ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ . ΟΤΑΝ Η ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ.

“Αντίο αγαπημένε μου πατέρα» -Η ανάρτηση του γιου του Σταύρου Ψυχάρη

ΨΥΧΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τα πολύ θερμά και συγκινητικά μηνύματα που μου στείλατε για την απώλεια του πατέρα μου” έγραψε ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιος του πρώην εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.

Να είστε καλά” καταλήγει ο Ανδρέας Ψυχάρης στην ανάρτησή του στο Twitter.”

***

Tον  αγαπημένο σου πατέρα καλώς ,βέβαια, τον  ευχαριστείς, Ανδρέα Ψυχάρη , αφού κι εσένα,  ως γόνος φαμίλιας και δυναστείας , μέχρι βουλευτή της Δεξιάς σε έκανε, χωρίς να  σηκώσεις το δαχτυλάκι σου. «Αβρόχοις ποσί», όπως το λέμε  εμείς,  με τα κομματικά κονέ του  ,αλλά και  τα λεφτά του εκδοτικού  συγκροτήματος  ΔΟΛ-ΔΟΨ που μοσχοπούλησε ο  γεννήτορά σου   στον …πάλλευκο εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.  Για μας, όμως, είναι ένας τετραπέρατος, αλλά  ασυνείδητος επιχειρηματίας ,που θησαύρισε  με το χρυσοφόρο προϊόν  τους ψεύδους. ΄Όπως πολλοί στο συνάφι της απάτης , που ανήκε και ο πατέρας σου.

 Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.   Πρόκειται και για  ένα  δολοφόνο.΄ Οχι, φυσικός, αλλά κάτι χειρότερο. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Βασίλη Τσιρώνη.

Ο  αγαπημένος σου πατέρας, λοιπόν, με  το αφεντικό και…κολλητό του Χρήστο Λαμπράκη, που τον ανέδειξε, ως Γκέμπελς και μετά ως μπίζνεσμαν ,   πριν χρόνια ,  ζητούσαν με τις φυλλάδες τους ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ (δες στη συνέχεια)  την εκτέλεση του αντικαθεστωτικού  γιατρού Βασίλη Τσιρώνη,  γιατί…ντρόπιαζε το κράτος!    Και αυτό,   δεν μπορούσαν να το ανεχθούν  ο συστημικός και καλοπληρωμένος από τη Χούντα εκδότης Χρήστος Λαμπράκης,  ούτε ο σφογγοκωλάριός του και…θησαυροφύλαξ  του ΔΟΛ   Σταύρος Ψυχάρης,  Και κάλεσαν  τις  δυνάμεις  του  εγκληματικού Καραμανλικού κράτους, να τον δολοφονήσουν.  ΄Οπως κι έγινε.

Χρόνια  μετά, ζητήσαμε από τον πατέρα σου  με επιστολή  μας  ,αλλά και με προσωπική επίσκεψη  στα γραφεία τότε της  επιχείησής σας  στη Χρήστου Λαδά, να ζητήσει συγγνώμη  γι΄ αυτό το έγκλημα της δολοφονίας του γιατρού.  Απαιτούσαμε  να αποκαταστήσουν στο Συγκρότημα   τη μνήμη  ενός αγνού και ιδεαλιστή  αγωνιστή, όπως ήταν ο Βασίλης Τσιρώνης. Ο αισχρός πατέρας  σου, αμετανόητος,  θρασύς και υβριστής , μας διαολόστειλε!

Εσύ, επομένως,  μπορείς ως πατέρα σου  να τον σέβεσαι, εμείς και η Ιστορία  όχι.

Υ.Γ . Κι αυτή η παραπλάνηση και η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας για το πρόσωπο του ηρωικού Βασίλη Τσιρώνη συνεχίζεται σε όλες τις συστημικές πηγές και  τα μέσα παραπλάνησης  και παραχάραξης της ιστορίας.   ΄Οπως για παράδειγμα στη σοβαροφανή  ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.  Είναι η  γνωστή  γκεμπελική ομάδα, που παριστάνει τους ιστορικούς  και με την άνεση και την πρόσβαση   που διαθέτουν τα  συστημικά κανάλια, διασπείρει  σε  εκατοντάδες  θέματα το ψεύδος και  την παραπληροφόρηση.

