καταλάβει ίσως πως οι ημέρες είναι πονηρές. Και δεν είναι εποχές να πηγαίνει ξάπλα  σε δυο βάρκες μέσα. Κι αυτό για ένα και μοναδικό λόγο. Η εισβολή άλλαξε τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη. Κι αυτό θα φανεί οριστικά σε λίγους μήνες από τώρα.

Το  μαφιόζικο καθεστώς  στη Ρωσία, πνέει τα λοίσθια. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει η Ρωσία να είναι αυτή που ήταν πριν τις 24 Φλεβάρη .  Το καθεστώς έπαιξε και έχασε. ΄Εκαψε  όλα τα χαρτιά του.

Σύντομα  η χώρα θα αναγκαστεί  βγει στη διακονιά για να καταφέρει να προχωρήσει,  μισοπεθαμένη και αιμάσσουσα.  Η Ουκρανία από την άλλη, με όσες κι αν υπέστη απώλειες και ειδικά σε ανθρώπινες ζωές, θα σταθεί σύντομα στα πόδια της με τη σύναρση της Δύσης. Και μάλιστα οικονομικά θα δει καλύτερες από πριν τον πόλεμο, ημέρες. Να το πούμε και αποφθεγματικά κι ας μη φανεί  κυνικό,  «ουδέν κακόν αμιγές καλού», τελικά.

Για τη Ρωσία ,όμως,  τώρα πια οι  λύσεις είναι συγκεκριμένες , χωρίς δυνατότητα επιλογής:  α. να εξαφανιστεί  ή με εκτέλεση ή με  (δια)φυγή το  χιτλερικό Τέρας  που  οδήγησε  τη χώρα στο μη παρέκει β. η νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεση αποπουτινοποίηση και  να στραφεί στη Δύση για βοήθεια και αποκατάσταση των σχέσεών της.  ΄Αλλωστε,  σε αυτό τον  οργανισμό   ανήκει.η Ρωσία. Τη Δύση. ΄Εστω και με πολλές ιδιαιτερότητες που κουβαλάει.

Επομένως, λάθος μέγα που δεν προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση σε αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Και φυσικά, αντί ο Αλέξης  Τσίπρας να είναι βασιλικότερος   του βασιλέως, να εκμεταλλευτεί αυτή  την αδράνεια και το δισταγμό της κυβέρνησης  και να στερήσει το αβαντάζ από τη Δεξιά να τον κατηγορεί ως ουδέτερο και ισαποστάκια,  προχώρησε σε μια απίστευτα    δήλωση.  Είπε:    ο «πρωθυπουργός ενδεχομένως με το να εμφανίζεται αντιρώσος και δυτικόφιλος προσδοκά ως αντάλλαγμα τη μη αναβάθμιση της Τουρκίας. Το αντίθετο συμβαίνει, εμείς βγαίνουμε στην σέντρα και η Τουρκία αναβαθμίζεται”

Αλέξη Τσίπρα. α. Δε λες τέτοιες ανίερες  κουβέντες, όταν έχεις μια ισοπεδωμένη Μαριούπολη και άλλες τουλάχιστον  7  ουκρανικές πόλεις συντρίμμια,  με τους  Ρώσους να  προχωρούν σε τέτοιες βαρβαρότητες που  μόνο οι Τζιχαντιστές  μας είχαν συνηθίσει σε τέτοια φρίκη. β. Ρωσία πια και  Πούτιν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.  Και όφειλες να το βλέπεις ως σοβαρός πολιτικός. Να είσαι πιο μπροστά από το σήμερα.

Δεν έχεις πια περιθώρια  να μιλάς με παλιές νόρμες   για Ρωσόφιλους και Δυτικόφιλους. Πρώτα  γιατί τούτη την  ώρα είμαστε ΟΛΟΙ  Ουκρανοί.  Ασυζητητί  και χωρίς να εξετάζουμε  συμφέροντα. Είμαστε με το θύμα όχι με το θύτη. Και  ύστερα , αυτοί οι όροι που χρησιμοποίησες, δεν υπάρχουν πια.  Να το κάνεις τί  να δείχνεις Ρωσόφιλος;  Από ποια Ρωσία να ζητήσεις να σε στηρίξει  μελλοντικά, αφού  Ρωσία πια ως υπερδύναμη,  δε θα υπάρξει;

΄Οσο για τα ελληνοτουρκικά, ακόμα και ένα λαμόγιο Βενιζέλος σας έβαλε τα γυαλιά. Δεν είναι  ούτε ένα ούτε δυο, όπως λες,  τα προβλήματα και οι διαφοράς μας με την Τουρκία. Είναι χίλια δύο. Και άσε τις κόκκινες γραμμές.  Δεν υπάρχουν τέτοιες.  Και οι άλλοι έχουν τέτοιες από κει.  Να τα λέει αυτά η Δεξιά, κατανοητό. Να τα λες και συ;

Αλλάξτε πια στο  ΣΥΡΙΖΑ  κασέτα σε  αυτό το ζήτημα. ΜΟΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΣΑΣΤΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Αλλιώς, ο Σουλτάνος, όπως αναλύσαμε παλιότερα, δεν αποκλείεται να …ζηλώσει τη δόξα του Τσάρου.

΄Εκανες την πατάτα στην Κρήτη, Αλέκη Τσίπρα.  Μη συνεχίσεις το χαρακίρι, αν θες αύριο να κυβερνήσεις.  Βάλε αυτές τις αλήθειες που σου εκθέσαμε παραπάνω, καλά στο μυαλό σου.

Φυλάς  σε παλιό ασκί νέο κρασί. Θα σκιστεί μια μέρα και θα χυθεί στο δρόμο.  Η αξία ενός πολιτικού φαίνεται από την ικανότητά του να  ετοιμάζεται για το Μέλλον. Το παρόν θέλει μόνο να το αντιμετωπίζεις με τρόπο που δε θα είναι αύριο βάρος.

Όπως, ακριβώς ,δεν έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι αυτός  είναι ο λόγος που θα σου παραδώσει τη σκυτάλη. Πρόσεχε  μόνο στα τελευταία στροφή  μη σκοντάψεις και δεν αξιωθείς να την κρατήσεις.