ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΣΥΝΕΙΔΟΤΟΣ

α. Στην Ιταλία «κρέμασαν» την Γκρέτα Τούνμπεργκ -Ομοίωμα της αιωρούνταν σε γέφυρα της Ρώμης

To ομοίωμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Μία κούκλα με πλεξούδες, που αναπαριστούσε τη νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αντίκριζαν κρεμασμένη από μία ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας, οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο.

Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας».

β. Πετρούπολη: Η σοκαριστική κατάθεση της 19χρονης παιδοκτόνου -«Εβαλα το μωρό στη σακούλα και της είπα πέτα την»

Η μητροκτόνος και η μητέρα της από την Πετρούπολη κατά την προσαγωγή τους στον ανακριτή

Αν επιχειρήσει κανείς να ανακαλύψει  μια σταθερή πηγή εκπόρευσης  αντικειμενικής αλήθειας και φυσικής ηθικής ανάμεσα στους ανθρώπους, ανά τους αιώνες, ως σήμερα, δε θα είναι  έκπληξη, αν απογοητευθεί ή αποπροσανατολιστεί εντελώς, τόσο  εξ αιτίας της ύπαρξης πληθώρας και διαφορετικών   τέτοιων πηγών,όσο κι από τη διαπίστωση της  μεταξύ τους αντίφασης ,αντινομίας και   απόκλισης. ΄Οσες οι γνώμες των ανθρώπων,τόσες και οι αλήθειες και οι ηθικές που κατασκευάζονται από τα βάθη των αιώνων  μέχρι τς μέρες μας. Ειδικά,όσοι (αυτο)αναγορεύονται σε Μεσσίες, Σαμάνους, Δασκάλους και Φιλοσόφους καθένας στις διδασκαλίες του  διεκδικεί για τον εαυτό του το αλάθητο,την αποκλειστικότητα και την αυθεντία στην εξεύρεση της αλήθειας και τη συγκρότηση  συγκεκριμένου  ηθικού κώδικα  που οι οπαδοί οφείλουν να συμμορφώνουν τη ζωή τους.

Αν ο νουνεχής, ο ελεύθερος  και ανεξάρτητος άνθρωπος αποδεχτεί  την απόρριψη όλων αυτών  των τεχνητών πηγών εκπόρευσης αλήθειας και ηθικής και αναγορεύσει τη Φύση και μόνο αυτή, ως   αποκλειστική, αρχέγονη, διαχρονική, “εξουσιοδοτημένη” δύναμη διατύπωσης νόμων και   κωδίκων ηθικής, έχει στην κυριολεξία ανακαλύψει τον πραγματικό σκοπό-νόημα της ζωής, αλλά και τον τρόπο που θα χειριστεί και θα συμπεριφερθεί στις απαιτήσεις και τους κανόνες της.  Το σημαντικότερο, θα έχει κατακτήσει την υψηλότερη κλίμακα ηθικής ,η οποία, πέρα από απλή, είναι και κατανοητή απ΄όλα τα ανθρώπινα όντα και ακούει στην αρχή “ό,τι είναι φυσικό είναι και ηθικό.Και ό,τι αφύσικο, ανήθικο”.

Αλλά, για να φτάσει το ενταγμένο  άτομο  σε αφύσικες κοινωνίες  να  αποδεχτεί και να εφαρμόσει αυτή τη φυσική ηθική,  αποβάλλοντας όλες τς λοιπές ανάπηρες και καταδικασμένες σε  ημερομηνία λήξης ,υπάρχει μια,αλλά κορυφαία προϋπόθεση. Ο Νους να είναι καθαρός . Μη εσκοτισμένος και τετυφώς . ΄Ετσι, ακριβώς,όπως τον δωρίζει η Φύση στον άνθρωπο,πριν την ένταξή του σε αφύσικα κοινωνικά σύνολα, την   εκπαίδευση και την ταυτοποίησή του σε συγκεκριμένα ,υπαγορευμένα ηθικά μοντέλα συμπεριφοράς.

