ΣΤΟ…. ΚΟΥΚΑΚΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΠΤΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΣ ΣΕΡΓΙΑΝΙΖΟΝΤΑ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟ!

            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ανεξέλεγκτη την πανδημία στη Μόρια: 243 κρούσματα στο Καρά Τεπέ

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση της συμφοράς και της…γκαντεμιάς έχει, λέει ο …ανεξάρτητος  ελληνικός Τύπος,   την απόλυτη αποδοχή (!) του ελληνικού λαού για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, τα ελληνοτουρκικά και φυσικά την οικονομία. Η αποδοχή φτάνει και το 70%, μας διαβεβαιώνουν.

Βεβαίως, σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως  αυτό του Πούτιν. που η πληροφόρηση ελέγχεται απολύτως, ο δικτάτορας της Ρωσίας με τη φτώχεια να έχει γονατίσει το 60% του λαού, τον αλκοολισμό, το χαμηλό προσδόκιμο ζωής, ακόμα  και τις  συνήθεις   αρρώστιες  να  θερίζουν, παρουσιάζεται ως ισχυρός και φυσικά αποδεκτός κι αυτός ηγέτης  από την πλειοψηφία των Ρώσων! (Σημ. Ο δικτάτορας, ελέγχει σχεδόν το 90% του ρώσικου Τύπου. Στην Ελλάδα , ο δικός μας είναι  κοντά στο ίδιο ποσοστό).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζαμε πως αντιγράφει τον ΄Ορμπαν. Λάθος μέγα. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αποδείχτηκε  αγγελούδι  μπροστά στον Κούλη.

Ο Μητσοτάκης  αντιγράφει τον “Τσάρο” της Ρωσίας.  Σε όλα. Ακόμα και στο μαφιόζικο τρόπο εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων.  Κι  έχει ήδη  καταντήσει την Ελλάδα…Ρωσία πια σε όλα τα δεινά!

Κατά τα άλλα, όπως ο Ρώσος δικτάτορας , και ο ημέτερος   είναι  “αστέρι” και το 70% του κόσμου πίνει νερό στο όνομα της φαμίλιας! Μια τρέλα, μια αφασία!

Ας βγει μια βολτίτσα έξω, να περπατήσει σε ένα πεζοδρόμιο ,σε μια πλατεία στο Κουκάκι,  χωρίς βέβαια τις σιδερόφρακτες λεγεώνες, που τον ζώνουν. Είναι σίγουρο πως  έμπλεος ενθουσιασμού και ικανοποίησης ο κόσμος,  θα τον σηκώσουν  στα χέρια  υπερήφανοι,  ως Ρωμαίο νικητή αυτοκράτορα σε “θρίαμβο”! (Κι αν τους γλιστρήσει και σωριαστεί φαρδύς- πλατύς χάμω,σίγουρα θα είναι από… απροσεξία).

Τέτοια κουφά ακούμε και χάνουμε μέρα με τη μέρα  την ακοή μας!

2. α. Η ζωή σε μια σκηνή

Η ζωή σε μια σκηνή

Πάνω από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν -χωρίς βία μεν, υποχρεωτικά δε- στη δομή του Καρά Τεπέ με την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να θριαμβολογεί όμως οι εικόνες αποκαλύπτουν με δραματικό τρόπο το ζοφερό μέλλον των φιλοξενούμενων σε ένα καταυλισμό με σημαντικές ελλείψεις.

Η ΜΚΟ «Refugee Support Aegean (RSA)» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες άτομα να είναι στοιβαγμένα σε μια σκηνή «χωρίς ντους, χωρίς αρκετό νερό και τουαλέτες» με το φόβο του Covid-19 να τους κυριεύει την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει (stonisi.gr) πως «έχουμε ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (…)».

 

β.«Φταίνε οι μετανάστες για την εξάπλωση του κορονοϊού»

Ο Αχιλλέας Γραβάνης, ερευνητής του ΙΤΕ, θεωρεί χωρίς κανενα επιστημονικό στοιχείο  αιτία για την εξάπλωση του κορονοϊού τους μετανάστες.

Ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης, που βρίσκεται συχνά στα τηλεοπτικά παράθυρα για να μας διαφωτίσει γύρω από τον κορονοϊό, έκανε στον λογαριασμό του στο facebook μια ανάρτηση, προβλέποντας πως σύντομα θα φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, έγραψε: «Από τις κύριες πηγές μόλυνσης και οι ανεξέλεγκτοι μετανάστες και πρόσφυγες στην Αττική, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, που κινούνται δίχως μάσκα, δίχως προσωπική υγιεινή, ο ένας πάνω στον άλλο και διασπείρουν τον ιό. Οι μισοί νοσηλευόμενοι είναι μετανάστες».