Δείτε ένα απόσπασμα από τους  ιστορίζοντες και “εν ου παικτοίς παίζοντας”  κοντυλοφόρους   στη ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για τη δολοφονία του  αγωνιστή γιατρού Βασίλη Τσιρώνη:

“Το “ανεξάρτητο κράτος” του Τσιρώνη.  Με την πτώση της Χούντας, ο γιατρός επέστρεψε στην Ελλάδα. Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αντικαθεστωτικό αγώνα, ανασύνταξε το κόμμα του, μετονομάζοντάς το σε “Ουδετερόφιλο Ελλαδικό Μέτωπο” (Ο.Ε.Μ) και οργάνωσε μια σειρά “επαναστατικών” παρεμβάσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν όταν πυροβόλησε με καραμπίνα στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Στο στόχαστρο των επιθέσεών του ήταν αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στις 30 Νοεμβρίου 1977, αστυνομικές δυνάμεις και ελεύθεροι σκοπευτές απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σπίτι του, στην οδό Άρεως 35 στο Παλαιό Φάληρο, με στόχο τη σύλληψή του. Άλλωστε εκκρεμούσαν εις βάρος του αρκετά εντάλματα σύλληψης. Ο γιατρός οχυρώθηκε στο διαμέρισμά του κηρύσσοντάς το μάλιστα “ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος”. Ακολούθησε η πολύμηνη πολιορκία του. Καθημερινά έβγαινε στο μπαλκόνι του και έβγαζε πύρινους αντικαθεστωτικούς λόγους και φώναζε συνθήματα από τον τηλεβόα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβολούσε στο κενό. Ο Τύπος της εποχής είχε συνταχτεί ανοιχτά εναντίον του και καλούσε το κράτος να αναλάβει δράση. Άρθρο της εποχής έγραφε: “Οι αρμόδιες αρχές επιτρέπουν στον ιδιότυπο αυτό γιατρό όχι μόνο να ζει υπό το κράτος ποινικής ασυλίας (αφού δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του για αδικήματα του κοινού ποινικού νόμου παραμένουν ανεκτέλεστες), αλλά και να μεταβάλλεται σε ελευθέρως δρώντα, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ελεύθερο σκοπευτή. Ονόμασε το διαμέρισμά του Κράτος, προσβάλλει καθημερινά δέσμη από άρθρα του ποινικού νόμου, αλλά έχει εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο. Ποιος κάποτε θα αποφασίσει να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του Κράτους; Διότι και η υπόθεση Τσιρώνη υπογραμμίζει την ανυπαρξία Κράτους” Αυτοκτονία ή δολοφονία; Τέσσερις μέρες μετά, τα χαράματα της 11ης Ιουλίου 1978, εικοσιοκτώ ένστολοι, υπό την εποπτεία του υπουργού Δημοσίας Τάξης και του διευθυντή της Αστυνομίας, έκαναν έφοδο στο σπίτι του.  Ο Τσιρώνης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε νεκρός, σε ηλικία 49 ετών. Η γυναίκα του, που βρισκόταν στο διαμέρισμα φώναζε οργισμένη πως “οι φασίστες σκότωσαν τον Τσιρώνη μέσα στο σπίτι του“. Κατά την Αστυνομία, ο Τσιρώνης αυτοκτόνησε. Ρεπορτάζ του Τύπου της εποχής έγραφε ότι ο γιατρός Τσιρώνης φώναζε “Προτιμώ ν’αυτοκτονήσω παρά να παραδοθώ”, την ώρα της αστυνομικής εφόδου Την επόμενη μέρα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως το κόμμα του Τσιρώνη, Ο.Ε.Μ, ήταν υπεύθυνο για προγενέστερες βομβιστικές επιθέσεις, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του δοχεία βενζίνης. Στην κηδεία του διαδήλωσαν πάνω από 1.000 άτομα εναντίον της κρατικής βίας και των δημοσιογράφων, στους οποίους απέδιδαν ευθύνες για τον θάνατό του. Δύο ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Τσιρώνης “με τις αντικρατικές και αντικοινωνικές εκδηλώσεις του ήταν συνεχής απειλή και διαρκής κίνδυνος για τους αθώους πολίτες. Πολίτες κάθε κόμματος και εφημερίδες κάθε πολιτικής αποχρώσεως καλούσαν τις αρχές να θέσουν τέρμα στην επικίνδυνη δράση του Τσιρώνη»….