Ο άνθρωπος από γεννήσεως του είναι “προγραμματισμένος” να υπακούσει  τη φυσική ηθική. Η διαμόρφωσή του αργότερα σε κοινωνικό ον είναι η απαρχή της διαστρέβλωσης και της οριστικής  απώλειας αυτής της ηθικής και της υποταγής του πλέον σε εκείνες τις στρεβλές  του περιβάλλοντος κόσμου του. Αν δεν υπάρξουν τέτοιες κοινωνικές “παρεμβολές”, απόπειρες νοθείας και εξοστρακισμού  της φυσικής ηθικής, το άτομο παραμένει σε  εγγενή  αγνότητα και υιοθετεί   φυσική και “πρωτόγονη”  συμπεριφορά.

Μια ματιά στις κοινωνίες που παρέμειναν  στο διάβα των αιώνων αλώβητες από τέτοιες παθογένειες και σταθερές στη φυσική ηθική ,είναι αρκούντως ικανή να  (απο)δείξει  του λόγου το αληθές. Και μάλιστα η σύγκρισή τους  με τις  “μολυσμένες” κοινωνίες   είναι καταλυτική υπέρ των πρώτων, αφού η απομάκρυνση, η αποξένωση  των μελών   της  αρρωστημένης  κοινωνίας από τους ηθικούς κανόνες που ορίζει η Φύση είναι τέτοιας έκτασης και ισχύος, ώστε στην κυριολεξία   σ΄αυτή το ανήθικο εκλαμβάνεται ως ηθικό και  το …μαύρο φαντάζει άσπρο και αντίστροφα.

΄Ετσι εξηγούνται οι παραμορφωτικές αποκλίσεις του ατόμου  σε   διεστραμμένες συμπεριφορές η  αποδοχή ιδεολογημάτων που αντιμάχονται τη φύση και αντιστρατεύονται  τους νόμους και την ηθική της .Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο φονταμενταλισμός και κάθε μορφή φανατισμού, η βαρβαρότητα, η αναίτια  βία   είναι απότοκα αυτής ακριβώς της φυσικής παρεκτροπής του ατόμου και της υιοθέτησης   αφύσικων αρχών και κανόνων.(πρβλ. παραπάνω, “Στην Ιταλία «κρέμασαν» την Γκρέτα Τούνμπεργκ”. «΄Εβαλα το μωρό στη σακούλα και της είπα πέτα την»).  Σε αντίθεση με    το φυσικό άνθρωπο,που   έχει αναπτύξει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα καταπολέμησης τέτοιων αρρωστημάτων.

 

Αλλά, η  Φύση είναι ταυτόχρονα και τιμωρός. Αμείλικτη τις περισσότερες φορές σε όσους την αντιμάχονται. Και η εκδίκησή της στον παραβάτη εξοντωτική.  Μια από τις χειρότερες ποινές που επιβάλει στον παραβάτη  των αρχών, των νόμων και της ηθικής της είναι η ισόβια καταδίκη του σε ηθική ύπνωση, Συσκότιση του Νου και  απώλεια φυσικής συνείδησης!  Ο υφιστάμενος τέτοια  αδυσώπητη καταδίκη, αδυνατεί πλέον να αντιληφθεί και  να ξεδιακρίνει,   ηθικές έννοιες ,όπως είναι το καλό και το κακό,το ηθικό και το ανήθικο ,το πρέπον και το μη πρέπον.  Πολλώ μάλλον να συμμορφωθεί σ αυτές. Τιμωρημένος ισοβίως ως “Σίσυφος” κυλάει  στον πάτο και  ξανανεβάζει  στην κορφή το βράχο της παράνοιας, της αφροσύνης και της αβελτηρίας του.  Κι αυτή είναι η σκληρότερη τιμωρία που επιβάλει η Φύση. Τη στέρηση φυσικού, ηθικού συνειδότος.  Να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει  πεθαίνοντας πως δεν…έζησε!  Ούτε πως έζησε λάθος!