«Φταίνε οι μετανάστες για την εξάπλωση του κορονοϊού»

**

Με ποια ηθική, φυσική επιταγή, ποια  αρχή, άγραφη ή γραπτή ,εν τέλει    με  ποια ΛΟΓΙΚΗ, οι άνθρωποι μπορεί να διακρίνονται  με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα, τη εθνότητα;  Ακόμα και στην αρρώστια;  Γιατί ο  συνΕλληνας  να μου είναι πιο συμπαθής και μη….εξαιρετέος ή ακίνδυνος   από το συνΑνθρωπο, μη ΄Ελληνα και συμπατριώτη;

Αν χωρίζεις τους ανθρώπους με τα με τον πήχη    Γεωργιάδη,  Πλεύρη , Κασιδιάρη, αλλά και του  αλαζόνα-ρατσιστή   Γραβάνη ,  καλύτερα να βάλεις μια πέτα στο λαιμό και να φουντάρεις.

Με τέτοια αποστασιοποίηση  από τος φυσικούς κανόνες  και νόμους,   έχεις στερηθεί πλέον κάθε κυρίαρχης ιδιότητας της έννοιας ΄Ανθρωπος.  Είσαι μόνο ανθρωποειδές!  Μετά λόγο γνώσεως σου  το δηλώνω.

3. Πολάκης κατά γνωστού καθηγητή Νομικής: «Χρήσιμος επιστήμονας του συστήματος…γνωμοδοτεί κατά παραγγελία»!

Γράφει μεταξύ άλλων ο Π. Πολάκης:

«Ένας «χρήσιμος επιστήμονας του συστήματος» ,ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ κυριος ΚΑΛΦΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ που «γνωμοδοτεί κατά παραγγελία», όπως θα αποδείξω παρακάτω, ανέλαβε σήμερα Από τις στήλες των ΝΕΩΝ να στιγματίσει την ελληνική Βουλή που ΔΕΝ ΗΡΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΜΟΥ!!!

Ενδεδυμένος το κύρος του «καθηγητή» που με την επιστημονική του γνώση και την αμεροληψία τοποθετείται επι των δημοσίων ζητημάτων εκφράζοντας τη βαρύνουσα επιστημονική του άποψη ,ψέγει τους βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της ασυλίας μου για τη μήνυση του Κουρτακη λέγοντας πως δημιουργείται νομικό προηγούμενο πως οι βουλευτές μπορούν να λένε ο,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες της Δικαιοσυνης!!!(Φωτό 1-2-3)..»

Αφού παραθέτει ορισμένα κρίσιμα σημεία από την σχετική ομιλία του στη βουλή, ο Π. Πολάκης καταλήγει με το ακόλουθο υστερόγραφο την ανάρτησή του:

«Πραγματικα σε λυπάμαι ,τώρα που στη Δύση της «καριέρας» σου σε βάζουν να κανείς τον έγκυρο απολογητή των διεφθαρμένων ,το σύστημα που χρεωκόπησε τη χώρα και σήμερα ξανακανει τα ίδια .Την όποια επιστημοσύνη σου ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ για να σε βάζει ο Μαρινακης να στηρίξεις Κουρτακηδες όντας καθηγητής του ΑΠΘ με τέτοιο ρηχό και στρεψόδικο τρόπο…..

ΕΛΠΙΖΩ στις παραδόσεις σου στη Νομική σχολή του ΑΠΘ να μη λες τα ίδια…………….θα μάθω……»

***

Κάτι μας είπε τώρα ο Κρητικός π. υπουργός. Λες και δε γνωρίζει πως για να “κατέχεις έδρα”, ανέκαθεν και τώρα,  θα έχεις φιλήσει ¨”κατουρημένες ποδιές”, κομματικές, συγγενικές, γκομενικές ή όποιες άλλες.

Μόνο σοβαρός επιστήμονας αν είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να σε(απο) δεχτεί η  βρώμικη αυτή  κλίκα  της αλλαξοκωλιάς και της επιστημονικής ανεπάρκειας.  Κανόνας ,χωρίς εξαίρεση.

Και μας λέει ο Πολάκης τώρα για τον “κύριο ΚΑΛΦΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ”. Λες και ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος ,πλειάδα άλλων ριψάσπιδων πανεπιστημιακών, δεν είναι ίδιου και χειρότερου φυράματος  από τον Καλφέλη.

 

4.Δύο χρόνια από την απάνθρωπη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

“΄Ηθελε, λέει, να είναι ελεύθερος. Σκοτώστε τον”!

5.Γιάννα Αγγελοπούλου: Οι Ελληνες ενωμένοι αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις και όλες τις δυσκολίες

 Γιάννα Αγγελοπούλου

Τί μας λες, κυρία μου; Ποιοι ενωμένοι;  Τί  σχέση έχω εγώ με σένα και τους…Καλύβες σου και όχι μόνο στις …επαναστατικές σας φιέστες για το ΄21;

Είμαστε ταξικοί,  και  όχι μόνο,  αντίπαλοι.  Συνέλληνες (δυστυχώς  ,χάθηκε να γεννηθώ στις χώρες των… Βίκινγκς ;),  αλλά  τίποτα παραπάνω.

Να, γιατί (ξανά) λέμε πως  ο “εμφύλιος” παλιότερα , δεν ήταν  εμφύλιος .΄Ηταν  επανάσταση. Ενάντια σε ό,τι ακριβώς εκπροσωπείς εσύ, κυρία Γιάννα μας.

