ΣΤΗΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΟΜΩΣ;

 

Με αφορμή τη χτεσινή μας ανάπτυξη και την αναφορά μας στο  Στήβεν Χόκινγκ , φίλη,  μας έστειλε συνέντευξη σε βίντεο στην  οποία  ο μεγάλος αστροφυσικός ξεκαθαρίζει τις απόψεις του σε ότι αφορά  το θεό των θρησκειών,  ως δημιουργό του Σύμπαντος.  Πολλοί  γκεμπελίσκοι, όμως,  που  σχολιάζουν   τη συνέντευξη,  διαστρεβλώνουν τα  όσα  είπε ο Στήβεν Χόκινγκ και περνάνε  τη δική τους προπαγάνδα. ( Αυτή είναι η δουλειά τους. Αλλιώς, τί Γκέμπελς θα ήταν; )

Ο αστροφυσικός απορρίπτει εντελώς και με κουβέντες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση όλους τους θεολογικούς  μύθους περί δημιουργίας του Σύμπαντος από  τους μικρούς θεούς των θρησκειών. Θα ήταν εντελώς απαράδεκτο για την επιστημονική διάνοια ενός Στήβεν Χόκινγκ να δεχτεί ένα Γιαχβέ να δημιουργεί  τον κόσμο, όπως τον περιγράφει ο Μωυσής στη Γένεση.  Οι θεοί  των Εβραίων, των Χριστιανών του Ισλάμ, των άλλων γνωστών και αγνώστων θρησκειών, μας λέει ο ξεχωριστός επιστήμονας, δεν υπάρχουν. Δε δημιούργησαν αυτοί το Σύμπαν.

Αντίθετα, το Σύμπαν ,λέει ο ίδιος, έχει δικούς του νόμους, που μπορούν από μόνοι τους να το “δημιουργήσουν”. Και δε χρειάζεται   ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ “ΓΕΝΗΘΗΤΩ…  ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ”

Αλλά από κει και πέρα ό ίδιος ξεκαθαρίζει πως ΟΙ ΝΟΜΟΙ  π.χ (ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ), ΥΠΑΡΧΟΥΝ.   ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΥΧΗΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ Ο   ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ  , ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΑ:  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο…ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ  ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ. 2. ΠΟΙΕΣ  ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ.

Και αυτές οι δυο  απορίες είναι  λογικές και δε διατυπώθηκαν μόνο από το μεγάλο επιστήμονα,αλλά είναι ίδιες για  κάθε νοήμονα  άνθρωπο. ΑΝ Ο  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ , ΩΣ “ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΑ” ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΕΣ: ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ, ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΗ  ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ  ΣΕ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ    ΜΥΑΛΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Τίποτα πιο καθαρό και  ξάστερο.