Αντιληπτόν;

 

6.Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μηνύει την «Δημοκρατία»

Αφορμή στάθηκε το πρωτοσέλιδο της ημερήσιας εφημερίδας στις 18 Σεπτεμβρίου 2020. Το θέμα πήρε διαστάσεις ενώ προκάλεσε και την αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που τοποθετήθηκε σχετικά.

Μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας «Δημοκρατία» υπέβαλαν οι δικηγόροι του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την είδηση μετέδωσε του κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, χαρακτηρίζοντας «προσβλητικό» το πρωτοσέλιδο της περασμένης Παρασκευής της ημερήσιας εφημερίδας.

 

Fuck you Erdogan!

***

(Μμμμμ, σοβαρό έντυπο και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Να πιάνεις τη μύτη σου, γενικώς).

Erdogan , Εfendi,

μηνύεις  κάποιον που  το αξίζει.  Αλλιώς, του δίνεις πόντους αξιοπρέπειας και σοβαρότητας  που δεν έχει.

΄Οπως εν προκειμένω η  φυλλάδα-χαβούζα που για να εισπράξει  “1 ευρώ”, όπως γράφει στη μετώπη της , δε διστάζει να κολυμπήσει στα σκ@τά.

 

7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΧΑΣΩ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ…»
Aμίμητος Τραμπ σε οπαδούς του: «Δεν θα σας ξαναμιλήσω ποτέ, αν νικήσει ο Τζο Μπάιντεν!»

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στη Β. Καρολίνα

Εν τάξει. Είμαστε Ομπαμικοί ή Μπαϊντενικοί…εξ ανάγκης! Γιατί ,από την άλλη, δεν μπορούμε να είμαστε Τραμπικοί.

΄Ομως,  ας μη γελιόμαστε. “Τί  Παπάγος, τί Πλαστήρας” .

Οι διαφορές είναι στα πρόσωπα, όχι στο Σύστημα. Η Αμερική  έχει ένα και μοναδικό .Αυτό που βλέπετε. Με τα καλά και τα κακά του.

Κα με την ευκαιρία, πάλι είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε πως ο χειρότερος Αμερικανός πρόεδρος είναι ο καλύτερος Ρώσος ή Κινέζος . Για να μείνουμε σε “υπερδυνάμεις”.

Και να επαναλάβουμε. Χρειαζόμαστε τέτοια Συστήματα, “δημοκρατικά”, ανεκτικά,  εν τέλει …αμερικάνικα.

Τουλάχιστον, για να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα. Να προετοιμάζουμε τις γενιές για την ημέρα που θα ζήσουν στις δικές τους, ελεύθερες από εξουσίες, τάξεις, φύλα,  “αγορά” , κοινωνίες.

 

8. “Τhey  share the throne and the scepter”

Θρόνο Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Θρόνο Εικόνες | Depositphotos®

Σκήπτρο Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Σκήπτρο Εικόνες | Depositphotos®

Γλώσσα που καθυποτάσσει  και… βασιλιάδες!

Διάβαζα, λίγο πριν,  σε ένα κείμενο   την παραπάνω φράση .  Και εντελώς συνειρμικά, αν και…”ανθέλλην”, όπως οι “οχτροί” με αποκαλούν ,ένιωσα ρίγη συγκίνησης  και υπερηφάνειας γι΄αυτή τη μεγαλόπρεπη, τη “βασίλισσα”  γλώσσα των γλωσσών. Την ελληνική! (πόσες χιλιάδες χρόνια αντέχει, δυνατή και εύμορφη, ουδείς  γνωρίζει με ακρίβεια).

 

Πανεπιστήμιο Hammersmith ,Λονδίνο, πριν κάποια χρόνια.

Μια Εγγλέζα καθηγήτρια στο μάθημα  είπε  τη λέξει “χλωροφύλλη”. Την τόνισε   με προφορά  ,την έγραψε στον πίνακα (chlorophyll) και αποφάνθηκε πως είναι  γνήσια αγγλική λέξη.

΄Ενας Γάλλος φοιτητής σηκώνει το χέρι και έκπληκτος διαφωνεί και αποφαίνεται  πως η λέξη είναι καθαρά…  Γαλλική.΄Εφερε και παραδείγματα. Στη συνέχεια παίρνει το λόγο ένας ΄Αραβας, αγριεμένος μάλιστα  και ζητάει να μη γίνεται στην αίθουσα τέτοιου είδους  προπαγάνδα(!),αφού λέξη είναι παλιά Αραβική ,ακόμα ζωντανή και σήμερα στο λόγο τους.

Λέγανε διάφορα. Μαλώνανε.  Σαν τελειώσανε ,σηκώνω το χέρι, με βλέπει  η καθηγήτρια, κάνει πως κρύβεται πίσω από την έδρα της και  λέει γελώντας. “Οχ, κατάλαβα. Κι αυτή αρχαία ελληνική λέξη θα είναι”!

Μάνα η ελληνική, με τη θυγατέρα  τη  λατινική για  τόσες γλώσσες του κόσμου.  Δεν είναι και λίγο έτσι; Μη γινόμαστε “μικροί” και σεμνότυφοι!